Hoće li itko živjeti u Slavoniji 2050.?
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Hoće li itko živjeti u Slavoniji 2050.?
raspad u kontekstu agresije,unistavanja,depresije,potom u idealnim uvjetima pljacke i izolacije,to da..jastreb wrote:Ja opet mislim da je Slavonija od centra pretvorena u periferiju i slijepo crijevo.
Istočni dio Slavonije i dio baranje bili su (mada to današnji domoljubi neće priznati) orijentirani prema Srbiji,a dio uz Savu prema Bosni.
To je bila ta prometna poveznica koja je išla cestovnim,riječnim i željezničkim pravcima. da ne napominjem da su vinkovci bili najveće željezničko čvorište u ex Yu. Propale su tvornice, propale su ekonomske veze sa susjedima i to ne bi ni Švicarska izdržala.
Ja kao glavni razlog propasti Slavonije vidim raspad Jugoslavije. To je primarni,ali ne i jedini razlog.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Inaće kad smo se weć toga dotakli : Šta fali Kurdima p wam malterina.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Smiješni ste ....mi bi da nam se to razwija al da nam nitko ne dolazi.
Ma nemoj majke ti.
Ma nemoj majke ti.
2014-04-11
Tržište nekretnina u banani: gradi se manje nego usred rata
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/312991/trziste-nekretnina-u-banani-gradi-se-manje-nego-usred-rata
cic krep ....samo nešto apartamni uz obalu i tako to
nafte nemate tj imate nešto al ono ništa bitno u smislu globalne lokalne ekonomije
poljoprivreda ok ....razvijat
Dunav ....priroda
smislite nešto .....niste baš toliko smotani
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/312991/trziste-nekretnina-u-banani-gradi-se-manje-nego-usred-rata
cic krep ....samo nešto apartamni uz obalu i tako to
nafte nemate tj imate nešto al ono ništa bitno u smislu globalne lokalne ekonomije
poljoprivreda ok ....razvijat
Dunav ....priroda
smislite nešto .....niste baš toliko smotani
2014-04-11
Pa jesi danas čuo Stankovića priča o SiB kao da je južna Somalija kao ima problema tamo negdje hahaha pola države je teškoj kurčini ali super je u Zagrebu pa nas boli kurčinajastreb wrote:Ja opet mislim da je Slavonija od centra pretvorena u periferiju i slijepo crijevo.
Istočni dio Slavonije i dio baranje bili su (mada to današnji domoljubi neće priznati) orijentirani prema Srbiji,a dio uz Savu prema Bosni.
To je bila ta prometna poveznica koja je išla cestovnim,riječnim i željezničkim pravcima. da ne napominjem da su vinkovci bili najveće željezničko čvorište u ex Yu. Propale su tvornice, propale su ekonomske veze sa susjedima i to ne bi ni Švicarska izdržala.
Ja kao glavni razlog propasti Slavonije vidim raspad Jugoslavije. To je primarni,ali ne i jedini razlog.
Kermit-
2014-04-17
Ima i toga npr. Osijek je jako orijentiran na Novi Sad, za vrijeme rata uništeno je ne samo bombama, već i terorom kako četnika a tako i Glavaša pa je grad ostao bez 30 000 ljudfi, a trendovi se nastavljaju, ali najveće sranje je što je Zagreb 1991.g. prepustio SiB mafijaškom dvojcu Glavašu - Šeksu i cjelsoti zaboravio sve iza Daruvara, kao da je Osijek par tisuća km niz Amazonu, jednostavno kako Hrvati nisu nikada bili društvo tako i Hrvatska nikad nije imala svijest o državai i državnosti, jednoj cjelin i javnom i društvenom dobru, kod nas je svako svakome vuk i lopov, tako da što propada Slavonija kontam pola države nije briga a drugoj je drago, čisto zbog sociopatije i nezrelosti kao ljudsko bićejastreb wrote:Ja opet mislim da je Slavonija od centra pretvorena u periferiju i slijepo crijevo.
Kermit-
2014-04-17
kad neki dio države odumire, triba pojačati autobusne linije, i to je otprilike to.
2014-04-16
pa tako je i Dalmacija u k jer se prekinula povezanost s Bosnom nakon rata, prirodno zaleđe je postalo politički neprirodan teritorij..
nije zatokic wrote:pa tako je i Dalmacija u k jer se
socijalizam
2014-04-16
Odakle ti ta ideja ?kic wrote:pa tako je i Dalmacija u k jer se prekinula povezanost s Bosnom nakon rata, prirodno zaleđe je postalo politički neprirodan teritorij..
Neš ti Bosne jbte.
To je samo dio puta na putu do Beograda .......
2014-04-11
Pa da Dalmacija i Bih su cijeline barem sve do Bugojna, tako i Slavonija cijelina sa Vojvodinom, usput vrlo sličan mentalitetkic wrote:pa tako je i Dalmacija u k jer se prekinula povezanost s Bosnom nakon rata, prirodno zaleđe je postalo politički neprirodan teritorij..
Kermit-
2014-04-17
pruga prema Bihaću propala, sve je to isto sličan mentalitet u toj krajini..
Dobra definicija ........ha ha ha haRayMabus wrote:
Neš ti Bosne jbte.
To je samo dio puta na putu do Beograda .......
2014-04-11
Napravite više onaj most i autocestu kroz BiH.
Em to weže Slawoniju sa Dalmačijom , em podiže ekonomiju Federačije gdje u i Hrwati , otwara Sarajewo zapadu ....em će nagrnit beograđanke dole da se kupaju jer im je to onda autoesta za more.
Em to weže Slawoniju sa Dalmačijom , em podiže ekonomiju Federačije gdje u i Hrwati , otwara Sarajewo zapadu ....em će nagrnit beograđanke dole da se kupaju jer im je to onda autoesta za more.
2014-04-11
Kontinentalni dio Dalmacije poznatiji kao Zagora i dalje je dobro povezan s Bosnom i Hercegovinom.kic wrote:pa tako je i Dalmacija u k jer se prekinula povezanost s Bosnom nakon rata, prirodno zaleđe je postalo politički neprirodan teritorij..
Guest- Guest
Pa i onako ce uć jednog dana u EU tako da mi je to nepotrebno.kic wrote:BiH i RH Konfederacija je rješenje, kakav kupus :)
2014-04-11
Nečemo se mi nikad riješit tih "gubavih" Srba.
Bliži smo im nego Grčka obala.
2014-04-11
Šta je plan centralnog komiteta SFRNJ ?RayMabus wrote:Nečemo se mi nikad riješit tih "gubavih" Srba.
2014-04-11
E pa plan je waki :
Beograd --autočesta kroz BiH
dolaze dole ...idu preko Sarajewa......
Ima to swoje zašto.
Nemam namjeru Sarajewo prepustit munđama 100%
Beograd --autočesta kroz BiH
dolaze dole ...idu preko Sarajewa......
Ima to swoje zašto.
Nemam namjeru Sarajewo prepustit munđama 100%
2014-04-11
From Wikipedia, the free encyclopedia
Autoput A1 | |
Part of | |
93.5 km (58.1 mi) |
Autocesta A10 | |
planned other motorways | |
Part of |
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ''Hoće li nam itko ikad objasniti zašto je Hrvatska usvojila švedski model suživota s epidemijom? ''
» Europski sud pravde: emigranti mogu živjeti i ići gdje hoće i nitko im ne može ništa
» DA LI ITKO MOŽE OVO OBJASNITI?!!
» Merkel i Vizije 2050.godine
» U Njemačkoj će se do 2050 udvostručiti broj muslimana
» Europski sud pravde: emigranti mogu živjeti i ići gdje hoće i nitko im ne može ništa
» DA LI ITKO MOŽE OVO OBJASNITI?!!
» Merkel i Vizije 2050.godine
» U Njemačkoj će se do 2050 udvostručiti broj muslimana
Page 2 of 3