Proslave rođendana su antikršćanske
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Proslave rođendana su antikršćanske
Kao i puno toga što se navodno zaključi iz Evanđelja.
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
Pogani običaj, idolopoklonstvo
2014-04-16
Kad mogu freske, ikone, kipovi, zašto ne i rođendani? Najmanje zlo, ako govorimo o idolopoklonstvu.aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
Guest- Guest
Jer nie isto slaviti znak za boga i slaviti sebe
2014-04-16
aben wrote:
Aaa, nedostojno za jednog bivšeg katolika, ovin si se svrsta među ljude opisane u onon citatu na spomenutoj temi- braniti svoje uvjerenje jer je tvoje:)
Pa naravno, pa to svi radimo. Jedina je razlika u kolikoj je mjeri naše uvjerenje uvjetovala kultura i naslijeđe (uvjerenje "po inerciji"), a koliko smo ga oblikovali sami. I što je najvažnije, koliko naše uvjerenje odgovara ili može odgovarati činjenicama. Ako činjenice idu protivno uvjerenju, onda moramo bit iskreni prema sebi i korigirati uvjerenje.
Što se tiče rođendana, osobna je i subjektivna stvar kako tko gleda na isti, tu su činjenice irelevantne.
P.S. Ajd malo kalaj sa lijepljenjem etiketa i porivom da ljude trpaš u ladice, to nimalo ne doprinosi argumentaciji niti dodatno osnažuje tvoje argumente. OK?
Bran_Do- Posts : 807
2014-04-17
aben wrote:Jer nie isto slaviti znak za boga i slaviti sebe
Fresku i kip je stvorio čovjek, a tko je stvorio čovjeka?
Slaviti čovječje djelo ili Božje djelo, što je opravdanije?
2014-04-17
aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
Kao i kićenje jelke, slavljenje Božića na datum 25. 12., bojanje uskršnjih jaja, itd., itd.
2014-04-17
To nije istina, možda mnogi to rade, al svi ne. Samo da naodan riječ samo u rečenicu ...branit svoje uvjerenje samo jer je tvoje...jer je taj citat na drugom mjestu.Bran_Do wrote:aben wrote:
Aaa, nedostojno za jednog bivšeg katolika, ovin si se svrsta među ljude opisane u onon citatu na spomenutoj temi- braniti svoje uvjerenje jer je tvoje:)
Pa naravno, pa to svi radimo. Jedina je razlika u kolikoj je mjeri naše uvjerenje uvjetovala kultura i naslijeđe (uvjerenje "po inerciji"), a koliko smo ga oblikovali sami. I što je najvažnije, koliko naše uvjerenje odgovara ili može odgovarati činjenicama. Ako činjenice idu protivno uvjerenju, onda moramo bit iskreni prema sebi i korigirati uvjerenje.
Što se tiče rođendana, osobna je i subjektivna stvar kako tko gleda na isti, tu su činjenice irelevantne.
P.S. Ajd malo kalaj sa lijepljenjem etiketa i porivom da ljude trpaš u ladice, to nimalo ne doprinosi argumentaciji niti dodatno osnažuje tvoje argumente. OK?
Istina, neko ga slavi radi torte, al ako pokušamo iscjediti neku bit, ili prosjek ponašanja?
Ni podvala da san reka da je mišljenje = stvarnost nema neku argumentacijsku težinu, kad ti kalaš s podmetanjen da san na drugoj temi reka nešto šta nisan- oću:)
2014-04-16
Pišeš kada nema razlike zmeđu reprezentacije i prezentacije.Bran_Do wrote:aben wrote:Jer nie isto slaviti znak za boga i slaviti sebe
Fresku i kip je stvorio čovjek, a tko je stvorio čovjeka?
Slaviti čovječje djelo ili Božje djelo, što je opravdanije?
Ne slavi se kip, nego ono šta kip predstavlja, a nešto nisan na rođendanima vidia da se uzvanici uhvate za ruke ii hvale božje djelo, slavljenika. Možda su se stvari prominile, al kad san ja zadnji put sudjelova, samo smo se napili na rivi
2014-04-16
Zamišljan te u sudnici, kao defence lawyera, kako objašnjavaš poroti da je krađa koju je počinio tvoj klijent zabranjena, al zabranjena je i brza vožnja:)Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
Kao i kićenje jelke, slavljenje Božića na datum 25. 12., bojanje uskršnjih jaja, itd., itd.
2014-04-16
Ma tip od nas radi budale,,,gurne neku temu i ,,nema ga više!Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
A mi trkeljamo!
Gadi mi se taj stil!
Mora da je Jehovac!Q
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
ja njega zamisljam kao rodneja iz mucki koji se hvali da ima malu maturu,ali svi ga zeznu jer ne shvaca da sablonski razmislja dok drugi koriste mudrost vise on njegaaben wrote:Zamišljan te u sudnici, kao defence lawyera, kako objašnjavaš poroti da je krađa koju je počinio tvoj klijent zabranjena, al zabranjena je i brza vožnja:)Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
Iknar-
2014-05-29
znas li koja je razlika između jehovca i protestanta mali pate?Patriot_1 wrote:Ma tip od nas radi budale,,,gurne neku temu i ,,nema ga više!Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
A mi trkeljamo!
Gadi mi se taj stil!
Mora da je Jehovac!Q
ako ne znas glavna razlika je u IZGOVORU
dakle i jedni i drugi sluze lazi
Iknar-
2014-05-29
Samo kad si ti ispravan...nego, jesi na prvoj ili drugoj godini, 31-32?Iknar wrote:znas li koja je razlika između jehovca i protestanta mali pate?Patriot_1 wrote:Ma tip od nas radi budale,,,gurne neku temu i ,,nema ga više!Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
A mi trkeljamo!
Gadi mi se taj stil!
Mora da je Jehovac!Q
Guest- Guest
Svadbe se,za razliku od rođendana u Bibliji spominju više puta,a na jednoj takvoj svadbi bio je i sam Isus.aben wrote:Slažem se, i pirevi su sotonski
S druge strane,današnji pirevi,parade kiča i pijanstva i drugih razvratnosti dakako da su antikršćanske.
Vjenčanje se obavlja u crkvi,da bi mladenci i svatovi poslije izlaska iz crkve potpuno se predali opijanju,besramnim pjesmama i općoj raskalašenosti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
U kojima ti nikada, raumije se, nisi sudjelovao...albatros wrote:Svadbe se,za razliku od rođendana u Bibliji spominju više puta,a na jednoj takvoj svadbi bio je i sam Isus.aben wrote:Slažem se, i pirevi su sotonski
S druge strane,današnji pirevi,parade kiča i pijanstva i drugih razvratnosti dakako da su antikršćanske.
Vjenčanje se obavlja u crkvi,da bi mladenci i svatovi poslije izlaska iz crkve potpuno se predali opijanju,besramnim pjesmama i općoj raskalašenosti.
Guest- Guest
jos opet grijesis,ali nema veze ionako to stalno radisvon_Starhemberg wrote:Samo kad si ti ispravan...nego, jesi na prvoj ili drugoj godini, 31-32?Iknar wrote:znas li koja je razlika između jehovca i protestanta mali pate?Patriot_1 wrote:Ma tip od nas radi budale,,,gurne neku temu i ,,nema ga više!Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
A mi trkeljamo!
Gadi mi se taj stil!
Mora da je Jehovac!Q
godine nemaju veze nogo znanje,mudrost,faks isto nije toliko vazan prabvo znanje se stjece mudroscu,faks je samo podloga nekakva
ja tebi govorim i prosipam ocito biserje rped svinje
ajde se ti lijepo odmori,nemoj puno knjiga citati,procitaj samo jednu i propitaj sam sebe,akoc es uzeti vise kniga enves niti jednu razumjeti pa si opet kao sada u banani
Iknar-
2014-05-29
Dakle, još jedan filozof sa šanka, s praznim indeksom u džepu. Tako vas lako prepoznati, tuđem se trudu smijete, a da sami nikad u životu niste ništa postigli.
Nemaš brige, ovo je zadnji upis tebi upućen. Uživaj u pivi.
Guest- Guest
I spaljivanje pokojnika je pogani običaj, pa danas crkva dozvoljava kremiranje, jer eto , prilike se promijenile...Bran_Do wrote:aben wrote:http://m.huffpost.com/us/entry/4227366/
Trinity-
2014-04-17
spominje se i tržnica na kojoj je bia isus, jel to znači da su i tržnice okalbatros wrote:Svadbe se,za razliku od rođendana u Bibliji spominju više puta,a na jednoj takvoj svadbi bio je i sam Isus.aben wrote:Slažem se, i pirevi su sotonski
celo vjenčanje smrdi na sotonu, kupovanje žene, postojanje svjedoka ka da je rieč o zločinu, bacanje riže, bjesomučna neumjerenost u jelu i piću, noćorenje..
2014-04-16
iknar je student?von_Starhemberg wrote:Dakle, još jedan filozof sa šanka, s praznim indeksom u džepu. Tako vas lako prepoznati, tuđem se trudu smijete, a da sami nikad u životu niste ništa postigli.
o jebenti, upravljač padalina traži certifikat nek ustanove? nema šanse.
iknare, molin kišu krajen osmog miseca, bar dva dana da pripremi zemlju za kumpiri
2014-04-16
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 4 of 5