Davor Gjenero: Nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema bleiburškim žrtvama
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Davor Gjenero: Nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema bleiburškim žrtvama
Ma dolje i ja pijem iz vodovoda,mada vise volim Jamnicu onu finu gaziranu,ali ne valja previse te šuštave vode piti..jedva cekam dolje doci pa se kao covjek najesti praog voca i povrca i pravog mesa..Noor wrote:bogomdani wrote:uffff,hvala Bogu,mi imamo i slobodni ponedjeljak,danas bio u shopingu,neke tehnikalije uzimao,sutra hranu za frizider i vodu..ebote,docekah dan kad moram piti vodu iz boca..Noor wrote:Uuu..puno lipih stvari, poceo je vikend ;)bogomdani wrote:sto ima kod tebe?Noor wrote:Tverk-tverkbogomdani wrote:Pozdrav Moćnoj Guzli..
Ma..uzas
Mi jos ne moramo za sada. Imamo puno izvora i mineralne...
Guest- Guest
Re: Davor Gjenero: Nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema bleiburškim žrtvama
Slabo ga bude tu kod mene..prvo mraz, pa tučabogomdani wrote:Ma dolje i ja pijem iz vodovoda,mada vise volim Jamnicu onu finu gaziranu,ali ne valja previse te šuštave vode piti..jedva cekam dolje doci pa se kao covjek najesti praog voca i povrca i pravog mesa..Noor wrote:bogomdani wrote:uffff,hvala Bogu,mi imamo i slobodni ponedjeljak,danas bio u shopingu,neke tehnikalije uzimao,sutra hranu za frizider i vodu..ebote,docekah dan kad moram piti vodu iz boca..Noor wrote:Uuu..puno lipih stvari, poceo je vikend ;)bogomdani wrote:sto ima kod tebe?Noor wrote:Tverk-tverkbogomdani wrote:Pozdrav Moćnoj Guzli..
Ma..uzas
Guest- Guest
Ero wrote:
Izvor slike: Igor Soban
Davor Gjenero
Nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema bleiburškim žrtvamaČinilo se da je to stvar oko koje je nekakav temeljni konsenzus bio postignut. Šteta je da je Sabor bio odustao od pokroviteljstva, kazao je Gjenero
Datum objave: 13.05.2016 | 20:52 Autor: Ivana Zadro
Politički analitičar Davor Gjenero za Direktno hr. objasnio je važnost izražavanja pijeteta prema bleiburškim žrtvama.
"Na kraju Drugog svjetskog rata imali smo dvije različite prakse suočavanja s tadašnjom situacijom. Na Zapadu je vladala praksa individualne odgovornosti, kažnjavanja pojedinaca koji su počinili zločine, provodio se proces denatifikacije. Uspostavljao se takav politički sustav koji je garantirao da ne dođe do novog rata i novih ratnih sukoba. Za razliku od toga, na Istoku se primjenjivao sustav kolektivne krivnje, kolektivne odmazde, kažnjavanja prema političkim kriterijima, a ne prema kriterijima kaznenog prava. Odvijali su se ogromni zločini vansudskih egzekucija u enormnim razmjerima", kazao je Gjenero.
Bleiburg je bio geografska razdjelnica politike Istoka i Zapada, pojašnjava Gjenero.
"U tom smislu, Bleiburg je nekakva razdjelnica u geografskom smislu jer je točno mjesto s kojeg se razlikuje politika na Zapadu i politika na Istoku. Hrvatska se našla na istoku od Bleiburga i svi oni koji su se našli na Bleiburškom polju bili su od Britanaca izručeni jugoslavenskim snagama i prema njima se provodila ova tortura kolektivne krivice", rekao nam je Davor Gjenero.
Nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema bleiburškim žrtvama, smatra Gjenero. Kako kaže, činilo se da je oko toga postignut konsenzus.
"Zbog toga Bleiburg mora biti mjesto na kojem se prisjećamo žrtava rata, poraća i totalitarnih poredaka. Zbog toga nije povijesni revizionizam izražavati pijetet prema tim žrtvama i činilo se da je to stvar oko koje je nekakav temeljni konsenzus bio postignut. Šteta je da je Sabor bio odustao od pokroviteljstva. Na to se ne treba vraćati, Sabor je sad ponovno pokrovitelj komemoracije na Bleiburškom polju", rekao je Gjenero.
I Predsjednica i premijer jasno su rekli kakav je stav Republike Hrvatske, naglašava Gjenero.
"Ono što je izrazito važno je da se te komemoracije moraju održavati bez ikakve simpatije prema jednom totalitarnom sustavu. Sve ono što su zadnjih tjedana vrlo glasno govorili Predsjednica Republike, predsjednik Vlade, moraju biti stanovišta Republike Hrvatske. Moraju izrazito paziti da se tamo ne događaju povijesno revizionistički ispadi iz pijeteta prema žrtvama, ali i zbog stanja u hrvatskom političkom tijelu, narodu, javnosti", rekao je Davor Gjenero.
Hrvatska je članica Europske unije i u skladu s tim mora poštovati temeljne odrednice europskih politika, ističe Gjenero.
"Nužno je kad se interpretira novija povijest poštovati ono što su temeljne odrednice zajedničkih europskih politika – Europski parlament je osudio oba totalitarna sustava iz 20.-og stoljeća, i komunizam i fašizam, i sukladno tome se Hrvatska mora ponašati kao članica Europske unije, ako želi funkcionirati kao ozbiljna demokratska država", rekao je Gjenero za Direktno hr.
Bogomdani...odi sim
Guest- Guest
mda..kod Krizevaca zna biti gadnog nevremna..no u Slavoniji nije bolje..ili poplave ili suse,nekad bude normalna godina,no sve rjedje...ljetos sve spalilo..kolikogod zalijevao,zemlja toliko vrela da se zbetonira,voda ne moze u dubinu,gore se kora uhvati,a ispod vrela voda skuha korijenje biljki..sve ode u qrcNoor wrote:Slabo ga bude tu kod mene..prvo mraz, pa tučabogomdani wrote:Ma dolje i ja pijem iz vodovoda,mada vise volim Jamnicu onu finu gaziranu,ali ne valja previse te šuštave vode piti..jedva cekam dolje doci pa se kao covjek najesti praog voca i povrca i pravog mesa..Noor wrote:bogomdani wrote:uffff,hvala Bogu,mi imamo i slobodni ponedjeljak,danas bio u shopingu,neke tehnikalije uzimao,sutra hranu za frizider i vodu..ebote,docekah dan kad moram piti vodu iz boca..Noor wrote:Uuu..puno lipih stvari, poceo je vikend ;)bogomdani wrote:sto ima kod tebe?Noor wrote:Tverk-tverkbogomdani wrote:Pozdrav Moćnoj Guzli..
Ma..uzas
Guest- Guest
tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Guest- Guest
Karavana ide dalje...
okidoki,necu te vise ometati Ero..
Guest- Guest
Ero pizdi kaj ne pricamo o kraljici...vis da sam sebe citirabogomdani wrote:tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Guest- Guest
Ma dobro,covjek je zaljubljen,a kao podrzavca njenu politiku..mora se necim maskirati.. oke je Ero,samo povodljiv od strane manipulativnih politicara..Noor wrote:Ero pizdi kaj ne pricamo o kraljici...vis da sam sebe citirabogomdani wrote:tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Guest- Guest
Prava je kraljica, viđu je! :beeer:Noor wrote:Ero pizdi kaj ne pricamo o kraljici...vis da sam sebe citirabogomdani wrote:tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Ero je dobar Čoek...no bojim se da ga politika polako ali sigurno kvari...
Guest- Guest
Nist se ne vidiEro wrote:Prava je kraljica, viđu je! :beeer:Noor wrote:Ero pizdi kaj ne pricamo o kraljici...vis da sam sebe citirabogomdani wrote:tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Guest- Guest
Ako ne znate sami otvorit temu, mogu vam ja otvorit. Ako me lijepo zamolite,seveda.Noor wrote:Ero pizdi kaj ne pricamo o kraljici...vis da sam sebe citirabogomdani wrote:tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Tu nam je cist ok...ne trebas ;)
Guest- Guest
Kad bleneš samo u flaše...podigni glavu, bona.Noor wrote:Nist se ne vidiEro wrote:Prava je kraljica, viđu je! :beeer:Noor wrote:Ero pizdi kaj ne pricamo o kraljici...vis da sam sebe citirabogomdani wrote:tu sam..Noor wrote:Bogomdani...odi sim
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Američki ambasador upravo je poručio hrvatskoj Vladi da prestane promovirati povijesni revizionizam
» Uškopljenac Davor Gjenero potpuno pomahnitao
» DAVOR GJENERO: O Milanoviću i Kolindi Grabar - Kitarović! (PODSJETNIK!)
» Karamarko: Ujedinimo se u poštovanju prema žrtvama
» Predsjednica iskazala empatiju prema srpskim žrtvama
» Uškopljenac Davor Gjenero potpuno pomahnitao
» DAVOR GJENERO: O Milanoviću i Kolindi Grabar - Kitarović! (PODSJETNIK!)
» Karamarko: Ujedinimo se u poštovanju prema žrtvama
» Predsjednica iskazala empatiju prema srpskim žrtvama
Page 2 of 2