Novi Zavjet o Sotoni!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Novi Zavjet o Sotoni!
Bitno je što Biblija govori,,,tu nema meni -tebi!von_Starhemberg wrote:Što je bitno meni, nije bitno tebi ili trinity, ili Brandu ili nekom desetom i oibrnuto...Patriot_1 wrote:Jbg...a BITNO,,što je?Meni bitno ili bitno?von_Starhemberg wrote:Ma pogrešne zaključke o tome što je meni bitno, a što ne...O tome pričam.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Evo iz evanđelja po Tomi:
Dakle kako ovako nešto može biti "sotonsko"? Što je to tako zlo u tome?
Dakle kako ovako nešto može biti "sotonsko"? Što je to tako zlo u tome?
Guest- Guest
Super, sad si me sjetio s tim citatima; namjeravala sam još prije par tjedana staviti Tomino evanđelje na temu s linkovima pa smetnih s uma. Budem sad.
Guest- Guest
I kome ti vjeruješ?Evanđeljima ili apokrifima?Nađeš li ijednu laž,svo to tkz. "evanđelje" pada u vodu!von_Starhemberg wrote:
Uostalom,,,nisu li nam četiri dovoljna?Što nam treba neko Judino,Tomino,ili Bog zna čije ako su crkveni oci odredili da su lažna?
2014-04-30
To kao da kažeš imamo Šenou, Krležu i Marinkovića, što će nam Balzac, Tolstoj i Grass... To što su "crkveni oci" odredili, relevantno je samo onima koji tu crkvu priznaju, ne i ostalima.Patriot_1 wrote:I kome ti vjeruješ?Evanđeljima ili apokrifima?Nađeš li ijednu laž,svo to tkz. "evanđelje" pada u vodu!von_Starhemberg wrote:
Uostalom,,,nisu li nam četiri dovoljna?Što nam treba neko Judino,Tomino,ili Bog zna čije ako su crkveni oci odredili da su lažna?
I nisi mi odgovorio što ima sotonskog u citiranom? Što je tako zlo u tome?
Guest- Guest
Nije isto pjesništvo i Duhom Svetim nadahnuto Pismo!von_Starhemberg wrote:To kao da kažeš imamo Šenou, Krležu i Marinkovića, što će nam Balzac, Tolstoj i Grass... To što su "crkveni oci" odredili, relevantno je samo onima koji tu crkvu priznaju, ne i ostalima.Patriot_1 wrote:I kome ti vjeruješ?Evanđeljima ili apokrifima?Nađeš li ijednu laž,svo to tkz. "evanđelje" pada u vodu!von_Starhemberg wrote:
I nisi mi odgovorio što ima sotonskog u citiranom? Što je tako zlo u tome?
U citiranom,,možda nema ali u sveukupnom njihovom,,ima!Jedna laž,,,jedno krivovjerje poništava sve dobro!
Evanđelje kojem vjerujem kaže:"Ti si Ktist,sin Boga živoga!"
Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga." (Mt 16,16) |
U ono vrijeme: Dođe Isus u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?" Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka."Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?" Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga." Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." (Mt 16,13-19) |
2014-04-30
Tomino evanđelje je starije od ova četiri, služilo im je kao izvor, već samo zbog te činjenice nebi smjelo biti odbačeno.
Guest- Guest
Vrtiš se u krug.... po čemu je jedno nadahnuto, drugo nije? Samo zato što je to neki crkveni otac rekao i očekivao da se stoljećima u to slijepo vjeruje?Patriot_1 wrote:Nije isto pjesništvo i Duhom Svetim nadahnuto Pismo!
Guest- Guest
Isus veli da je sin čovječji a ovi ga zovu sin Boga živoga...Ne znaš tko koga...
Mad_Vlad-
2014-05-02
Samo zato jer vjerujem da je Duh Sveti vodio te ljude!von_Starhemberg wrote:Vrtiš se u krug.... po čemu je jedno nadahnuto, drugo nije? Samo zato što je to neki crkveni otac rekao i očekivao da se stoljećima u to slijepo vjeruje?Patriot_1 wrote:Nije isto pjesništvo i Duhom Svetim nadahnuto Pismo!
Bog je MORAO dati neke instrukcije,da bi mi znali što je istina,,,zbog nas je morao,a onda se jave neki mudraci,,gnostici koji ne vjeruju niti Duhu Svetom niti tim,,crkvenim ocima!A nije teško,,u globalu shvatiti da je lažno evanđelje i Tomino i Judino i slična...Postoji i Đavao(ako nisi znao) i on ima svoja "evanđelja!"Za spoznati istinu,,,meni su ta četiri dovoljna!
2014-04-30
Isus veli i da je sin Boga živoga!Nisi znao?Naravno,,jer si glup..naime Isus je Bog koji se utjelovio,,i taj i takav može reći da je i sin čovječji!Mad_Vlad wrote:Isus veli da je sin čovječji a ovi ga zovu sin Boga živoga...Ne znaš tko koga...
2014-04-30
Ma dobro, kako god želiš. Ono što sam od početka želio reći je da mi je drago da ti spisi nisu uništeni, već su se uspjeli očuvati (usprkos svemu) pa su danas dostupni svima da sami za sebe odluče jesu li isti vrijedni pažnje i proučavanja ili ne.Patriot_1 wrote:Samo zato jer vjerujem da je Duh Sveti vodio te ljude!von_Starhemberg wrote:Vrtiš se u krug.... po čemu je jedno nadahnuto, drugo nije? Samo zato što je to neki crkveni otac rekao i očekivao da se stoljećima u to slijepo vjeruje?Patriot_1 wrote:Nije isto pjesništvo i Duhom Svetim nadahnuto Pismo!
Bog je MORAO dati neke instrukcije,da bi mi znali što je istina,,,zbog nas je morao,a onda se jave neki mudraci,,gnostici koji ne vjeruju niti Duhu Svetom niti tim,,crkvenim ocima!A nije teško,,u globalu shvatiti da je lažno evanđelje i Tomino i Judino i slična...Postoji i Đavao(ako nisi znao) i on ima svoja "evanđelja!"Za spoznati istinu,,,meni su ta četiri dovoljna!
Guest- Guest
[quote="Patriot_1"][quote="Mad_Vlad"]Isus veli da je sin čovječji a ovi ga zovu sin Boga živoga...Ne znaš tko koga...[/quote]
Isus veli i da je sin Boga živoga!Nisi znao?Naravno,,jer si glup..naime Isus je Bog koji se utjelovio,,i taj i takav može reći da je i sin čovječji![/quote]
Malo jedno malo drugo. Tko će mu takvom smušenom vjerovat kad ni sam nije znao tko je.
A...ti mu vjeruješ. :D
Isus veli i da je sin Boga živoga!Nisi znao?Naravno,,jer si glup..naime Isus je Bog koji se utjelovio,,i taj i takav može reći da je i sin čovječji![/quote]
Malo jedno malo drugo. Tko će mu takvom smušenom vjerovat kad ni sam nije znao tko je.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Uhhh,,i dalkje mislim da si glup,,jer u slučaju Abrahama i najavljenja rođenja Izaka imamo molo Boga a malo čovjeka i opet malo,,anđela!I sve tebi to,,,štima,,a ovo ne!Mad_Vlad wrote:Patriot_1 wrote:Isus veli i da je sin Boga živoga!Nisi znao?Naravno,,jer si glup..naime Isus je Bog koji se utjelovio,,i taj i takav može reći da je i sin čovječji!Mad_Vlad wrote:Isus veli da je sin čovječji a ovi ga zovu sin Boga živoga...Ne znaš tko koga...
2014-04-30
Glup te obuo jutros.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Komentiraj ti Abrahama i njegov susret sa tri čovjeka,olitiga anđela a onda,,priča sa Bogom,,na TI ,,a zapravo sa jednim čovjekom ili anđelom,,dakle imamo tu učovječene anđele,,i učovječenog Boga!
2014-04-30
Kršćani i ostali mnogobošci imaju "učovječenog" boga, Židovi nikad.
Mad_Vlad-
2014-05-02
A ti si Židov?Mad_Vlad wrote:Kršćani i ostali mnogobošci imaju "učovječenog" boga, Židovi nikad.
2014-04-30
A ti si palestinac?
Mad_Vlad-
2014-05-02
dakle da popnovim bedakuMad_Vlad wrote:Kršćani i ostali mnogobošci imaju "učovječenog" boga, Židovi nikad.
Krscani imaju Isusa Krista koji je SIn Bozji i covjek i Bog,dakle istoga ongoa Boga kojega su nekada jakod avno zidovi sluzili
mnogoboscis u drugo ali ajde to valjda znaju zidovi jako dobro danas
a zidovi kazes nikada,pa da te demantiram klanjanje onooj zlatnoj kravi,pa jos dosta toga kroz povijest,treba se sjetiti i baala neki,pa da nas se zidovi klanjaju nocvu,materiji,bogatstvu a svoga Boga su odbacili za par drangulija
ma ima toga brdo,ali iuzalud to govoriti nekome tko ima glavu u pijesku
dakle lagao si za puno toga,a zidovi su dokazano punio puta okrenuli leđa svome Bogu,procitaj stari zavjet i bice ti jasno,a da stvarno njikada nisu okrenuli leđa Bogu to bi znacilo da i nikada ne bi bili kaznjeni te da bi svi danas zidovi zivjeli u miru i blagostanju sa svima,a to ocito nije istina
dakle Mad Vlad,ti si lazov ako tako ensto izjavljujes
kako bi ti MAMIC rekao-MUCKI LAZOVE
Iknar-
2014-05-29
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Novi Zavjet,temelj kršćanstva!
» Slava sotoni... :D
» Zavjet Marotte
» Novi promašaj tkz. vlade: novi Ovršno zakon nastavlja po starom
» Trump gradi novi "Novi Svjetski Poredak"
» Slava sotoni... :D