koji je vas horoskopski znak ?
Page 10 of 10
Page 10 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
koji je vas horoskopski znak ?
Re: koji je vas horoskopski znak ?
metilda wrote:violator wrote:metilda wrote:nisam sigurna hoće li te priča zanimati pa ću staviti 4 stranice iz knjige na temu Katolicizam :)
Samo ti daj.. :)
Ali price su mi poznate.
Mali osvrt. Ne vjerujem u dobro i zlo kao nesto objektivno egzistirajuce. Nesto izvan nasem uma.. Bog i vrag tek su arhetipski prikazi covjekove teznje za znanjem i mudroscu. Tako to vidim. Vezano uz Lucifera.. Jesi li cula za luciferijanizam? Ne mijesati sa sotonizmom. :-)
hm da, nisam sigurna jesi li pročitala tekst jer on i govori o arhetipskim prikazima čovjekove borbe sa dobrom i zlom.. recimo, sjećam se tvoje ogorčenosti kad su ubili onog dobrog dečka u Rijeci.. sigurno si tada postavila pitanje otkud toliko zlo u čovjeku da može nekome tako dobrome učiniti tako nešto..
nisam čitala ništa o luciferijanizmu a mislim da i neću.. jako sam umorna, svaku knjigu počnem i ostavim na desetoj stranici..
najvažnije od svega je biti mirne savjesti a ja to jesam...
A vec si ondje objavila? Ne, nisam jos procitala. Mislila sam na dvije spomenute price upravo ovdje.
Uglavnom, za mene je Lucifer vise prometejski lik. Svjetlonosac. Pobuniti se protiv Boga Starog zavjeta (osvajaca, masovnog ubojicu, ugnjetavaca itd. - Jahve), zapravo, jedini je moralno ispravni cin.
Guest- Guest
violator wrote:metilda wrote:violator wrote:metilda wrote:nisam sigurna hoće li te priča zanimati pa ću staviti 4 stranice iz knjige na temu Katolicizam :)
Samo ti daj.. :)
Ali price su mi poznate.
Mali osvrt. Ne vjerujem u dobro i zlo kao nesto objektivno egzistirajuce. Nesto izvan nasem uma.. Bog i vrag tek su arhetipski prikazi covjekove teznje za znanjem i mudroscu. Tako to vidim. Vezano uz Lucifera.. Jesi li cula za luciferijanizam? Ne mijesati sa sotonizmom. :-)
hm da, nisam sigurna jesi li pročitala tekst jer on i govori o arhetipskim prikazima čovjekove borbe sa dobrom i zlom.. recimo, sjećam se tvoje ogorčenosti kad su ubili onog dobrog dečka u Rijeci.. sigurno si tada postavila pitanje otkud toliko zlo u čovjeku da može nekome tako dobrome učiniti tako nešto..
nisam čitala ništa o luciferijanizmu a mislim da i neću.. jako sam umorna, svaku knjigu počnem i ostavim na desetoj stranici..
najvažnije od svega je biti mirne savjesti a ja to jesam...
A vec si ondje objavila? Ne, nisam jos procitala. Mislila sam na dvije spomenute price upravo ovdje.
Uglavnom, za mene je Lucifer vise prometejski lik. Svjetlonosac. Pobuniti se protiv Boga Starog zavjeta (osvajaca, masovnog ubojicu, ugnjetavaca itd. - Jahve), zapravo, jedini je moralno ispravni cin.
da, to znam, sefirot je o tome puno pisao.. uglavnom lucifer i sotona su u kršćanstvu isti duhovni entitet a Bog starog zavjeta pogrešno napisana priča od strane židova. zato je Isus - Logos - Riječ - došao ispraviti tu starozavjetnu sliku opakog Boga pa su ga zato razapeli...
Guest- Guest
Jasno. Trebalo je nekako doskociti cudnovatom slucaju dr. Jekylla i mr. Hydea. Zidovi su sve pogresno shvatili. Takoc. Nema Hydea. On je sad uskocio u novo carevo, ovaj, Sotonino ruho. :-)
Guest- Guest
Marko 7,1 | Skupe se oko njega farizeji i neki od pismoznanaca koji dođoše iz Jeruzalema. |
Marko 7,2 | I opaze da neki njegovi učenici jedu kruh nečistih, to jest neopranih ruku. |
Marko 7,3 | A farizeji i svi Židovi ne jedu ako prije temeljito ne operu ruke; drže se predaje starih. |
Marko 7,4 | Niti s trga što jedu ako prije ne operu. Mnogo toga još ima što zbog predaje drže: pranje čaša, vrčeva i lonaca. |
Marko 7,5 | Zato farizeji i pismoznanci upitaju Isusa: "Zašto tvoji učenici ne postupaju po predaji starih, nego nečistih ruku blaguju? |
Marko 7,6 | A on im reče: "Dobro prorokova Izaija o vama, licemjeri, kad napisa: Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene. |
Marko 7,7 | Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske. |
Marko 7,8 | Napustili ste zapovijed Božju, a držite se predaje ljudske. |
Marko 7,9 | Još im govoraše: "Lijepo! Dokidate Božju zapovijed da biste sačuvali svoju predaju. |
Marko 7,10 | Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju. I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni. |
Marko 7,11 | A vi velite: `Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude `korban`, to jest sveti dar`, |
Marko 7,12 | takvome više ne dopuštate ništa učiniti za oca ili majku. |
Marko 7,13 | Tako dokidate riječ Božju svojom predajom, koju sami sebi predadoste. I još štošta tomu slično činite. Jeruzalemska Biblija |
Guest- Guest
violator wrote:Jasno. Trebalo je nekako doskociti cudnovatom slucaju dr. Jekylla i mr. Hydea. Zidovi su sve pogresno shvatili. Takoc. Nema Hydea. On je sad uskocio u novo carevo, ovaj, Sotonino ruho. :-)
kakav je to Bog koji hoda s jednim plemenom tamaneći ostala plemena koja je također stvorio? a stvorio ih je sve prema Tori.. Išmael je praotac muslimana
Isus govori drugačije i kaže da će svi biti Jedno.. nekom se sviđa nekom ne sviđa.. iako je rečeno u Tori stvorimo čovjeka na svoju sliku Isus je optužen jer se predstavlajo kao Bog.. Kovčeg saveza može biti Bog a čovjek ne može.. sjećam se koliko je ushićeno vesna krmpotić govorila o sai babi kao živom avataru.. i ljudi su zbilja vjerovali da je bog... takoc.
Guest- Guest
Imate ovdje jednostavan podznak kalkulator.
podznak- Posts : 1
2019-02-18
Page 10 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Ovo su najumišljeniji horoskopski znakovi
» Ovako se horoskopski znaci ponašaju posle prekida
» Nemaju želju za radom: Ovo su najljeniji horoskopski znakovi
» Ovo je najinteligentniji znak horoskopa
» Znak poganina-Merkel
» Ovako se horoskopski znaci ponašaju posle prekida
» Nemaju želju za radom: Ovo su najljeniji horoskopski znakovi
» Ovo je najinteligentniji znak horoskopa