ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Madjarsko more

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Madjarsko more - Page 2 Empty Re: Madjarsko more

Post by vuksadinare 18/5/2016, 08:00

mutava baštarda wrote:
vuksadinare wrote:nego asila..ovi tvoji osjecani preuzeli vlast u hajduku..kos predsjednika a ona zgodna osjecanka mu desna ruka...
To su torcidini krajevi, a i dalmacija je osvježila krv tamo naseljavanjem, a sad je smjer obrnut. Prije su dalmatinci išli tamo kopati motikom, a sada od gori dolaze u dalmaciju konobariti ili u detschland što bilo...
...da....u osijeku smo uvijek bili kao domacini....sijek,belisce,đakovo,nustar,stari mikanovci,bapska,tovarnik,erdut....vecina hajdukovci

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 18/5/2016, 08:02

kic wrote:mogli smo, da mi je sad 18. upisao bih Pomorski fakultet, koji su u Rijeci stalno pokušavali spustiti na Višu samo, a u biti, nas upravo ta pomorska tradicija izdvaja od susjednih naroda a ne gajimo to previše..

A ne 22 :clown Nikad nije kasno za učenje!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 18/5/2016, 08:12

vuksadinare wrote:
mutava baštarda wrote:
vuksadinare wrote:nego asila..ovi tvoji osjecani preuzeli vlast u hajduku..kos predsjednika a ona zgodna osjecanka mu desna ruka...
To su torcidini krajevi, a i dalmacija je osvježila krv tamo naseljavanjem, a sad je smjer obrnut. Prije su dalmatinci išli tamo kopati motikom, a sada od gori dolaze u dalmaciju konobariti ili u detschland što bilo...
...da....u osijeku smo uvijek bili kao domacini....sijek,belisce,đakovo,nustar,stari mikanovci,bapska,tovarnik,erdut....vecina hajdukovci
Imam lijepu uspomenu s jedne Hajdukove utakmice u Osijeku. Pokvarilo se auto, domaći me odveli na stadion, odvezli auto meštru koji ništa nije htio naplatit...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by vuksadinare 18/5/2016, 08:14

mutava baštarda wrote:
vuksadinare wrote:
mutava baštarda wrote:
Imam lijepu uspomenu s jedne Hajdukove utakmice u Osijeku. Pokvarilo se auto, domaći me odveli na stadion, odvezli auto meštru koji ništa nije htio naplatit...
..osijeku ti je trecina hajdukovaca
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Kermit 18/5/2016, 08:14

mutava baštarda wrote:
Upravo to u OS imas vise dalmatinaca nego u Zadru
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by n_razbojnik 18/5/2016, 09:50

Yehudi wrote:
kic wrote:mogli smo, da mi je sad 18. upisao bih Pomorski fakultet, koji su u Rijeci stalno pokušavali spustiti na Višu samo, a u biti, nas upravo ta pomorska tradicija izdvaja od susjednih naroda a ne gajimo to previše..

Ima ih masa koji u ZD završe pomorsku pa rade kao dostavljači pizze i sl.  jer više nema domaćih tvrtki.

Kadeturu ne mogu odraditi tu jednu god a kamoli se ukrcati negdi.............prošlo je to vrime " sredit će mi rodjo posa na brodu "

Vidim da fantazije u narodu ostaju no moram vas razočarati.

U prvom rodu mi je momak koji je završio pomorsku, smjer za nautičara, i evo 2 god  ništa

a ima sve papire, sve bravete je položio i posjeduje ih, govori engleski i talijanski dečko ali nema šanse za ubaciti se.

Tržište je pre popunjeno Filipincima, Indijcima i svom masom drugih pomoraca koji stvarno imaju tradiciju pomorstva

RH ima tradiciju pomorstva u toliko šta se eto bacalo mriže iz kaića tu po Jadranu  no  Svijet je malo veći ljudi moji. :^0

E ne ono, nisu ljudi svijeta vidjeli, kapetan najvećeg kontejneraša Riječanin, bi'će sa koćarice prešao u CMA CGM

Jedino si za konkurenciju točno rekao, danas se i za časnike sve češće uzimaju Filipinci, i tu više neigra tradicija ulogu već 'ko će za manje...to što natuca engleski i kao 2. časnik nema pojma nije toliko ključno, ali za šaku riže + dnevnicu odradi smjenu

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by kic 18/5/2016, 15:42

Yehudi wrote:

Ima ih masa koji u ZD završe pomorsku pa rade kao dostavljači pizze i sl.  jer više nema domaćih tvrtki.

Kadeturu ne mogu odraditi tu jednu god a kamoli se ukrcati negdi.............prošlo je to vrime " sredit će mi rodjo posa na brodu "

Vidim da fantazije u narodu ostaju no moram vas razočarati.

U prvom rodu mi je momak koji je završio pomorsku, smjer za nautičara, i evo 2 god  ništa

a ima sve papire, sve bravete je položio i posjeduje ih, govori engleski i talijanski dečko ali nema šanse za ubaciti se.

Tržište je pre popunjeno Filipincima, Indijcima i svom masom drugih pomoraca koji stvarno imaju tradiciju pomorstva

RH ima tradiciju pomorstva u toliko šta se eto bacalo mriže iz kaića tu po Jadranu  no  Svijet je malo veći ljudi moji. :^0

ako ćemo po first hand exp, znam više ljudi koji su nakon faksa već za par mjeseci išli na brod i u početku im je bilo oooo, kad ću se vratiti, a kurac sad jedva čekaju da se ukrcaju nazad, polažu razne tečajeve po Danskoj, Nizozemskoj i tamo gdje je ipak, jača pomorska žila, kod nas je tradicija otišla u k jbg..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2