Umrla Jadranka Stojaković
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Umrla Jadranka Stojaković
[size=36]Umrla je Jadranka Stojaković[/size]
Izvor: N1
Velika pjevačica, kantautorica i velika zvijezda bivše Jugoslavije Jadranka Stojaković izgubila je bitku za život, potvrđeno je za N1 iz socijalnog centra Caritas Ivan Pavao II - Doma za starije osobe.
Posljednje dane života provela je u Caritasovom domu u Banja Luci.
Kantautorica i akademska slikarica nakon više od četrdeset godina pjevačke karijere nije mogla više pjevati, ni svirati gitaru. Teška i neizlječiva amniotrofična lateralna skleroza oslabila joj je mišiće, tako da je zadnjih godina mogla je svirati tek usnu harmoniku.
Rođena je 24. srpnja 1950. godine u Sarajevu, gdje je i počela s karijerom, sa samo 16 godina. Bila je, naime, dio benda svog ujaka jazz autora Vukašina Radulovića.
Kao prateći vokal 1981. godine otišla je na Eurosong zajedno s izvođačem Vajtom, a tri godine kasnije je napisala je naslovnu pjesmu za Olimpijadu u Sarajevu, što joj je donijelo zaokret u karijeru.
Naime, zbog nastupa je pozvana u Japan, gdje će provesti 23. godine - gdje se počela i baviti slikarstvom. Japan napušta 2011. godine nakon nesreće na pozornici te se zbog bolesti vraća u Bosnu i Hercegovinu.
Karijeru su joj obilježile pjesme poput "Što te nema", "Bistre vode Bosnom teku" i "Sve smo mogli mi".
Izvor: YouTube
- Podijeli vijest:
- 742
- [url=https://twitter.com/share?url=http://hr.n1info.com/a121821/Svijet/Regija/Umrla-je-Jadranka-Stojakovic.html&text=Umrla je Jadranka Stojakovi%C4%87][/url]
- 0
- [url=http://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=http://hr.n1info.com/a121821/Svijet/Regija/Umrla-je-Jadranka-Stojakovic.html&title=Umrla je Jadranka stojakovi%c4%87&summary=Velika pjeva%C4%8Dica, kantautorica i velika zvijezda biv%C5%A1e Jugoslavije Jadranka Stojakovi%C4%87 izgubila je bitku za %C5%BEivot,...]0[/url]
- 6
- [email=?subject=Umrla%20je%20Jadranka%20Stojakovi%C4%87&body=http://hr.n1info.com/a121821/Svijet/Regija/Umrla-je-Jadranka-Stojakovic.html]E-mail[/email]
Velika pjevačica, kantautorica i velika zvijezda bivše Jugoslavije Jadranka Stojaković izgubila je bitku za život, potvrđeno je za N1 iz socijalnog centra Caritas Ivan Pavao II - Doma za starije osobe.
Posljednje dane života provela je u Caritasovom domu u Banja Luci.
Kantautorica i akademska slikarica nakon više od četrdeset godina pjevačke karijere nije mogla više pjevati, ni svirati gitaru. Teška i neizlječiva amniotrofična lateralna skleroza oslabila joj je mišiće, tako da je zadnjih godina mogla je svirati tek usnu harmoniku.
Rođena je 24. srpnja 1950. godine u Sarajevu, gdje je i počela s karijerom, sa samo 16 godina. Bila je, naime, dio benda svog ujaka jazz autora Vukašina Radulovića.
Kao prateći vokal 1981. godine otišla je na Eurosong zajedno s izvođačem Vajtom, a tri godine kasnije je napisala je naslovnu pjesmu za Olimpijadu u Sarajevu, što joj je donijelo zaokret u karijeru.
Naime, zbog nastupa je pozvana u Japan, gdje će provesti 23. godine - gdje se počela i baviti slikarstvom. Japan napušta 2011. godine nakon nesreće na pozornici te se zbog bolesti vraća u Bosnu i Hercegovinu.
Karijeru su joj obilježile pjesme poput "Što te nema", "Bistre vode Bosnom teku" i "Sve smo mogli mi".
Izvor: YouTube
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Umrla Jadranka Stojaković
Da budem iskren,nikada nisam čuo za dotičnu.
2014-04-22
Ozbiljno?
Ne mogu vjerovat, jastrebe...
Inače, R.I.P.
Inače, R.I.P.
2014-04-12
Možda sam čuo za neku njenu pjesmu,ali za nju nikad.IvyTeasdale wrote:Ozbiljno?
Inače, R.I.P.
Baš danas čitam u N.listu i pitam se kako to da nisam čuo za nju?
2014-04-22
jastreb wrote:Da budem iskren,nikada nisam čuo za dotičnu.
zezaš se?
Guest- Guest
Ne. Sada sam baš na YT slušao neke njene pjesme i znao sam za njih,ali nisam znao tko pjeva.Noor wrote:jastreb wrote:Da budem iskren,nikada nisam čuo za dotičnu.
zezaš se?
2014-04-22
Ni ja nisam čuo za nju.....poznam dosta Jadranki,ali ovu ne.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
jastreb wrote:Ne. Sada sam baš na YT slušao neke njene pjesme i znao sam za njih,ali nisam znao tko pjeva.Noor wrote:jastreb wrote:Da budem iskren,nikada nisam čuo za dotičnu.
zezaš se?
čudi me, jer čini mi se da smo isto godište, no ništa ne znači :)
ja sam je voljela slušati
Guest- Guest
ma šta me brigav_vlado wrote:Ni ja nisam čuo za nju.....poznam dosta Jadranki,ali ovu ne.....
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
vane
Kad si seljacina, zato znas Milu Kitica i sve ostale tzv."novokomponovane"jastreb wrote:Možda sam čuo za neku njenu pjesmu,ali za nju nikad.IvyTeasdale wrote:Ozbiljno?
Inače, R.I.P.
Last edited by dijagram on 5/5/2016, 14:12; edited 1 time in total
dijagram-
2015-08-09
Ko te diga?????!!prckov wrote:ma šta me brigav_vlado wrote:Ni ja nisam čuo za nju.....poznam dosta Jadranki,ali ovu ne.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Pa i ne baš.dijagram wrote:vaneKad si seljacina, zato znas Milu Kitica i sve ostale tzv."novokompone"jastreb wrote:Možda sam čuo za neku njenu pjesmu,ali za nju nikad.IvyTeasdale wrote:Ozbiljno?
Inače, R.I.P.
Evo,Pižon zna ovdje okačiti neke nove. Nikad čuo.
Ili ako se sjećaš ovo što se neki dan dogodilo kad je ubijena ona neka pjevačica u Srbiji.
Nikad čuo za nju.
Znam onu staru ekipu Mile,Kemal,Dragana,ali ovo novo sranje me ne zanima.
2014-04-22
Reci kako znas Kemala, Arsena,Gabi,Josipu Lisac,Ibricu, a ne znas Jadranku slicno je kao znati rock izvodjace Stonese , AC DC, a ne cuti za Jethro Tull.jastreb wrote:Pa i ne baš.dijagram wrote:vaneKad si seljacina, zato znas Milu Kitica i sve ostale tzv."novokompone"jastreb wrote:Možda sam čuo za neku njenu pjesmu,ali za nju nikad.IvyTeasdale wrote:Ozbiljno?
Inače, R.I.P.
Ili ako se sjećaš ovo što se neki dan dogodilo kad je ubijena ona neka pjevačica u Srbiji.
Nikad čuo za nju.
dijagram-
2015-08-09
Pa i ja se sam sebi čudim.dijagram wrote:Reci kako znas Kemala, Arsena,Gabi,Josipu Lisac,Ibricu, a ne znas Jadranku slicno je kao znati rock izvodjace Stonese , AC DC, a ne cuti za Jethro Tull.jastreb wrote:Pa i ne baš.dijagram wrote:vaneKad si seljacina, zato znas Milu Kitica i sve ostale tzv."novokompone"jastreb wrote:Možda sam čuo za neku njenu pjesmu,ali za nju nikad.IvyTeasdale wrote:Ozbiljno?
Inače, R.I.P.
Nikad čuo za nju.
2014-04-22
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
umetnost, jeste nesto najbolje sto nam je ostalo od yuge, mozda jedino.
ako je kvalitet umetnosti merilo kvaliteta jednog drustva, onda je to to.
jadranka je svakako bila i ostala jedna od mnogih ikona tog vremena.
vise je volela da stvara nego da tlaci popularnost koje se klonila.
ima puno pesama, ali u meni je... ostala....baš.. ova...
i neka joj je laka zemlja i spokoj dusi...
ako je kvalitet umetnosti merilo kvaliteta jednog drustva, onda je to to.
jadranka je svakako bila i ostala jedna od mnogih ikona tog vremena.
vise je volela da stvara nego da tlaci popularnost koje se klonila.
ima puno pesama, ali u meni je... ostala....baš.. ova...
i neka joj je laka zemlja i spokoj dusi...
Last edited by pizzon on 5/5/2016, 14:32; edited 3 times in total
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:po imenu i prezimenu ova pari neka žestoka antifašisdtkinja
Čim sam pročitao, četnik.
crvenkasti-
2014-04-17
Više o Jadranki znaju u Japanu nego u njenoj rodnoj zemlji. Sramota.
RIP
RIP
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ustasko zlo Jadranka Kosor
» Jadranka Kosor sada suti kao pizda
» Jadranka Kosor „poludela“ zbog naprednjaka!
» Grupacija Jadranka traži sezonske radnike
» Jadranka Kosor:'Izborom hasanbegovića odrekli ste se Tuđmana'
» Jadranka Kosor sada suti kao pizda
» Jadranka Kosor „poludela“ zbog naprednjaka!
» Grupacija Jadranka traži sezonske radnike
» Jadranka Kosor:'Izborom hasanbegovića odrekli ste se Tuđmana'
Page 1 of 2