ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ne sagriješi bludno!

Page 14 of 19 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19  Next

Go down

Ne sagriješi bludno! - Page 14 Empty Re: Ne sagriješi bludno!

Post by Guest 29/8/2014, 20:07

Trinity wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
von_Starhemberg wrote:
Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.
Nisam ja nikog imenovao,ja se  osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!

Grijeh za kršćane (i ostale pripadnike abrahamskih religija), ali ne i za ostale. Zar je svatko tko se ne drži tog kršćanskog morala po pitanju spolnosti - kurva?
Samo žene, kako se vidi iz Patriotovog upisa, na muškarce se to ne odnosi...

Muškarcu ako se i omakne prije braka, šta sad... pokleknuo je i ustao jači. A sigurno nije ni on jadan htio sam od sebe, nego neka uspaljena ženska duša svojim vražjim čarima na grijeh navela... lol!

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 29/8/2014, 20:12

Pa da, vidiš šta Iknar kaže, sotona, pa žena...oni kao jaki , a žene ih veslaju... :^0
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 20:19

Taj strah i zaziranje od žena sežu toliko duboko da je čak i Toma Akvinski napisao:

Sa svojim viškom vlage i svojom nižom temperaturom tjelesno i duhovno manje vrijedna, neka vrsta unakaženog, promašenog, neuspjelog muškarca. Potpuno ostvarenje ljudske vrste je samo muškarac.

ili pak

Žena se prema muškarcu odnosi kao nesavršeno i defektno (imperfectum, deficiens) prema savršenome (perfectum).

lol!

Eto, razlika između savršenog i defektnog krije se u posjedovanju penisa. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 29/8/2014, 20:24

I kolikod se neki trudili prikriti da razmišljaju tako, svako malo se odaju. 
Nećemo nikoga imenovati, samo ćemo ga pogledati. :^0
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 20:28

Na sreću, takve je najčešće lako prepoznati. Detektiraš, ignoriraš i zaobilaziš u širokom luku. :leaving
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/8/2014, 20:44

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Trinity wrote:Sigurna sam da ga doma nisu tako učili. A ni na KBF-u.

pa ne znam, po raznim ispadima sve više svećenstva i kršćanske oligarhije, nimalo se ne bi čudio da je to učio na KBF-u. Štoviše, koliko čuh za neke predavače, rekao bi da bi to moglo postati uskoro i katedra....
De mi reci iskreno ima li okultista koji su izuzetno zli ljudi?
Tvrdio si da ima.Kaj sad?
Ja znam da ima,i ti znaš!

Glupo pitanje. Ima li okultista zlih? Da li je zao netko zbog nekog religijskog, vjerskog, ideološkog (...) sustava ili je zao kao čovjek?
Kao što ima i dobrih kršćana ima i zlih kršćana.
Kao što ima i dobrih muslimana ima i zlih muslimana.
Kao što ima i dobrih židova ima i zlih židova.
.....itd itd itd itd itd
Kao što ima i dobrih okultista ima i zlih okultista.

No tu nije pitanje opredjeljenja nego osobe. Jednostavno NE POSTOJE samo dobri kršćani ili samo dobri muslimani itd itd itd.
Na koju foru ti onda izvlačiš samo loše u kršćanstvu kao ogledalo svog kršćanstva?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/8/2014, 20:49

Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
von_Starhemberg wrote:
Nisam ja nikog imenovao,ja se  osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!

Grijeh za kršćane (i ostale pripadnike abrahamskih religija), ali ne i za ostale. Zar je svatko tko se ne drži tog kršćanskog morala po pitanju spolnosti - kurva?
Nemora biti kurva,no ,,dali je to po tebi moralno?Ovo:"Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima!"Sex prije braka  i van braka je po tebi možda OK ali ovo dalje što navedoh,,,jeli i to OK?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by zanstr 29/8/2014, 20:50

Trinity wrote:
zanstr wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
von_Starhemberg wrote:

!!Podsjetnik za kršćane!!
Pa kaj nije i Isus stao u obranu jedne kurve i rekao nešto o grijehu i kamenju? Neki kažu da ju je na kraju i oženio i odselio u na područje današnje Francuske (ako se ne varam) i tamo su osnovali obitelj.
Mali ispravak : Podsjetnik za neke kršćane !
Slažem se. Pardonček  :trept

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by zanstr 29/8/2014, 20:51

Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
von_Starhemberg wrote:

Nemora biti kurva,no ,,dali je to po tebi moralno?Ovo:"Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima!"Sex prije braka  i van braka je po tebi možda OK ali ovo dalje što navedoh,,,jeli i to OK?
Kak je po kršćanstvu grijeh seks među rođacima kada je po Bibliji sav ljudski rod nastao tako da su sinovi i otac opčili s majkom. Vidi knjigu postanka.

'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus   :rofl  
zanstr
zanstr

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/8/2014, 20:52

zanstr wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
von_Starhemberg wrote:

Pa kaj nije i Isus stao u obranu jedne kurve i rekao nešto o grijehu i kamenju? Neki kažu da ju je na kraju i oženio i odselio u na područje današnje Francuske (ako se ne varam) i tamo su osnovali obitelj.
De malo čitaj Bibliju ,,ne baljezgaj,,toj ženi je rekao "Ne greši više!",,dakle jasno je da je to smatrao grijehom!
A to što neki kažu,,,ha ha,,neki kažu da vladaju olujama i gromovima,,kao "Iknar",,jel to tebi logično<'?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/8/2014, 20:54

Vegvísir wrote:
zanstr wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
von_Starhemberg wrote:

Ma kurva k'o kurva. Može Isus oprostit' kurvaluk, al' ne i pravi vjernik. lol!
Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by aben 29/8/2014, 20:57

Ja isto mislin da je ženu u prosjeku lakše prevariti, one su gullible.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 29/8/2014, 21:00

Šta je to "gullible "?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 21:01

Vegvísir wrote:Taj strah i zaziranje od žena sežu toliko duboko da je čak i Toma Akvinski napisao:

Sa svojim viškom vlage i svojom nižom temperaturom tjelesno i duhovno manje vrijedna, neka vrsta unakaženog, promašenog, neuspjelog muškarca. Potpuno ostvarenje ljudske vrste je samo muškarac.

ili pak

Žena se prema muškarcu odnosi kao nesavršeno i defektno (imperfectum, deficiens) prema savršenome (perfectum).

lol!

Eto, razlika između savršenog i defektnog krije se u posjedovanju penisa. lol!
Nažalost, da, pisao je Toma i takve stvari, no istina je i to da je ovakvo omalovažavanje žene počelo puno ranije. Mnogi su rani kršćani vjerovali da je Sveti Duh zapravo ženski princip (čak i grčka riječ pneuma- duh, nije muškog roda), zvali su ponekad Sophia, poneka Barbello, i ona je s Bogom Ocem stvorila Sina (jer samo dva različita elementa mogu stvoriti novi, treći), a s njim i Trojstvo. "Pravovjerna " crkva ovo je smatrala herezom, pa su tražili svaki način da taj ženski princip ponište i izbace, pa danas i imate tu apsurdnu teoriju da se Trojstvo sastoji od tri muška principa, koji su stvorili jedni druge.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 21:09

Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"

Čitala sam je više puta, što zbog osobnog zanimanja, a što za potrebe pojedinih kolegija... :hekla
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 21:11

von_Starhemberg wrote:Nažalost, da, pisao je Toma i takve stvari, no istina je i to da je ovakvo omalovažavanje žene počelo puno ranije. Mnogi su rani kršćani vjerovali da je Sveti Duh zapravo ženski princip (čak i grčka riječ pneuma- duh, nije muškog roda), zvali su ponekad Sophia, poneka Barbello, i ona je s Bogom Ocem stvorila Sina (jer samo dva različita elementa mogu stvoriti novi, treći), a s njim i Trojstvo. "Pravovjerna " crkva ovo je smatrala herezom, pa su tražili svaki način da taj ženski princip ponište i izbace, pa danas i imate tu apsurdnu teoriju da se Trojstvo sastoji od tri muška principa, koji su stvorili jedni druge.

Zanimljivo. :tu

Dala bi se i zasebna tema o ovome otvoriti... :cat1
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/8/2014, 21:11

Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"

Čitala sam je više puta, što zbog osobnog zanimanja, a što za potrebe pojedinih kolegija... :hekla
Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 21:13

Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:

Nisam uopće ni spominjala je li osudio ili ne, samo da je oprostio.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Patriot_1 29/8/2014, 21:28

Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:

aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Guest 29/8/2014, 21:30

Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:

aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".
Zar nije ovo punchline cijele anegdote?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 29/8/2014, 21:43

Naivne, mekše za obradu

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 19 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19  Next

Back to top