Mijenja se nogometno pravilo protiv kojeg su se svi žalili!
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 1
Mijenja se nogometno pravilo protiv kojeg su se svi žalili!
Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB), tijelo zaduženo za promjene nogometnih pravila odlučio je ublažiti kazne u situacijama u kojima su dosad braniči i golmani uz dosuđeni penal dobivali i crvene kartone...
Manuel Neuer prvi je digao glas, a zatim su slične inicijative krenule iz Primere i Serie A. Većina smatra da je kazna crvenog kartona pretjerana u situaciji kad je već dosuđen i kazneni udarac na štetu braniča ili gomana koji spašava svoju mrežu, a u budućnosti ta varijanta više neće biti automatski korištena od sudaca.
Međunarodni odbor nogometnih saveza, tijelo zaduženo za promjene nogometnih pravila odlučilo je reagirati i uvesti promjene. 'Trostruka kazna' (penal, crveni, suspenzija) više neće biti obaveza za suce, a igrači koji naprave nenamjeran prekršaj u svom 16-ercu više neće biti isključivani.
Isključenja će i dalje biti moguća u slučaju grubih i evidentno namjernih prekršaja u kaznenom prostoru, a i namjerno spašavanje gola rukom kažnjavat će se penalom i crvenim kartonom kao i prije.
IFAB je promijenio još neka pravila: sudac će moći isključiti igrača i prije početka susreta, a izvođenje lopte s centra moći će se izvesti dodavanjem u bilo kojem smjeru, nema samo prema naprijed. Ozlijeđeni igrači koji leže na terenu kao žrtve grubih prekršaja pomoć će dobivati na terenu, a ne sa strane pa protivnik više neće u tim trenucima igrati s igračem više za nagradu što je nekog ozlijedio.
Promjene stupaju na snagu ovog ljeta, počevši od sljedeće sezone.
Manuel Neuer prvi je digao glas, a zatim su slične inicijative krenule iz Primere i Serie A. Većina smatra da je kazna crvenog kartona pretjerana u situaciji kad je već dosuđen i kazneni udarac na štetu braniča ili gomana koji spašava svoju mrežu, a u budućnosti ta varijanta više neće biti automatski korištena od sudaca.
Međunarodni odbor nogometnih saveza, tijelo zaduženo za promjene nogometnih pravila odlučilo je reagirati i uvesti promjene. 'Trostruka kazna' (penal, crveni, suspenzija) više neće biti obaveza za suce, a igrači koji naprave nenamjeran prekršaj u svom 16-ercu više neće biti isključivani.
Isključenja će i dalje biti moguća u slučaju grubih i evidentno namjernih prekršaja u kaznenom prostoru, a i namjerno spašavanje gola rukom kažnjavat će se penalom i crvenim kartonom kao i prije.
IFAB je promijenio još neka pravila: sudac će moći isključiti igrača i prije početka susreta, a izvođenje lopte s centra moći će se izvesti dodavanjem u bilo kojem smjeru, nema samo prema naprijed. Ozlijeđeni igrači koji leže na terenu kao žrtve grubih prekršaja pomoć će dobivati na terenu, a ne sa strane pa protivnik više neće u tim trenucima igrati s igračem više za nagradu što je nekog ozlijedio.
Promjene stupaju na snagu ovog ljeta, počevši od sljedeće sezone.
Re: Mijenja se nogometno pravilo protiv kojeg su se svi žalili!
muckodjubre wrote:
Ozlijeđeni igrači koji leže na terenu kao žrtve grubih prekršaja pomoć će dobivati na terenu, a ne sa strane pa protivnik više neće u tim trenucima igrati s igračem više za nagradu što je nekog ozlijedio.
ovo je glupo pravilo jer će se dati vjetar u leđa simuliranjima ozljeda kada se čuva rezultat
Ja bi ukinuo zaledje unutar 16m od gola. Znaci samo od centra do 16 m bi bilo zaledje. I ukinuo bi crveni za faul ili bilo kakvu ruku ak je penal osim ak je faul grub pa je za direktni crveni ko i na svakom dijelu terena
jalnirajko- Posts : 5547
2015-08-19
to će i ukinutikuracodigraca wrote: I ukinuo bi crveni za faul ili bilo kakvu ruku ak je penal osim ak je faul grub pa je za direktni crveni ko i na svakom dijelu terena
Ma bravo. Odlična odluka retardiranih ljudi! Kakvu to poruku šalje debilima poput Inieste u situacijama kao jučer? Zašto u tom slučaju svaki put neki igrač ne bi rukom zaustavio i prekinuo izglednu priliku? Ja bi nakon takve odluke prvi bio koji bi uvijek rukama zaustavljao loptu kad je izgledna prilika. Zašto ne bi, kad ću dobit samo žuti? Na kraju Iniesta ispade pametan što je ono uradio. Koje smeće!
muckodjubre wrote:muckodjubre wrote:
Ozlijeđeni igrači koji leže na terenu kao žrtve grubih prekršaja pomoć će dobivati na terenu, a ne sa strane pa protivnik više neće u tim trenucima igrati s igračem više za nagradu što je nekog ozlijedio.
ovo je glupo pravilo jer će se dati vjetar u leđa simuliranjima ozljeda kada se čuva rezultat
Treba onda uvesti za takve slučajeve da igrač koji je prouzročio ozljedu bez obzira na namjeru ide 5-10 minuta van...u tom slučaju snage bi bile poravnate, a ne da je momčad koja privremeno izgubi igrača zbog ozljede dvostruko kažnjena...
darth_vader-
2014-04-17
kud i kamo je više slučajeva kada igrači simuliraju ozljede i valjaju se bez razloga po terenujasambrend wrote:muckodjubre wrote:muckodjubre wrote:
Treba onda uvesti za takve slučajeve da igrač koji je prouzročio ozljedu bez obzira na namjeru ide 5-10 minuta van...u tom slučaju snage bi bile poravnate, a ne da je momčad koja privremeno izgubi igrača zbog ozljede dvostruko kažnjena...
i dobiti će penal+ žuti kartoni to je dovoljna kazna...onako da je lopta prošla pitanje da li bi napadač zabio možda bi golman obranio,možda bi promašio cijeli gol..drugo je kao suarez na SP kada je namjerno izbio rukom loptu koja je išla u prazan gol,e to je onda penal i crveniscorpion wrote:Ma bravo. Odlična odluka retardiranih ljudi! Kakvu to poruku šalje debilima poput Inieste u situacijama kao jučer? Zašto u tom slučaju svaki put neki igrač ne bi rukom zaustavio i prekinuo izglednu priliku? Ja bi nakon takve odluke prvi bio koji bi uvijek rukama zaustavljao loptu kad je izgledna prilika. Zašto ne bi, kad ću dobit samo žuti? Na kraju Iniesta ispade pametan što je ono uradio. Koje smeće!
Stari moj ti nisi normalan ako podržavaš tu idiotariju ;) U onakvim situacijama (Iniestina jučer) igrača treba maksimalno strogo kaznit. Ne samo crveni, nego i minimalno 3 utakmice ne igranja. Ono je nesportsko ponašanje i nešto što se ne smije događat. Ovim potezom oni šalju poruku da se to treba radit u svakoj prilici. Jebo te takav nogomet!muckodjubre wrote:i dobiti će penal+ žuti kartoni to je dovoljna kazna...onako da je lopta prošla pitanje da li bi napadač zabio možda bi golman obranio,možda bi promašio cijeli gol..drugo je kao suarez na SP kada je namjerno izbio rukom loptu koja je išla u prazan gol,e to je onda penal i crveniscorpion wrote:Ma bravo. Odlična odluka retardiranih ljudi! Kakvu to poruku šalje debilima poput Inieste u situacijama kao jučer? Zašto u tom slučaju svaki put neki igrač ne bi rukom zaustavio i prekinuo izglednu priliku? Ja bi nakon takve odluke prvi bio koji bi uvijek rukama zaustavljao loptu kad je izgledna prilika. Zašto ne bi, kad ću dobit samo žuti? Na kraju Iniesta ispade pametan što je ono uradio. Koje smeće!
lik je svjesno dao protivniku najveću šansu koja postoji u nogometu-KAZNENI UDARAC i to je dovoljna kazna...veći problerm su simuliranja i prljavštine jer ovaksve stvari se ionako kazne najstrožom kaznom
http://www.dnevno.hr/sport/nogomet/nogomet-vise-nece-biti-isti-fifa-uvela-4-nova-pravila-u-nogometu-dva-su-itekako-bitna-913735
"Ipak, ako igrač prekršaj napravi guranjem rukama, povlačenjem, bude igrao namjerno rukom, napravi težak prekršaj ili ne bude u mogućnosti da dođe do lopte pa namjerno napravi prekršaj, tada će svejedno dobiti crveni karton."
"Velika novost je i da će se igračima koji ostanu ležati ozlijeđeni na terenu pomoć morati ukazati na terenu, a ne izvan igrališta, ali pod uvjetom da je prekršaj bio za žuti ili crveni karton. Time će se smanjiti brojčana prednost suparničke momčadi koja se dosad događala dok se protivniku ukazivala pomoć."
"Ipak, ako igrač prekršaj napravi guranjem rukama, povlačenjem, bude igrao namjerno rukom, napravi težak prekršaj ili ne bude u mogućnosti da dođe do lopte pa namjerno napravi prekršaj, tada će svejedno dobiti crveni karton."
"Velika novost je i da će se igračima koji ostanu ležati ozlijeđeni na terenu pomoć morati ukazati na terenu, a ne izvan igrališta, ali pod uvjetom da je prekršaj bio za žuti ili crveni karton. Time će se smanjiti brojčana prednost suparničke momčadi koja se dosad događala dok se protivniku ukazivala pomoć."
ja se nisam žalio dakle svi se nisu žalili
kuracodigraca wrote:Ja bi ukinuo zaledje unutar 16m od gola. Znaci samo od centra do 16 m bi bilo zaledje. I ukinuo bi crveni za faul ili bilo kakvu ruku ak je penal osim ak je faul grub pa je za direktni crveni ko i na svakom dijelu terena
I onda ti centafor stoji stalno u protivničkih 16 m ... naravno i jedan stoper ...
sat2-
2015-09-28
muckodjubre wrote:muckodjubre wrote:
Baš tako ... misliš da umire, a kad ga iznesu ko munja bi nazad.
sat2-
2015-09-28
sat2 wrote:muckodjubre wrote:muckodjubre wrote:
Baš tako ... misliš da umire, a kad ga iznesu ko munja bi nazad.
Similar topics
» Bruxelles pokrenuo postupak protiv Srbije zbog cijena čelika kojeg izvoze u EU
» Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru
» Jazavac i pravilo prvog gumba
» Nacionalist Orban preko Hrvatske gradi nogometno carstvo Balkana
» Zalili bijelom bojom spomenik Vukasina Soskocanina
» Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru
» Jazavac i pravilo prvog gumba
» Nacionalist Orban preko Hrvatske gradi nogometno carstvo Balkana
» Zalili bijelom bojom spomenik Vukasina Soskocanina
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 1