Denkverbot
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
da se vratimo glazbi..
Nilsson has, in the past, declared distrust for the music business at large, though clarifies she's still a "happy fan" of the mainstream. "I enjoy listening to music and I love pop music, so I'm not really 'against' the industry, not in that sense. I just felt that for my own work I wanted to show myself – and maybe other people as well, but mostly myself – that I could get really far without ever signing a contract with anyone, not having anyone stand behind me and say 'we made her'. I want to be able to say 'I made me.'"
She is intent to keep things small in scale, and sees achievement in her work entirely on her own terms. When asked what exactly would constitute success, Nilsson answers with an assured immediacy that's unusually forthright, even by her own standards: "Success is just making a really amazing album." It could be argued that she's already made many, but the craft alone remains her concern. "I've come to this point in my career where I have a lot of experience in the flow of things, with popularity, how it comes and goes with hype and stuff like that. Right now I'm doing quite well and I'd be happy if everything could be like it is now, but on the other hand I know, and I've seen that it will come and go. I'm just going to keep making music for as long as I think it's fun and I have something to say."
...
It's almost a contradiction that Nilsson has such a firm desire to separate her music from herself as much as possible, when her appeal relies so heavily on a sense of intimate connection, and she agrees it would be impossible to properly make the split. "I do release everything under my own name, and my lyrics are very personal, everything has a touch to it that is very me. But of course there is so much more to me than just my music. It's a balance. I think it's why I don't want things to get carried away and I want to keep things smaller. It's just to protect myself."
"And integrity is very important," she goes on. "Today, with how connected we are, it's really difficult to feel that you can just be. Everything begins from the moment it happened to be immortalised on Facebook or Instagram. When you're playing a show for instance you don't want to be thinking about how the video's going to look, or 'What if someone takes a photo of me and everyone can see it?' This is not about me as an artist, it's about our age and our time, where a lot of integrity has been lost, and confused with privacy. I think integrity is the privacy of the soul."
http://thequietus.com/articles/20385-molly-nilsson-interview
Nilsson has, in the past, declared distrust for the music business at large, though clarifies she's still a "happy fan" of the mainstream. "I enjoy listening to music and I love pop music, so I'm not really 'against' the industry, not in that sense. I just felt that for my own work I wanted to show myself – and maybe other people as well, but mostly myself – that I could get really far without ever signing a contract with anyone, not having anyone stand behind me and say 'we made her'. I want to be able to say 'I made me.'"
She is intent to keep things small in scale, and sees achievement in her work entirely on her own terms. When asked what exactly would constitute success, Nilsson answers with an assured immediacy that's unusually forthright, even by her own standards: "Success is just making a really amazing album." It could be argued that she's already made many, but the craft alone remains her concern. "I've come to this point in my career where I have a lot of experience in the flow of things, with popularity, how it comes and goes with hype and stuff like that. Right now I'm doing quite well and I'd be happy if everything could be like it is now, but on the other hand I know, and I've seen that it will come and go. I'm just going to keep making music for as long as I think it's fun and I have something to say."
...
It's almost a contradiction that Nilsson has such a firm desire to separate her music from herself as much as possible, when her appeal relies so heavily on a sense of intimate connection, and she agrees it would be impossible to properly make the split. "I do release everything under my own name, and my lyrics are very personal, everything has a touch to it that is very me. But of course there is so much more to me than just my music. It's a balance. I think it's why I don't want things to get carried away and I want to keep things smaller. It's just to protect myself."
"And integrity is very important," she goes on. "Today, with how connected we are, it's really difficult to feel that you can just be. Everything begins from the moment it happened to be immortalised on Facebook or Instagram. When you're playing a show for instance you don't want to be thinking about how the video's going to look, or 'What if someone takes a photo of me and everyone can see it?' This is not about me as an artist, it's about our age and our time, where a lot of integrity has been lost, and confused with privacy. I think integrity is the privacy of the soul."
http://thequietus.com/articles/20385-molly-nilsson-interview
Jel to iz razloga što se bojiš gospođe ili sebe? :Daben wrote:A jo ću joj plotiti kafu,
ali morun upozoriti da kraj mene uvika sidi gospođa, takp da moremo imati samo teorijsku nastavu...
Guest- Guest
U svemu je bitna organizacija i sve se stigne. Postanem strašno nervozna ako potrošim vrijeme i ništa ne napravim.kic wrote:da puno :_|
niš mativka, piši mi :^^
Guest- Guest
već su počele isprike :^^
a niš, navikao sam bit sam i odbačen, tako je sve i krenulo :D
Ne bojin se ničega, osim socijalizma,
Nego ne želin awkward moment kad skužiš da možeš imat moju dušu ali telo ne...ne do mi žena...
Naletih na zanimljiv upitnik,
Koncipiran je podmuklo, i voli bi da ga rišite i rečete mi svoje rezultate. Krotki je, dvo minuta je dovoljno izdvojiti...
http://www.cato.org/libertarianmind/libertarian-quiz
Nego ne želin awkward moment kad skužiš da možeš imat moju dušu ali telo ne...ne do mi žena...
Koncipiran je podmuklo, i voli bi da ga rišite i rečete mi svoje rezultate. Krotki je, dvo minuta je dovoljno izdvojiti...
2014-04-16
aben wrote:oni kožu- livo je sve, sve je livo. i fantastično opisuju kako se ljudi align (ne zun dobru hrv rič za to) sami osebe, kako okolini signaliziraju građansko pravovjerje. jer, "izmanipuliran u nečije svrhe" normalni ljudi odbacu radi nužnosti postojanja hijerarhije, neke tajne organizacije, a to nije plauzibilno. ali evo, pankeri, jebote. još ćeš iskopati neki socijalni aktivizam satana panonskog:)
ne zunjo ča ljudi čitaju, ali znun da ča su školovaniji, to su livije. nikad nis s glupačicama imo razgovor kako su ženski nogometaši manje ploćeni, ne u smislu da su neinformirane, nego normalni ljudi ne osićaju nejednakost. kako će osićati kad ne postoji, dok je akademici ne inventaju, i školovani usvoju?
evo neš s fejsa:
Pojava MOSTa i intelektualci
Pomodno je otresati se na srednji vijek, posebno od strane „progresivaca“, no ako je jedna stvar vrijedna kritike, a koja potječe iz srednjeg vijeka, onda je to pojava kaste intelektualaca odvojenih od svakodnevnog života, tada izoliranih u samostanima (danas na sveučilištima), filozofa iz „kula od bjelokosti“, kako ih je nazvao Bertrand Russell. Nezgoda je u tome što većina današnjih intelektualaca pripada upravo toj kasti „bjelokosne kule. To su ljudi koji općenito imaju malo veze sa stvarnim životom. Malo njih je radilo, a da bi rezultat tog rada bio proizvod ili usluga koji bi zaista nekom i trebao. Uglavnom nisu bili u ratu, njihova radna mjesta nisu na tržištu, njihova egzistencija rijetko je prenapregnuta, a još rjeđe ugrožena. Svakodnevnica im je razvodnjena kamilica. Pa im je takav i rasudni aparat. Mlak, beživotan, i bez neke posebne veze sa životom većine narode koji ih financira.
Da ste prije godinu dana pitali prosječnog intelektualca o mogućim političkim promjenama u državi, on bi vjerojatno ovako zborio (a takav scenarij očekuje i većina ljudi):
„Politička promjena će se pokrenuti samo tamo gdje je to moguće, u Zagrebu, ili nekom većem gradu, središtu političkog i akademskog života države. Akademci, učeni profesori prava, intelektualci svih smjerova, profesionalni političari, nadahnuti velikim mislima koje su pokupili iz starih prašnjavih knjiga doći će do novih zaključaka koji će unijeti promjenu na naše živote. Niknut će novi svjetonazor pravde. Svi ti velikani sveučilišne misli, ne mogavši više podnositi nepravdu, javno će istupiti s novim prijedlozima za političke promjene. Za tu stvar izložiti će svoju privatnost, riskirat će svoje karijere, jer je u prirodi svakog intelektualca da riskira sve što ima, prvo zato što u to duboko vjeruje, i drugo, zato što vjeruje da je to moralno ispravno i da je to istina. Ljudi će njihovim idejama biti nadahnuti na promjene.“
Stvarno događanje: Politička promjena je pokrenuta u dalekoj provinciji, tamo gdje je utjecaj političkih i intelektualnih elita bio najmanji. Pojava MOSTa i njegov utjecaj na politiku bio je potpuno neočekivan, i dalje zbunjuje kako glavne političke aktere, tako i promatrače. „Mali“ ljudi, školski nastavnici, liječnici, načelnici malih općina, dakle ljudi koji se svakodnevno susreću sa stvarnim problemima i životom pokreću niz neovisnih, lokalnih inicijativa za političke promjene. Nisu to neki grandiozni projekti koji će promijeniti svijet. Ljudi samo pokušavaju riješiti lokalne probleme, proširiti nogostup, asfaltirati ceste, otvoriti vrtić, renovirati školu. Iz tih malih inicijativa zakotrljao se veći politički pokret, koji je pokrenuo promjene koje su veće i od njega samog. Potpuno neočekivano. Akademci, učeni profesori prava, intelektualci svih smjerova, profesionalni političari, za to vrijeme pasivno promatraju njima nedokučiva zbivanja, a ako misaono i sudjeluju u njima, onda pripisuju novim zbivanjima atribute teorija zavjere. To što se događa, naima ne piše u njihovim knjigama. Promjena se ne može sama pokrenuti, za to je potreban njihov plan i nacrt.
Ovo je primjer da se život, ili ako hoćete, opće kretanje povijesti, ne odvija po principu „top-down“, kao rezultat djelovanja nekog super-uma, ili nedajbože, centralnog planiranja. Ako pak centralno planiranje silom i preuzme upravljanje poviješću, jer jedino tako i može, ono uvijek potire život. Ukupan život jednog naroda čini ukupan zbroj života svih pojedinaca i njihovih interakcija, i kao takav je umu nespoznatljiv. Sve što možemo je pustiti ljude da budu slobodni i da sami traže svoju sreću. A što se tiče budućnosti i proricanja, što će biti s MOSTom, HDZom i SDP-om, ispecite kokice, sjednite ispred TV i uživajte u nepredvidivosti.
Your personal score is 85aben wrote:Ne bojin se ničega, osim socijalizma,
Your economic score is 75
Libertarian
Congratulations, you're a libertarian! Welcome to the political movement that will change the twenty-first century with a message of individual freedom, economic growth, and equal rights for all. Libertarians have a cosmopolitan, inclusive vision for society. Libertarianism is the movement that has consistently applied the promises of the Declaration of Independence of the right to life, liberty and the pursuit of happiness to everyone.
You support high levels of both economic and personal freedom, and believe that people can make most of the decisions about their lives better than any legislator or regulator could. You're not alone—somewhere between 30 to 40 million Americans hold libertarian views on a range of issues.
Pa kako ste uspili dobiti tako malo?
Za koje stvori mislite da bi vlada trebala odlučiti namisto vos?
Za koje stvori mislite da bi vlada trebala odlučiti namisto vos?
2014-04-16
Burqini je so last season, Kinezi sad imaju facekini da zaštite lice od sunca na plaži.
Guest- Guest
own a gun - not sure
use a risky medical treatment - not sure
send your child to a particular school - not sure
hire a worker of another race - not sure
da, intelektualci su krivi. I složin se da je top bottom promjene iluzorno očekivati. Ki je piso ovo?kic wrote:aben wrote:oni kožu- livo je sve, sve je livo. i fantastično opisuju kako se ljudi align (ne zun dobru hrv rič za to) sami osebe, kako okolini signaliziraju građansko pravovjerje. jer, "izmanipuliran u nečije svrhe" normalni ljudi odbacu radi nužnosti postojanja hijerarhije, neke tajne organizacije, a to nije plauzibilno. ali evo, pankeri, jebote. još ćeš iskopati neki socijalni aktivizam satana panonskog:)
ne zunjo ča ljudi čitaju, ali znun da ča su školovaniji, to su livije. nikad nis s glupačicama imo razgovor kako su ženski nogometaši manje ploćeni, ne u smislu da su neinformirane, nego normalni ljudi ne osićaju nejednakost. kako će osićati kad ne postoji, dok je akademici ne inventaju, i školovani usvoju?
evo neš s fejsa:
Pojava MOSTa i intelektualci
Pomodno je otresati se na srednji vijek, posebno od strane „progresivaca“, no ako je jedna stvar vrijedna kritike, a koja potječe iz srednjeg vijeka, onda je to pojava kaste intelektualaca odvojenih od svakodnevnog života, tada izoliranih u samostanima (danas na sveučilištima), filozofa iz „kula od bjelokosti“, kako ih je nazvao Bertrand Russell. Nezgoda je u tome što većina današnjih intelektualaca pripada upravo toj kasti „bjelokosne kule. To su ljudi koji općenito imaju malo veze sa stvarnim životom. Malo njih je radilo, a da bi rezultat tog rada bio proizvod ili usluga koji bi zaista nekom i trebao. Uglavnom nisu bili u ratu, njihova radna mjesta nisu na tržištu, njihova egzistencija rijetko je prenapregnuta, a još rjeđe ugrožena. Svakodnevnica im je razvodnjena kamilica. Pa im je takav i rasudni aparat. Mlak, beživotan, i bez neke posebne veze sa životom većine narode koji ih financira.
Da ste prije godinu dana pitali prosječnog intelektualca o mogućim političkim promjenama u državi, on bi vjerojatno ovako zborio (a takav scenarij očekuje i većina ljudi):
„Politička promjena će se pokrenuti samo tamo gdje je to moguće, u Zagrebu, ili nekom većem gradu, središtu političkog i akademskog života države. Akademci, učeni profesori prava, intelektualci svih smjerova, profesionalni političari, nadahnuti velikim mislima koje su pokupili iz starih prašnjavih knjiga doći će do novih zaključaka koji će unijeti promjenu na naše živote. Niknut će novi svjetonazor pravde. Svi ti velikani sveučilišne misli, ne mogavši više podnositi nepravdu, javno će istupiti s novim prijedlozima za političke promjene. Za tu stvar izložiti će svoju privatnost, riskirat će svoje karijere, jer je u prirodi svakog intelektualca da riskira sve što ima, prvo zato što u to duboko vjeruje, i drugo, zato što vjeruje da je to moralno ispravno i da je to istina. Ljudi će njihovim idejama biti nadahnuti na promjene.“
Stvarno događanje: Politička promjena je pokrenuta u dalekoj provinciji, tamo gdje je utjecaj političkih i intelektualnih elita bio najmanji. Pojava MOSTa i njegov utjecaj na politiku bio je potpuno neočekivan, i dalje zbunjuje kako glavne političke aktere, tako i promatrače. „Mali“ ljudi, školski nastavnici, liječnici, načelnici malih općina, dakle ljudi koji se svakodnevno susreću sa stvarnim problemima i životom pokreću niz neovisnih, lokalnih inicijativa za političke promjene. Nisu to neki grandiozni projekti koji će promijeniti svijet.. Iz tih malih inicijativa zakotrljao se veći politički pokret, koji je pokrenuo promjene koje su veće i od njega samog. Potpuno neočekivano. Akademci, učeni profesori prava, intelektualci svih smjerova, profesionalni političari, za to vrijeme pasivno promatraju njima nedokučiva zbivanja, a ako misaono i sudjeluju u njima, onda pripisuju novim zbivanjima atribute teorija zavjere. To što se događa, naima ne piše u njihovim knjigama. Promjena se ne može sama pokrenuti, za to je potreban njihov plan i nacrt.
Ovo je primjer da se život, ili ako hoćete, opće kretanje povijesti, ne odvija po principu „top-down“, kao rezultat djelovanja nekog super-uma, ili nedajbože, centralnog planiranja. Ako pak centralno planiranje silom i preuzme upravljanje poviješću, jer jedino tako i može, ono uvijek potire život. Ukupan život jednog naroda čini ukupan zbroj života svih pojedinaca i njihovih interakcija, i kao takav je umu nespoznatljiv. Sve što možemo je pustiti ljude da budu slobodni i da sami traže svoju sreću. A što se tiče budućnosti i proricanja, što će biti s MOSTom, HDZom i SDP-om, ispecite kokice, sjednite ispred TV i uživajte u nepredvidivosti.
Odvratni socijalizam.Ljudi samo pokušavaju riješiti lokalne probleme, proširiti nogostup, asfaltirati ceste, otvoriti vrtić, renovirati školu
2014-04-16
Jo sun sto posto a žena mi je pala na own a gun, pa sad moro čitati i uspoređivati di imo noj više oružja i noj manje nasilja:)kic wrote:own a gun - not sure
To je jedino di sun misli da ćete pasti, jer je upitnik koncipiran osobno, ki bitribo odlučiti bi li ti tribo...
I, ti misliš da bi jo tribo upisati dite u skulu s državnim programom? I da ne morin zaposliti crnčugu? Pa zoč?
2014-04-16
Čuješ, svako odlučivanje na nižoj razini je bolje, ali nišće ne more nadmošiti dobrovoljnost.kic wrote:i mislio sam da ti se neće svidit ti primjeri xD
neki lik na fejsu
A, dobar je, pitko piše
2014-04-16
A ne,ne :)kic wrote:već su počele isprike :^^
A da,da :)
Guest- Guest
aben wrote:Jo sun sto posto a žena mi je pala na own a gun, pa sad moro čitati i uspoređivati di imo noj više oružja i noj manje nasilja:)kic wrote:own a gun - not sure
To je jedino di sun misli da ćete pasti, jer je upitnik koncipiran osobno, ki bitribo odlučiti bi li ti tribo...
I, ti misliš da bi jo tribo upisati dite u skulu s državnim programom? I da ne morin zaposliti crnčugu? Pa zoč?
to je isto ovo kad mi prigovaraš da puno provodim vremena online, čovjek zna da ima problem ali samim tim ga ne riješava..
look, malo ti previše povlađujemo na ovoj temi ako je ova civilizacija pretjerala u naglašavanju načela Jednakosti od Francuske Revolucije, mislim da ipak se ne trebamo zatrčati pik-pas-mene natrag i uzeti Slobodu kao ultimativno riješenje za SVE, danas su generacije ultraindividualzirane, nije ko nekad, svaki dan pročitam na forumu kako bi ljudi željeli živjeti što dalje od drugih ljudi - a ionako žive odvojeno od drugih ljudi - no želim reći, ja ih skroz razumijem nažalost! jer mnogi su džubrad, ako normalnim ljudima oko gun controla padne na pamet odgovornost i pravo branjenja vlastita života, sport, i sve to što je normalno, ja sam siguran da postoji određen broj ljudi kojima padaju kriminalne stvari na pamet, također školstvo, ti si očito profesor i tu si kao riba u vodi, ali ja samo vidim nicanje škola-sekta (koje možda i postoje već, ali potpuna sloboda bi ih multiplicirala), i dalje mi se ne da, ja sam možda u krivu što filozofiram, ali barem razmišljam svojom glavom makar bilo krivo..
Ovako mi je ispalo :) :aben wrote:
http://www.cato.org/sites/all/modules/cato_institute/boazquiz/images/results/p95e70.png
Your personal score is 95
Your economic score is 70
Libertarian
Congratulations, you're a libertarian! Welcome to the political movement that will change the twenty-first century with a message of individual freedom, economic growth, and equal rights for all. Libertarians have a cosmopolitan, inclusive vision for society. Libertarianism is the movement that has consistently applied the promises of the Declaration of Independence of the right to life, liberty and the pursuit of happiness to everyone.
You support high levels of both economic and personal freedom, and believe that people can make most of the decisions about their lives better than any legislator or regulator could. You're not alone—somewhere between 30 to 40 million Americans hold libertarian views on a range of issues.
Guest- Guest
Tako treba Kic :)kic wrote: razmišljam svojom glavom makar bilo krivo..
Samo malo više samopouzdanja :)
Guest- Guest
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Page 40 of 50