N1 Pressing: Sandro Mur (21.4.2016)
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Re: N1 Pressing: Sandro Mur (21.4.2016)
http://hr.n1info.com/a119216/Biznis/Sandro-Mur-Ne-treba-uzimati-novac-od-drzave-jer-je-glupa-i-siromasna.html
Koji tip ljudi u tražite u Bellabeatu?
Tražimo po svim kategorijama, od logistike, dizajn, inženjere. Sad tražimo ljude, koji će dizajnirati hardverski dio našeg proizvoda. Toga u Hrvatskoj jako fali. Pokušavamo proširiti taj tim od 4 čovjeka. Jako je teško naći kadar.
Obrazovna struktura ne odgovara potrebama? Zapošljavate li ljude direktno s fakulteta?
Jako malo, ali to je naše društvo. U Hrvatskoj je statusno biti arhitekt, pravnik, ali svijet ne ide u tom svijetu. Naše društvo radi takve ljude, a tehnološkim kompanijama je jako teško naći ljude koji idu u skladu s onim što svijet traži.
Koji tip ljudi u tražite u Bellabeatu?
Tražimo po svim kategorijama, od logistike, dizajn, inženjere. Sad tražimo ljude, koji će dizajnirati hardverski dio našeg proizvoda. Toga u Hrvatskoj jako fali. Pokušavamo proširiti taj tim od 4 čovjeka. Jako je teško naći kadar.
Obrazovna struktura ne odgovara potrebama? Zapošljavate li ljude direktno s fakulteta?
Jako malo, ali to je naše društvo. U Hrvatskoj je statusno biti arhitekt, pravnik, ali svijet ne ide u tom svijetu. Naše društvo radi takve ljude, a tehnološkim kompanijama je jako teško naći ljude koji idu u skladu s onim što svijet traži.
Što je bitno, završeni fakultet ili neki drugi način na koji ocjenjujete znanje?
Postoje testovi u kojima se validira koliko je tko dobar. Nama je bitno da se on uklapa u našu kulturu i da može postati najbolja verzija sebe u svom poslu. Znanje je dostupno svima, i ako sam ja koji ništa nisam znao o ekonomiji dizao milijune dolara, onda može i inženjer naučiti sve.
Je li Bellabeat ikad dobio poticaje od Vlade?
Ne, ja mislim da je uzimanje novca od države loše, jer je ona siromašna, glupa i ne zna što radi. Na Wall Streetu ima toliko novca, zašto bi netko od poreznih obveznika i od države uzimao novac za svoj rizični projekt? Mi ne želimo uzimati poticaje, nikad nismo i nikad nećemo.
Postoje testovi u kojima se validira koliko je tko dobar. Nama je bitno da se on uklapa u našu kulturu i da može postati najbolja verzija sebe u svom poslu. Znanje je dostupno svima, i ako sam ja koji ništa nisam znao o ekonomiji dizao milijune dolara, onda može i inženjer naučiti sve.
Ne, ja mislim da je uzimanje novca od države loše, jer je ona siromašna, glupa i ne zna što radi. Na Wall Streetu ima toliko novca, zašto bi netko od poreznih obveznika i od države uzimao novac za svoj rizični projekt? Mi ne želimo uzimati poticaje, nikad nismo i nikad nećemo.
Bellabeat nije pod tim imenom registriran u Hrvatskoj?
Administracija ne da da se zovemo Bellabeat, a porezna nas je, primjerice, zvala pitati zašto kupujemo toliko WC papira. Nadamo se da će svi poduzetnici izdržati šamare koje im država upućuje. U Hrvatskoj se naša tvrtka zove potpuno drugačije, Bellasoft, jer nismo mogli registrirati, jer su rekli da to ime nema nikakve veze s informatičkim poslom i to je trajalo i trajalo.
Jeste li pokušali proizvoditi u Hrvatskoj?
Ne bi trebali potencirati u Hrvatskoj što ne odgovara našoj zemlji. Ne trebamo u masovnu proizvodnju, jer mi to nemamo u svojoj kulturi. U Hrvatskoj kad dođe kompanija i želi nešto napraviti, država prvo uzme puno novca, ljudi ne gledaju da bi to moglo postati veliko, a zašto bi to mislili, kad nikad ništa nije postalo veliko.
Administracija ne da da se zovemo Bellabeat, a porezna nas je, primjerice, zvala pitati zašto kupujemo toliko WC papira. Nadamo se da će svi poduzetnici izdržati šamare koje im država upućuje. U Hrvatskoj se naša tvrtka zove potpuno drugačije, Bellasoft, jer nismo mogli registrirati, jer su rekli da to ime nema nikakve veze s informatičkim poslom i to je trajalo i trajalo.
Jeste li pokušali proizvoditi u Hrvatskoj?
Ne bi trebali potencirati u Hrvatskoj što ne odgovara našoj zemlji. Ne trebamo u masovnu proizvodnju, jer mi to nemamo u svojoj kulturi. U Hrvatskoj kad dođe kompanija i želi nešto napraviti, država prvo uzme puno novca, ljudi ne gledaju da bi to moglo postati veliko, a zašto bi to mislili, kad nikad ništa nije postalo veliko.
hrvatska se uspješno bori protiv neoliberalizma i materijalizma
Guest- Guest
tip je car, potpuni brainstorming, kad ovako nešto slušaš tek onda shvatiš u kakvoj mentalnoj kaljuži se koprcamo zapravo..
kic wrote:
Kako će dobiti poticaje u Hrvatskoj ako su registrirani kao tvrtka u SADu?
Last edited by deda na aparatima on 22/4/2016, 20:46; edited 1 time in total
Guest- Guest
Već vidim da će kukati zbog dvostrukog oporezivanje dobiti tvrtke ako profit pokuša povući iz SADa u Hrvatsku.
Guest- Guest
baš sam malo sluša.. momak je mlad, tipa 26, 27godina a rastura u business svijetu i odlično barata pojmovima.. isto tako simpatično kako se sprda sa RH državom i birokracijom, dovoljno je pogledati ovaj interview, i jasno je zašto propadamo.. treba zapaliti birokraciju, zavode, poreznu, 90% toga zapalitikic wrote:tip je car, potpuni brainstorming, kad ovako nešto slušaš tek onda shvatiš u kakvoj mentalnoj kaljuži se koprcamo zapravo..
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:hrvatska se uspješno bori protiv neoliberalizma i materijalizma
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
bitan je mentalitet želje za stvaranjem nove vrijednosti, a za to su potrebne interdisciplinarne vještine danas, jebo te porezdeda na aparatima wrote:Već vidim da će kukati zbog dvostrukog oporezivanje dobiti tvrtke ako profit pokuša povući iz SADa u Hrvatsku.
i zašto bi povlačio dobit u hrvatsku lol, pa as bježi od hrvatske, šta će sa tom dobiti u Hrvatskoj? em je nema gdje investirati, em su veći porez, bježi odavde, nismo trebali oluju da odeslimo 250 000 srba iz RH, uteklo bi 250 000 srba već do sada da su ostali u RHkic wrote:bitan je mentalitet želje za stvaranjem nove vrijednosti, a za to su potrebne interdisciplinarne vještine danas, jebo te porezdeda na aparatima wrote:Već vidim da će kukati zbog dvostrukog oporezivanje dobiti tvrtke ako profit pokuša povući iz SADa u Hrvatsku.
Guest- Guest
Hrvati se iseljavaju iz krajeva oslobođenih Olujom, nije isključeno da opet postanu pretežno pravoslavna područja jer u njihovim sjećanjima je to ostalo u pamćenju kao zlatan kraj, Knin je trebao biti Dalmatinski Varaždin, najmlađi grad države, sad će biti manji od Gračaca, selo..preko_vode_do_slobode wrote:i zašto bi povlačio dobit u hrvatsku lol, pa as bježi od hrvatske, šta će sa tom dobiti u Hrvatskoj? em je nema gdje investirati, em su veći porez, bježi odavde, nismo trebali oluju da odeslimo 250 000 srba iz RH, uteklo bi 250 000 srba već do sada da su ostali u RHkic wrote:bitan je mentalitet želje za stvaranjem nove vrijednosti, a za to su potrebne interdisciplinarne vještine danas, jebo te porezdeda na aparatima wrote:Već vidim da će kukati zbog dvostrukog oporezivanje dobiti tvrtke ako profit pokuša povući iz SADa u Hrvatsku.
kic wrote:Hrvati se iseljavaju iz krajeva oslobođenih Olujom, nije isključeno da opet postanu pretežno pravoslavna područja jer u njihovim sjećanjima je to ostalo u pamćenju kao zlatan kraj, Knin je trebao biti Dalmatinski Varaždin, najmlađi grad države, sad će biti manji od Gračaca, selo..preko_vode_do_slobode wrote:i zašto bi povlačio dobit u hrvatsku lol, pa as bježi od hrvatske, šta će sa tom dobiti u Hrvatskoj? em je nema gdje investirati, em su veći porez, bježi odavde, nismo trebali oluju da odeslimo 250 000 srba iz RH, uteklo bi 250 000 srba već do sada da su ostali u RHkic wrote:bitan je mentalitet želje za stvaranjem nove vrijednosti, a za to su potrebne interdisciplinarne vještine danas, jebo te porezdeda na aparatima wrote:Već vidim da će kukati zbog dvostrukog oporezivanje dobiti tvrtke ako profit pokuša povući iz SADa u Hrvatsku.
pa Hrvati se iseljavaju iz 70% teritorija Hrvatske.. jedino gdje nema iseljavanja - Zagreb, centralizirani grad uhljeba i birokracije, pa se tu vrti lova državne potrošnje.. Jadranska obala(iseljava se nešto manje) jer ima turizam, te Međimurje ima nešto industrije jer im je blizu Njemačka, Austrija, Sj.Italija pa izvoze tamo...
Guest- Guest
kic wrote:bitan je mentalitet želje za stvaranjem nove vrijednosti, a za to su potrebne interdisciplinarne vještine danas, jebo te porezdeda na aparatima wrote:Već vidim da će kukati zbog dvostrukog oporezivanje dobiti tvrtke ako profit pokuša povući iz SADa u Hrvatsku.
pa valjda zato zaposliš ljude različitih disciplina, a ne da tražiš svestranog Da Vincia, čemu postoje specijalizacije?
to je problem, što bi platio jednog čovjeka da ti radi 5 poslova, a to ne ide tako ni u SADu
neki dan Intel je otpustio 12.000 inženjera, ako nema u Hrvatskoj radne snage lako ju nađu u SADu gdje im je tvrtka i registrirana
Guest- Guest
Tko će danas u isto vrijeme baratati sa znanjem ekonomije, softwareskog inžinjerstva, hardwareskog inžinjerstva, dizajna, web dizajna? Tony Stark je mala beba za ovog.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
slično, ako se baviš razvojem software-a, onda ne ulaziš u razvoj hardwarea, nego naručiš od druge tvrtke koja se specijalizirala za razvoj hardware-a proizvod željenih specifikacija, a ti se baviš svojim core business-om
Guest- Guest
kic wrote:stvarno se pravi pametan ovaj Mur
ne vidim u čemu je problem, Hrvatska je u EU, boravište i tvrtku možeš prijaviti gdje god želiš, no eto svaki dan slušamo jadikovku genijalaca kako ne mogu poslovati zbog države
meni je pun kurac genijalaca koji kukaju i kmeče
Guest- Guest
evo kako opisuje sam sebe i slične osnivače startupa koji traže svoje "anđele"
pa je pitanje zašto 99.9% startupa propadne?
video 9:35 wrote:
Jer uložiti u foundera, founder je, kad uložite u foundera to je kao da ste uložili u ne znam jednog jako rizičnog kaotičnog opsesivnog čovjeka, koji samo grize i nema neku strukturu, nezna što zbilja napraviti, to je u biti asocijacija kao da ste uložili u jako malo dijete, koje ono posvuda je, radi ful veliki nered...
pa je pitanje zašto 99.9% startupa propadne?
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Pressing Mate Rimca
» DNO DNA!Kako su Sandro Blagonic i Marija Lugaric(sdp) smisljali istracati Hrvatsku francuskim medijama
» MOSTAR -12.04.2016
» EURO 2016.
» Proračun 2016
» DNO DNA!Kako su Sandro Blagonic i Marija Lugaric(sdp) smisljali istracati Hrvatsku francuskim medijama
» MOSTAR -12.04.2016
» EURO 2016.
» Proračun 2016
Page 1 of 3