Nenad Bakić želi djeci popravljati IQ
Page 1 of 1
Nenad Bakić želi djeci popravljati IQ
1. DZS je upravo objavio nove podatke o hrvatskom školstvu. Prikazujem ih grafički. Glavna varijabla je demografski slom, koj se vidi i u školama. Ovo je broj učenika u svim osnovnim i srednjim školama u RH. U 16 godina se smanjio 20%:
3. Dolazimo do druge teme: rezultata obrazovnog sustava.
Najbolji pokazatelj je PISA. Zadnje objavljeno istraživanje je iz 2012. i tu u odnosu na ostatak EU stojimo vrlo loše. Pogledajte i sami pisa-2012-results-overview.
Nažalost, to je praktički potpuno isti rezultat kao i 6 godina ranije, pogledajte ovdje za pisa-2006-mathi pisa-2006-science.
Ovo su gore vrijedni podaci koje vrijedi proučiti. Samo za ilustraciju dajem i ovaj grafikon s Eurostata, koji pokazuje postotak 15-godišnjaka koji su jako loši iz matematike (ispod razine 2).
Međutim, prije toga recimo nešto jako važno: kvaliteta znanja naših učenika je još lošija nego to pokazuju rezultati na PISA (vidite niže).
Da bude jasno, Razina 1 je:
Nasilno instaliranje Windows 10 u stroj koji je predviđen za Windows 3.1 koji je u međuvremenu opterećem mnogim driverima i možda nekim kvarovima — dovodi samo do otpora i kvara.
https://eclectica.hr/2016/05/01/hrvatsko-skolstvo-u-brojkama-i-moze-li-reforma-kurikuluma-uspijeti/
https://eclectica.hr/2017/05/02/hrvatsko-skolstvo-u-brojkama-i-kako-smo-pogresno-shvatili-reformu-2/
3. Dolazimo do druge teme: rezultata obrazovnog sustava.
Najbolji pokazatelj je PISA. Zadnje objavljeno istraživanje je iz 2012. i tu u odnosu na ostatak EU stojimo vrlo loše. Pogledajte i sami pisa-2012-results-overview.
Nažalost, to je praktički potpuno isti rezultat kao i 6 godina ranije, pogledajte ovdje za pisa-2006-mathi pisa-2006-science.
Ovo su gore vrijedni podaci koje vrijedi proučiti. Samo za ilustraciju dajem i ovaj grafikon s Eurostata, koji pokazuje postotak 15-godišnjaka koji su jako loši iz matematike (ispod razine 2).
Međutim, prije toga recimo nešto jako važno: kvaliteta znanja naših učenika je još lošija nego to pokazuju rezultati na PISA (vidite niže).
Da bude jasno, Razina 1 je:
Znači jadni učenici koji su ispod razine ne mogu ovo (a možda ni ovo gore u 1):Level 1 (Score between 358 and 420)
Students at this level can:
– Answer questions involving familiar contexts where all relevant information is present and the questions are clearly defined.
– Identify information and to carry out routine procedures according to direct instructions in explicit situations.
– Perform actions that are obvious and follow immediately from the given stimuli.
Pitamo se što je tragično u ovome? To je:Level 2 (Score between 420 and 482)
Students at this level can:
– Interpret and recognize situations in contexts that require no more than direct inference.
– Extract relevant information from a single source and make use of a single representational mode.
– Employ basic algorithms, formulae, procedures, or conventions.
– Reason and make literal interpretations of the results.
Nasilno instaliranje Windows 10 u stroj koji je predviđen za Windows 3.1 koji je u međuvremenu opterećem mnogim driverima i možda nekim kvarovima — dovodi samo do otpora i kvara.
https://eclectica.hr/2016/05/01/hrvatsko-skolstvo-u-brojkama-i-moze-li-reforma-kurikuluma-uspijeti/
https://eclectica.hr/2017/05/02/hrvatsko-skolstvo-u-brojkama-i-kako-smo-pogresno-shvatili-reformu-2/
Guest- Guest
Re: Nenad Bakić želi djeci popravljati IQ
standardizirani testovi su sranje, benchmark za ljude nema smisla.
2014-04-16
Zar nije isti zadan rođenjem i genetskim nasljeđem?
darth_vader-
2014-04-16
Stari moj kad ti usporediš znanje prosječnog Irca/ Irkinje sa Hrvatom/ Hrvaticom dođe ti da se zapitaš što mi to krivo radimo. Hrvati su daleko obrazovaniji nego Irci.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
kod njih državu ne vode prosječni irci nego elita, to je klasno društvo gdje svatko zna svoje mjesto i nišu, kod nas državu vode ispod prosječni, izdajice, sjecikese i četnici, pa vidi samo Šekia, Njonju ili šreka Bačića?gargamel0101 wrote:Stari moj kad ti usporediš znanje prosječnog Irca/ Irkinje sa Hrvatom/ Hrvaticom dođe ti da se zapitaš što mi to krivo radimo. Hrvati su daleko obrazovaniji nego Irci.
Kermit-
2014-04-17
druga stvar tamo ljudi uče od malih nogu da rade, primaju znanja koje je praktično, te radnu etiku koja je osnov države, a sa druge strane pravosuđe Irske je za nas Star trek
Kermit-
2014-04-17
KAda vidiš kakve odluke donose i kakve im ideje padaju na pamet, ja ih ne bih zvao elitom. Irci imaju više sreće nego pameti, a ovo se ne odnosi samo na političku elitu, nego i na poslovnu.asilovski wrote:kod njih državu ne vode prosječni irci nego elita, to je klasno društvo gdje svatko zna svoje mjesto i nišu, kod nas državu vode ispod prosječni, izdajice, sjecikese i četnici, pa vidi samo Šekia, Njonju ili šreka Bačića?gargamel0101 wrote:Stari moj kad ti usporediš znanje prosječnog Irca/ Irkinje sa Hrvatom/ Hrvaticom dođe ti da se zapitaš što mi to krivo radimo. Hrvati su daleko obrazovaniji nego Irci.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Hrvatima je sve smiješno i svi su im glupi ( sem švabova) pa smo zbog toga sada pali ispod Rumunjagargamel0101 wrote:KAda vidiš kakve odluke donose i kakve im ideje padaju na pamet, ja ih ne bih zvao elitom. Irci imaju više sreće nego pameti, a ovo se ne odnosi samo na političku elitu, nego i na poslovnu.asilovski wrote:kod njih državu ne vode prosječni irci nego elita, to je klasno društvo gdje svatko zna svoje mjesto i nišu, kod nas državu vode ispod prosječni, izdajice, sjecikese i četnici, pa vidi samo Šekia, Njonju ili šreka Bačića?gargamel0101 wrote:Stari moj kad ti usporediš znanje prosječnog Irca/ Irkinje sa Hrvatom/ Hrvaticom dođe ti da se zapitaš što mi to krivo radimo. Hrvati su daleko obrazovaniji nego Irci.
Kermit-
2014-04-17
Vidi poreze, sudstvo, upravu
Kermit-
2014-04-17
Utjeha je lijepa..isto tako i svabi "imaju srece"..gargamel0101 wrote:KAda vidiš kakve odluke donose i kakve im ideje padaju na pamet, ja ih ne bih zvao elitom. Irci imaju više sreće nego pameti, a ovo se ne odnosi samo na političku elitu, nego i na poslovnu.asilovski wrote:kod njih državu ne vode prosječni irci nego elita, to je klasno društvo gdje svatko zna svoje mjesto i nišu, kod nas državu vode ispod prosječni, izdajice, sjecikese i četnici, pa vidi samo Šekia, Njonju ili šreka Bačića?gargamel0101 wrote:Stari moj kad ti usporediš znanje prosječnog Irca/ Irkinje sa Hrvatom/ Hrvaticom dođe ti da se zapitaš što mi to krivo radimo. Hrvati su daleko obrazovaniji nego Irci.
Guest- Guest
do 1964. u Irskoj je bio na snazi zakon o suicidu. onaj tko bi počinio suicid bio bi osuđen na smrtnu kaznu viješanjem.
Guest- Guest
Usporedjujes strucno ili opcenito znanje..Nije isto..sa opcenitim,vi bujate i sirite se kao plijesan forumskim grupama,svrha je jalova,dok Irci,Svabi i ostali napradni,su uskospecijalizirani u svojem znaju,odnosno svoje znanje koriste da budu sto konkurentniji u zvanju kojim ce si osiguravati opstojnost,odnosno raditi i priskrbljivati pare..gargamel0101 wrote:Stari moj kad ti usporediš znanje prosječnog Irca/ Irkinje sa Hrvatom/ Hrvaticom dođe ti da se zapitaš što mi to krivo radimo. Hrvati su daleko obrazovaniji nego Irci.
vi znate puno toga o SVEMU nebitnome,uglavnom puno pricate.,dangubite,a uskospecijalizirano znanje vam je mizerno..zato je sve u politici,ekonomiji,financijama,produkciji,kreativitetu,na rubu propasti...capisci??
Guest- Guest
Similar topics
» Nenad Bakić part 666
» nenad bakić o razvodu gatesovih...
» nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE'
» Poduzetnik Nenad Bakić je na svom profilu na Facebooku objavio post
» Nenad Bakić: 'Filozofija depresije je, posebno u Rijeci, planski poticana od strane neuspješne lijeve Vlade'
» nenad bakić o razvodu gatesovih...
» nenad bakić... ZLOKOBNI KLAUNOVI 'KARANTENE'
» Poduzetnik Nenad Bakić je na svom profilu na Facebooku objavio post
» Nenad Bakić: 'Filozofija depresije je, posebno u Rijeci, planski poticana od strane neuspješne lijeve Vlade'
Page 1 of 1