Do 2020. godine otvara se 22 tisuća novih radnih mjesta u turizmu, čak 13 tisuća u hotelima
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Do 2020. godine otvara se 22 tisuća novih radnih mjesta u turizmu, čak 13 tisuća u hotelima
PROCJENJUJE se da će investicije u turizmu ove godine premašiti 820 milijuna eura, otvara se pedesetak novih hotela pa će i 2017. turizam biti jedan od najpropulzivnijih sektora koji nosi 18 posto hrvatskog BDP-a. Uz stalno otvaranje novih radnih mjesta brojka od trenutno 56.600 zaposlenih u hrvatskom turizmu do 2020.godine trebala bi se povećati za čak 40 posto. To znači otvaranje 22 tisuće novih radnih mjesta, od kojih će 13 tisuća biti u hotelima.
Investicije predvode najveće hotelske kompanije, a među vodećima po ovogodišnjim ulaganjima je Valamar Riviera. Investicijom od pola milijarde kuna u izgradnju dva luksuzna ljetovališta u Rapcu Valamar ove godine otvara 350 novih radnih mjesta. Nedostatak radne snage koja će ispuniti želje gostiju i visoke standarde hotela kategoriziranih na četiri i pet zvjezdica, od stalno zaposlenih i srednjeg menadžmenta do sezonaca, među najvećim je izazovima hotelijera.
„Pronalazak i edukacija vrhunskih kadrova dugoročan je proces“ potvrđuju u Valamaru kao najvećoj hrvatskoj turističkoj kompaniji koja je nositelj certifikata Poslodavac partner posljednjih 11 godina.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/do-2020-godine-otvara-se-22-tisuca-novih-radnih-mjesta-u-turizmu-cak-13-tisuca-u-hotelima-/949271.aspx
Sad malo put Švabije , ic nešto šljakat da naucim jezik .....znam talijanski , engleski , srpski , bosanski i naravno hrvatski plus kad dodam njemački eto.
Parla vu franse ?
Investicije predvode najveće hotelske kompanije, a među vodećima po ovogodišnjim ulaganjima je Valamar Riviera. Investicijom od pola milijarde kuna u izgradnju dva luksuzna ljetovališta u Rapcu Valamar ove godine otvara 350 novih radnih mjesta. Nedostatak radne snage koja će ispuniti želje gostiju i visoke standarde hotela kategoriziranih na četiri i pet zvjezdica, od stalno zaposlenih i srednjeg menadžmenta do sezonaca, među najvećim je izazovima hotelijera.
„Pronalazak i edukacija vrhunskih kadrova dugoročan je proces“ potvrđuju u Valamaru kao najvećoj hrvatskoj turističkoj kompaniji koja je nositelj certifikata Poslodavac partner posljednjih 11 godina.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/do-2020-godine-otvara-se-22-tisuca-novih-radnih-mjesta-u-turizmu-cak-13-tisuca-u-hotelima-/949271.aspx
Sad malo put Švabije , ic nešto šljakat da naucim jezik .....znam talijanski , engleski , srpski , bosanski i naravno hrvatski plus kad dodam njemački eto.
Parla vu franse ?
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Do 2020. godine otvara se 22 tisuća novih radnih mjesta u turizmu, čak 13 tisuća u hotelima
znas i crnogorski
Guest- Guest
Re: Do 2020. godine otvara se 22 tisuća novih radnih mjesta u turizmu, čak 13 tisuća u hotelima
Jašta.
2014-04-11
Tu će strance zaposliti, Toda je u svom hotelu pored Makarske već dovukao Meksikance, kako bog te pita
Kermit-
2014-04-17
Normalno al znanje te izdiže npr znanje više jezika .....ta i onako nemislim konkurirat za sobaricu.asilovski wrote:Tu će strance zaposliti,
2014-04-11
Korporacije vladaju svijetom .....potplate malo vladu i ista digne kvotu za uvoz strane radne snage i ovi onda dovedu tu radnu snagu za kikiriki da im budu sobarice , cistacice i šta ja znam i tome se uopce neisplati konkurirat jer je to premala placa a ova konurenkcija je damping cijene rada ....no ako imaš dodatno znanje koje se traži a to nema svak onda te traže i cijene.
Takvi je svijet , nema više nacionalnih država.
Takvi je svijet , nema više nacionalnih država.
2014-04-11
Pod uvjetom da ne bude sranja.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
sta su rekli nostradamus i baba vanga?
Guest- Guest
Bit ce ih al znanje je uvijek znanje , recimo ako i bude ww3 dobro je znat njemački.epikur37 wrote:Pod uvjetom da ne bude sranja.
2014-04-11
RayMabus wrote:Bit ce ih al znanje je uvijek znanje , recimo ako i bude ww3 dobro je znat njemački.epikur37 wrote:Pod uvjetom da ne bude sranja.
Meine Deutschkentnisse ist ausgezeichnet :)
2015-08-06
I to, a biti će sranja samo takvih EU se neće raspati nego će Švabe poizbacati sve i zaratiti sa obje supersile, te uvesti mil. Pakija za preostale, vrlo obećavajućeepikur37 wrote:Pod uvjetom da ne bude sranja.
Kermit-
2014-04-17
Moj nije ....zato planiram u arbajt u Njemačku.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Bit ce ih al znanje je uvijek znanje , recimo ako i bude ww3 dobro je znat njemački.epikur37 wrote:Pod uvjetom da ne bude sranja.
Meine Deutschkentnisse ist ausgezeichnet :)
2014-04-11
Cuj napravit ce 50 hotela do 2020 ....to je ono još relativno mirno i to možda ...onda počme shranje i mi to zapljenimo .....došla narodna vojska spasa.
Eto rvatici riješili problem , oni grade mi zapljenimo.
Eto rvatici riješili problem , oni grade mi zapljenimo.
2014-04-11
u oku od tri godine 50 hotela? prije ce biti zavrsen onaj Fizijski reaktor
Guest- Guest
Krivo sam se izrazio , vec su ih napravili :Ground Biscuits wrote:u oku od tri godine 50 hotela? prije ce biti zavrsen onaj Fizijski reaktor
PROCJENJUJE se da će investicije u turizmu ove godine premašiti 820 milijuna eura, otvara se pedesetak novih hotela pa će i 2017.
2014-04-11
50 hotela??? pa do 2020.g. ovdje će napraviti beton ko i Španjolska od toga imaš koristi jedino ako si vlasnik hotela svi drugi pušeRayMabus wrote:Krivo sam se izrazio , vec su ih napravili :Ground Biscuits wrote:u oku od tri godine 50 hotela? prije ce biti zavrsen onaj Fizijski reaktor
PROCJENJUJE se da će investicije u turizmu ove godine premašiti 820 milijuna eura, otvara se pedesetak novih hotela pa će i 2017.
Kermit-
2014-04-17
BMK ja sad i onako gledam Švabiju , naucit jezik , natuc malo staža i tako pa onda ako budu tražili nekoga tko zna jezike malo liti ode radit ...jbga radit nešto se triba.asilovski wrote:
50 hotela??? pa do 2020.g. ovdje će napraviti beton ko i Španjolska od toga imaš koristi jedino ako si vlasnik hotela svi drugi puše
2014-04-11
to je dobro,samo ja bih investirao i u zimski turizam,skijanje i te fore,eno austrijaci nemaju mora ni kapi a vise zaradjuju na Turizmu,kako? pa imaju sta ponuditi turistima,treba samo kopirati od njih.RayMabus wrote:Krivo sam se izrazio , vec su ih napravili :Ground Biscuits wrote:u oku od tri godine 50 hotela? prije ce biti zavrsen onaj Fizijski reaktor
Guest- Guest
Neće, prelomit će se to....asilovski wrote:I to, a biti će sranja samo takvih EU se neće raspati nego će Švabe poizbacati sve i zaratiti sa obje supersile, te uvesti mil. Pakija za preostale, vrlo obećavajućeepikur37 wrote:Pod uvjetom da ne bude sranja.
2015-08-06
da,izace jos eventualno fransuska,Madjarska,Ceska i mozda rumunija i grcka a ostace ova elitna ekipa
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» U Dalmaciji nepovratno nestalo 60 tisuća radnih mjesta
» Airbus će ukinuti najmanje 15 tisuća radnih mjesta
» Trumpov trgovinski rat s Kinom koštao je SAD 245 tisuća radnih mjesta
» DOMIŠLJATI PODUZETNIK:Ima recept za otvaranje 100 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj
» Do kraja godine 150 tisuća radnih dozvola za strance
» Airbus će ukinuti najmanje 15 tisuća radnih mjesta
» Trumpov trgovinski rat s Kinom koštao je SAD 245 tisuća radnih mjesta
» DOMIŠLJATI PODUZETNIK:Ima recept za otvaranje 100 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj
» Do kraja godine 150 tisuća radnih dozvola za strance
Page 1 of 2