Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas
Page 19 of 28
Page 19 of 28 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 23 ... 28
Re: Podaci su neumoljivi: u Jugoslaviji se puno bolje živjelo nego danas
michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
Pa ti si se uhvatio (ne)časne funkcije blaćenja i obezvrijeđivanja svega što je iz SFRJ a i sam znaš da je to što pričaš laž i nema veze sa realnošću valjda ideš onom prokušanom metodom ako tisuću puta ponovim laž ta će laž postati istina što je ne samo smiješno nego s tim tvojim ekspertizama vrijeđaš moju inteligenciju što smatram opasnim kršenjem pravila ovog ustaškog foruma. Ti i tvoji U zombiji, white power ne štedite laži i izvrćete fabricirate i namećete povijest kakvu bi vi htjeli a to je već nešto što se zove politička propaganda i brain washing.
Guest- Guest
ma ti si budala, koja nije sposobna razumjeti ičiji pa i moj upis.... sfrj da je valjala ona bi i opstala, odnosno ako i ne bi opstala svi bi se mi za nju borili da opstane a ne se borili da nestane... to što ti živiš u prošlosti i žališ za vremenima kad ti je djed mogao iz svoje boračke penzije kupiti što si sebi zaželio to je tvoj problem... ja govorim o činjenicama.... a činjenice kašu da se danas bar duplo bolje živi nego prije 35 godina... ako uzmemo za parametre stvari koje uobičajeno znače nešto u vezi kvaliteta života...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
Pa ti si se uhvatio (ne)časne funkcije blaćenja i obezvrijeđivanja svega što je iz SFRJ a i sam znaš da je to što pričaš laž i nema veze sa realnošću valjda ideš onom prokušanom metodom ako tisuću puta ponovim laž ta će laž postati istina što je ne samo smiješno nego s tim tvojim ekspertizama vrijeđaš moju inteligenciju što smatram opasnim kršenjem pravila ovog ustaškog foruma. Ti i tvoji U zombiji, white power ne štedite laži i izvrćete fabricirate i namećete povijest kakvu bi vi htjeli a to je već nešto što se zove politička propaganda i brain washing.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ne muljaj.michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
pisao si o proizvodnji sjemena za varaždinski kupus i još k tome kako se to sjeme distribuiralo po cijeloj bivšoj jugi za uzgoj kupusa za kiseljenje.
okretanjes teme i pokušaj podvaljivanja neke nove priče mogu prožvakati samo tebi slični mufljozi...
sitting_bull-
2015-09-28
možete se vas dvojica uz šojkinu potporu sad blamirat koliko hoćete, a očito je da hoćete, evidentno je da ste u kurcu s mozgom obojica i ona s vama dvojicom....sitting_bull wrote:ne muljaj.michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
pisao si o proizvodnji sjemena za varaždinski kupus i još k tome kako se to sjeme distribuiralo po cijeloj bivšoj jugi za uzgoj kupusa za kiseljenje.
okretanjes teme i pokušaj podvaljivanja neke nove priče mogu prožvakati samo tebi slični mufljozi...
2015-08-08
budaletino, franjo Tuđman je predlagao konfederativnu jugoslaviju, slobodan Milošević je htio unitarnu jugoslaviju pod srpskom dominacijom.michaellcmacha wrote:ma ti si budala, koja nije sposobna razumjeti ičiji pa i moj upis.... sfrj da je valjala ona bi i opstala, odnosno ako i ne bi opstala svi bi se mi za nju borili da opstane a ne se borili da nestane... to što ti živiš u prošlosti i žališ za vremenima kad ti je djed mogao iz svoje boračke penzije kupiti što si sebi zaželio to je tvoj problem... ja govorim o činjenicama.... a činjenice kašu da se danas bar duplo bolje živi nego prije 35 godina... ako uzmemo za parametre stvari koje uobičajeno znače nešto u vezi kvaliteta života...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
u tim pregovorima je stanje bilo slovenija i hrvatska za konfederaciju, srbija i crna gora za unitarnu jugoslaviju i bosna i Makedonija neutralni. dakle, cijelu priču o raspadu ne bi imali da se dogovorila konfederacija i da su bosanci i Makedonci podržali slovence i hrvate.
netočno je kako se danas bolje živi nego prije 35 godina. privid stvara veća dostupnost tercijarnih potrpština (auto, komp, druga tehnika i komunikacijski uređaji...), ali temeljni elementi za dobar život su siguran posao, stan, ili kuća, zdravstvena skrb i obrazovanje.
danas je sve od ovih parametara dostupno samo manjini i na temelju toga se ne može generalizirati, pogotovo u zemlji u kojoj više od 50% zaposlenih nema posao na neodređeno vrijeme.
jebala vas popovska agitpropovska propaganda...
sitting_bull-
2015-09-28
danas je 2016. godina minus 35 godina.... izađe 1981. znači da ja niš ne izmišljam i ništa ne muljam.... tada se kako i danas u istri proizvodilo to o čemu smo pričali.... tj to što sam naveo.... a opg koji sam naveo u opsu ima da se proizvodnjo i kisljenjem kupusa bave 40 godina što znači da je to to vrijeme.... uglavnom ništa ja nisam omalovažavao samo sam iznio neke podatke ovako iz glave jer su mi poznati kad se dotičem tog u konatktu s ljudima iz svih krajeva hrvatske pa tako i iz istre....sitting_bull wrote:govoriš o sjemenu, a ne o proizvodnji kupusa.michaellcmacha wrote:Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:kvaliteta je bila.... ispod svake kvalitete.... i onda kao i danas se jedan manji broj ljudi hranio namirnicama koje su bile iz domaćih izvora, a većina se hranila gavrilovićevim i podravkinim majburgerima u kojima je bilo 50 soje iz vojvodine koja nije imala prođu u izvozu, kupovale su se polovice prek sindikata koje su se plaćale 12 mjeseci, a isto tako su se kupovali i kiseli krastavci i fileti paprike. na tržnicama i prije 35 godina su dominirale lubenice iz makedonije, isto tako i svježa paprika.. i onda se ko i danas varaždinski kupus uzgajao u istri, a krumpir ko i danas, se uzgajao u međimurju.Noor wrote:
Ti si se baš najeo hrane iz yuge da možeš ovdje trkeljat o njenoj kvaliteti
Hotel Promaja....ko još neki.
u ono doba mnogi od nas su imali nekog na selu pa smo većina nas imali iskustvo domaćeg svježeg i suhog sira i vrhnja, špeka, šunke i domaćih češnjovki i krvavica što prosušenih na dimu, što odmah spremljenih u zamrzivač.
danas ako i imamo koga na selu taj nas kad dolazimo u posjetu zamoli da mu u kauflandu kupimo glavicu kristalke salate, i većina njih odu u kaufland pa na akciji kupuju carsko meso za sušiti i lopaticu ili but bez kosti za kobasice i buđole.... uglavnom kao i mnoge druge stvari i po tom pitanju mi volimo malo (puno) idealizirati.... iako se svi dobro sjećamo (neki više, neki manje) da su svi već sredinom 60-tih bježali glavom bez obzira, sa sela u grad, ili u njemačku i rijetko tko da se na selo vratio.... i onda se mi čudimo gdje je nestao domaći sir i vrhnje i mislimo da nam djedovi i babe mogu živjeti 120 godina....
Dokaži to što tvrdiš. Gdje se ikada u Istri uzgajao varaždinski kupus???? Ne lupetaj, ne laži ali uzalud kad je lupetanje i laganje tvoj svakodnevni modus operandi.Tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća proizvodnja sjemena varaždinskog kupusa uglavnom je bila organizirana na području gdje se i uzgajao, da bi krajem sedamdesetih, tijekom osamdesetih i početkom devedesetih godina veoma značajno područje proizvodnje sjemena gotovo svih kupusnjača, a time i varaždinskog kupusa postala Istra. Krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća na širem području Pazina godišnje se proizvodilo desetak i više tona sjemena kupusnjača među kojima je prevladavala baš proizvodnja sjemena varaždinskog kupusa.Sjeme varaždinskog kupusa proizvedeno na području Istre u to se vrijeme distribuiralo po čitavoj Hrvatskoj, Sloveniji i sjevernoj Bosni gdje je varaždinski kupus bila jedna od najraširenijih sorti kasnog kupusa.
kao da uspoređuješ bundevu na svojim ramenima i koštice...
2015-08-08
pusti ti svoja nova muljanja: napisao si što si napisao i ne pomaže ti pojašnjavanje i tumačenje napisanog uz navođenja nekih novih značenja koja tamo nisu bila napisana.michaellcmacha wrote:možete se vas dvojica uz šojkinu potporu sad blamirat koliko hoćete, a očito je da hoćete, evidentno je da ste u kurcu s mozgom obojica i ona s vama dvojicom....sitting_bull wrote:ne muljaj.michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
da si pametan kao što nisi, ili bi u svom tekstu odmah napisao što želiš reći, ili se ne bi dalje ukopavao novim glupostima braneći napisano.
ljigavi ste kao i vaš novi Sanader...
sitting_bull-
2015-09-28
pa nisam ti ja kriv što ti nisi sposoban razumjeti napisano i što ti misliš da u istri nitko niš ne radi u vezi poljoprivrede.... pa tako i u vezi kupusa....
2015-08-08
već su ti govna do brade, a ti se i dalje ukopavaš.michaellcmacha wrote:danas je 2016. godina minus 35 godina.... izađe 1981. znači da ja niš ne izmišljam i ništa ne muljam.... tada se kako i danas u istri proizvodilo to o čemu smo pričali.... tj to što sam naveo.... a opg koji sam naveo u opsu ima da se proizvodnjo i kisljenjem kupusa bave 40 godina što znači da je to to vrijeme.... uglavnom ništa ja nisam omalovažavao samo sam iznio neke podatke ovako iz glave jer su mi poznati kad se dotičem tog u konatktu s ljudima iz svih krajeva hrvatske pa tako i iz istre....sitting_bull wrote:govoriš o sjemenu, a ne o proizvodnji kupusa.michaellcmacha wrote:Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:
kvaliteta je bila.... ispod svake kvalitete.... i onda kao i danas se jedan manji broj ljudi hranio namirnicama koje su bile iz domaćih izvora, a većina se hranila gavrilovićevim i podravkinim majburgerima u kojima je bilo 50 soje iz vojvodine koja nije imala prođu u izvozu, kupovale su se polovice prek sindikata koje su se plaćale 12 mjeseci, a isto tako su se kupovali i kiseli krastavci i fileti paprike. na tržnicama i prije 35 godina su dominirale lubenice iz makedonije, isto tako i svježa paprika.. i onda se ko i danas varaždinski kupus uzgajao u istri, a krumpir ko i danas, se uzgajao u međimurju.
u ono doba mnogi od nas su imali nekog na selu pa smo većina nas imali iskustvo domaćeg svježeg i suhog sira i vrhnja, špeka, šunke i domaćih češnjovki i krvavica što prosušenih na dimu, što odmah spremljenih u zamrzivač.
danas ako i imamo koga na selu taj nas kad dolazimo u posjetu zamoli da mu u kauflandu kupimo glavicu kristalke salate, i većina njih odu u kaufland pa na akciji kupuju carsko meso za sušiti i lopaticu ili but bez kosti za kobasice i buđole.... uglavnom kao i mnoge druge stvari i po tom pitanju mi volimo malo (puno) idealizirati.... iako se svi dobro sjećamo (neki više, neki manje) da su svi već sredinom 60-tih bježali glavom bez obzira, sa sela u grad, ili u njemačku i rijetko tko da se na selo vratio.... i onda se mi čudimo gdje je nestao domaći sir i vrhnje i mislimo da nam djedovi i babe mogu živjeti 120 godina....
Dokaži to što tvrdiš. Gdje se ikada u Istri uzgajao varaždinski kupus???? Ne lupetaj, ne laži ali uzalud kad je lupetanje i laganje tvoj svakodnevni modus operandi.Tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća proizvodnja sjemena varaždinskog kupusa uglavnom je bila organizirana na području gdje se i uzgajao, da bi krajem sedamdesetih, tijekom osamdesetih i početkom devedesetih godina veoma značajno područje proizvodnje sjemena gotovo svih kupusnjača, a time i varaždinskog kupusa postala Istra. Krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća na širem području Pazina godišnje se proizvodilo desetak i više tona sjemena kupusnjača među kojima je prevladavala baš proizvodnja sjemena varaždinskog kupusa.Sjeme varaždinskog kupusa proizvedeno na području Istre u to se vrijeme distribuiralo po čitavoj Hrvatskoj, Sloveniji i sjevernoj Bosni gdje je varaždinski kupus bila jedna od najraširenijih sorti kasnog kupusa.
primjerak mazohiste, ili slučaj za psihiće...
sitting_bull-
2015-09-28
ljigava budala...michaellcmacha wrote:pa nisam ti ja kriv što ti nisi sposoban razumjeti napisano i što ti misliš da u istri nitko niš ne radi u vezi poljoprivrede.... pa tako i u vezi kupusa....
sitting_bull-
2015-09-28
ok aj ti onda zajedno sa tom većinom stvaraj neku novu jugoslaviju u kojoj će se bolje živjeti ko onomad.... eto ja ti predlažem da još večeras krenete u akciju.... mislim koje ste vi pičke, jaučete za jugoslavijom a nikako da se pokrenete pa da ju ponovo stvorite.... evo imate moju potporu... ja navijam za vas.... ;)sitting_bull wrote:budaletino, franjo Tuđman je predlagao konfederativnu jugoslaviju, slobodan Milošević je htio unitarnu jugoslaviju pod srpskom dominacijom.michaellcmacha wrote:ma ti si budala, koja nije sposobna razumjeti ičiji pa i moj upis.... sfrj da je valjala ona bi i opstala, odnosno ako i ne bi opstala svi bi se mi za nju borili da opstane a ne se borili da nestane... to što ti živiš u prošlosti i žališ za vremenima kad ti je djed mogao iz svoje boračke penzije kupiti što si sebi zaželio to je tvoj problem... ja govorim o činjenicama.... a činjenice kašu da se danas bar duplo bolje živi nego prije 35 godina... ako uzmemo za parametre stvari koje uobičajeno znače nešto u vezi kvaliteta života...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
u tim pregovorima je stanje bilo slovenija i hrvatska za konfederaciju, srbija i crna gora za unitarnu jugoslaviju i bosna i Makedonija neutralni. dakle, cijelu priču o raspadu ne bi imali da se dogovorila konfederacija i da su bosanci i Makedonci podržali slovence i hrvate.
netočno je kako se danas bolje živi nego prije 35 godina. privid stvara veća dostupnost tercijarnih potrpština (auto, komp, druga tehnika i komunikacijski uređaji...), ali temeljni elementi za dobar život su siguran posao, stan, ili kuća, zdravstvena skrb i obrazovanje.
danas je sve od ovih parametara dostupno samo manjini i na temelju toga se ne može generalizirati, pogotovo u zemlji u kojoj više od 50% zaposlenih nema posao na neodređeno vrijeme.
2015-08-08
što si nervozan... ;)... vi/ti tvrdite da je onda bilo bolje, ja tvrdim da je onda bilo lošije neg danas, i usput tvrdim da je većina na samo u hrvatskoj, ali najviše u hrvatskoj dokinuti jugoslaviju.... i mi smo između svih ostalih u tom naumu i uspjeli i dokinuli jugoslaviju, kako je za vidjetm vama na štetu... i da ti rečem eto baš mi bude onako pomalo drago zbog tog....sitting_bull wrote:ljigava budala...michaellcmacha wrote:pa nisam ti ja kriv što ti nisi sposoban razumjeti napisano i što ti misliš da u istri nitko niš ne radi u vezi poljoprivrede.... pa tako i u vezi kupusa....
2015-08-08
U Istru im bosanceros donio smokve. Za ne povjerovati koji indolentni muzeki.
2014-04-14
budaletino, ovdje se samo uspoređuje kvaliteta života u ex-yu i hrvatskoj danas.michaellcmacha wrote:ok aj ti onda zajedno sa tom većinom stvaraj neku novu jugoslaviju u kojoj će se bolje živjeti ko onomad.... eto ja ti predlažem da još večeras krenete u akciju.... mislim koje ste vi pičke, jaučete za jugoslavijom a nikako da se pokrenete pa da ju ponovo stvorite.... evo imate moju potporu... ja navijam za vas.... ;)sitting_bull wrote:budaletino, franjo Tuđman je predlagao konfederativnu jugoslaviju, slobodan Milošević je htio unitarnu jugoslaviju pod srpskom dominacijom.michaellcmacha wrote:ma ti si budala, koja nije sposobna razumjeti ičiji pa i moj upis.... sfrj da je valjala ona bi i opstala, odnosno ako i ne bi opstala svi bi se mi za nju borili da opstane a ne se borili da nestane... to što ti živiš u prošlosti i žališ za vremenima kad ti je djed mogao iz svoje boračke penzije kupiti što si sebi zaželio to je tvoj problem... ja govorim o činjenicama.... a činjenice kašu da se danas bar duplo bolje živi nego prije 35 godina... ako uzmemo za parametre stvari koje uobičajeno znače nešto u vezi kvaliteta života...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:gnječ ti si kreten i to ober kreten.... ne vidim koji drugi izgovor imaš za svoj kretenizam.... to čega si se uhvatio nema veze sa onim što sam ja naveo i što je činjenica.... u istri se uzgaja kupus, i to varaždinski, neovisno o tom da li je sjeme iz hrvatske ili iz italije, što najčešće bude... pa onda dođe do podvaljivanja.... uglavnom nebitno... poanta je da si ti maliciozno napao moju tvrdnju da se u istri proizvodi kultivar kupus... a on se nedvojbeno proizvodi u istri i to u velikim količinama...
čemu odmah bijeg u optužbe o stvaranju nove juge?
svatko imalo pametan zna kako to nije moguće, a budale kao ti ste u neprekidnom iracionalnom strahu i panici i neprestano kao majmun u disney-evim tim divnim stvorenjima dižete kamen i padate u nesvijest.
smirite se i isključite vremenski stroj koji vas neprekidno vraća u prošlost, duboko udahnite i počnite živjeti svoj život danas...
sitting_bull-
2015-09-28
koliko si ti imao godina 1980?michaellcmacha wrote:što si nervozan... ;)... vi/ti tvrdite da je onda bilo bolje, ja tvrdim da je onda bilo lošije neg danas, i usput tvrdim da je većina na samo u hrvatskoj, ali najviše u hrvatskoj dokinuti jugoslaviju.... i mi smo između svih ostalih u tom naumu i uspjeli i dokinuli jugoslaviju, kako je za vidjetm vama na štetu... i da ti rečem eto baš mi bude onako pomalo drago zbog tog....sitting_bull wrote:ljigava budala...michaellcmacha wrote:pa nisam ti ja kriv što ti nisi sposoban razumjeti napisano i što ti misliš da u istri nitko niš ne radi u vezi poljoprivrede.... pa tako i u vezi kupusa....
koliko si imao godina 1990?
znaš li uopće o čemu pričaš?
nemoj ustaške i popovske bajke iz katoličkih misija za iseljene hrvate uzimati kao istinite...
sitting_bull-
2015-09-28
Šitnig ajde priznaj da se gadiš samom sebi zbog količine gluposti koje prosipašsitting_bull wrote:već su ti govna do brade, a ti se i dalje ukopavaš.michaellcmacha wrote:danas je 2016. godina minus 35 godina.... izađe 1981. znači da ja niš ne izmišljam i ništa ne muljam.... tada se kako i danas u istri proizvodilo to o čemu smo pričali.... tj to što sam naveo.... a opg koji sam naveo u opsu ima da se proizvodnjo i kisljenjem kupusa bave 40 godina što znači da je to to vrijeme.... uglavnom ništa ja nisam omalovažavao samo sam iznio neke podatke ovako iz glave jer su mi poznati kad se dotičem tog u konatktu s ljudima iz svih krajeva hrvatske pa tako i iz istre....sitting_bull wrote:govoriš o sjemenu, a ne o proizvodnji kupusa.michaellcmacha wrote:Gnječ wrote:
Guest- Guest
neam pojma... ja sam se rodio iza rata, uglavnom su mi pričali kako je bilo, ja osobno ne pamtim to doba....sitting_bull wrote:koliko si ti imao godina 1980?michaellcmacha wrote:što si nervozan... ;)... vi/ti tvrdite da je onda bilo bolje, ja tvrdim da je onda bilo lošije neg danas, i usput tvrdim da je većina na samo u hrvatskoj, ali najviše u hrvatskoj dokinuti jugoslaviju.... i mi smo između svih ostalih u tom naumu i uspjeli i dokinuli jugoslaviju, kako je za vidjetm vama na štetu... i da ti rečem eto baš mi bude onako pomalo drago zbog tog....sitting_bull wrote:ljigava budala...michaellcmacha wrote:pa nisam ti ja kriv što ti nisi sposoban razumjeti napisano i što ti misliš da u istri nitko niš ne radi u vezi poljoprivrede.... pa tako i u vezi kupusa....
nemoj ustaške i popovske bajke iz katoličkih misija za iseljene hrvate uzimati kao istinite...
2015-08-08
a 86.-te si ti radio u čeličani, jebo te kote tak tulava...
2015-08-08
Ajde drži to na udici dok ga ne umoriš, rijetke su takve somine kao šiting i da se tako dobro koprcaju :) :DDmichaellcmacha wrote:neam pojma... ja sam se rodio iza rata, uglavnom su mi pričali kako je bilo, ja osobno ne pamtim to doba....sitting_bull wrote:koliko si ti imao godina 1980?michaellcmacha wrote:što si nervozan... ;)... vi/ti tvrdite da je onda bilo bolje, ja tvrdim da je onda bilo lošije neg danas, i usput tvrdim da je većina na samo u hrvatskoj, ali najviše u hrvatskoj dokinuti jugoslaviju.... i mi smo između svih ostalih u tom naumu i uspjeli i dokinuli jugoslaviju, kako je za vidjetm vama na štetu... i da ti rečem eto baš mi bude onako pomalo drago zbog tog....sitting_bull wrote:ljigava budala...michaellcmacha wrote:pa nisam ti ja kriv što ti nisi sposoban razumjeti napisano i što ti misliš da u istri nitko niš ne radi u vezi poljoprivrede.... pa tako i u vezi kupusa....
Guest- Guest
gadite mi se svi vi iz hdz-kpd koji svoje fikcije i frustracije besramno pokušavate nametnuti okolini.tre911 wrote:Šitnig ajde priznaj da se gadiš samom sebi zbog količine gluposti koje prosipašsitting_bull wrote:već su ti govna do brade, a ti se i dalje ukopavaš.michaellcmacha wrote:danas je 2016. godina minus 35 godina.... izađe 1981. znači da ja niš ne izmišljam i ništa ne muljam.... tada se kako i danas u istri proizvodilo to o čemu smo pričali.... tj to što sam naveo.... a opg koji sam naveo u opsu ima da se proizvodnjo i kisljenjem kupusa bave 40 godina što znači da je to to vrijeme.... uglavnom ništa ja nisam omalovažavao samo sam iznio neke podatke ovako iz glave jer su mi poznati kad se dotičem tog u konatktu s ljudima iz svih krajeva hrvatske pa tako i iz istre....sitting_bull wrote:govoriš o sjemenu, a ne o proizvodnji kupusa.michaellcmacha wrote:Tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća proizvodnja sjemena varaždinskog kupusa uglavnom je bila organizirana na području gdje se i uzgajao, da bi krajem sedamdesetih, tijekom osamdesetih i početkom devedesetih godina veoma značajno područje proizvodnje sjemena gotovo svih kupusnjača, a time i varaždinskog kupusa postala Istra. Krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća na širem području Pazina godišnje se proizvodilo desetak i više tona sjemena kupusnjača među kojima je prevladavala baš proizvodnja sjemena varaždinskog kupusa.Sjeme varaždinskog kupusa proizvedeno na području Istre u to se vrijeme distribuiralo po čitavoj Hrvatskoj, Sloveniji i sjevernoj Bosni gdje je varaždinski kupus bila jedna od najraširenijih sorti kasnog kupusa.
kako se korov kao što ste vi mora svesti u količinu koja ne ugrožava ostale kulture, ili barem limitirati na područja gdje druge kulture ne uspijevaju, nužno vas je držati pod nadzorom koliko god komunikacija s vama bila slična dresuri zmija i gmazova...
sitting_bull-
2015-09-28
jedan nekompetentan kao sugovornik o vremenu i jedan dovoljno pokvaren da ustraje u svojoj gluposti.tre911 wrote:Ajde drži to na udici dok ga ne umoriš, rijetke su takve somine kao šiting i da se tako dobro koprcaju :) :DDmichaellcmacha wrote:neam pojma... ja sam se rodio iza rata, uglavnom su mi pričali kako je bilo, ja osobno ne pamtim to doba....sitting_bull wrote:koliko si ti imao godina 1980?michaellcmacha wrote:što si nervozan... ;)... vi/ti tvrdite da je onda bilo bolje, ja tvrdim da je onda bilo lošije neg danas, i usput tvrdim da je većina na samo u hrvatskoj, ali najviše u hrvatskoj dokinuti jugoslaviju.... i mi smo između svih ostalih u tom naumu i uspjeli i dokinuli jugoslaviju, kako je za vidjetm vama na štetu... i da ti rečem eto baš mi bude onako pomalo drago zbog tog....sitting_bull wrote:
ljigava budala...
za domoljube win-win situacija...
sitting_bull-
2015-09-28
Page 19 of 28 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 23 ... 28
Similar topics
» Ovako se živjelo u Jugoslaviji! Je li bilo bolje tada ili danas!?
» U kraljevini SHS se živjelo bolje nego danas u RH i SFRJ
» Pljenki: mediji su krivi za sve. Puno nam je bolje nego se čini
» Poduzetnici: 'Lakše se radilo u Jugoslaviji nego danas'
» Pljenki: mediji su krivi za sve. Puno nam je bolje nego se čini
» Poduzetnici: 'Lakše se radilo u Jugoslaviji nego danas'
Page 19 of 28