Hakerski napad odgodio finale, Južnokoreanci uzeli pokal i ček na 190 tisuća dolara
Page 1 of 1
Hakerski napad odgodio finale, Južnokoreanci uzeli pokal i ček na 190 tisuća dolara
Ni bjesomučni hakerski napadi koji su na sat i pol odgodili finale svjetskog prvenstva u Dota računalnoj igrici nisu mogli umanjiti sjaj najvećeg gamerskog festivala kojeg su Split i Hrvatska ikada vidjeli. U samoj završnici skromna ekipa korejskih igrača MVP "rasturila“ je zvjezdanu postavu ekipe "Evil Geniusesa" (usporedimo je s "Real" Madridom) 3:0 i posve zasluženo odnijela u Južnu Koreju i pokal ali i nagradni fond od 190 tisuća dolara. Ipak, na samo finale se moralo čekati... Za vrijeme drugog polufinalnog susreta (između ekipe Navija koja je bila favorit cijelog Spaladiuma i EG-ja) došlo je prekida internetske veze, te se susret „stavio na čekanje“.
- Dogodio nam se hakerski DdoS napad, a na udaru se našla internetska konekcija između Hrvatske i Frankfurta. Bacili smo se odmah na rješavanje problema i brzo smo sanirali štetu. Imali smo zaštitu za turnir, ali da bi sve prošlo bez najmanje smetnje u slučaju napada treba uzeti vrstu zaštite koja je poprilično skupa. Ipak, to da su nas hakeri napali samo svjedoči koliko je ovaj turnir u Splitu zapravo jak. Rijetko se na meti nađu manje zanimljivi susreti, ali često se napadaju baš velike manifestacije kao i sami igrači koji uživo streamaju svoje igre – kazao nam je Davor Marušić, brat glavnog organizatora iz tvrtke OneGame Ivana Marušića.
Spaladium je sjajan!
U samo jednom danu prijenos uživo iz Spaladiuma gledalo je preko deset milijuna ljudi, a redovito se u svakom trenutku moglo naći od i preko 200 tisuća ljudi da gleda kako se najbolji svjetski gameri "šibaju“ u Splitu.
- Spaladium arena je sjajna za ovakve stvari. Vrlo je tehnički opremljena i radi se o jednoj od najljepših dvorana u kojem se održavao ovaj turnir. Naravno, mislim na unutrašnjost... - kazao nam je Davor.
Milijuni ljudi su gledali na internetu, a zadnjeg dana, finale Dote u dvorani se našlo i do dvije tisuće ljudi. Derbiju "Hajduka" i "Dinama" usprkos. Istina bilo je onih koji su jednim okom pratili veliki (i iznimno skupi) zaslon u dvorani, dok im je drugo počivalo na zaslonu mobitela gdje su pratili događanja iz Poljuda.
http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/mozaik/clanak/id/306322/hakerski-napad-odgodio-finale-juznokoreanci-uzeli-pokal-i-cek-na-190-tisuca-dolara
- Dogodio nam se hakerski DdoS napad, a na udaru se našla internetska konekcija između Hrvatske i Frankfurta. Bacili smo se odmah na rješavanje problema i brzo smo sanirali štetu. Imali smo zaštitu za turnir, ali da bi sve prošlo bez najmanje smetnje u slučaju napada treba uzeti vrstu zaštite koja je poprilično skupa. Ipak, to da su nas hakeri napali samo svjedoči koliko je ovaj turnir u Splitu zapravo jak. Rijetko se na meti nađu manje zanimljivi susreti, ali često se napadaju baš velike manifestacije kao i sami igrači koji uživo streamaju svoje igre – kazao nam je Davor Marušić, brat glavnog organizatora iz tvrtke OneGame Ivana Marušića.
Spaladium je sjajan!
U samo jednom danu prijenos uživo iz Spaladiuma gledalo je preko deset milijuna ljudi, a redovito se u svakom trenutku moglo naći od i preko 200 tisuća ljudi da gleda kako se najbolji svjetski gameri "šibaju“ u Splitu.
- Spaladium arena je sjajna za ovakve stvari. Vrlo je tehnički opremljena i radi se o jednoj od najljepših dvorana u kojem se održavao ovaj turnir. Naravno, mislim na unutrašnjost... - kazao nam je Davor.
Milijuni ljudi su gledali na internetu, a zadnjeg dana, finale Dote u dvorani se našlo i do dvije tisuće ljudi. Derbiju "Hajduka" i "Dinama" usprkos. Istina bilo je onih koji su jednim okom pratili veliki (i iznimno skupi) zaslon u dvorani, dok im je drugo počivalo na zaslonu mobitela gdje su pratili događanja iz Poljuda.
http://www.slobodnadalmacija.hr/scena/mozaik/clanak/id/306322/hakerski-napad-odgodio-finale-juznokoreanci-uzeli-pokal-i-cek-na-190-tisuca-dolara
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Hakerski napad odgodio finale, Južnokoreanci uzeli pokal i ček na 190 tisuća dolara
ovo mi nepoznat svijet , vidim da se vrti dobra lova
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Hakerski napad odgodio finale, Južnokoreanci uzeli pokal i ček na 190 tisuća dolara
bio sam ovdje , znam organizatore , i tako :D
Guest- Guest
Ukrainski tim NAVI favorit publike, došli su kao autsideri, skoro su izgurali najjače.. skoro
Guest- Guest
glavni turnir ove igrice , prvi tim prošle godine pokupio mislim 9milijuna $ :D
Guest- Guest
šta je bolje uzet, PS4, xbox ili dobru grafičku?preko_vode_do_slobode wrote:glavni turnir ove igrice , prvi tim prošle godine pokupio mislim 9milijuna $ :D
udba- Posts : 4945
2015-11-10
a neman pojma ovisi što voliš.. ja nisam fan konzola
Guest- Guest
xbox...propisno razbijen (čitaj: crackan) pa ako ne voliš igrati na pc (osobno meni je to najbolje) onda preporučam xboxudba wrote:šta je bolje uzet, PS4, xbox ili dobru grafičku?preko_vode_do_slobode wrote:glavni turnir ove igrice , prvi tim prošle godine pokupio mislim 9milijuna $ :D
a nije ono da ti konzola popije ban ako si na netu? Šta se to da zaobić?Dread_Pirate_Roberts wrote:xbox...propisno razbijen (čitaj: crackan) pa ako ne voliš igrati na pc (osobno meni je to najbolje) onda preporučam xboxudba wrote:šta je bolje uzet, PS4, xbox ili dobru grafičku?preko_vode_do_slobode wrote:glavni turnir ove igrice , prvi tim prošle godine pokupio mislim 9milijuna $ :D
udba- Posts : 4945
2015-11-10
samo ne smiješ ići na stranice gdje se prodaju igrice...
Novi Xbox ne može vrtiti naslove u FullHD nego ih downgrade-a na 900p ili 720p tako da moraš biti dosta nezahtjevni korisnik ili imati staru telku da te to ne bi smetalo.
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
Bolje uzet grafulju da moren vrtit GTA 5 na 4K, a posli majnat bitkoine.
now you're talking...
Davno je prošlo vrijeme kad si mogao rudariti pomoću grafičkih, danas moraš biti član majnerskog kartela ili imati specijalizirani hardver da bi imao samo mogućost nešto iskopati.
Inače, da, čak i sa jeftinim gejmerskim računalom će ti igre bolje izgledati nego na konzolama bez drugih limita (ograničen broj multiplayer igrača, veličina mapa, skupoća igara, nemogućnost nadogradnje komponenti). No ako voliš igrati sportske i casual igre iz fotelje, uzmi PS4.
Inače, da, čak i sa jeftinim gejmerskim računalom će ti igre bolje izgledati nego na konzolama bez drugih limita (ograničen broj multiplayer igrača, veličina mapa, skupoća igara, nemogućnost nadogradnje komponenti). No ako voliš igrati sportske i casual igre iz fotelje, uzmi PS4.
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
Similar topics
» Prihvaćen amandman Mosta: Mesiću uzeli 600 tisuća kuna i dali ih invalidima
» Ekonomsko državljanstvo CG košta izmedu 250 i 450 tisuća dolara
» Alice Cooper nudi 365 tisuca dolara onome tko se odvazi zivjeti u ovoj kuci u bosni
» Do 2020. godine otvara se 22 tisuća novih radnih mjesta u turizmu, čak 13 tisuća u hotelima
» Cirkus: "Mislim da su sidewinderom od 400.000 dolara srušili moj balon od 13 dolara"
» Ekonomsko državljanstvo CG košta izmedu 250 i 450 tisuća dolara
» Alice Cooper nudi 365 tisuca dolara onome tko se odvazi zivjeti u ovoj kuci u bosni
» Do 2020. godine otvara se 22 tisuća novih radnih mjesta u turizmu, čak 13 tisuća u hotelima
» Cirkus: "Mislim da su sidewinderom od 400.000 dolara srušili moj balon od 13 dolara"
Page 1 of 1