ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju Empty Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju

Post by Kermit 17/3/2016, 15:47

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-bi-rekla-majka-bozja-robovsko-izrabljivanje-radnica-u-medjugorju/881627.aspx
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju Empty Re: Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju

Post by Kermit 17/3/2016, 15:47

PREMA neslužbenim procjenama, Međugorje svake godine posjeti preko milijun turista, a ostvareni se četiri do pet milijuna noćenja. Usprkos milijunima koji se uprihoduju u Međugorju, tek rijetki ugostitelji i iznajmljivači smještaja prijavljuju svoje radnike te im plaćaju doprinose, piše bljesak.info.

Osim što velik broj radnika radi "na crno", dobar dio njih žali se i na radno vrijeme te uvjete rada.

"U Međugorje idem raditi već par godina. Kad počnem raditi u travnju, ja do kraja sezone, a to je otprilike do kraja listopada, od posla i umora ne znam gdje sam", kaže žena iz Čitluka, koja radi kao sobarica i radnica u kuhinji u Međugorju.

Radila je u nekoliko pansiona u Međugorju, a kaže kako su uvjeti rada gotovo svugdje isti.

"Ako vas prime kao sobaricu, to ne znači da ćete vi biti samo sobarica. Vi radite i u kuhinji na pripremi obroka, a između pripremanja obroka čistite sobe", ističe.
"Jednu sezonu sam radila od 5 ujutro do 23 sata, svaki dan. Smiluju vam se nekad pa vam dadnu dan slobodan, ali rijetko kad. Ruke su mi ‘otišle’ od silnih kiselina i sredstava za čišćenje", navodi 52-godišnja žena.
Napojnice idu gazdi

Ta radnica ističe kako njezina priča nije ništa različitija od priča ostalih ljudi koji rade u Međugorju. Dodaje kako ima iznajmljivača koji uzimaju žene samo kad im dođu "grupe".

"Grupa turista dođe na par dana, dok su oni tu vi čistite, kad nema grupe pošalju vas kući. To se većinom događa kad nema puno gostiju", kaže, dodajući da se nerijetko događa da gazde pokupe napojnice namijenjene sobaricama.

"Ako vam turist ostavi 10 eura napojnice, gazdarica će to pokupiti, jer što će nama tolika napojnica. Koliko ima turista i zarade, sigurno zarade milijun po sezoni, ali eto uzme i tih 10 eura. Malo joj uvijek bilo", dodaje sobarica.
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju Empty Re: Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju

Post by Kermit 17/3/2016, 15:49

taj gnjusni kirbaj je Crkva davnih dana trebala zabraniti, ali no od kada su duhovne obnove i tkz. karizmatični pokreti opsjeli Crkvu što ne bi i unosni cirkus...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 17/3/2016, 15:55

Užas. To mi je kazal i jedan mladi konobar prošlo ljeto na moru da manču uzima gazda!!! Kaj, pa ni nas on dvoril i nije to njemu nagrada, nego tebi? Mislim, koji su to neljudi da kradu tuđu nagradu?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by jastreb 17/3/2016, 15:59

Eva wrote:Užas. To mi je kazal i jedan mladi konobar prošlo ljeto na moru da manču uzima gazda!!! Kaj, pa ni nas on dvoril i nije to njemu nagrada, nego tebi? Mislim, koji su to neljudi da kradu tuđu nagradu?
Volio bih da se opet malo zapuca. Čisto zato da ta izrabljivačka ugostiteljska kasta malo osjeti krizu.

Prasci!
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Kermit 17/3/2016, 16:01

Eva wrote:Užas. To mi je kazal i jedan mladi konobar prošlo ljeto na moru da manču uzima gazda!!! Kaj, pa ni nas on dvoril i nije to njemu nagrada, nego tebi? Mislim, koji su to neljudi da kradu tuđu nagradu?
Zamisli ti to napojnicu da ti uzima, pa to nema niti u Pakistanu bokte
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Clone Stormtrooper 17/3/2016, 16:01

istina izrabljuju se radnici ali ovo za napojnice je laz(mozda  i ima takvih shupaka koji to kradu radnicima ) , prije otprilike deset godina radio sam par sezona i napojnice su me motivirale
Clone Stormtrooper
Clone Stormtrooper

Male
2016-02-19

Back to top Go down

Post by jastreb 17/3/2016, 16:02

asilovski wrote:
Zamisli ti to napojnicu da ti uzima, pa to nema niti u Pakistanu bokte
Ooooo,ima toga na Jadranu ohoho!

Prasci!

O kako je lijepo bilo gledati ih kako su 90-tih drhtali i očajavali,ali ne zbog Hrvatske,već zbog toga što gospoda nisu imala turista.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 17/3/2016, 16:03

Clone Stormtrooper wrote:istina izrabljuju se radnici ali ovo za napojnice je laz(mozda  i ima takvih shupaka koji to kradu radnicima )  
Ima ih masa.

To je čak postalo i nova moda među ugostiteljima.

Masa pički mi je rekla da im gazdarica ne da da zadrže bakšiš.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by dzango 17/3/2016, 16:04

asilovski wrote:

"Ako vam turist ostavi 10 eura napojnice, gazdarica će to pokupiti, jer što će nama tolika napojnica. Koliko ima turista i zarade, sigurno zarade milijun po sezoni, ali eto uzme i tih 10 eura. Malo joj uvijek bilo", dodaje sobarica.

To ti je ono, što više imaju, više im treba. Njima je evro veći nego onima koji rade za njih.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by L'âme 17/3/2016, 16:08

jastreb wrote:
Clone Stormtrooper wrote:istina izrabljuju se radnici ali ovo za napojnice je laz(mozda  i ima takvih shupaka koji to kradu radnicima )  
Ima ih masa.

To je čak postalo i nova moda među ugostiteljima.

Masa pički mi je rekla da im gazdarica ne da da zadrže bakšiš.
vecinom..neki nisu upoznati sa stvarnoscu..:/

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Kermit 17/3/2016, 16:17

Robovsko izrabljivanje radnika u Međugorju 10393837_1168807606464393_5195248864065840184_n
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by debotoijusto 17/3/2016, 16:17

Zadnja Poruka, 2. ožujak 2016. - Poruka preko vidjelice Mirjane

Draga djeco, moj dolazak k vama je dar Nebeskog Oca za vas. Po njegovoj ljubavi dolazim da vam pomognem naći put k istini, naći put k mome Sinu. Dolazim da vam potvrdim istinu. Želim vas podsjetiti na riječi moga Sina. On je izgovarao riječi spasenja za cijeli svijet, riječi ljubavi za sve, ljubavi koju je dokazao svojom žrtvom. Ali i danas mnoga ga moja djeca na poznaju, ne žele ga upoznati, ravnodušna su. Zbog njihove ravnodušnosti moje srce bolno pati. Moj Sin je uvijek bio u Ocu. Rađajući se na zemlji donio je božansko, a od mene stekao ljudsko. S njim je među nas došla riječ. S njim je došla svjetlost svijeta koja prodire u srca, obasjava ih i ispunjava ih ljubavlju i utjehom. Djeco moja, moga Sina mogu vidjeti svi oni koji ga ljube, jer njegovo se lice vidi po dušama koje su ispunjene ljubavlju prema njemu. Zato, djeco moja, apostoli moji, poslušajte me. Ostavite se ispraznosti i sebičnosti. Ne živite samo za zemaljsko, materijalno. Ljubite moga Sina i učinite da drugi vide njegovo lice po vašoj ljubavi prema njemu. Ja ću vam pomoći da ga što više upoznate. Ja ću vam govoriti o njemu. Hvala vam. ”

gospa nista ne zbori o ovoj pojavi
dakle sve regularno
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 17/3/2016, 16:21

Pusti Gospu,deboto..ne izruguj se nicijoj vjeri..docim ovi koji ovo rade,ako rade,nisu vjernici..:-)

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by omni 17/3/2016, 16:26

maggie13 wrote:Pusti Gospu,deboto..ne izruguj se nicijoj vjeri..docim ovi koji ovo rade,ako rade,nisu vjernici..:-)
Vjernici su al u novac i jako lako ih je shebat, al to ljudima koji zive tamo nije jasno jer i sami imaju vjeru u novac. Koji mjesec ih stave na potpuni ignore, nitko nece da radi, nitko se ne javlja na oglas za posao pa ces da vidis kako se moli Gospa prije stavljanja kljuca u bravu i uci velika skola, al nema u ljudi sloge, zato nek trpe i cvile, jbg.
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 17/3/2016, 16:26

maggie13 wrote:Pusti Gospu,deboto..ne izruguj se nicijoj vjeri..docim ovi koji ovo rade,ako rade,nisu vjernici..:-)
moj upis opravdava gospu , gospo moja
ona sve vidi i znala bi za ove pojave te osudila preko svoje glasnogovornice vicke
rukoljub
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 17/3/2016, 16:27

omni wrote:
Vjernici su al u novac i jako lako ih je shebat, al to ljudima koji zive tamo nije jasno jer i sami imaju vjeru u novac. Koji mjesec ih stave na potpuni ignore, nitko nece da radi, nitko se ne javlja na oglas za posao pa ces da vidis kako se moli Gospa prije stavljanja kljuca u bravu i uci velika skola, al nema u ljudi sloge, zato nek trpe i cvile, jbg.
na zalost,bojim se da bi ti i takvi uvijek nasli neke jadne ljude za izrabljivanje..dosli bi im tko zna otkuda..:S

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by L'âme 17/3/2016, 16:29

debotoijusto wrote:
moj upis opravdava gospu , gospo moja
ona sve vidi i znala bi za ove pojave te osudila preko svoje glasnogovornice vicke
rukoljub
tvoja stvar,samo,kao sto rekih,ne prilici nikome vrijrđati niciju vjeru..za razliku tih izrabljivaca,u to iskreno vjeruju mnogi posteni ljudi..

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by dzango 17/3/2016, 16:31

omni wrote:
Nema toga. Veća ponuda od potražnji i može im se.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by L'âme 17/3/2016, 16:32

dzango wrote:
omni wrote:
Nema toga. Veća ponuda od potražnji i može im se.
doveli bi oni i vase,ne brini..samo novac priznaju za svetinju..

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics