Pitanje koje vjecno visi u zraku:'Zasto su hrvatski intelektualci(vecina)i partizani Hrvati(vecina)sutjeli o mitomaniji o 700 000 ubijenih Srba u Jasenovcu?
Page 2 of 11
Page 2 of 11 • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Pitanje koje vjecno visi u zraku:'Zasto su hrvatski intelektualci(vecina)i partizani Hrvati(vecina)sutjeli o mitomaniji o 700 000 ubijenih Srba u Jasenovcu?
NDH je prepolovila srbe to znaci oko 10000000 ih je barem izgenocidisala.pizzon wrote:vucko, nije bitno da je li 5, 6 ili 7, odnosno bilo koja cifra
bitno, postojanje drzave NDH sa ciljem da se likvidiraju srbi
na bilo koji nacin.
da je takav sistem funcionisao nekoliko godina,
istim intezitetom.
da sUvremena hrvatska postaje sve vise medijski
raj za komentare o metastazama nacizma
babor- Posts : 70
2014-04-19
Re: Pitanje koje vjecno visi u zraku:'Zasto su hrvatski intelektualci(vecina)i partizani Hrvati(vecina)sutjeli o mitomaniji o 700 000 ubijenih Srba u Jasenovcu?
Vidiš da lupetaš.Nisam imao godina da bih bio bilo što a kamo li šilt,martićevac itd.Osim toga nisam Srbin,već Hrvat antifašističkog opredeljenja.vuksadinare wrote:tiIknarov svjedok wrote:Koji Iknar ?vuksadinare wrote:b.t.w...znate li da je iknar bio marticevac...ne pitajte me kako znam...svjedok je zasticen
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
vucko, znas ti vrlo dobro da je tito zabranio istinu o ndh i sl.
komunisticka diktatura bila je temelj na kome su hrvati i hrvatska
prevuceni iz naci sveta u svet saveznika antifasizma.
uz saglasnost srba komunista njegovih kerbera.
Guest- Guest
[quote="Iknarov svjedok"]
Vidiš da lupetaš.Nisam imao godina da bih bio bilo što a kamo li šilt,martićevac itd.Osim toga nisam Srbin,već Hrvat antifašističkog opredeljenja.[/quote.....jaovuksadinare wrote:tiIknarov svjedok wrote:Koji Iknar ?vuksadinare wrote:b.t.w...znate li da je iknar bio marticevac...ne pitajte me kako znam...svjedok je zasticen
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ma da....nisam znao...oprostipizzon wrote:vucko, znas ti vrlo dobro da je tito zabranio istinu o ndh i sl.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:ma da....nisam znao...oprostipizzon wrote:vucko, znas ti vrlo dobro da je tito zabranio istinu o ndh i sl.
vucko, ti se zezas, ali vidi.
kada sam davno posetio jasenovac,
ono, grupno, saslusamo predavanje i sl.
pitam ja pitanje :) dobro, ko su bile te ustase,
ko su oni, odakle su :) a ona ce meni, ozbiljno,
istina : nismo se bavili analizom nacionalnog
sastava pripadnika ustasa )
to je 100 istina, to je bilo nesto pre raspada juge.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:ma da....nisam znao...oprostipizzon wrote:vucko, znas ti vrlo dobro da je tito zabranio istinu o ndh i sl.
a kako je bilo ??
Guest- Guest
Kao prvo nema poveznice. Kao drugo zato sto je kmet naucio biti kmet. Kmet , mediteransko-boljsevickog mentaliteta.
2014-04-14
Ovo je dobro pitanje. I veliki promašaj, krivnja I odgovornost i intelektualaca I partizana.vuksadinare wrote:Osim Tudjmana,Sibera i jos pokojeg rijetkog tada intelektualca i partizana.Oprostite sto nema linka ali tema moze biti svakako zanimljiva a i Dujmovic je to potegao pitanje na hrvatskom radiu.
Moj pojednostavljeni odgovor bi bio, oportunizam, kukavičluk I strah od posljedica, kod nekih karijeizam, kod nekih stav da nije toliko važno dok je motiv ideološki kao osuda NDH režima, kod nekih naivnost I glupost ne predpostavljaući kako mogu velikosrbi to upotrijebiti za svoje cijeve, neki su mislii da je nebitno, neki nisu htjei biti optužen za poticanje međunacionanih sukoba I destabiizaciju.
Strah od srpske reakcije, partijski karijerizam I prihvaćanje laži jer je pokrivena političkim autoritetom, kad se jednom slagalo javnost ko bi pristao da se razotkrivanjem ustanovi da su nek važni likovi lažljivi kurvini sinovi ... ima tu svega I svačega.
A ima I toga da su neki znali ali su svjesno gurali laž jer je njima odgovarala. Tu nisu samo Srbi I srpski kadrovi, bilo je tu I Hrvata.
U BiH nije bilo šanse nešto reći, jer su I Srbi i Muslimani tada čvrsto stajali na zvaničnim I unitaristikim pozicijama. Za rbe je razumljivo, a Muslimanisu se uvijekpravili veći Jugoslavenii patrioti od svih drugh. Ustaštvo se u BiH slomilo preko Hrvata a Muslimani su se vrlo jeftino izvukli.
Pitanje JAsenovca, propagande i krivitvorina oko njega i endehazije općenito, su primjer u kojem Hrvati zaista maju pravo kad jebu mater I sistemu bivše države I tadašnjoj hrvatskoj političkoj eliti.
Odgovor je dakle vrlo složen I može se o tome nadugo I naširoko a mislim da je glavni razlog politički oprtunizam I kukavičluk.
Zato Tuđmanu I rijetkima svak cast na hrabrosti koja ih je prilično koštala. Jer vidimo koliko je velikosrbima dan danas stalo do opstanka krivotvorine I mitomanije kad je o Jasenovcu riječ.
Dakako, to što se lagalo I krivotorilo ne znači da sad neko im pravo na izrugivanje sa JAsenovcem.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
a ko se izruguje jasenovcu
2014-04-19
Opet se Srbi i Hrvati volu :D nego Fuk,zasto ovako nisi otvarao teme dok su lijeviji Lijevi bili na vlasti?? Vuna bila??.. :D.
Sad nastavi...
Sad nastavi...
Guest- Guest
Koju istinu je Tito skrivao mile ti majke.pizzon wrote:vucko, znas ti vrlo dobro da je tito zabranio istinu o ndh i sl.
Sjećam se kad je vama bilo dopušteno da krojite jasenovačku istinu. Vaša istina se učila zvanično po školama I ekskurzijama.
Sve je prštalo od silnih stotina tisuća pa do milijuna I još koju stotinu tisuća.
DOk je to bilo kontrolirano I pokriveno ideološki kako bi se unakazio protivnik i istakle zasluge NOPai KPJ, nije me se mnogo doticalo jer nije trenutno imalo utjecala na moj život.
Ali kad su se velikosrbi razmahali I kad su dobili odriješene ruke, Jasenovac mit je postao polazna propagandna tačka veliosrpske agresije, tad je to sjebalo naše živote I tad je počeo velikosrpski pohod inspiriran tim mitom.
I zato je degutantno I ogavno to vase lažljivo izdrkavanje tipa šutjelo se JAsenovcu.
Da šutjelo se, ali se šutjelo o pravoj istini I šutjeo se o srpskim lažima I krivotvorinama.
Ja osobno sam svjestan svega lošega u Hrvatskoj. I ne bojim se otvoreno reći šta mislim.
Ali vi nam nikada nećete moći srati niti imate moralnog prava.
Onaj ko je nakon 45 godina zajedničog življenja podlo I podmuklo spremao I na kraju mučki I pokvareno pokušao pokolj , istrebljenje I progon svojih nepripremljenih I nesvjesnih sugrađana, ne zasužuje nikakvo poštovanje I uvažavanje, sve dok lijepo ne prizna svoja nedjela.
A ne da umjesto toga ko najveća pizda optužuje one koje je napao I da kao najveći šupak traži opravdanja u lažima I događajima I 2. sv rata koji su predhodili zajedničkom životu pod istim krovom.
2015-09-24
Bitno je I te kako.pizzon wrote:vucko, nije bitno da je li 5, 6 ili 7, odnosno bilo koja cifra
bitno, postojanje drzave ndh sa ciljem da se likvidiraju srbi
na bilo koji nacin.
da je takav sistem funcionisao nekoliko godina,
istim intezitetom.
da sUvremena hrvatska postaje sve vise medijski
raj za komentare o metastazama nacizma
Jer nabijanje broji smjera optuživanju cijelog hrvatskog naroda, štoonda implicira I kolektivnu odgovornost, a to opet implicira svašta da ovdje ne nabrajam. Pusti mi vase šuplje price, znamo se odlično.
A za pojavu neoustaškog revizionizma u Hrvatskoj je najkrivlja upravo velikosrpska agresija, jer je trajno poremetila sav vrijednosni sustav koji je do tada važio I koji jebio uglavnom općeprihvaćen.
Naravno, Srbi drve o metastazi ustaštva a o svojoj metastazi četništva i velikosrpskog fašizma dakao neće reći. Ili će reći da je to vrhunac patriotizma.
I ne počinji mi sad dobro poznate kenjaže o četničkom spašavanju petorice američkih pilota ili o švapskoj potjernici protiv Draže. Jaka stvar, to nesrpskim narodima ne znači ništa.
Šta su I ko su četnici I kava im je bila ideologija, namjere I ciljevi prema nesrpskim narodima, to mi dobro znamo i po tome se I četnički pokret povijesno procjenjuje.
2015-09-24
Zato sto je bilo vise od 700K...
Stanojko wrote:Zato sto je bilo vise od 700K...
sedam miliona... inače po službenim podacima u ratu je ukupno poginulo 500.000 srba, uključujući ubijene od partizana i u partizanima, ubijene u četnicima i od četnika, ubijene u NDH posvuda, ubijene u njemačkom napadu na Jugoslaviju, i ubijene od strane nijemaca u srbiji... i naravno uključujući i Jasenovac, u kom je prema realnim podacima ubijeno 70-80.000 ljudi, prema goldsteinu najviše sto tisuća u oba logora (jasenovac i gradiška), od toga cca pola srba ostalo židovi, partizani, romi i neprijatelji režima
a taj broj potvrđuju popisi stanovništva prije i poslije rata... zapravo je srba na prvom posijeratnom popisu u jugi bilo nešto više nego na zadnjem prijeratnom iz 31., pa ako je 700 000 ubijeno samo u jasenovcu, plus tristo četristo tisuća drugdje, ispada da je svaka srpkinja u dobi za rađanje imala jedno desetoro djece u tih 18 godina između popisa...
Last edited by marcellus on 13/4/2016, 10:03; edited 1 time in total
Još traje period u kojem ne moramo šutjeti.
Treba što više blebetati, dok možemo.
Treba što više blebetati, dok možemo.
crvenkasti-
2014-04-17
govorim jasno o službenim podacima SFRJ, koji su govorili o milijun ukupno poginulih u ratu, vjerojatno su bili i prenapuhani radi ratne odštete. Od toga oko 500 000 srba i oko 250 000 Hrvata, ostalo ostali. Današnji podaci srbije i hrvatske su isto oko milijun ljudi, i razlikuju se za par tisuća.
kako god, ne da mi se mlatit suhu drenovinu kraljevića marka po tisućiti put...
kako god, ne da mi se mlatit suhu drenovinu kraljevića marka po tisućiti put...
Inače kad računaš da je srba bilo duplo više od hrvata u jugi, ispada da su otprilike jedni i drugi najebali podjednako u postotku stanovništva.
Dok su ljudi poput marcelusa morali šutjeti, sve je bilo bezokusno.
Vidi sad!
Vidi sad!
crvenkasti-
2014-04-17
marcellus wrote:Inače kad računaš da je srba bilo duplo više od hrvata u jugi, ispada da su otprilike jedni i drugi najebali podjednako u postotku stanovništva.
Jasenovca se uopće ne moramo sramiti! Naprotiv.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:marcellus wrote:Inače kad računaš da je srba bilo duplo više od hrvata u jugi, ispada da su otprilike jedni i drugi najebali podjednako u postotku stanovništva.
Jasenovca se uopće ne moramo sramiti! Naprotiv.
ne morate ni vi ovčare ni srebrenice, ko što se ni ne stidite, što se mene tiče. Zašto bih se ja sramio jasenovca? Nemam ustaša u obiteljskom stablu, čak bi se našlo partizana, koji kurac je meni jasenovac?
Similar topics
» Pitanje koje vjecno visi u zraku:'Je li HDZ u politickom smislu najzasluzniji za stvaranje hrvatske drzave?'
» NIkolić : 700 tisuca ubijenih Srba u Jasenovcu
» U Jasenovcu sam pokopao stotine ljudi koje su ubili partizani
» Patrijarh Irinej nsstavlja mitomaniju i velikosrbovanja:'U Jasenovcu je ubijeno 700 000 Srba.Hrvati ugrozavaju Srbe.
» PLENKOVIĆ U DAVOSU S JEDNIM OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SVIJETU BIZNISA, ŠEFOM APPLEA TIMOM COOKOM Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati
» NIkolić : 700 tisuca ubijenih Srba u Jasenovcu
» U Jasenovcu sam pokopao stotine ljudi koje su ubili partizani
» Patrijarh Irinej nsstavlja mitomaniju i velikosrbovanja:'U Jasenovcu je ubijeno 700 000 Srba.Hrvati ugrozavaju Srbe.
» PLENKOVIĆ U DAVOSU S JEDNIM OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U SVIJETU BIZNISA, ŠEFOM APPLEA TIMOM COOKOM Otvorio je pitanje na koje odgovor čekaju brojni Hrvati
Page 2 of 11