Ne sagriješi bludno!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 14 of 19
Page 14 of 19 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
Re: Ne sagriješi bludno!
Trinity wrote:Samo žene, kako se vidi iz Patriotovog upisa, na muškarce se to ne odnosi...Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Grijeh za kršćane (i ostale pripadnike abrahamskih religija), ali ne i za ostale. Zar je svatko tko se ne drži tog kršćanskog morala po pitanju spolnosti - kurva?
Muškarcu ako se i omakne prije braka, šta sad... pokleknuo je i ustao jači. A sigurno nije ni on jadan htio sam od sebe, nego neka uspaljena ženska duša svojim vražjim čarima na grijeh navela...
Guest- Guest
Pa da, vidiš šta Iknar kaže, sotona, pa žena...oni kao jaki , a žene ih veslaju...
Trinity-
2014-04-17
Taj strah i zaziranje od žena sežu toliko duboko da je čak i Toma Akvinski napisao:
ili pak
Eto, razlika između savršenog i defektnog krije se u posjedovanju penisa.
Sa svojim viškom vlage i svojom nižom temperaturom tjelesno i duhovno manje vrijedna, neka vrsta unakaženog, promašenog, neuspjelog muškarca. Potpuno ostvarenje ljudske vrste je samo muškarac.
ili pak
Žena se prema muškarcu odnosi kao nesavršeno i defektno (imperfectum, deficiens) prema savršenome (perfectum).
Guest- Guest
I kolikod se neki trudili prikriti da razmišljaju tako, svako malo se odaju.
Nećemo nikoga imenovati, samo ćemo ga pogledati.
Nećemo nikoga imenovati, samo ćemo ga pogledati.
Trinity-
2014-04-17
Na sreću, takve je najčešće lako prepoznati. Detektiraš, ignoriraš i zaobilaziš u širokom luku.
Guest- Guest
Na koju foru ti onda izvlačiš samo loše u kršćanstvu kao ogledalo svog kršćanstva?Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:De mi reci iskreno ima li okultista koji su izuzetno zli ljudi?Sefirot wrote:Trinity wrote:Sigurna sam da ga doma nisu tako učili. A ni na KBF-u.
pa ne znam, po raznim ispadima sve više svećenstva i kršćanske oligarhije, nimalo se ne bi čudio da je to učio na KBF-u. Štoviše, koliko čuh za neke predavače, rekao bi da bi to moglo postati uskoro i katedra....
Tvrdio si da ima.Kaj sad?
Ja znam da ima,i ti znaš!
Glupo pitanje. Ima li okultista zlih? Da li je zao netko zbog nekog religijskog, vjerskog, ideološkog (...) sustava ili je zao kao čovjek?
Kao što ima i dobrih kršćana ima i zlih kršćana.
Kao što ima i dobrih muslimana ima i zlih muslimana.
Kao što ima i dobrih židova ima i zlih židova.
.....itd itd itd itd itd
Kao što ima i dobrih okultista ima i zlih okultista.
No tu nije pitanje opredjeljenja nego osobe. Jednostavno NE POSTOJE samo dobri kršćani ili samo dobri muslimani itd itd itd.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Nemora biti kurva,no ,,dali je to po tebi moralno?Ovo:"Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima!"Sex prije braka i van braka je po tebi možda OK ali ovo dalje što navedoh,,,jeli i to OK?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Grijeh za kršćane (i ostale pripadnike abrahamskih religija), ali ne i za ostale. Zar je svatko tko se ne drži tog kršćanskog morala po pitanju spolnosti - kurva?
2014-04-30
Slažem se. PardončekTrinity wrote:Mali ispravak : Podsjetnik za neke kršćane !zanstr wrote:!!Podsjetnik za kršćane!!Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Pa kaj nije i Isus stao u obranu jedne kurve i rekao nešto o grijehu i kamenju? Neki kažu da ju je na kraju i oženio i odselio u na područje današnje Francuske (ako se ne varam) i tamo su osnovali obitelj.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
Kak je po kršćanstvu grijeh seks među rođacima kada je po Bibliji sav ljudski rod nastao tako da su sinovi i otac opčili s majkom. Vidi knjigu postanka.Patriot_1 wrote:Nemora biti kurva,no ,,dali je to po tebi moralno?Ovo:"Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima!"Sex prije braka i van braka je po tebi možda OK ali ovo dalje što navedoh,,,jeli i to OK?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
De malo čitaj Bibliju ,,ne baljezgaj,,toj ženi je rekao "Ne greši više!",,dakle jasno je da je to smatrao grijehom!zanstr wrote:!!Podsjetnik za kršćane!!Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Pa kaj nije i Isus stao u obranu jedne kurve i rekao nešto o grijehu i kamenju? Neki kažu da ju je na kraju i oženio i odselio u na područje današnje Francuske (ako se ne varam) i tamo su osnovali obitelj.
A to što neki kažu,,,ha ha,,neki kažu da vladaju olujama i gromovima,,kao "Iknar",,jel to tebi logično<'?
2014-04-30
Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"Vegvísir wrote:zanstr wrote:!!Podsjetnik za kršćane!!Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Nisam ja nikog imenovao,ja se osvrnuh na ono gore što si ti stavio,tu nema kršćanskog morala,to bi mogle kurve prihvatiti kao nešto poželjno!Po kršćanskom učenju sex prije i van braka je grijeh,a pogotovo sex sa istim spolom ili među rođacima.To je ograničenje u pozitivnom smislu ,Liber Al ili Liber Oz to ne uče,dapače!To ti znaš bolje od mene,po njima je svako ograničavanje ljudske slobode,,zlo!von_Starhemberg wrote:Opasnim putom hodiš... prilagodi rječnik.Patriot_1 wrote:Za kurve,,idealno,,za kršćane ,,,ne!
Ma kurva k'o kurva. Može Isus oprostit' kurvaluk, al' ne i pravi vjernik.
2014-04-30
Ja isto mislin da je ženu u prosjeku lakše prevariti, one su gullible.
2014-04-16
Nažalost, da, pisao je Toma i takve stvari, no istina je i to da je ovakvo omalovažavanje žene počelo puno ranije. Mnogi su rani kršćani vjerovali da je Sveti Duh zapravo ženski princip (čak i grčka riječ pneuma- duh, nije muškog roda), zvali su ponekad Sophia, poneka Barbello, i ona je s Bogom Ocem stvorila Sina (jer samo dva različita elementa mogu stvoriti novi, treći), a s njim i Trojstvo. "Pravovjerna " crkva ovo je smatrala herezom, pa su tražili svaki način da taj ženski princip ponište i izbace, pa danas i imate tu apsurdnu teoriju da se Trojstvo sastoji od tri muška principa, koji su stvorili jedni druge.Vegvísir wrote:Taj strah i zaziranje od žena sežu toliko duboko da je čak i Toma Akvinski napisao:Sa svojim viškom vlage i svojom nižom temperaturom tjelesno i duhovno manje vrijedna, neka vrsta unakaženog, promašenog, neuspjelog muškarca. Potpuno ostvarenje ljudske vrste je samo muškarac.
ili pakŽena se prema muškarcu odnosi kao nesavršeno i defektno (imperfectum, deficiens) prema savršenome (perfectum).
Guest- Guest
Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Čitala sam je više puta, što zbog osobnog zanimanja, a što za potrebe pojedinih kolegija...
Guest- Guest
von_Starhemberg wrote:Nažalost, da, pisao je Toma i takve stvari, no istina je i to da je ovakvo omalovažavanje žene počelo puno ranije. Mnogi su rani kršćani vjerovali da je Sveti Duh zapravo ženski princip (čak i grčka riječ pneuma- duh, nije muškog roda), zvali su ponekad Sophia, poneka Barbello, i ona je s Bogom Ocem stvorila Sina (jer samo dva različita elementa mogu stvoriti novi, treći), a s njim i Trojstvo. "Pravovjerna " crkva ovo je smatrala herezom, pa su tražili svaki način da taj ženski princip ponište i izbace, pa danas i imate tu apsurdnu teoriju da se Trojstvo sastoji od tri muška principa, koji su stvorili jedni druge.
Zanimljivo.
Dala bi se i zasebna tema o ovome otvoriti...
Guest- Guest
Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Čitala sam je više puta, što zbog osobnog zanimanja, a što za potrebe pojedinih kolegija...
2014-04-30
Patriot_1 wrote:Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Nisam uopće ni spominjala je li osudio ili ne, samo da je oprostio.
Guest- Guest
aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
2014-04-30
Zar nije ovo punchline cijele anegdote?Patriot_1 wrote:aaaaa,,Evo ti priče:"Isus ode na Maslinsku goru. A ujutro dođe opet u hram, i sav je narod dolazio k njemu, a on sede i učaše ih. Tada književnici i fariseji dovedoše jednu ženu, uhvaćenu u preljubi, pa je postaviše u sredinu i rekoše mu: "Učitelju, ova žena je uhvaćena baš kad je činila preljubu. A Mojsije nam je u zakonu naredio da takve žene kamenjem ubijamo; šta ti kažeš na to?" Ovo pak rekoše kušajući ga, da bi imali za šta da ga optuže. No Isus se saže dole i pisaše prstom po zemlji. Ali kako su ga i dalje pitali, ispravi se i reče im: "Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen na nju". I opet se saže te pisaše po zemlji. A oni čuvši to izlažahu jedan po jedan, počevši od najstarijih do poslednjih; tako osta sam Isus i žena stojeći na sredini. Isus se tada ispravi i reče joj: "Ženo, gde su? Nijedan te ne osudi?" Ona reče: "Niko, Gospode". Na to joj Isus reče: "Ne osuđujem te ni ja; idi i od sada više ne greši".Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Kako onda neznaš da je TAJ grijeh Isus osudio?Vegvísir wrote:Patriot_1 wrote:Ni ti nisi čitao(la) Bibliju.Isus joj je jasno rekao"Ne greši više!"
Guest- Guest
Naivne, mekše za obradu
2014-04-16
Page 14 of 19 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 14 of 19