Povratnički život u Prijedoru uz političke i etničke podjele
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Povratnički život u Prijedoru uz političke i etničke podjele
maggie13 wrote:i meni..zato i kazem da treba pitat frakciju..ona je expert..:Depikur37 wrote:maggie13 wrote:to ce ti frakcija pojasnit..:Pepikur37 wrote:No aj ti razlikuj dalmatinca srbina il hrvata...napose ako su vlaji...
meni su dalmatinci isti,bilo srbi il hrvati...ista spiza,naglasak,okućnica.
vjerojatno se neki detalji prate,čak manje razlike je među srbimai hrvatima u dalmaciji nego u bosni...vi ste ovdje isti....ne znašt ko je hrvat tko srbin sve dalmatinci ..ajme
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa ja ih poznam baš po govoru.maggie13 wrote:i meni..zato i kazem da treba pitat frakciju..ona je expert..:Depikur37 wrote:maggie13 wrote:to ce ti frakcija pojasnit..:Pepikur37 wrote:No aj ti razlikuj dalmatinca srbina il hrvata...napose ako su vlaji...
Srbi kažu đe,nijesam,đed i više koriste ijekavicu.
Hrvati velju di,nisan,did(a) i furaju ikavicu.
Inače drugo je isto. Ono ae,pa ćaća,pa bukara,žmare,guštjerna,buće,nuge,Bore,Vlade...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Dalmatinska Zagora,zaleđe Splita,bas i ne..govore isto..;-)jastreb wrote:Pa ja ih poznam baš po govoru.maggie13 wrote:i meni..zato i kazem da treba pitat frakciju..ona je expert..:Depikur37 wrote:maggie13 wrote:to ce ti frakcija pojasnit..:Pepikur37 wrote:No aj ti razlikuj dalmatinca srbina il hrvata...napose ako su vlaji...
Srbi kažu đe,nijesam,đed i više koriste ijekavicu.
Hrvati velju di,nisan,did(a) i furaju ikavicu.
Inače drugo je isto. Ono ae,pa ćaća,pa bukara,žmare,guštjerna,buće,nuge,Bore,Vlade...
2014-04-12
Naizgled da,ali postoje razlike. Recimo ako kaže nijesam,to je garant pravoslavac. Ili neđelja.maggie13 wrote:
Dalmatinska Zagora,zaleđe Splita,bas i ne..govore isto..;-)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
moj prijatelj mile inače srbin dalmatinac radi sjajan opol...fini roze a vozi odlično ...doduše kad malo prepije onda mu se zaleti bre, premda nema veze sa srbijom ali to mu puštam kao frustraciju za ono što je otrpio dok je bio za rata tu
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa kad si ti iz Bosne. Postoje razlike, evo neke ti je jastreb objasnioepikur37 wrote:maggie13 wrote:to ce ti frakcija pojasnit..:Pepikur37 wrote:No aj ti razlikuj dalmatinca srbina il hrvata...napose ako su vlaji...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» CNN piše o strancima koji su odabrali Hrvatsku za život: ‘Ljudi su divni, a život nije skup‘
» CRT i etnicke studije
» Picula : BiH se udaljava od EU , potrebna "dosljedna federalizacija i ukidanje etničke dominacije
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» U Prijedoru će se proizvoditi vagoni za vozove
» CRT i etnicke studije
» Picula : BiH se udaljava od EU , potrebna "dosljedna federalizacija i ukidanje etničke dominacije
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» U Prijedoru će se proizvoditi vagoni za vozove
Page 3 of 3