Njemačka izdvaja 65 miliona eura za bazu u Turskoj
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Njemačka izdvaja 65 miliona eura za bazu u Turskoj
Vojna baza će koštati 65 miliona eura, a u njoj će biti stacionirani borbeni avioni “Tornado”. U sklopu vojne baze će se također izgraditi kuće gdje će živjeti njemački vojnici.
Sada se u Turskoj nalazi dvjesto njemačkih vojnika, a “Tornado” avioni svakodnevno iz Incirlika lete u Siriju.
U narednih pola godine će Njemačka za deset miliona eura u Incirliku izgraditi površinu za slijetanje aviona, a Ministarstvo odbrane Njemačke planira izdvojiti petnaest miliona eura za smještaj četristo vojnika.Najviše ministarstvo planira izdvojiti za prostoriju u kojoj će ljudi moći da kontroliraju avione, 34 miliona eura.Također, planirana je izgradnja kafića i sportskih terena. Izgradnja baze bi trebala biti gotova 2017. godine.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/njemacka-izdvaja-65-miliona-eura-za-bazu-u-turskoj
Sada se u Turskoj nalazi dvjesto njemačkih vojnika, a “Tornado” avioni svakodnevno iz Incirlika lete u Siriju.
U narednih pola godine će Njemačka za deset miliona eura u Incirliku izgraditi površinu za slijetanje aviona, a Ministarstvo odbrane Njemačke planira izdvojiti petnaest miliona eura za smještaj četristo vojnika.Najviše ministarstvo planira izdvojiti za prostoriju u kojoj će ljudi moći da kontroliraju avione, 34 miliona eura.Također, planirana je izgradnja kafića i sportskih terena. Izgradnja baze bi trebala biti gotova 2017. godine.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/njemacka-izdvaja-65-miliona-eura-za-bazu-u-turskoj
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Njemačka izdvaja 65 miliona eura za bazu u Turskoj
Ali u kafićima ne bu pive i alkohola. Samo sokići.
Guest- Guest
The United States Air Force and the Turkish Air Force are the primary users of the air base, although it is also used by the Royal Air Force and by Saudi Arabia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Incirlik_Air_Base
Koliko sam ja shvatija ovi ne rade neku pistu uz ovu nego samo hangare , smještaj za osoblje i uz pistu neke stajanke za avione.
OK ....ma šta god to značilo.
Tornado je samo ovako za gađanje ciljeva na zemlji i te šeme a u avijacijij Njemci su inferiorniji AMerikancima tako da ono nema neke promjene snaga nego Švabe pojačavaju malo AMerikance.
https://en.wikipedia.org/wiki/Incirlik_Air_Base
Koliko sam ja shvatija ovi ne rade neku pistu uz ovu nego samo hangare , smještaj za osoblje i uz pistu neke stajanke za avione.
OK ....ma šta god to značilo.
Tornado je samo ovako za gađanje ciljeva na zemlji i te šeme a u avijacijij Njemci su inferiorniji AMerikancima tako da ono nema neke promjene snaga nego Švabe pojačavaju malo AMerikance.
2014-04-11
no,no,pifo i wurstele dobiju pod vojnim obrocima...nemre Svabo bez pife i wurstela prezivjet..Eva wrote:Ali u kafićima ne bu pive i alkohola. Samo sokići.
Guest- Guest
Mene samo zanima zašto ovo rade jer ovo se ne radi na kraci rok nego misle tamo imat svoj dio na aeorodromu itd itd itd .....
Njemačka - Turska - Amerika.
Njemačka - Turska - Amerika.
2014-04-11
svabija i Turska imaju u sustini dugu tradiciju suradnje,pa i tijekom WW2..
Guest- Guest
Samo šta je ovo američka baza u Turskoj a oni su se priključili. Jasno mi je da su Amerikanci tražili njihov veči angažman no pokušavam shvatit zašto su pristali na to i ovako jer nije pista njihova pa da im se ovo ulaganje ovako na dugi rok isplati .....osim ako nešto ....i sad to nešto treba prokljuvit.
2014-04-11
Pa,u biti izgleda da i svabija polako hoce biti prisutna u nekim dijelovima svijeta..ako vec salju hrpetine love,hoce da budu tamo da mogu vidjeti kamo to ide,naime sve vise Svabija se buni,na velikodusne transfere Ojrova u kojekakve fukoebine,dok je svapski privrednik ili radnik,pritisnut porezima,tako,da su mu se jaja popela u grlo...
Guest- Guest
To nije razlog jer onda jednostavno smanjiš te poklone i to je sve.bogomdani wrote:.ako vec salju hrpetine love,hoce da budu tamo da mogu vidjeti kamo to ide,naime sve vise Svabija se buni,na velikodusne transfere Ojrova u kojekakve fukoebine,dok je svapski privrednik ili radnik,pritisnut porezima,tako,da su mu se jaja popela u grlo...
2014-04-11
Ništa čudno , logično no pitanje je zašto baš ovdje i u američkoj bazi u Turskoj jer to nit su na svome nit mogu nešto sami.bogomdani wrote:Pa,u biti izgleda da i svabija polako hoce biti prisutna u nekim dijelovima svijeta..
2014-04-11
E a poanta jest sto to nitko ne smanjuje..Vamo te ebu za svaki Ojro vise zaradjen,gledaju kako da ga oporezuju,a u pizdrumaterinu salju milijarde Ojrova..i to se nastavlja..RayMabus wrote:To nije razlog jer onda jednostavno smanjiš te poklone i to je sve.bogomdani wrote:.ako vec salju hrpetine love,hoce da budu tamo da mogu vidjeti kamo to ide,naime sve vise Svabija se buni,na velikodusne transfere Ojrova u kojekakve fukoebine,dok je svapski privrednik ili radnik,pritisnut porezima,tako,da su mu se jaja popela u grlo...
Guest- Guest
Kako god bilo to nije razlog. Ovakve stvari negradiš osim ako nisi isplanirao da će ti to biti korisno idućih najmanje 15 do 20 godina pa i duže. Ok imaju svoj dio tamo .....blizu su Sirije a treba one miljone Arapa i vratit dole tj zemlju vratit u mirno stanje da se ovi počmu vraćat.
Al je kombinacija čudna tako da mislim da je pravi tj najosnovniji razlog ipak ovo :
Al je kombinacija čudna tako da mislim da je pravi tj najosnovniji razlog ipak ovo :
2014-04-11
vrlo moguce...no to onda nema nis sa Amerima,jer nije Amerima u interesu da Svabi direktno drilaju naftu ili je kupuju po dampinskim cijenama..
Guest- Guest
Amerikancima je ipak Turska saveznik a Turska sama nema ni nafte ni plina a Nijemci obućavaju Kurde u Iraku ....dakle Kurdi pa preko Turske ....Turcima i NIjemcima ide nafta.
To ti je to.
Postoje još najmanje tri logicna zaključka zašto dole rade ovu bazu i to stoji al niti jedan nije logičan ako se zna da se ovakve stvari ne rade ako nemaš plan ih koristit najmanje 15 do 20 godina.
Jedino nafta daje logičan zaključak : zašto ovdje i ovako.
To ti je to.
Postoje još najmanje tri logicna zaključka zašto dole rade ovu bazu i to stoji al niti jedan nije logičan ako se zna da se ovakve stvari ne rade ako nemaš plan ih koristit najmanje 15 do 20 godina.
Jedino nafta daje logičan zaključak : zašto ovdje i ovako.
2014-04-11
Čitao sam danas da kad bi Hrvatska dala Rusima Vis za izgradnju baze da bismo izašli iz recesije u roku odmah.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
u WW1 su bili saveznici pogotovobogomdani wrote:svabija i Turska imaju u sustini dugu tradiciju suradnje,pa i tijekom WW2..
Guest- Guest
jastreb wrote:Čitao sam danas da kad bi Hrvatska dala Rusima Vis za izgradnju baze da bismo izašli iz recesije u roku odmah.
dobar vic.. baš me zanima kako bi ruska baza na visu pokrila hrvatski javni dug od skoro 50milijardi $.. sigurno da rusi koji ostaju bez para nemogu se razbacivati parama. mogla bi samo ta vojna baza sjebati dobar dio turizma što hrani ovu državu...
Guest- Guest
Iskreno otvorija sam temu samo zato šta me mučilo zašto ovdje i ovako.
Eto to je odgovor. Mene kad nešto muči onda znam da mora bit neka kvaka. Mosulska nafta.
Eto to je odgovor. Mene kad nešto muči onda znam da mora bit neka kvaka. Mosulska nafta.
2014-04-11
Jeste...Turci su toliko inkorporirani u Svabju,da ih vise ne mos otrgnuti,...prva najveca imigracija i financijski najmocnija...preko_vode_do_slobode wrote:u WW1 su bili saveznici pogotovobogomdani wrote:svabija i Turska imaju u sustini dugu tradiciju suradnje,pa i tijekom WW2..
Guest- Guest
A mozda je sve ovo samo radi onog sto je valjda neizbjezno..ukidanje viznog rezima turcima,onda tek slijedi trgovanje,a mozda i neki vid priblizavanja EU,ukidanje poreznih i carinskih dadzbina,tko zna..
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Da, zaradio sam 619 miliona eura
» Kredit MMF-a za BiH 550 miliona eura
» Mediteranski željeznički koridor od 500 miliona eura
» Prijavio godisnju zaradu 18 miliona eura
» Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura
» Kredit MMF-a za BiH 550 miliona eura
» Mediteranski željeznički koridor od 500 miliona eura
» Prijavio godisnju zaradu 18 miliona eura
» Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura