Koliko Schengen još može potrajati?
Page 1 of 1
Koliko Schengen još može potrajati?
Schengen sporazum o slobodnom kretanju na prostoru Europske Unije, unutar članica koje su dio Schengen zone (plus tri ne-EU zemlje, Norveška, Švicarska i Island), postao je vrlo nepopularan kod tri ključne EU zemlje - gotovo 3 od 4 stanovnika Francuske žele da se Schengen ukine, dok tako razmišljaju i dvije trećine Nijemaca i Talijana.
Nema sumnje kako je velika izbjeglička kriza pridonijela ovakvom stavu. Stanovnici Njemačke, Francuske i Italije sada su više voljni zatvoriti svoje granice nego slobodno putovati Europom, što je bio jedan od temeljnih principa europske integracije.
Francuski institut IFOP proveo je veliko istraživanje koje zaključuje kako 72% ispitanika u Francuskoj želi da se nacionalne granice zatvore, isti stav ima i 66% Nijemaca te 60% Talijana.
http://www.advance.hr/vijesti/koliko-schengen-jos-moze-potrajati-francuzi-nijemci-i-talijani-velikom-vecinom-za-napustanje-europe-bez-granica/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Koliko Schengen još može potrajati?
U pokušaju nasilnog prelaska grčko-makedonske granice kod graničnog prijelaza Idomeni povrijeđena su tri makedonska policajca i više izbjeglica.
Došlo je do sukoba s policijom, na koju su izbjeglice bacale kamenje.
Makedonske snage reda odgovorile su suzavcem, dimnim bombama i gumenim mecima. U kampu je i dalje napeto.
Većina izbjeglica nosi torbe, uvjereni su da će nakon mjesec dana od zatvaranja balkanske rute ipak nastaviti put ka Zapadnoj Evropi.
Na područje oko tog graničnog prijelaza stigle su dodatne snage makedonske policije, a angažiran je i policijski helikopter, javljaju lokalni mediji.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/makedonska-policija-suzavcem-zaustavila-proboj-izbjeglica
Makedonske snage reda odgovorile su suzavcem, dimnim bombama i gumenim mecima. U kampu je i dalje napeto.
Većina izbjeglica nosi torbe, uvjereni su da će nakon mjesec dana od zatvaranja balkanske rute ipak nastaviti put ka Zapadnoj Evropi.
Na područje oko tog graničnog prijelaza stigle su dodatne snage makedonske policije, a angažiran je i policijski helikopter, javljaju lokalni mediji.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/makedonska-policija-suzavcem-zaustavila-proboj-izbjeglica
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
nema drugog rijesenja ;zidovi i bodljikava zica,telemetrija, chipiranje stranaca poput pasa (da se razumijemom i ja sam stranac,pa nema nikakvog rasizma u ovome s'moje strane )
Clone Stormtrooper-
2016-02-19
A kaj s onima koji su u Schengenu? Npr. Paris, London, Bruxelles? I Jihad John je bil dijete Schengena.
Guest- Guest
Fućkaš gumene metke, čekamo praveRayMabus wrote:U pokušaju nasilnog prelaska grčko-makedonske granice kod graničnog prijelaza Idomeni povrijeđena su tri makedonska policajca i više izbjeglica.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Similar topics
» Izračunali koliko Rusija još može ratovati
» Nema toliko prosvjednika koliko HDZ može podijeliti braniteljskih mirovina
» Može li Hrvatska trošiti najmanje 2% BDP-a za obranu koliko traži Trumpova administracija?
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
» Nema toliko prosvjednika koliko HDZ može podijeliti braniteljskih mirovina
» Može li Hrvatska trošiti najmanje 2% BDP-a za obranu koliko traži Trumpova administracija?
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» Plenkovića ništa ne može ugroziti?O,može,korona ga je dignula,ona ga može i srušiti
Page 1 of 1