Doba razuma
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Doba razuma
Toga u Tanah-u nema. Halo? Nema. Nađi primjer koji potvrđuje tvoje riječi. Nema.
Mad_Vlad- Posts : 1954
2014-05-02
Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
Izvodis zavrzlame i akrobacije da li cu stradati zato sto nisam dobar ili zato sto sam los.Potpuno ista stvar - nek taj zidovski bog zadrzi tu slobodu izbora za sebe,bolje nego da od sebe pravi bedaka..
Kad se počini grijeh red se pokajati i ne činiti ga više. I onda ga nadoknađuješ dobrim djelima, popravio si se i Bog opršta. Tvoja dobra djela nadjačaju loša, postaješ bolji čovjek. Tak to ide.
Nije Davidu otišla glava, Bog ga kaznio tako da mu umro sin. Kud ćeš okrutnije.
Trinity-
2014-04-17
,
Imas prometni znak: zabrana prometa u oba smjera. Ti bi stvaio natpis -Dozvoljen promet u oba smjera,ali ukoliko vozite u bilo kojem smjeru,sljedi kazna. Sad po tvome,u prvotnom znacenju odredbe: zabrana prometa u oba smjera- zakon brani, a u drugom dozvoljava voznju u oba smjera.Upravo takvim djetinjastim akrobacijama koje izvodis, pokusavas zamagliti cinjenicu da prijetnja kaznom u odabiru odredjene mogucnosti zapravo znaci zabranu odabira iste.
Kako nema? "Ako budete jeli sa Drveta spoznaje,umrijet cete"Mad_Vlad wrote:Toga u Tanah-u nema. Halo? Nema. Nađi primjer koji potvrđuje tvoje riječi. Nema.
Imas prometni znak: zabrana prometa u oba smjera. Ti bi stvaio natpis -Dozvoljen promet u oba smjera,ali ukoliko vozite u bilo kojem smjeru,sljedi kazna. Sad po tvome,u prvotnom znacenju odredbe: zabrana prometa u oba smjera- zakon brani, a u drugom dozvoljava voznju u oba smjera.Upravo takvim djetinjastim akrobacijama koje izvodis, pokusavas zamagliti cinjenicu da prijetnja kaznom u odabiru odredjene mogucnosti zapravo znaci zabranu odabira iste.
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
Riječ je bila o glavi, Davidu nije otišla. Što sam obmanuo?Triny wrote:Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
Izvodis zavrzlame i akrobacije da li cu stradati zato sto nisam dobar ili zato sto sam los.Potpuno ista stvar - nek taj zidovski bog zadrzi tu slobodu izbora za sebe,bolje nego da od sebe pravi bedaka..
Kad se počini grijeh red se pokajati i ne činiti ga više. I onda ga nadoknađuješ dobrim djelima, popravio si se i Bog opršta. Tvoja dobra djela nadjačaju loša, postaješ bolji čovjek. Tak to ide.
Mad_Vlad-
2014-05-02
I? Jeli su i nisu umrli.Adriano50 wrote:,Kako nema? "Ako budete jeli sa Drveta spoznaje,umrijet cete"Mad_Vlad wrote:Toga u Tanah-u nema. Halo? Nema. Nađi primjer koji potvrđuje tvoje riječi. Nema.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Postali su smrtni...Do tada su bili besrmtni...Nisu bili obavijeni materijom...Kad su sakrili svoje spolne organe zbog srama pred Bogom, tada su već bili obukli materijalno tijelo...Tada su postali smrtni...Tada su postali ljudi...Mad_Vlad wrote:I? Jeli su i nisu umrli.Adriano50 wrote:,Kako nema? "Ako budete jeli sa Drveta spoznaje,umrijet cete"Mad_Vlad wrote:Toga u Tanah-u nema. Halo? Nema. Nađi primjer koji potvrđuje tvoje riječi. Nema.
red wolf-
2016-02-10
Ajmo se malo praviti blesavi.Mad_Vlad wrote:Riječ je bila o glavi, Davidu nije otišla. Što sam obmanuo?Triny wrote:Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
Nije riječ o glavi nego o kazni.
I opet je nevini ostao bez glave umjesto krivca.
Trinity-
2014-04-17
Nisu bili besmrtni, bili bi da su jeli s onog drugog drveta života.red wolf wrote:Postali su smrtni...Do tada su bili besrmtni...Nisu bili obavijeni materijom...Kad su sakrili svoje spolne organe zbog srama pred Bogom, tada su već bili obukli materijalno tijelo...Tada su postali smrtni...Tada su postali ljudi...Mad_Vlad wrote:I? Jeli su i nisu umrli.Adriano50 wrote:,Kako nema? "Ako budete jeli sa Drveta spoznaje,umrijet cete"Mad_Vlad wrote:Toga u Tanah-u nema. Halo? Nema. Nađi primjer koji potvrđuje tvoje riječi. Nema.
Bili su i materijalni, o čemu ti? Zemlja nije materija? Vrt užitka (gan eden) nije bio materijalan?
Stvoreni su i napravljeni kao ljudi, nisu bili duhovi.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Boga.Triny wrote:Ajmo se malo praviti blesavi.Mad_Vlad wrote:Riječ je bila o glavi, Davidu nije otišla. Što sam obmanuo?Triny wrote:Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Opet stradava netko drugi,a ne krivac! Stvarno je zalosno sto vjernik mora izvoditi da bi opravdao besmislene religijske bedastoce!Mad_Vlad wrote:Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Boga.Triny wrote:Ajmo se malo praviti blesavi.Mad_Vlad wrote:Riječ je bila o glavi, Davidu nije otišla. Što sam obmanuo?Triny wrote:Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
2016-01-12
Mad_Vlad wrote:Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Boga.
Matereti, ti stvarno nekad lupetaš.
Otkad je Bogu bitno šta selo kaže?
A i taj Salamon je daleko nadmašio svog oca po broju žena i konkubina.
Trinity-
2014-04-17
Zbog Davidovog grijeha, stradava njegovo djete..Zasto ne David?? To ti podrazumijevas kao pravedno rijesenje,s obzirom da si ustvrdio da svatko mora osobno biti odgovoran za svoje greske? Umjesto Davidovog sina,trebao je taj zidovski smuseni bog uzeti Davida i to gromom usred vedra neba!Mad_Vlad wrote:Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Boga.Triny wrote:Ajmo se malo praviti blesavi.Mad_Vlad wrote:Riječ je bila o glavi, Davidu nije otišla. Što sam obmanuo?Triny wrote:Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
2016-01-12
Oslobodite se religija...Biti će vam bolje...
red wolf-
2016-02-10
Naravno da mu je bitno. Bog pazi na ljude. I uvijek gleda više na dobra djela nego loša, nije poput čovjeka. Daje puno prilika da se popravimo,Triny wrote:Otkad je Bogu bitno šta selo kaže?Mad_Vlad wrote:Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Bog
Mad_Vlad-
2014-05-02
Stradao je i David duplo više. On je priznao svoju krivnju i želio je umrijeti ali Bog ga je kaznio na drukčijie načine.Adriano50 wrote:Zbog Davidovog grijeha, stradava njegovo djete..Zasto ne David?? To ti podrazumijevas kao pravedno rijesenje,s obzirom da si ustvrdio da svatko mora osobno biti odgovoran za svoje greske? Umjesto Davidovog sina,trebao je taj zidovski smuseni bog uzeti Davida i to gromom usred vedra neba!Mad_Vlad wrote:Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Boga.Triny wrote:Ajmo se malo praviti blesavi.Mad_Vlad wrote:Riječ je bila o glavi, Davidu nije otišla. Što sam obmanuo?Triny wrote:Vlade, ne obmanjuj.Mad_Vlad wrote:Koje prijetnje, koje ucjene? Upozorenje nije ni prijetnja ni ucjena. Brkaš Boga i čovjeka.Adriano50 wrote:Ustanovili smo da u situacijama kad sam zbog prijetnji u izboru primoran odabrati ono sto meni nije po volji, koristimo termin: "nemam izbora" Takve se situacije u pravilu nazivaju ucjenom.To sto imas na raspolaganju odabir izmedju dvije mogucnosti ne znaci da si slobodan odabrati bilo koju. Prijetnja kaznom u odabiru izmedju dvije mogucnosti ne cini izbor slobodnim.Ako do sad nisi to shvatio,vjerojatno niti neces nikad shvatiti.Mad_Vlad wrote:Ne bi. I Kralj David je počinio tešku grešku pa mu nije otišla glava, Popravio je grešku drugim dobrim djelima pokajavši se za istu.Adriano50 wrote:Da mi das slobodu izbora kao tvoj bog,otisla bi..Da li zbog toga sto nisam kako ti zelis,ili zbog toga sto sam izabrao ono sto ja zelim.Mad_Vlad wrote:Pa ti veliš da nije tako. Je l' ti otišla glava?
Svejedno.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Oslobodite se religija za svoje dobro...
red wolf-
2016-02-10
Vi ste toliko bezobrazni da dovodite religiju u vezu s razumom...
red wolf-
2016-02-10
Jednom bogu bitno što ljudi o ljudima pričaju ? Pa će zbog toga umoriti dijete?Mad_Vlad wrote:Naravno da mu je bitno. Bog pazi na ljude. I uvijek gleda više na dobra djela nego loša, nije poput čovjeka. Daje puno prilika da se popravimo,Triny wrote:Otkad je Bogu bitno šta selo kaže?Mad_Vlad wrote:Manja je kazna da je Bog oduzeo prvo dijete Davidovo nego da mu se cijei narod izruguje i otima njegove žene. David je shvatio svoj grijeh i napravio sve što čovjek može da se pokaje. I Bog mu je oprostio i kroz drugo dijete koji je postao kralj Solomon povratio narodu vjeru u Bog
Trinity-
2014-04-17
Shvatite jednu stvar, religija i razum nemaju nikakvu vezu...
red wolf-
2016-02-10
Tko dovodi religiju u vezu s razumom?red wolf wrote:Vi ste toliko bezobrazni da dovodite religiju u vezu s razumom...
Trinity-
2014-04-17
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 7 of 9