A što se dogodili sa 500,000 folksdojčera
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: A što se dogodili sa 500,000 folksdojčera
Nisam ništa od toga osporavao, samo sam rekao da je svaka civilna žrtva valjda jednako vrijedna, bez obzira iz kojeg naroda dolazi. No dok se jedne žali, s drugima se posprdava, jer su eto zaslužili što ih je snašlo. Ja eto nikada ne bih rekao ni za jedno dijete ili ženu koje je moralo napustiti svoj dom da je to zaslužilo, no ima i takvih. Sličnost je u tome što su i Nijemci tih godina okrenuli pušku na svoje dotadašnje susjede s kojima su dotad živjeli u miru stoljećima, radi sumanute ekspanzionističke ideologije, kao i veliki broj Srba u Hrvatskoj 90ih, što ne znači da opravdavam odmazdu i genocid nad Nijemcima koji je uslijedio nakon rata.Antijunak wrote:Puno se veće razlike od sličnosti u sudbini Srba 1995 u Hrvatskoj, i Nijemaca u Jugoslaviji 1945. To se ne može uspoređivati.Starhemberg wrote:Kažem uopće kako se često znaju nanizati slike i onda sprdanje krene. Hitler je krajem 1944. isto naredio da se svi Nijemci pakiraju i krenu put Vaterlanda, posebno oni kojima su sinovi bili u Wehrmachtu ili SS-u. Nema sličnosti? Pa ne bih rekao.tre911 wrote:Jel smo ih pobili možda? I ko ih je na kraju krajeva protjerao jasno jer iz onoga što je savo štrbac rekao da su naredili egzodus. Da je po svetčevom trebali smo sve "protjerane" pobiti ili barem dobar dio istih. Uostalom gdje sam ja to ikada opravdao ubijanje civila ili nedaj Bože djece bilo čije i bilo koje nacije?Starhemberg wrote:No, kako smo odjednom puni morala i etike... A sprdati se sa zenam i djecom u traktorskim prikolicama nije problem jel? Tu nije bilo neduznih?
Prvo brojke stradalih se itekako razlikuju i to 300 naprema 150 000!
Drugo obične Srbe nitko nije dirao i odvodio ih u logore!
Treće i dalje postoje etnička srpska sela, dok ne postoji više nijedno njemačko selo!
Četvrto nije bilo genocida prema Srbima, dok je Titova banda osmislila i izvela GENOCID prema Volksdeutscherima i to bi trebao znati obzirom da se pozivaš na Vladu Geigera.
Guest- Guest
zanimljiva stvar,vrlo...neko te prorijedio za par sto tisca,a ti brines o njemu...vrlo zanimljiva psihologija..Ringo10 wrote:bogomdani wrote:Nego..Svabi su vas smatrali untenmenšima,otkud sad ova briga za njia?
Hrvati kukaju nad sudbinom Nijemaca.
DAvno sam već predložio na sličnoj temi da se jadnim potomcima naših folksdojčera koji danas žive u Njemačkoj I Austriji, organizira humanitarna pomoć sve dok se ne riješi pitanje isplate odštete.
To su Hrvati dužni sirotim Švabama jer su Hrvati kroz povijest toliko handrili Švabe da je to Bogu plakat.
Vjerojatno bi se I čuveni domoljub Luka PRcela složio s time.
Guest- Guest
Nisam se ni ja sprdao ni na jednoj temi s ničijim žrtvama i protjerivanjem, niti sam to opravdavao. I ja osuđujem svaki zločin.Starhemberg wrote:Nisam ništa od toga osporavao, samo sam rekao da je svaka civilna žrtva valjda jednako vrijedna, bez obzira iz kojeg naroda dolazi. No dok se jedne žali, s drugima se posprdava, jer su eto zaslužili što ih je snašlo. Ja eto nikada ne bih rekao ni za jedno dijete ili ženu koje je moralo napustiti svoj dom da je to zaslužilo, no ima i takvih. Sličnost je u tome što su i Nijemci tih godina okrenuli pušku na svoje dotadašnje susjede s kojima su dotad živjeli u miru stoljećima, radi sumanute ekspanzionističke ideologije, kao i veliki broj Srba u Hrvatskoj 90ih, što ne znači da opravdavam odmazdu i genocid nad Nijemcima koji je uslijedio nakon rata.Antijunak wrote:Puno se veće razlike od sličnosti u sudbini Srba 1995 u Hrvatskoj, i Nijemaca u Jugoslaviji 1945. To se ne može uspoređivati.Starhemberg wrote:Kažem uopće kako se često znaju nanizati slike i onda sprdanje krene. Hitler je krajem 1944. isto naredio da se svi Nijemci pakiraju i krenu put Vaterlanda, posebno oni kojima su sinovi bili u Wehrmachtu ili SS-u. Nema sličnosti? Pa ne bih rekao.tre911 wrote:Jel smo ih pobili možda? I ko ih je na kraju krajeva protjerao jasno jer iz onoga što je savo štrbac rekao da su naredili egzodus. Da je po svetčevom trebali smo sve "protjerane" pobiti ili barem dobar dio istih. Uostalom gdje sam ja to ikada opravdao ubijanje civila ili nedaj Bože djece bilo čije i bilo koje nacije?Starhemberg wrote:No, kako smo odjednom puni morala i etike... A sprdati se sa zenam i djecom u traktorskim prikolicama nije problem jel? Tu nije bilo neduznih?
Treće i dalje postoje etnička srpska sela, dok ne postoji više nijedno njemačko selo!
Četvrto nije bilo genocida prema Srbima, dok je Titova banda osmislila i izvela GENOCID prema Volksdeutscherima i to bi trebao znati obzirom da se pozivaš na Vladu Geigera.
Ali i u toj sličnosti postoji razlike.
Folksdojčeri nisu rušili Jugoslaviju iznutra i dizali oružanu pobunu i osnivali etničku čistu Krajinu.
Nadalje tek manji dio Nijemaca se okrenuo protiv svojih susjeda, dok je većina i dalje nastavila mirno živjeti sa susjedima.
To se može vidjeti po tome da do 1945 partizana u Vojvodinu i Slavoniju i Srijemu praktički nije ni bilo, kao ni germanofobije inače bi u suprotnom došlo do masovnog revolta.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
???meni kaze lik,koji opet kaze kako nece zivjeti sa srbima u jednoj drzavi..Pa Irud te ebo,jel ti uopce percipiras koju antilogiku guras??da naslikam,posto ti zivis u RH,u istoj nema mjesta za srbe,sto implicira da ih treba izjuriti..po stavu,imamo potpuno iste,samo sto su u pitanju kod mene Svaqbi kod tebe Srbi..Kakav sam ja covjek?'A kakav si ti??..pas ti guzicu poharo..tre911 wrote:De ne seri jebo te led bezobrazni da te jebo!!! Kako pravdaš ubijanje i protjerivanje nedužnih ljudi izvan njemačke sa hitlerovom politikom to je strašno. Po tebi se sve na poraženoj strani(čak i kada nemaju veze sa zbivanjima daleko od njih samih) treba pobiti i rastjerati jer su eto to zaslužili zato što su sasvim slučajno istog naroda pripadnici !! Strašno, kakav si ti to čovjek uopćebogomdani wrote:usporedjivati gospodare rata,one koji su dvaput pokrenuli WW,pobili na desetine milijuna ljudi ukupno,i Zidove kojima je jedini grijeh sto su sposobni u biznisu,moze samo terminalni retard..daljnji komentar nije potreban..Riplex wrote:bogomdani wrote:Pa..bili su bed gajsi,pa se njihov pomor racuna kao pejbek...karma iz bičez..
Isto tako i u Auschwitzu, podsjetio, samo jedan komentar imam, tanko.
Guest- Guest
eeeeee..Svabi svojoj djeci nis ne daju,nego moraju sama zaraditi,tako niti meni nis ne daju,nego ja sve to zaradim,a radim u firmi koja imovinski nije svapska..tak oda...Antijunak wrote:A da ne spominjem da su upravo Nijemci koji mu daju krov nad glavom i kruh svagdašnji. A židovi nisu ništa miroljubiviji od drugih naroda, nego dapače neprekidno su desetljećima u sukobu s Palestincima premda imaju dovoljno pamteti u glavi za pronaći miran suživot.tre911 wrote:De ne seri jebo te led bezobrazni da te jebo!!! Kako pravdaš ubijanje i protjerivanje nedužnih ljudi izvan njemačke sa hitlerovom politikom to je strašno. Po tebi se sve na poraženoj strani(čak i kada nemaju veze sa zbivanjima daleko od njih samih) treba pobiti i rastjerati jer su eto to zaslužili zato što su sasvim slučajno istog naroda pripadnici !! Strašno, kakav si ti to čovjek uopćebogomdani wrote:usporedjivati gospodare rata,one koji su dvaput pokrenuli WW,pobili na desetine milijuna ljudi ukupno,i Zidove kojima je jedini grijeh sto su sposobni u biznisu,moze samo terminalni retard..daljnji komentar nije potreban..Riplex wrote:bogomdani wrote:Pa..bili su bed gajsi,pa se njihov pomor racuna kao pejbek...karma iz bičez..
Isto tako i u Auschwitzu, podsjetio, samo jedan komentar imam, tanko.
Guest- Guest
A što s divizijom "Prinz Eugen" zapamćenom po jedva čemu drugom osim po zločinima nad civilnim stanovništvom? I što sa zločinima u Luigu i Kuku?Antijunak wrote:Nisam se ni ja sprdao ni na jednoj temi s ničijim žrtvama i protjerivanjem, niti sam to opravdavao. I ja osuđujem svaki zločin.Starhemberg wrote:Nisam ništa od toga osporavao, samo sam rekao da je svaka civilna žrtva valjda jednako vrijedna, bez obzira iz kojeg naroda dolazi. No dok se jedne žali, s drugima se posprdava, jer su eto zaslužili što ih je snašlo. Ja eto nikada ne bih rekao ni za jedno dijete ili ženu koje je moralo napustiti svoj dom da je to zaslužilo, no ima i takvih. Sličnost je u tome što su i Nijemci tih godina okrenuli pušku na svoje dotadašnje susjede s kojima su dotad živjeli u miru stoljećima, radi sumanute ekspanzionističke ideologije, kao i veliki broj Srba u Hrvatskoj 90ih, što ne znači da opravdavam odmazdu i genocid nad Nijemcima koji je uslijedio nakon rata.Antijunak wrote:Puno se veće razlike od sličnosti u sudbini Srba 1995 u Hrvatskoj, i Nijemaca u Jugoslaviji 1945. To se ne može uspoređivati.Starhemberg wrote:Kažem uopće kako se često znaju nanizati slike i onda sprdanje krene. Hitler je krajem 1944. isto naredio da se svi Nijemci pakiraju i krenu put Vaterlanda, posebno oni kojima su sinovi bili u Wehrmachtu ili SS-u. Nema sličnosti? Pa ne bih rekao.tre911 wrote:Jel smo ih pobili možda? I ko ih je na kraju krajeva protjerao jasno jer iz onoga što je savo štrbac rekao da su naredili egzodus. Da je po svetčevom trebali smo sve "protjerane" pobiti ili barem dobar dio istih. Uostalom gdje sam ja to ikada opravdao ubijanje civila ili nedaj Bože djece bilo čije i bilo koje nacije?Starhemberg wrote:No, kako smo odjednom puni morala i etike... A sprdati se sa zenam i djecom u traktorskim prikolicama nije problem jel? Tu nije bilo neduznih?
Ali i u toj sličnosti postoji razlike.
Folksdojčeri nisu rušili Jugoslaviju iznutra i dizali oružanu pobunu i osnivali etničku čistu Krajinu.
Nadalje tek manji dio Nijemaca se okrenuo protiv svojih susjeda, dok je većina i dalje nastavila mirno živjeti sa susjedima.
To se može vidjeti po tome da do 1945 partizana u Vojvodinu i Slavoniju i Srijemu praktički nije ni bilo, kao ni germanofobije inače bi u suprotnom došlo do masovnog revolta.
Guest- Guest
Prinz Eugen su bili botaničari zaduženi za edukaciju selaka.
Guest- Guest
Eva, vidim da ti sve znaš, pa ću tebe pitat.
Poznato je da su Poljsku napali i okupirali Hitler i Staljin,
kad je poginulo nešto manje od 6 milijuna Poljaka.
Mene zanima, tko je u Poljskoj bio fašist, a tko antifašist?
Poznato je da su Poljsku napali i okupirali Hitler i Staljin,
kad je poginulo nešto manje od 6 milijuna Poljaka.
Mene zanima, tko je u Poljskoj bio fašist, a tko antifašist?
Poljska je kao Bosna. Poljsku Nijemci i Rusi trančirali. A Bosnu Hrvati i Srbi, svatko želi svoj dio kolačića. U agresiji na tuđu zemlju svi su fašisti, onak na prvu, kaj ne? Ili recimo Ameri i Nato u Libiji, čisti fašizam radi nafte.
Guest- Guest
Ti raširila priču...Eva wrote:Poljska je kao Bosna. Poljsku Nijemci i Rusi trančirali. A Bosnu Hrvati i Srbi, svatko želi svoj dio kolačića. U agresiji na tuđu zemlju svi su fašisti, onak na prvu, kaj ne? Ili recimo Ameri i Nato u Libiji, čisti fašizam radi nafte.
No, dobro, možemo li onda zaključiti da su Rusi bili ustvari fašisti?
Ero wrote:Ti raširila priču...Eva wrote:Poljska je kao Bosna. Poljsku Nijemci i Rusi trančirali. A Bosnu Hrvati i Srbi, svatko želi svoj dio kolačića. U agresiji na tuđu zemlju svi su fašisti, onak na prvu, kaj ne? Ili recimo Ameri i Nato u Libiji, čisti fašizam radi nafte.
Da, u trenutku kada okupiraju tuđi teritorij, to stoji. Od okupacije i etiketiranja okupatorom i fašistom nitko nije pošteđen. No, da ne povlačiš paralelu na Krim, podsjećam te na relativini broj u referendumu koji je tamo održan.
Guest- Guest
Jope' širiš priču...Eva wrote:Ero wrote:Ti raširila priču...Eva wrote:Poljska je kao Bosna. Poljsku Nijemci i Rusi trančirali. A Bosnu Hrvati i Srbi, svatko želi svoj dio kolačića. U agresiji na tuđu zemlju svi su fašisti, onak na prvu, kaj ne? Ili recimo Ameri i Nato u Libiji, čisti fašizam radi nafte.
Da, u trenutku kada okupiraju tuđi teritorij, to stoji. Od okupacije i etiketiranja okupatorom i fašistom nitko nije pošteđen. No, da ne povlačiš paralelu na Krim, podsjećam te na relativini broj u referendumu koji je tamo održan.
Zaintrigirala me je Poljska, jer o njihovim žrtvama se nismo učili u školi.
Valjda je bilo neugodno govoriti o antifašistima da su ustvari bili fašisti.
Čini mi se da je i danas isto, zato se Hasu proziva...
Samo nas istina može osloboditi...Prikrivanje i laž će samo stvarati uvjete
za neka eventualna buduća zla...
Tehnička sam oosoba i jako me nervira olako razbacivanje s brojkama,
a posebno kad su u pitanju žrtve...Posebno kada to rade institucije.
Hasu se proziva jer je govno islamističko nedojebano mucavo astmatično i nekulturno.
Guest- Guest
To su tvoji opisi, a za razloge samo ti znaš.Eva wrote:Hasu se proziva jer je govno islamističko nedojebano mucavo astmatično i nekulturno.
Mene zanima do kakvih je spoznaja on došao, istražujući razdoblje ww2.
Da se ima što istraživati (ponovo) to je meni potpuno jasno.
Ako smo tolika desetljeća operirali (službeno, u školi) sa 700.000 žrtava
u Jasenovcu, a danas se glatko pristaje na 70-80.000, onda tu meni nešto
jako smrdi. Ne zbog samih brojki, već zbog namjera i ciljeva onih koji su
s desretostrukim brojkama operirali.
Dakle, sva ta povjest, što se mene tiče, pada u vodu i traži da se ponovo preispita.
Nepristrano i pošteno...
Njegove spoznaje su beskranjo drkanje na ustaše i islam. Tu mu sve počinje i završava. Šehidi, islam, alah, Muhamed, i ostala sranja te sekte pedofila, silovatelja i koljača.
Guest- Guest
Jesi li pročitala njegove knjige?Eva wrote:Njegove spoznaje su beskranjo drkanje na ustaše i islam. Tu mu sve počinje i završava. Šehidi, islam, alah, Muhamed, i ostala sranja te sekte pedofila, silovatelja i koljača.
Starhemberg wrote:Dobro, ljudi, koji vam je? Takvi komentari stvarno nisu potrebni.
Nažalost trolova im i na ovoj temi.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Volksdeutsche in Yugoslavia[edit]
In Yugoslavia, the 7th SS Volunteer Mountain Division Prinz Eugen was formed. It was conspicuous in its operations against the Resistance partisans and among the population. About 300,000 Volksdeutsche from the Nazi-conquered lands and the satellite countries joined the Waffen-SS, the majority conscripted involuntarily[citation needed]. Yet "[a]fter the initial rush of Volksdeutsche to join, voluntary enlistments tapered off, and the new unit did not reach division size. Therefore, in August 1941, the SS discarded the voluntary approach, and after a favourable judgement from the SS court in Belgrade, imposed a mandatory military obligation on all Volksdeutsche in Serbia-Banat, the first of its kind for non-Reich Germans."[48] In Yugoslavia for example, not even half of the Volksdeutsche became member of theSchwäbisch-Deutscher Kulturbund (German cultural association), yet reprisals on this group were more harsh than in any other region.[49]
Guest- Guest
Švabi ih zbrinuli:
Most Volksdeutsche fled or were expelled from European countries (the Netherlands, Poland and other) from 1945 to 1948 towards the end and after the war. Both those who became Volksdeutsche by registering and Reichsdeutsche retained German citizenship during the years of Allied military occupation, after the establishment of East Germany and West Germany in 1949, and later in the reunified Germany. In 1953 the Federal Republic of Germany - by its Federal Expellee Law - naturalised many more East European nationals of German ethnicity, who neither were German citizens nor had enrolled in a Volksliste, but as a matter of fact had been stranded as refugees in West Germany fled or expelled due to their German or alleged German ethnicity.
Most Volksdeutsche fled or were expelled from European countries (the Netherlands, Poland and other) from 1945 to 1948 towards the end and after the war. Both those who became Volksdeutsche by registering and Reichsdeutsche retained German citizenship during the years of Allied military occupation, after the establishment of East Germany and West Germany in 1949, and later in the reunified Germany. In 1953 the Federal Republic of Germany - by its Federal Expellee Law - naturalised many more East European nationals of German ethnicity, who neither were German citizens nor had enrolled in a Volksliste, but as a matter of fact had been stranded as refugees in West Germany fled or expelled due to their German or alleged German ethnicity.
Guest- Guest
Kao da Austrijanci plaču i nariču za Hrvatima koji su boreći se u njihovim redovim poginuli u 1. svjetskom ratu. Boli ih kurac.
Guest- Guest
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 4 of 6