Madjarsko more
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Madjarsko more
...da....u osijeku smo uvijek bili kao domacini....sijek,belisce,đakovo,nustar,stari mikanovci,bapska,tovarnik,erdut....vecina hajdukovcimutava baštarda wrote:To su torcidini krajevi, a i dalmacija je osvježila krv tamo naseljavanjem, a sad je smjer obrnut. Prije su dalmatinci išli tamo kopati motikom, a sada od gori dolaze u dalmaciju konobariti ili u detschland što bilo...vuksadinare wrote:nego asila..ovi tvoji osjecani preuzeli vlast u hajduku..kos predsjednika a ona zgodna osjecanka mu desna ruka...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kic wrote:mogli smo, da mi je sad 18. upisao bih Pomorski fakultet, koji su u Rijeci stalno pokušavali spustiti na Višu samo, a u biti, nas upravo ta pomorska tradicija izdvaja od susjednih naroda a ne gajimo to previše..
A ne 22 Nikad nije kasno za učenje!
Guest- Guest
Imam lijepu uspomenu s jedne Hajdukove utakmice u Osijeku. Pokvarilo se auto, domaći me odveli na stadion, odvezli auto meštru koji ništa nije htio naplatit...vuksadinare wrote:...da....u osijeku smo uvijek bili kao domacini....sijek,belisce,đakovo,nustar,stari mikanovci,bapska,tovarnik,erdut....vecina hajdukovcimutava baštarda wrote:To su torcidini krajevi, a i dalmacija je osvježila krv tamo naseljavanjem, a sad je smjer obrnut. Prije su dalmatinci išli tamo kopati motikom, a sada od gori dolaze u dalmaciju konobariti ili u detschland što bilo...vuksadinare wrote:nego asila..ovi tvoji osjecani preuzeli vlast u hajduku..kos predsjednika a ona zgodna osjecanka mu desna ruka...
..osijeku ti je trecina hajdukovacamutava baštarda wrote:Imam lijepu uspomenu s jedne Hajdukove utakmice u Osijeku. Pokvarilo se auto, domaći me odveli na stadion, odvezli auto meštru koji ništa nije htio naplatit...vuksadinare wrote:...da....u osijeku smo uvijek bili kao domacini....sijek,belisce,đakovo,nustar,stari mikanovci,bapska,tovarnik,erdut....vecina hajdukovcimutava baštarda wrote:To su torcidini krajevi, a i dalmacija je osvježila krv tamo naseljavanjem, a sad je smjer obrnut. Prije su dalmatinci išli tamo kopati motikom, a sada od gori dolaze u dalmaciju konobariti ili u detschland što bilo...vuksadinare wrote:nego asila..ovi tvoji osjecani preuzeli vlast u hajduku..kos predsjednika a ona zgodna osjecanka mu desna ruka...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Upravo to u OS imas vise dalmatinaca nego u Zadrumutava baštarda wrote:To su torcidini krajevi, a i dalmacija je osvježila krv tamo naseljavanjem, a sad je smjer obrnut. Prije su dalmatinci išli tamo kopati motikom, a sada od gori dolaze u dalmaciju konobariti ili u detschland što bilo...vuksadinare wrote:nego asila..ovi tvoji osjecani preuzeli vlast u hajduku..kos predsjednika a ona zgodna osjecanka mu desna ruka...
Kermit-
2014-04-17
Yehudi wrote:kic wrote:mogli smo, da mi je sad 18. upisao bih Pomorski fakultet, koji su u Rijeci stalno pokušavali spustiti na Višu samo, a u biti, nas upravo ta pomorska tradicija izdvaja od susjednih naroda a ne gajimo to previše..
Ima ih masa koji u ZD završe pomorsku pa rade kao dostavljači pizze i sl. jer više nema domaćih tvrtki.
Kadeturu ne mogu odraditi tu jednu god a kamoli se ukrcati negdi.............prošlo je to vrime " sredit će mi rodjo posa na brodu "
Vidim da fantazije u narodu ostaju no moram vas razočarati.
U prvom rodu mi je momak koji je završio pomorsku, smjer za nautičara, i evo 2 god ništa
a ima sve papire, sve bravete je položio i posjeduje ih, govori engleski i talijanski dečko ali nema šanse za ubaciti se.
Tržište je pre popunjeno Filipincima, Indijcima i svom masom drugih pomoraca koji stvarno imaju tradiciju pomorstva
RH ima tradiciju pomorstva u toliko šta se eto bacalo mriže iz kaića tu po Jadranu no Svijet je malo veći ljudi moji.
E ne ono, nisu ljudi svijeta vidjeli, kapetan najvećeg kontejneraša Riječanin, bi'će sa koćarice prešao u CMA CGM
Jedino si za konkurenciju točno rekao, danas se i za časnike sve češće uzimaju Filipinci, i tu više neigra tradicija ulogu već 'ko će za manje...to što natuca engleski i kao 2. časnik nema pojma nije toliko ključno, ali za šaku riže + dnevnicu odradi smjenu
2014-04-15
Yehudi wrote:kic wrote:mogli smo, da mi je sad 18. upisao bih Pomorski fakultet, koji su u Rijeci stalno pokušavali spustiti na Višu samo, a u biti, nas upravo ta pomorska tradicija izdvaja od susjednih naroda a ne gajimo to previše..
Ima ih masa koji u ZD završe pomorsku pa rade kao dostavljači pizze i sl. jer više nema domaćih tvrtki.
Kadeturu ne mogu odraditi tu jednu god a kamoli se ukrcati negdi.............prošlo je to vrime " sredit će mi rodjo posa na brodu "
Vidim da fantazije u narodu ostaju no moram vas razočarati.
U prvom rodu mi je momak koji je završio pomorsku, smjer za nautičara, i evo 2 god ništa
a ima sve papire, sve bravete je položio i posjeduje ih, govori engleski i talijanski dečko ali nema šanse za ubaciti se.
Tržište je pre popunjeno Filipincima, Indijcima i svom masom drugih pomoraca koji stvarno imaju tradiciju pomorstva
RH ima tradiciju pomorstva u toliko šta se eto bacalo mriže iz kaića tu po Jadranu no Svijet je malo veći ljudi moji.
ako ćemo po first hand exp, znam više ljudi koji su nakon faksa već za par mjeseci išli na brod i u početku im je bilo oooo, kad ću se vratiti, a kurac sad jedva čekaju da se ukrcaju nazad, polažu razne tečajeve po Danskoj, Nizozemskoj i tamo gdje je ipak, jača pomorska žila, kod nas je tradicija otišla u k jbg..
Page 2 of 2 • 1, 2
Page 2 of 2