dan sjećanja na žrtve i junaštvo židovskog naroda....
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: dan sjećanja na žrtve i junaštvo židovskog naroda....
Pa Čiča je bio pojam. Na Romaniji je i danas slavljen više od Starine Novaka,Deli Radivoja i djeteta Grujice.n_razbojnik wrote:gle ovoga jastreba...hoćeš reći da se narodni heroj Slaviša Vajner borio ljubavlju sa nacifašistima?? U kakvoj si ti krizi identiteta čovječe, pa židovski ratnici su barem trećinu gubitaka nanijeli nacifaci okupatoru i domaćem izdajniku, druge dvije trećine su Srbi i istrijani
On je tu moj zemljak,susjed,iz Novog Vinodolskog.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ne prigovaram ti zbog pravopisa, tvoja stvar, nego što udaraš te "entere" svako malo pa ti jedna rečenica popuni sedam redih. Zbij to, lakše je drugima, a tebi svejedno. A ovo sa Židovima i Bleiburgom nikako si ne mogu protumačiti. Osim ako nije sarkazam i zajebancija, a ja ne kužim.Yehudi wrote:Regoč wrote:U Palestini. No, i mene buni ovo o Židovima i Bleiburgu.jastreb wrote:Gdje su to pripadnici židovskog naroda ikoga ubijali?kaja_333 wrote:ignorirati. kada se pojave na bleiburgu gdje su pripadnici njihovog naroda ubijali naše razoružane vojnike i civile i ispričaju nam se dati im pažnju. i da nam se slavko osobno ispriča kao jedan od neposrednih aktera zločina.
Što si ti Kanaanka? Ili Hetitkinja? Jebusejka?
Kako rekoh, svašta se vidi i pročita.............pravopis je najmanji problem
A što onda laprdaš bogati? Već počinjem sumnjati u tvoje sveopće znanje i upućenost u događaje i zbivanja tijekom NOB, i nakon iste, khm jel ako možemo reći da ista ikada i završila. Smrt fašizmu!jastreb wrote:Pa Čiča je bio pojam. Na Romaniji je i danas slavljen više od Starine Novaka,Deli Radivoja i djeteta Grujice.n_razbojnik wrote:gle ovoga jastreba...hoćeš reći da se narodni heroj Slaviša Vajner borio ljubavlju sa nacifašistima?? U kakvoj si ti krizi identiteta čovječe, pa židovski ratnici su barem trećinu gubitaka nanijeli nacifaci okupatoru i domaćem izdajniku, druge dvije trećine su Srbi i istrijani
On je tu moj zemljak,susjed,iz Novog Vinodolskog.
2014-04-15
Ličkog Osieka.jastreb wrote:Pa Čiča je bio pojam. Na Romaniji je i danas slavljen više od Starine Novaka,Deli Radivoja i djeteta Grujice.n_razbojnik wrote:gle ovoga jastreba...hoćeš reći da se narodni heroj Slaviša Vajner borio ljubavlju sa nacifašistima?? U kakvoj si ti krizi identiteta čovječe, pa židovski ratnici su barem trećinu gubitaka nanijeli nacifaci okupatoru i domaćem izdajniku, druge dvije trećine su Srbi i istrijani
On je tu moj zemljak,susjed,iz Novog
opomena, prestani s tim..Regoč wrote:Slušaj, stoko, oni imaju izborni legitimitet, a kom se ne sviđa neka tuče glavom o zid plača.Noor wrote:Regoč wrote:Sad se sjetili s jeftinim izgovorima, s razlozima koji postoje već gotovo cielo desetljeće, ali ih je baš sad zasmetalo, kad nova vlada nije ni bila u prilici išta riešiti. Nismo "antifašisti" pa da vam vjerujemo.Noor wrote:Regoč wrote:Treba ih ignorirati, baš kako su oni ignorirali Jasenovac. Nek se sami okupljaju.
nisu ignorirali, pohodili su ga tjedan dana prije službene.
za njih to je sjećanje na svoje drage, nevine zatučene, a ne cirkus vargas.
vlada i ministri dovoljno su o tome rekli, tako da sam sigurna da Kraus osobno nema ama baš nikakva očekivanja.
a i što će mu oni? krdo ustaša.
n_razbojnik wrote:Yehudi wrote:n_razbojnik wrote:Zar je Moša Pijade bio milosrdan prema svojim egzekutorima i progoniocima?
Možda nas ti možeš poučiti nekim faktima o tome šta je Mojsije Pijade radio tijekom NOB-a
Ili tek onako lupetaš, po običaju, samo da nešto lupiš.....poput ostalih trolova na temi?
Moša je antifašist, komunist i starešina, to što ti ne znaš neke stvari pitaj slobodno
Nije meni čudno...........ne nikako.
Nije mi čudno da ti je srpska propaganda od jedan put prihvatljiva .............selektivno.
Da je pisalo kako je to rekao Tudjman, onda bi reka da je to laž, velikosrpska propaganda, sranje, podvala četnička itd.
No ako vidiš da ti nešto ide na ruku, onda je to zasigurno tako....100 %- provjereno...............a ono, piše tako.....................
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Rasporedi malo kritiku. Nije vrag da ne vidiš...kic wrote:opomena, prestani s tim..Regoč wrote:Slušaj, stoko, oni imaju izborni legitimitet, a kom se ne sviđa neka tuče glavom o zid plača.Noor wrote:Regoč wrote:Sad se sjetili s jeftinim izgovorima, s razlozima koji postoje već gotovo cielo desetljeće, ali ih je baš sad zasmetalo, kad nova vlada nije ni bila u prilici išta riešiti. Nismo "antifašisti" pa da vam vjerujemo.Noor wrote:Regoč wrote:Treba ih ignorirati, baš kako su oni ignorirali Jasenovac. Nek se sami okupljaju.
nisu ignorirali, pohodili su ga tjedan dana prije službene.
za njih to je sjećanje na svoje drage, nevine zatučene, a ne cirkus vargas.
vlada i ministri dovoljno su o tome rekli, tako da sam sigurna da Kraus osobno nema ama baš nikakva očekivanja.
a i što će mu oni? krdo ustaša.
Regoč wrote:Ličkog Osieka.jastreb wrote:Pa Čiča je bio pojam. Na Romaniji je i danas slavljen više od Starine Novaka,Deli Radivoja i djeteta Grujice.n_razbojnik wrote:gle ovoga jastreba...hoćeš reći da se narodni heroj Slaviša Vajner borio ljubavlju sa nacifašistima?? U kakvoj si ti krizi identiteta čovječe, pa židovski ratnici su barem trećinu gubitaka nanijeli nacifaci okupatoru i domaćem izdajniku, druge dvije trećine su Srbi i istrijani
On je tu moj zemljak,susjed,iz Novog
Di je taj .................-Novi Lički Osiek-
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Yehudi wrote:n_razbojnik wrote:Yehudi wrote:n_razbojnik wrote:Zar je Moša Pijade bio milosrdan prema svojim egzekutorima i progoniocima?
Možda nas ti možeš poučiti nekim faktima o tome šta je Mojsije Pijade radio tijekom NOB-a
Ili tek onako lupetaš, po običaju, samo da nešto lupiš.....poput ostalih trolova na temi?
Moša je antifašist, komunist i starešina, to što ti ne znaš neke stvari pitaj slobodno
Nije meni čudno...........ne nikako.
Nije mi čudno da ti je srpska propaganda od jedan put prihvatljiva .............selektivno.
Da je pisalo kako je to rekao Tudjman, onda bi reka da je to laž, velikosrpska propaganda, sranje, podvala četnička itd.
No ako vidiš da ti nešto ide na ruku, onda je to zasigurno tako....100 %- provjereno...............a ono, piše tako.....................
Propaganda? Pa ja potpisujem svako slovo ovdje, nepatvoreni antifašizam! Šteta ako nisu Mošine riječi, zbori ka Isukrst
2014-04-15
Evo malo zanimljivosti. 11 Židova je proglašeno nar.herojima NOB-a,i to:
Moša Pijade
Slaviša Vajner-Čiča
Estera Ovadija
Nisim Albahari
Pavle Goranin-Ilija
Elijas Engel
Robert Domani
Adolf Štajnberger
Isidor Baruh
Pavle Pap-Šiljo
Vojo Todorović-Lerer
Moša Pijade
Slaviša Vajner-Čiča
Estera Ovadija
Nisim Albahari
Pavle Goranin-Ilija
Elijas Engel
Robert Domani
Adolf Štajnberger
Isidor Baruh
Pavle Pap-Šiljo
Vojo Todorović-Lerer
2014-04-22
Jedina žena general JNA bila je dr Roza Papo,također Židovka.
Mada mislim da je čin đenerala imala i Slava Blažević.
Mada mislim da je čin đenerala imala i Slava Blažević.
2014-04-22
Na riječkom području jedan od najvećih legendi NOP-a bio je Moša Albahari,Židov iz sarajeva,ali je živio u Rijeci.
Predložen je za nar.heroja.
2014-04-22
Eto drago mi je da si uzeo knjigu u ruke i proučio materiju, da te ne moramo ja i iknarov svjedok ispravljati po temama...
Opomena pred streljanje ti ide svakako!
Opomena pred streljanje ti ide svakako!
2014-04-15
ali je odbijen? xDjastreb wrote:Na riječkom području jedan od najvećih legendi NOP-a bio je Moša Albahari,Židov iz sarajeva,ali je živio u Rijeci.
Skupa sa riječkom sinagogom, ali to je neka druga temakic wrote:ali je odbijen? xDjastreb wrote:Na riječkom području jedan od najvećih legendi NOP-a bio je Moša Albahari,Židov iz sarajeva,ali je živio u Rijeci.
2014-04-15
Možda su umjesto njega odlikovali Nisima Albaharija.kic wrote:ali je odbijen? xDjastreb wrote:Na riječkom području jedan od najvećih legendi NOP-a bio je Moša Albahari,Židov iz sarajeva,ali je živio u Rijeci.
Inače u Zborniku nar.heroja imaš tri heroja sa imenom Stevo Opačić.
Jedan pokojni Kninjanin,inače Hrvat,bivši partizan rekao mi je da je trebalo odlikovati ovog koji je zadnji odlikovan,ali su dva puta odlikovali "pogrešnog".
Proceduralna greška press.
2014-04-22
Kic, primam opomenu. No, je li ustaško krdo prihvatljiva kvalifikacija? Za to ne ide opomena? Mogu li onda reći da su admini na forumu četničko krdo? Savjetuj me, ne znam što se smije. Ili je u pitanju tko smije?
Slavko bez ili. Kao partizan i kao zidov. I nije jedini.Regoč wrote:? Slavko kao partizan ili Slavko kao Židov?kaja_333 wrote:ignorirati. kada se pojave na bleiburgu gdje su pripadnici njihovog naroda ubijali naše razoružane vojnike i civile i ispričaju nam se dati im pažnju. i da nam se slavko osobno ispriča kao jedan od neposrednih aktera zločina.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Eto.jastreb wrote:Evo malo zanimljivosti. 11 Židova je proglašeno nar.herojima NOB-a,i to:
Moša Pijade
Slaviša Vajner-Čiča
Estera Ovadija
Nisim Albahari
Pavle Goranin-Ilija
Elijas Engel
Robert Domani
Adolf Štajnberger
Isidor Baruh
Pavle Pap-Šiljo
Vojo Todorović-Lerer
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
išao si naglasiti osobnu uvredu što je previše, najbolje bi bilo kad ništa od toga ne bi koristili, ali jel..Regoč wrote:Kic, primam opomenu. No, je li ustaško krdo prihvatljiva kvalifikacija? Za to ne ide opomena? Mogu li onda reći da su admini na forumu četničko krdo? Savjetuj me, ne znam što se smije. Ili je u pitanju tko smije?
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve
» Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima: ‘Macelj je jedno od najvećih stratišta...‘
» Odbacivanje židovskog tabua
» 30 godina od otvorenog velikosrpskog napada i operacije 'Zaoka'.Bezvremensko junastvo policajaca Cadje i Filipovica
» Poznata srpska glumica židovskog podrijetla otkriva: Moja obitelj je preživjela Auschwitz, ali ne i Tita
» Obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima: ‘Macelj je jedno od najvećih stratišta...‘
» Odbacivanje židovskog tabua
» 30 godina od otvorenog velikosrpskog napada i operacije 'Zaoka'.Bezvremensko junastvo policajaca Cadje i Filipovica
» Poznata srpska glumica židovskog podrijetla otkriva: Moja obitelj je preživjela Auschwitz, ali ne i Tita
Page 3 of 6