Centar za socijalnu skrb odlučio da im baka bez struje i vode mora vratiti 50.000 kuna
Page 1 of 1
Centar za socijalnu skrb odlučio da im baka bez struje i vode mora vratiti 50.000 kuna
BAKA Ljubica Trninić je primala socijalnu pomoć, no sustav socijalne skrbi u Virovitici odlučio je kako baka Ljubica već deset godina na tu pomoć nema pravo, jer je sa sinom i kćeri potpisala ugovor o uzdržavanju - prije deset godina, piše RTL.
Zbog te odluke baka Ljubica državi sada mora vratiti preko 50.000 kuna, i to sa zateznim kamatama. Ukupno je to čak 53.000 kuna, s 13 posto kamata i sudskim troškovima.
Centar za socijalnu skrb očekuju da baka vrati sav dodatak za njegu i tuđu pomoć koji je primala u proteklih deset godina, i to u iznosu od 500 kuna mjesečno.
"Zamislite vi, kad se ja ovakva bolesna probudim, ja samo mislim na njih, odakle ću dati. Pa uzet će mi ovo sirotinje", žali se Ljubica Trninić.
Mirovina joj iznosi 1800 kuna
"Odakle?! Pa ja nemam tisuću kuna da me okreneš. Pa ja imam obiteljsku mirovinu", kaže baka Ljubica.
Njezina mirovina iznosi 1800 kuna. Sin Damir je radno nesposoban, i jedini izvor prihoda mu je - socijalna pomoć. U nekoliko navrata su se pokušali žaliti, ali bez uspjeha.
Ravnateljica virovitičke ispostave Centra za socijalnu skrb rekla je da su propisi su jasni.
"Korisnik koji je ostvario pravo na novčanu naknadu dužan je nadoknaditi štetu ako je na temelju neistinitih ili netočnih podataka ostvario pravo na novčanu naknadu na koju nije imao pravo ili ostvario zbog toga što nije prijavio promjenu koja utječe na gubitak ili opseg prava, a znao je ili je morao znati za tu promjenu", ističe, no baka Ljubica tvrdi da je nitko nije upozorio što smije ili ne smije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/centar-za-socijalnu-skrb-odlucio-da-im-baka-bez-struje-i-vode-mora-vratiti-50000-kuna/882520.aspx
Zbog te odluke baka Ljubica državi sada mora vratiti preko 50.000 kuna, i to sa zateznim kamatama. Ukupno je to čak 53.000 kuna, s 13 posto kamata i sudskim troškovima.
Centar za socijalnu skrb očekuju da baka vrati sav dodatak za njegu i tuđu pomoć koji je primala u proteklih deset godina, i to u iznosu od 500 kuna mjesečno.
"Zamislite vi, kad se ja ovakva bolesna probudim, ja samo mislim na njih, odakle ću dati. Pa uzet će mi ovo sirotinje", žali se Ljubica Trninić.
Mirovina joj iznosi 1800 kuna
"Odakle?! Pa ja nemam tisuću kuna da me okreneš. Pa ja imam obiteljsku mirovinu", kaže baka Ljubica.
Njezina mirovina iznosi 1800 kuna. Sin Damir je radno nesposoban, i jedini izvor prihoda mu je - socijalna pomoć. U nekoliko navrata su se pokušali žaliti, ali bez uspjeha.
Ravnateljica virovitičke ispostave Centra za socijalnu skrb rekla je da su propisi su jasni.
"Korisnik koji je ostvario pravo na novčanu naknadu dužan je nadoknaditi štetu ako je na temelju neistinitih ili netočnih podataka ostvario pravo na novčanu naknadu na koju nije imao pravo ili ostvario zbog toga što nije prijavio promjenu koja utječe na gubitak ili opseg prava, a znao je ili je morao znati za tu promjenu", ističe, no baka Ljubica tvrdi da je nitko nije upozorio što smije ili ne smije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/centar-za-socijalnu-skrb-odlucio-da-im-baka-bez-struje-i-vode-mora-vratiti-50000-kuna/882520.aspx
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Centar za socijalnu skrb odlučio da im baka bez struje i vode mora vratiti 50.000 kuna
pa neka joj uzmu mirovinu na trideset miseci i za to vrime plaćaju socijalnu pomoć od oko 1800 kuna jer nema drugih primanja. a nakon toga joj mogu nastaviti isplaćivati mirovinu a ukinuti socijalnu pomoć.
2014-04-16
Re: Centar za socijalnu skrb odlučio da im baka bez struje i vode mora vratiti 50.000 kuna
Pa kako je sklopila sa sinom ugovor o uzdržavanju ako i ovaj prima socijalnu pomoć?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Zakon na koji se poziva centar je donesen 2012 i -ne može se primjenjivati retroaktivno- isto tako
centar - ne smije dirati u ranije stečena prava-
Tako sinoć govori jedna odvjetnica tvrdeči da centar nema zakonska prava potraživati novac od navedene.
Tako sinoć govori jedna odvjetnica tvrdeči da centar nema zakonska prava potraživati novac od navedene.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
A ne mogu ako je kasnije donesen novi zakon koji je drugačiji od staroga , a je li donesen ne znam.Yehudi wrote:Zakon na koji se poziva centar je donesen 2012 i -ne može se primjenjivati retroaktivno- isto tako
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Centar je inače septička jama
Kermit-
2014-04-17
neznanje ne spasava od kazne (tako kazu u Njemackoj)
e sad, da ovi u centru imaju volje, mogli bi pregledati imovno stanje babe i njenih skrbnika, pa odluciti po trenutnom stanju, a ne se drzat paragrafa ko pijan plota.
e sad, da ovi u centru imaju volje, mogli bi pregledati imovno stanje babe i njenih skrbnika, pa odluciti po trenutnom stanju, a ne se drzat paragrafa ko pijan plota.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
ka titoflumen wrote:a ne se drzat paragrafa ko pijan plota.
2014-04-16
pravno,ništa se ne mijenja ali pravnici im loši.....bako na tebi država provodi zakon a na velikima ni ne pokušava,da je baba branitelj ,sve bi se riješilo za 10 min...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Da je Vlado četnik, vidi se iz svakoga njegova upisa jer ne može ne očešati se o hrvatsku državu i hrvatske branitelje. Isto kao Debilbioiosto.
Prvo treba preispitati ovaj dio o retroaktivnosti pa donositi odluke. I to držeći se paragrafah kao pijan plota.
A što se babe tiče, pitanje je kako ju može uzdržavati sin koji je socijalni slučaj i što je s kćeri koja je također sklopila ugovor s majkom.
A što se babe tiče, pitanje je kako ju može uzdržavati sin koji je socijalni slučaj i što je s kćeri koja je također sklopila ugovor s majkom.
Similar topics
» Javni dug: Oreškovićeva Vlada mora vratiti 120 milijardi kuna
» "Čača" dobio 4,5 godine zatvora, mora vratiti 17,4 milijuna kuna
» Drzava ocrnjenom Miji Crnoji mora vratiti 20000 kuna preplacenog poreza
» Direktor uhljeb koji si je isplatio milijun kuna bonusa mora vratiti i više nego što je uzeo
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
» "Čača" dobio 4,5 godine zatvora, mora vratiti 17,4 milijuna kuna
» Drzava ocrnjenom Miji Crnoji mora vratiti 20000 kuna preplacenog poreza
» Direktor uhljeb koji si je isplatio milijun kuna bonusa mora vratiti i više nego što je uzeo
» Venezuela zbirno -nestašica struje već par dana ,(i vode) , sada piju otpadne vode
Page 1 of 1