Poduzetnik Nenad Bakić je na svom profilu na Facebooku objavio post
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
http://net.hr/danas/hrvatska/da-je-komunizam-ne-biste-zivi-izasli-odavde-nenad-bakic-detaljno-objasnio-kako-su-mu-na-carini-prijetili/
Poduzetnik Nenad Bakić jučer je na svom profilu na Facebooku objavio post u kojem upozorava kako na svu robotiku i automatiku, koju donira školama mora platiti carinu i porez. Donacijama hranimo uhljebe, piše on no pomirljivo dodaje da se s time pomirio. No, ono što je podiglo ogromnu prašinu jest incident koji mu se dogodio prilikom uvoza robe koju donira školama.
Poduzetnik Nenad Bakić jučer je na svom profilu na Facebooku objavio post u kojem upozorava kako na svu robotiku i automatiku, koju donira školama mora platiti carinu i porez. Donacijama hranimo uhljebe, piše on no pomirljivo dodaje da se s time pomirio. No, ono što je podiglo ogromnu prašinu jest incident koji mu se dogodio prilikom uvoza robe koju donira školama.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-robote-koje-donira-skolama-bakic-mora-placati-pdv-carinik-mu-porucio-da-je-komunizam-ne-bi-izasli-zivi/880598.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/da-je-komunizam-ne-bi-izasli-zivi-bakic-u-detalje-prepricao-svoj-susret-s-bahatim-carinicima/880745.aspx
ne radi se toliko o tome, koliko o bahatim parazitima
Guest- Guest
Re: Poduzetnik Nenad Bakić je na svom profilu na Facebooku objavio post
uhhh..sto mi se muci od tih birokratskih ghovana...
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:
došao je na carinu i htio osobno uzeti robu, a to ne možeš bez špedicije, i roba koju uvoziš mora biti deklarirana, da bi prema deklaraciji onda mogao platiti odgovarajuću carinu
uhljebi su bezobrazni jer Bakiću nedostaje koja daska u glavi, što se vidi po stilu pisanja na fb i načinu izražavanja, a očito je da se nije potudio provjeriti zakon i pravilnike o uvozu pa mu nije jasno kako što funkcionira
svi oko njega su komunisti
Guest- Guest
Carina pa to je gora banda od policije, šta misliš zašto svi voze neke furgone, karavane i sl. sranja nego da otetu robu voze kući
Kermit-
2014-04-17
deda na aparatima wrote:preko_vode_do_slobode wrote:
došao je na carinu i htio osobno uzeti robu, a to ne možeš bez špedicije, i roba koju uvoziš mora biti deklarirana, da bi prema deklaraciji onda mogao platiti odgovarajuću carinu
uhljebi su bezobrazni jer Bakiću nedostaje koja daska u glavi, što se vidi po stilu pisanja na fb i načinu izražavanja, a očito je da se nije potudio provjeriti zakon i pravilnike o uvozu pa mu nije jasno kako što funkcionira
svi oko njega su komunisti
nije se on bunio o uvozu robe za donaciju -znao je on da naša nakaradna država uzima i PDV, nego se bunio o tome da su ga ovi njega nazvali komunistima i da bi ovi ubijali jer lik se pita "gdje mi je roba". liku samo nisu riješili slučaj na vrijeme, nego kao prava birokracija jebu te , dok im ne staviš kuvertu ispod stola. pogotovo što su već znali da je možda veća narudžba, da je bakić milijunaš, pa ekipa očekuje kuvertu. valjda znaš kako ide kod naše birokracije.
gornji srednji stalež se i stvara u takvim situacijama , kuverta ispod stola na carini, kuverta ispod stola u općini za dozvolu, kuverta ispod stola za liječenje, kuverta ispod stola na sudu
Guest- Guest
preko_vode_do_slobode wrote:pogotovo što su već znali da je možda veća narudžba, da je bakić milijunaš, pa ekipa očekuje kuvertu. valjda znaš kako ide kod naše birokracije
lik očito nikad ništa nije uvozio, ne možeš tek tako uvoziti robu, moraš platiti špediciju koja to čini za tebe
on je naručio robu bez deklaracije i čudi se što ju ne može tek tako preuzeti na carini
nije carina poštanski ured, Bakiću nisu sve na broju, pogle kakav živčani slom je dobio, proganjaju ga komunisti
sasvim je nebito što će on poslije s tom robom, hoće li ju prodavati, donirati ili baciti
prošle godine sam "uvozio" nešto u Austriju iz Kine, morao sam obići 10ak ureda u 3 zgrade i potrošiti oko 2 sata vremena, u Austriji gdje je sve uređeno, dok nisam rješio papirologiju vezanu za uvoz, s tim da je meni roba imala i deklaraciju i EU certifikate, mogao sam angažirati neku agenciju da uveze za mene, no bilo mi je hitno pa je bilo brže da sam sve odradim
lako je za vlastitu glupost i neukost kriviti sve oko sebe i nazivati ih komunistima
a on ako je već tako uspješan milijunaš, što ne plati nekoj špediciji da obavlja uvoz za njega i sređuje svu papirologiju, nego on takva veličina ide se obračunavati sa šalterskim radnicima i zvati ih uhljebi
kme, kme, država mu naplatila PDV i uzrujavaju ga sa papirologijom, zar ne znaju da je on ViP milijunaš
Guest- Guest
znači ako u austriji carina osiromašuje stanovnike, onda triba i hrvatska?
možda znoš zbrajati, al na logici moroš još vježbati...
2014-04-16
aben wrote:znači ako u austriji carina osiromašuje stanovnike, onda triba i hrvatska?
kako carina osiromašuje stanovnike?
proganjaju li i tebe komunisti?
Guest- Guest
Carina je zastita domicila. Ili odluka monopolista.aben wrote:znači ako u austriji carina osiromašuje stanovnike, onda triba i hrvatska?
2014-12-30
zaštita stanovnika od jeftinijih proizvoda?veber wrote:Carina je zastita domicila. Ili odluka monopolista.aben wrote:znači ako u austriji carina osiromašuje stanovnike, onda triba i hrvatska?
2014-04-16
Carina je spala na niske grane,sad love babe po placevima za deci rakije i litru mlijeka.......uhljebi na djelu....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Sjećam se kad sam naručio "komad železa" za gitaru u vrijednosti cca 75$. Tražili su mi sa carine da im pošaljem moju narudžbu, njihov račun, oglas sa e-baya, i sliku proizvoda, valjda da nebi slučajno oštetio državu
dawson wrote:Sjećam se kad sam naručio "komad železa" za gitaru u vrijednosti cca 75$. Tražili su mi sa carine da im pošaljem moju narudžbu, njihov račun, oglas sa e-baya, i sliku proizvoda, valjda da nebi slučajno oštetio državu
meni isto tako, redovito kupujem ebay, tu i tamo carina, ali već iman šablonu... udaram pritn screen, šaljem i ide meni brzo.
što se tiče bakića, on je krupna igra, pa ovdje carinik da bi ti riješio slučaj jednostavno traži plavu kuvertu. ovaj je trebao doći sa plavom kuvertom i tipa 100injak eura i bog, rješeno u pola ure
Guest- Guest
pa što nije angažirao neku špediciju da to obavi za njega?preko_vode_do_slobode wrote:
što se tiče bakića, on je krupna igra, pa ovdje carinik da bi ti riješio slučaj jednostavno traži plavu kuvertu. ovaj je trebao doći sa plavom kuvertom i tipa 100injak eura i bog, rješeno u pola ure
nije ti carina poštanski ured, no očito to tako kod nas funkcionira, većina ljudi ne poznaje zakone i propise te misli da mora podmititi
Guest- Guest
pa normalno da moraš podmiti, napisao bih ti nešto iz 1 ruke, ali nesmijen ipak je javni forum :Ddeda na aparatima wrote:pa što nije angažirao neku špediciju da to obavi za njega?preko_vode_do_slobode wrote:
nije ti carina poštanski ured, no očito to tako kod nas funkcionira, većina ljudi ne poznaje zakone i propise te misli da mora podmititi
normalno da moraš podmitit sve , pa i carinu, i uvoz, i sud i općinu da ti riješi papire.. ako dobro plivaš u toj šemi sa kuvertama Rh čak i nije loše mjesto :D
Guest- Guest
dapače da je as kontaktirao carinika "sa strane" mogao ga je podmazati za neku siću, a ovaj bi mu napisao vrijednost robe 10x manju i tako bi ovaj platio 10x manje poreza..
bakić je jedan od "idealista" koji misli da će promjenii društvo.. ja sa druge strane , nebih pokušavao ispravljati "krive drine", nego lagano plavu kuvertu ispod stola, pa još jednu plavu kuvertu ako će napisati da je vrijednost robe određen iznos niža itd..
bakić je jedan od "idealista" koji misli da će promjenii društvo.. ja sa druge strane , nebih pokušavao ispravljati "krive drine", nego lagano plavu kuvertu ispod stola, pa još jednu plavu kuvertu ako će napisati da je vrijednost robe određen iznos niža itd..
Guest- Guest
ne daje se samo tako mito Đoda nije carina tehnički pregled ili prometnik, tu moraš znati nekog da bi mogao dati pare, u biti problem je što ga nisu prepoznali pa su mislili da je neki civil k tome geek kompjuteraš pa su misli malo nasilja izvršiti, međutim...preko_vode_do_slobode wrote:dapače da je as kontaktirao carinika "sa strane" mogao ga je podmazati za neku siću, a ovaj bi mu napisao vrijednost robe 10x manju i tako bi ovaj platio 10x manje poreza..
Kermit-
2014-04-17
preko_vode_do_slobode wrote:
normalno da moraš podmitit sve , pa i carinu, i uvoz, i sud i općinu da ti riješi papire.. ako dobro plivaš u toj šemi sa kuvertama Rh čak i nije loše mjesto :D
najlakše za vlastito neznanje, za nepoznavanje zakona i propisa kriviti korupciju i komunističke uhljebe
carina nije pošta, i ne možeš na osobno ime uvoziti tek tako robu u većim količinama, pogotovo ne elektroničku robu bez deklaracije i certifikata
Bakić kad je već takva veličina i bogataš mogao je platiti jednoj od brojnih špedicija da to uveze za njega, a ne da kuka za svaku kunu koju mora izvaditi iz džepa
slično i u drugim stvarima, ako ne znaš kako srediti papire plati odvjetničkom društvu da to napravi za tebe, umjesto da se istresavaš na šalterske radnike i optužuješ ih da traže mito
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:preko_vode_do_slobode wrote:
najlakše za vlastito neznanje, za nepoznavanje zakona i propisa kriviti korupciju i komunističke uhljebe
carina nije pošta, i ne možeš na osobno ime uvoziti tek tako robu u većim količinama, pogotovo ne elektroničku robu bez deklaracije i certifikata
Bakić kad je već takva veličina i bogataš mogao je platiti jednoj od brojnih špedicija da to uveze za njega, a ne da kuka za svaku kunu koju mora izvaditi iz džepa
slično i u drugim stvarima, ako ne znaš kako srediti papire plati odvjetničkom društvu da to napravi za tebe, umjesto da se istresavaš na šalterske radnike i optužuješ ih da traže mito
da ali kada se on izdera na njih i zatražio nadređenog da se požali na ovoga ispod, kako to da su mu odmah sutra riješili i izdali robu? a prije toga ga guzili?
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Nenad Bakić part 666
» nenad bakić o razvodu gatesovih...
» Nenad Bakić želi djeci popravljati IQ
» nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE'
» Nenad Bakić: 'Filozofija depresije je, posebno u Rijeci, planski poticana od strane neuspješne lijeve Vlade'
» nenad bakić o razvodu gatesovih...
» Nenad Bakić želi djeci popravljati IQ
» nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE'
» Nenad Bakić: 'Filozofija depresije je, posebno u Rijeci, planski poticana od strane neuspješne lijeve Vlade'
Page 1 of 2