Interaktivno: Aerodromi regije
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Interaktivno: Aerodromi regije
U regiji je ubjedljivo najprometniji aerodrom "Nikola Tesla" u Begradu - kroz njega je u 2015. godini prošlo 4.776.110 putnika.
Kroz glavni zagrebački aerodrom prošlo je 2.587.798 putnika.
Na trećem mjestu je Međunarodni aerodrom "Majka Tereza" u Tirani - kroz njega je prošlo 1.997.044 putnika.
Splitski aerodrom je na četvrtom mjestu sa 1.955.400 putnika u 2015. godini.
U interaktivnoj mapi pogledajte koliki je promet putnika na ostalim aerodromima u regiji:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/interaktivno-aerodromi-regije
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Interaktivno: Aerodromi regije
Zanimljivo al aerodrom u Sarajevu : 77 tisuca godišnje a Mostar 75 tisuca.
Ono jedan Split ima skoro 2 miljona putnika a Dubrovnik oko 170 tisuca ......
Ono jedan Split ima skoro 2 miljona putnika a Dubrovnik oko 170 tisuca ......
2014-04-11
zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
jedino ako su potpisali povoljan ugovor s HR
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Potpisali su na dugo godina tako da ce im se to vratit al kao šta sam ti rekao na onoj drugoj temi tu ima dosta francuske geopolitike tj ZG glavni grad tako drže glavni grad u kontaktu a to znaci i utjecaj na cijelu državu, imaju vojne transportne avione , ovo im je nacin da surađuju sa vlastima tj imaju kontakt itd itd itd .....znaju oni šta oce ne brini se.debotoijusto wrote:zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
2014-04-11
zar ima mjesta sumnji?;-)debotoijusto wrote:zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
2014-04-12
Meni je zanimljivo ovo koliko malo prometa imaju ovi aerodromi i BiH pa i ovaj Sarajevski te da je Mostar po prometu skoro kao i Sarajevo a uzme li se da cijela ona pelješka regija pa sve do Dubrovnika nema niti neke velike hotelske komplekse i to šta ce se sad pocet gradit a to povecava broj putnika pa ce se povecat i broj putnika na dubrovackom al i na mostarskom aerdormu ispast ce na kraju da ce mostarski aerodrom imat više putnika nego sarajevski.
2014-04-11
pinkicu...mozda...IvyTeasdale wrote:zar ima mjesta sumnji?;-)debotoijusto wrote:zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
2014-04-12
ne treba ti ni to :-)debotoijusto wrote:pinkicu...mozda...IvyTeasdale wrote:zar ima mjesta sumnji?;-)debotoijusto wrote:zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
2014-04-12
kad sam potomak nevjernog tomeIvyTeasdale wrote:ne treba ti ni to :-)debotoijusto wrote:pinkicu...mozda...IvyTeasdale wrote:zar ima mjesta sumnji?;-)debotoijusto wrote:zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
i imam puno godina
2014-04-12
Bit ce baza kad ovaj mostarski aerdorom po prometu prestigne ovaj sarajevski. Ovi gori se cili izhebali da Sarajevo bude metropola i te šeme i ok nije da se to ne gradi al ono :
država : BiH
glavni grad : Sarajevo
Najprometniji aerodrom : Mostar.
2014-04-11
RayMabus wrote:Bit ce baza kad ovaj mostarski aerdorom po prometu prestigne ovaj sarajevski. Ovi gori se cili izhebali da Sarajevo bude metropola i te šeme i ok nije da se to ne gradi al ono :
da vatikan ukine gospu mogli bi i zatvorit mostarski
2014-04-12
u godine ne bih ulazila,a ako si to prvo,onda znas da nema njesta sumnji u sumnju:Ddebotoijusto wrote:kad sam potomak nevjernog tomeIvyTeasdale wrote:ne treba ti ni to :-)debotoijusto wrote:pinkicu...mozda...IvyTeasdale wrote:zar ima mjesta sumnji?;-)debotoijusto wrote:zagreb mali promet za veliko ulaganje francuza
i imam puno godina
2014-04-12
Koliko ja znam Vatikan se i ogradio javno od toga tako da ....ok razumija sam šta oš rec al Vatikan se od toga ogradija.debotoijusto wrote:
Al nije ti njima samo to u điru nego i blizina mora tj mostarski aerodrom kao pomocni jer ima nešto šta se zove aerodromske takse pa ove niskobudžetne kompanije u suštini ciljaju na takve pomocne aerdrome koji nisu prometni a opet su na ok poziciji kao šta je slucaj sa mostarskim.
2014-04-11
Evo da ne bude zabune :debotoijusto wrote:
Papa Franjo: Vidioci ne pripadaju kršćanstvu
9 juni 2015 Izmijenjeno 18:00 CEST
Papa će uskoro donijeti odluku o Međugorju, a kritikovao je vidioce 'koji nam mogu reći koju će tačno poruku Naša Gospa poslati u 16:00 sati'.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/papa-franjo-vidioci-ne-pripadaju-krscanstvu
Samo šta ne možeš ti ljude uvjerit u nešto ako oni sami vjeruju u to tako da ovi opet dolaze ....al Vatikan se od toga ogradija pa nerazumim tvoj komentar.
Ne znam : misliš li da se treba još sto puta ograditi , poslati vojsku na to ....šta želiš da Vatikan napravi ?
2014-04-11
evo bacio oko u svemoguceg...RayMabus wrote:Koliko ja znam Vatikan se i ogradio javno od toga tako da ....ok razumija sam šta oš rec al Vatikan se od toga ogradija.debotoijusto wrote:
Al nije ti njima samo to u điru nego i blizina mora tj mostarski aerodrom kao pomocni jer ima nešto šta se zove aerodromske takse pa ove niskobudžetne kompanije u suštini ciljaju na takve pomocne aerdrome koji nisu prometni a opet su na ok poziciji kao šta je slucaj sa mostarskim.
cilj Menadžmenta aerodroma je da vrate putnike koji su ih napustili u ratnom i poratnom periodu i koristili usluge aerodroma u Dubrovniku i Splitu u čarter prevozu do Međugorja.
http://ba.n1info.com/a68568/Vijesti/Vijesti/Rast-prometa-mostarskog-aerodroma.html
"U junu se rezerviše u prosjeku oko 12.000 letova, samo uoči obilježavanja godišnjice ukazanja Gospe", rečeno je na mostarskom aerodromu.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Medjugorje-izmedju-vjere-i-sumnje/310509
2014-04-12
Pa cilj menađmenta aerodroma .....gdje tu Vatikan osim šta se javno ogradija od toga.
Ljudi dolaze samo incijativno ......šta sad treba netko da ih tuce da ne dolaze.
Vatikan se od toga ogradija tj od tih vidjelica dakle i od Međugorja javno covice Božji.
Ja ne znam šta ti oceš rec sa tim tekstom o : cilj menađmenta aerodorma .....itd itd itd .....to svecenstvo , poslovni ljudi .....tko su oni ?
Jel to Vatikan ?
Ljudi dolaze samo incijativno ......šta sad treba netko da ih tuce da ne dolaze.
Vatikan se od toga ogradija tj od tih vidjelica dakle i od Međugorja javno covice Božji.
Ja ne znam šta ti oceš rec sa tim tekstom o : cilj menađmenta aerodorma .....itd itd itd .....to svecenstvo , poslovni ljudi .....tko su oni ?
Jel to Vatikan ?
2014-04-11
Samo šta ne možeš ti ljude uvjerit u nešto ako oni sami vjeruju u to tako da ovi opet dolaze ....al Vatikan se od toga ogradija pa nerazumim tvoj komentar.
Ne znam : misliš li da se treba još sto puta ograditi , poslati vojsku na to ....šta želiš da Vatikan napravi ?
ekonomski mislim
da nije gospe imao bi upola manje od sarajevo zracne luke
2014-04-12
debotoijusto wrote:Samo šta ne možeš ti ljude uvjerit u nešto ako oni sami vjeruju u to tako da ovi opet dolaze ....al Vatikan se od toga ogradija pa nerazumim tvoj komentar.
ekonomski mislim
da nije gospe imao bi upola manje od sarajevo zracne luke
----
Ne znam. Ja koliko vidim ti prebacuješ krivnju na Vatikan a kad ono .....
2014-04-11
Sto nije hrvatski jezik sluzbeni u BiH? ;-)
2014-04-12
Sve u svemu Vatikan se od toga OGRADIJA a to šta indijanci žele vidjeti svijetlecu gospu .....pa cuj nemoš ti ljude pendrecima tuc ono da neodu negdje nešto šta oni žele , vjeruju , misle ......mislim napravit cu ja šamanski totem u Lici i šta sad ako ljudi tu dođu pocmu se klanjat ovo ono .....jel treba policija da intervenira pa ih mlati palicama jer .....nekome to ne paše ?
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sutra će aerodromi u Njemačkoj biti paralizirani
» Interaktivno: Nestajanje
» Hrvatska u šengenu: Aerodromi počeli primjenjivati nova pravila
» Interaktivno: Plaće i nezaposlenost u Hrvatskoj
» Interaktivno: Ko najviše uvozi, a ko izvozi u regiji
» Interaktivno: Nestajanje
» Hrvatska u šengenu: Aerodromi počeli primjenjivati nova pravila
» Interaktivno: Plaće i nezaposlenost u Hrvatskoj