Kolinda o aktualnom problemu
Page 1 of 1
Kolinda o aktualnom problemu
SAMO 12 posto svjetske humanitarne pomoći odlazi za specifične potrebe žena i djevojčica, a tek jedan posto udrugama koje se bore za ravnopravnost žena, upozorila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je u utorak na humanitarnom summitu u Istanbulu supredsjedala okruglim stolom o ravnopravnosti spolova i naglasila da žene moraju postati pokretači promjena u društvu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolinda-zene-su-bile-orudje-rata-posebno-u-vukovaru-i-srebrenici--moraju-napustiti-ulogu-zrtve/895293.aspx
Kolinda o aktualnom i gorećem hrvatskom problemu. Očito je samo to da žene u HDZ, od Kolinde, do vanjskih suradnica Markićke pa i žene premijera, imaju ulogu kao i ovce u Orwelovoj farmi. A ta je da svojim blejanjem nadjačaju bilo koju kritiku vlasti. Karamarko, TTIP i Monsanto problemi moraju se pomest pod tepih, a aktualizirati i medijski eksponirati pobačj, koji je nikad niže nego prošle godine, čak 75% nego prije 20 godina, ili problem humanitarne pomoći koji žene dobivaju na svjestkoj razini. Ideš, bez toga bi zbilja svi pomrli u neznanju. HDZ zajedničarke u akciji.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kolinda-zene-su-bile-orudje-rata-posebno-u-vukovaru-i-srebrenici--moraju-napustiti-ulogu-zrtve/895293.aspx
Kolinda o aktualnom i gorećem hrvatskom problemu. Očito je samo to da žene u HDZ, od Kolinde, do vanjskih suradnica Markićke pa i žene premijera, imaju ulogu kao i ovce u Orwelovoj farmi. A ta je da svojim blejanjem nadjačaju bilo koju kritiku vlasti. Karamarko, TTIP i Monsanto problemi moraju se pomest pod tepih, a aktualizirati i medijski eksponirati pobačj, koji je nikad niže nego prošle godine, čak 75% nego prije 20 godina, ili problem humanitarne pomoći koji žene dobivaju na svjestkoj razini. Ideš, bez toga bi zbilja svi pomrli u neznanju. HDZ zajedničarke u akciji.
Guest- Guest
Re: Kolinda o aktualnom problemu
ah da...kolinda....kolinda..kolinda...kolinda.....zagorio rucak
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Kolinda: Žene su bile oruđe rata, posebno u Vukovaru i Srebrenici - moraju napustiti ulogu žrtve
Piše: Hina
Foto: Hina
SAMO 12 posto svjetske humanitarne pomoći odlazi za specifične potrebe žena i djevojčica, a tek jedan posto udrugama koje se bore za ravnopravnost žena, upozorila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je u utorak na humanitarnom summitu u Istanbulu supredsjedala okruglim stolom o ravnopravnosti spolova i naglasila da žene moraju postati pokretači promjena u društvu.
Problemi žena često nisu prepoznati u društvima zahvaćenim ratnim sukobima, ustvrdila je predsjednica te pozvala na potrebu boljeg obrazovanja žena, ekonomskog osnaživanja i osiguravanja njihova reproduktivnog zdravlja.
"Treba promijeniti način razmišljanja. Prestati razmišljati o nasilju nad ženama, posebno seksualnom nasilju u sukobima kao o činjenici rata, već treba o tome razmišljati kao o nečemu što je potpuno nedopustivo. I naravno o stereotipima, kad je riječ o ženama i jednakosti spolova, koje trebamo ukloniti ne samo iz društava u sukobu nego i iz naših vlastitih društava", rekla je predsjednica posljednjeg dana prvog svjetskog humanitarnog summita.
Obraćajući se predstavnicima 13 država na okruglom stolu, prisjetila se i ratnih stradanja u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, gdje je tisuće žena bilo izloženo masovnom silovanju i seksualnom nasilju.
"Žene su bile oruđe rata, posebno u Vukovaru i Srebrenici", rekla je predsjednica. Dodala je i kako je nasilje nad ženama i danas stvarnost u svijetu, navevši primjer socijalne isključenosti žena u Afganistanu.
Na skupu je upućen apel za pomoć u osnaživanju uloge žena u odlučivanju i sprečavanju nasilja nad ženama, a upozoreno je i na nedostatnu primjenu UN-ovih rezolucija usmjerenih na jačanje uloge žena, borbu protiv seksualnog nasilja nad ženama i djecom u oružanim sukobima, te na ulogu žena i njihovih potreba u izgradnji mira nakon sukoba.
"To je sramota za sve nas. Sramota je što se ne provode rezolucije UN-a, prihvaćene prije nekoliko godina o ulozi žena i njihovim potrebama u izgradnji mira, te aktivnoj ulozi žena u mirovnim procesima, rekla je hrvatska predsjednica.
Pozvala je na izgradnju nove politike koja će omogućiti ženama da postanu ravnopravni sudionici društva.
"Žene trebaju napustiti ulogu žrtve i postati pokretači promjena", poručila je. Istaknula je i kako je dokazano da ekonomski procesi imaju veću šansu za uspjeh, a gospodarstvo cijele zemlje napreduje, kada su žene uključene u mirovne i ekonomske procese.
Hrvatska predsjednica govorila je i o potrebi skrbi za reproduktivno zdravlje žena, ocijenivši nedopustivim velik broj mrtvorođene djece i smrti pri porodima u nekim dijelovima svijeta.
Trebamo sve učiniti da olakšamo zdravstveni pristup svim tim ženama, rekla je hrvatska predsjednica i pozvala na proširivanje humanitarne pomoći širom paletom zdravstvene skrbi i njege za žene i djevojčice.
Piše: Hina
Foto: Hina
Problemi žena često nisu prepoznati u društvima zahvaćenim ratnim sukobima, ustvrdila je predsjednica te pozvala na potrebu boljeg obrazovanja žena, ekonomskog osnaživanja i osiguravanja njihova reproduktivnog zdravlja.
"Treba promijeniti način razmišljanja. Prestati razmišljati o nasilju nad ženama, posebno seksualnom nasilju u sukobima kao o činjenici rata, već treba o tome razmišljati kao o nečemu što je potpuno nedopustivo. I naravno o stereotipima, kad je riječ o ženama i jednakosti spolova, koje trebamo ukloniti ne samo iz društava u sukobu nego i iz naših vlastitih društava", rekla je predsjednica posljednjeg dana prvog svjetskog humanitarnog summita.
Obraćajući se predstavnicima 13 država na okruglom stolu, prisjetila se i ratnih stradanja u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, gdje je tisuće žena bilo izloženo masovnom silovanju i seksualnom nasilju.
"Žene su bile oruđe rata, posebno u Vukovaru i Srebrenici", rekla je predsjednica. Dodala je i kako je nasilje nad ženama i danas stvarnost u svijetu, navevši primjer socijalne isključenosti žena u Afganistanu.
Na skupu je upućen apel za pomoć u osnaživanju uloge žena u odlučivanju i sprečavanju nasilja nad ženama, a upozoreno je i na nedostatnu primjenu UN-ovih rezolucija usmjerenih na jačanje uloge žena, borbu protiv seksualnog nasilja nad ženama i djecom u oružanim sukobima, te na ulogu žena i njihovih potreba u izgradnji mira nakon sukoba.
"To je sramota za sve nas. Sramota je što se ne provode rezolucije UN-a, prihvaćene prije nekoliko godina o ulozi žena i njihovim potrebama u izgradnji mira, te aktivnoj ulozi žena u mirovnim procesima, rekla je hrvatska predsjednica.
Pozvala je na izgradnju nove politike koja će omogućiti ženama da postanu ravnopravni sudionici društva.
"Žene trebaju napustiti ulogu žrtve i postati pokretači promjena", poručila je. Istaknula je i kako je dokazano da ekonomski procesi imaju veću šansu za uspjeh, a gospodarstvo cijele zemlje napreduje, kada su žene uključene u mirovne i ekonomske procese.
Hrvatska predsjednica govorila je i o potrebi skrbi za reproduktivno zdravlje žena, ocijenivši nedopustivim velik broj mrtvorođene djece i smrti pri porodima u nekim dijelovima svijeta.
Trebamo sve učiniti da olakšamo zdravstveni pristup svim tim ženama, rekla je hrvatska predsjednica i pozvala na proširivanje humanitarne pomoći širom paletom zdravstvene skrbi i njege za žene i djevojčice.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Ova zena je sve gluplja i gluplja... U stvari...vergla sta joj kazu...
Oduvijek je glupa, ali samo nije usta otvarala već se smješkala iza Sanadera pa je bila lijepa slika, bila je još u poželjnim gabaritima, i nije njena "pamet" nije dolazila u prvi plan.Umjesto cvijeća na stolu. Sad su te latice mutirale pod Monsanto utjecajem.
Guest- Guest
kolinda brzo na dijetu inace ce te evva pojest....
2015-09-08
Bolje da si mozak presadi, jer onda ne bu od sebe delala cirkus kroz odjevanje i blebetala tuđe floskule kao pokvarena ploča. Jednom operacijom riješi sve probleme.
Guest- Guest
....o's pasalica za predsjednika
2015-09-08
Neću. Treba izabrati kompjutorski nekog tko je punoljetan a hrvatski je državljanin. To je najpoštenije, na kome se zaustavi brojač taj-ili ta je predsjednik slijedeći mandat.
Guest- Guest
pa ovaj ti ej hrvatski drzavljanin...tako moze biti predsjednik i hamdija sa trnovcice...Eva wrote:Neću. Treba izabrati kompjutorski nekog tko je punoljetan a hrvatski je državljanin. To je najpoštenije, na kome se zaustavi brojač taj-ili ta je predsjednik slijedeći mandat.
2015-09-08
Pa gore od nato sobarice nemre bit, a nisi ni prethodnici bili neke veličine. Tak da može bilo koji hrvatski državljanin isto bit, vjerojatno bi imali pametnijih stvari za reć od ovih kupljenih papagaja.
Guest- Guest
..a sto ako ja postanem predsjednik....Eva wrote:Pa gore od nato sobarice nemre bit, a nisi ni prethodnici bili neke veličine. Tak da može bilo koji hrvatski državljanin isto bit, vjerojatno bi imali pametnijih stvari za reć od ovih kupljenih papagaja.
2015-09-08
Čestitat ću ti i krenut te komentirat. Veselim se unaprijed!
Guest- Guest
.....nemoj se iznenadit....bas bi mi bilo onda zanimljivo citat tvoje komentare....ta'k ej i mislila ona druga...pa je paf....ali doslovce paf..a tvoje je sorteEva wrote:Čestitat ću ti i krenut te komentirat. Veselim se unaprijed!
2015-09-08
Ma mene nije lako iznenadit. Mislim svakaj sam već vidjela.
Guest- Guest
to vjerujem....ali mene pogledi sa visoka izuzetno privlace...izazov su mi...pa cak i sama vidis da ima savrsenu kontrolu na provokacije na moj racun..osobno..gnjeca bi sastavio sa zemljom dok si keks rekao i en samo gnjeca..ali naucen sam se kontrolirat pa bacam salu na njegove provokacije...i prijetnje....skola zivota a i profesionalna..zato sam se stavio u obranu tebe da te ne baniraju jer to nije rjesenje..Eva wrote:Ma mene nije lako iznenadit. Mislim svakaj sam već vidjela.
2015-09-08
Joj sad se sjetila pa ja sam tebi svojedobno i prijetila čakijom radi nekog, ali se nemrem sjetit koga.
Guest- Guest
kad znam izbaciti iz takta...slomiti ako treba...uostalom to sam ti rekao...no nisi jedina koja mi ej takvim nesto prijetila..no kako se vidi ziv sam i zdrav....jer takvi mi samo predstavljaju izazov...jer psihologija nalaze da im das sansu..Eva wrote:Joj sad se sjetila pa ja sam tebi svojedobno i prijetila čakijom radi nekog, ali se nemrem sjetit koga.
2015-09-08
Similar topics
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» penava u problemu
» Trump u problemu
» Danska u teškom problemu - nema nezaposlenih
» Ugostitelji u BiH u problemu : Većina ih otišla na primorje
» penava u problemu
» Trump u problemu
» Danska u teškom problemu - nema nezaposlenih
» Ugostitelji u BiH u problemu : Većina ih otišla na primorje