OGLAS ZA POSAO: Čistačica mora da poznaje MS Office i da posjeduje izražene komunikacijske sposobnosti
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
OGLAS ZA POSAO: Čistačica mora da poznaje MS Office i da posjeduje izražene komunikacijske sposobnosti
Hrvatska firma "Rimac Automobili" izazvala bijes
OGLAS ZA POSAO: Čistačica mora da poznaje MS Office i da posjeduje izražene komunikacijske sposobnostiIlustracija (Mate Rimac: Odgovorio na Facebooku kritičarima)
Hrvatska firma "Rimac Automobili" izazvala je bijes javnost ovih dana i to zbog oglasa za posao. Najveći problem je to što u ovoj kompaniji ujedno traže i čistačicu i sekretericu, pa ako treba i direktorovog asistenta, u jednoj osobi. I to prikriveno.
"Rimac Automobili" objavili su da traže dopunu za 14 radnih mjesta, među kojima je i mjesto čistačice. I ništa ne bi bilo posebno interestantno u svemu tome, da se na odjeljku gdje se opisuju radne sposobnosti potrebne za ovo mjesto ne nalaze neke vještine koje čistačici zaista nisu potrebne.
I u opisu radnog mjesta od buduće čistačice očekuje se da radi posao koji čistačice inače ne rade, kao što je javljanje na telefon, prijem stranki i ostale poslove koje bi direktor tražio. Posebno interesantna stavka je što je u oglasu za posao naglašeno da bi osoba koja konkuriše na radno mjesto čistačice morala da poznaje MS Office i ima „komunkacijske veštine“.
Oglas objavljen na stranici firme "Rimac Automobili"
Facebook stranica „Otpor stoko“, koja je pokrenula je aferu u javnosti, prema potencijalnim poslodavcima bila više nego kritična. Na njihove riječi, na svom Facebook profilu, odgovorio je i vlasnik firme Mate Rimac.
"Ovo je jadno na toliko nivoa, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo. U zemlji koja se bori s nezaposlenima i odlivom ljudi, pljuje se po oglasima za radno mjesto – po firmi koja u ovom trenutku ima 15 otvorenih konkursa i planira da zaposli preko 100 ljudi u ovoj godini – i to većinom za visokokvalifikovana radna mjesta. Ova cijela priča je toliko jadna da neću ulaziti u detalje – ali ova ‘gospoda’ nisu razmišljala da čistačice, na primjer, trebaju da popišu materijal koji im treba i poslati mail u nabavku… Cijele nedelje sam u Engleskoj po sastancima sa klijentima i onda se ‘moram’ sa ovakvim stvarima boriti i živcirati se oko toga. Ako će me jedna stvar ‘otjerati’ iz Hrvatske… Ma, neću dalje… Ne zapošljavaš – ne valja. Zapošljavaš – opet nije dobro. Znam, glup sam što me ovakve stvari živciraju i što ovakvoj ‘gospodi’ pridajem pažnju“, napisao je Rimac.
Autor: (Al. Ti.)
Re: OGLAS ZA POSAO: Čistačica mora da poznaje MS Office i da posjeduje izražene komunikacijske sposobnosti
Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
Re: OGLAS ZA POSAO: Čistačica mora da poznaje MS Office i da posjeduje izražene komunikacijske sposobnosti
Evo kaže i sam Šef da je oglas glupo napisan, tj. prije nego se predomislio pa počeo glumiti žrtvu, jer ga eto kao javnu osobu komentiraju neki nepoznati ljudi na facebooku. No to je tako, kad si javna osoba, onda se gleda što radiš i što govoriš, a internet nikad ne zaboravlja
Guest- Guest
Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
Zašto šef neke "ozbiljne" tvrtke daje medijske izjave zbog facebook komentara?
Guest- Guest
Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
ti si zbog dozvole za vozit karijolu morao naučiti slovenski...
sitting_bull-
2015-09-28
sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
Nije Era nitko u SLO jebo pol posto dok nije naučio šprehat slovenski. Nema tamo ercegovanski dijalekt ni rvaški.
Guest- Guest
Moja čistačica ima SSS i ti joj po komunikativnosti nisi ni do gležnja.sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
A o svojoj naobrazbi i referencama sad ne bih, jer sam već i previše o tome pisao ovdje.
Dok si ti igrao kozaračko, jeo partijski pasulj i svinjske polovice, ja sam se stručno dokazivao po Europi.
Mangupe neodgojeni.
Ero wrote:Moja čistačica ima SSS i ti joj po komunikativnosti nisi ni do gležnja.sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
A o svojoj naobrazbi i referencama sad ne bih, jer sam već i previše o tome pisao ovdje.
Dok si ti igrao kozaračko, jeo partijski pasulj i svinjske polovice, ja sam se stručno dokazivao po Europi.
Mangupe neodgojeni.
Tvoja čistačica govno ercegovansko.
Guest- Guest
Mrčavi, ti nisi jebo hrvaščino pa su te, kad je došlo vrijeme za to, odjebali...Usne Stjepana Gnječa wrote:sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
Nije Era nitko u SLO jebo pol posto dok nije naučio šprehat slovenski. Nema tamo ercegovanski dijalekt ni rvaški.
Tako je to kad ne poštuješ narod na čijoj si ločki.
Eto te ne jebe ni tvoj prijatelj i drug Šiting. Šiting je ipak naš, kako god.Usne Stjepana Gnječa wrote:Ero wrote:Moja čistačica ima SSS i ti joj po komunikativnosti nisi ni do gležnja.sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
Mangupe neodgojeni.
Tvoja čistačica govno ercegovansko.
Eto neki su morali naučini jezik (slovenski) za čistiti WCove pa valjda može čistačica u RH na tečaj "računalni operater" u Alegebru iako neznam od kakve će joj to biti koristi dok čist hitech WC u Rimac autimobilima :)
Last edited by dawson on 21/4/2016, 11:50; edited 1 time in total (Reason for editing : 123)
catabbath-
2015-08-22
oko oćpine je mela ulicu jedna šta je završila filozofski. Ako zna žvrljat po fejsu, naučit će i office osnove u tjedan dana.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Toliko dobro da vam je prevodio i stručnu literaturu sa slovenskog na hrvatski, a bogami i srpski.'Nako, usput, jer mi to nije kruh.dawson wrote:Eto neki su morali naučini jezik (slovenski) za čistiti WCove pa valjda može čistačica u RH na tečaj "računalni operater" u Alegebru iako neznam od kakve će joj to biti koristi dok čist hitech WC u Rimac autimobilima :)
Last edited by Ero on 21/4/2016, 11:53; edited 1 time in total
Ero wrote:Mrčavi, ti nisi jebo hrvaščino pa su te, kad je došlo vrijeme za to, odjebali...Usne Stjepana Gnječa wrote:sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
Hrvate nisam doživljavao niti u SFRJ. I onda su hrvati meni izgledali kao kamuflirani šiptari prokleta zloćudna degenerična rasa.
Guest- Guest
A jebiga ,,,traži se.....odsad i ja od nadničara za čupanje ambrozije tražiću poznavanje mehanike.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Zašto se stalno motaš oko nas?Usne Stjepana Gnječa wrote:Ero wrote:Mrčavi, ti nisi jebo hrvaščino pa su te, kad je došlo vrijeme za to, odjebali...Usne Stjepana Gnječa wrote:sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
Hrvate nisam doživljavao niti u SFRJ. I onda su hrvati meni izgledali kao kamuflirani šiptari prokleta zloćudna degenerična rasa.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Dobar si ti ,al zajebi ....puno se sekiraš....Ero wrote:Toliko dobro da vam je prevodio i stručnu literaturu sa slovenskog na hrvatski, a bogami i srpski.'Nako, usput, jer mi to nije kruh.dawson wrote:Eto neki su morali naučini jezik (slovenski) za čistiti WCove pa valjda može čistačica u RH na tečaj "računalni operater" u Alegebru iako neznam od kakve će joj to biti koristi dok čist hitech WC u Rimac autimobilima :)
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Dogovori se sa Šitingom. Ali prije stavi lonac priko glave...Usne Stjepana Gnječa wrote:Ero wrote:Mrčavi, ti nisi jebo hrvaščino pa su te, kad je došlo vrijeme za to, odjebali...Usne Stjepana Gnječa wrote:sitting_bull wrote:Ero wrote:Šta ima u ovome čudno? A to, da se misli kako čistatica mora biti nepismena i glupa?
nema ništa čudno.
Crvenkasti se sekira, a Ero nikad, pa ni tada.v_vlado wrote:Dobar si ti ,al zajebi ....puno se sekiraš....Ero wrote:Toliko dobro da vam je prevodio i stručnu literaturu sa slovenskog na hrvatski, a bogami i srpski.'Nako, usput, jer mi to nije kruh.dawson wrote:Eto neki su morali naučini jezik (slovenski) za čistiti WCove pa valjda može čistačica u RH na tečaj "računalni operater" u Alegebru iako neznam od kakve će joj to biti koristi dok čist hitech WC u Rimac autimobilima :)
Ero wrote:Crvenkasti se sekira, a Ero nikad, pa ni tada.
za sekirati se moraš imati dvije stvari: mozak i srce...
sitting_bull-
2015-09-28
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Oglas za posao u USA
» Penzioneri navalili na SPAR-ov oglas za posao
» KARL MARX 'Gospodar Jadranskog mora može biti samo onaj koji posjeduje njegovu istočnu obalu'
» HEP mora vratiti na posao bivšeg direktora Koračevića i isplatiti mu milijunsku odštetu
» Srbija: Unapređene sposobnosti Kopnene vojske. Stanje u mornarici alarmantno.
» Penzioneri navalili na SPAR-ov oglas za posao
» KARL MARX 'Gospodar Jadranskog mora može biti samo onaj koji posjeduje njegovu istočnu obalu'
» HEP mora vratiti na posao bivšeg direktora Koračevića i isplatiti mu milijunsku odštetu
» Srbija: Unapređene sposobnosti Kopnene vojske. Stanje u mornarici alarmantno.
Page 1 of 2