BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora
http://lupiga.com/vijesti/razgovor-s-bekimom-sejranovicem-bosna-je-sjebana-ali-norveska-je-gora
Kermit-
2014-04-17
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Re: BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora
" U Norveškoj je država preuzela socijalnu mrežu. Mi se ovdje snalazimo; ako nemaš para otići ćeš kod prijatelja, kod familije, posudit ćeš. Tamo toga nema. Tamo moraš otić' u državni ured, popunit formular, dobit socijalnu pomoć. Čim se malo ne uklapaš u te neke šeme - ti si isp'o, a kad ispadneš odmah si na ulici. Nakon dva mjeseca ulice si gotov. Niko te neće zaposlit. Bio si alkoholičar, narkoman... Nakon toga nema nazad. Nema ni onog: ja ću malo pijuckat, malo se zabavljat, a malo radit. Od ponedjeljka do petka se radi. Da te neko utorkom vidi kako piješ vino ti bi dobio otkaz kao alkoholičar. Utorkom se ne pije. Ali petkom i subotom, to je takav raspašoj da bi ti se povraćalo da to vidiš. I nisu to klinci, nego ovako, ljudi, djedovi i babe. Povraćaju, padaju po ulici, pišaju. Zamisli sad, sve kafane i klubovi zatvore se u tri sata pa na cesti u to vrijeme imaš sto hiljada pijanih ljudi. Doslovno. To su urlikanja, tučnjave... Mašina je gore savršena. Čim kreneš u život imaš tri kredita i nema neću radit po šesnaest sati, nego ću radit pet sati. Nema toga. "
Pa prije dvije-tri godine bila neka mala što je studirala sociologiju u Kanadi i na HTV-u kaže kako joj Kanada nije po ćefu jer se puno radi i kako se misli vratiti doma. Ta je emisija bila u jeku kada je jako puno Hrvata išlo za Kanadu.
Ovaj raspašoj od petka do subote stoji i za Irsku. Zapravo mi se čini da to stoji za sve te protestantske zemlje. Puno se naših ljudi zezne odlazeći gore. Misle radit će, a pod time mislim da će raditi kao na ovim prostorima, a kad ono tamo ubitačno radno vrijeme i tempo. Tko na to nije spreman ili ako je široke slavonske duše bolje mu je da ostane ovdje.
Pa prije dvije-tri godine bila neka mala što je studirala sociologiju u Kanadi i na HTV-u kaže kako joj Kanada nije po ćefu jer se puno radi i kako se misli vratiti doma. Ta je emisija bila u jeku kada je jako puno Hrvata išlo za Kanadu.
Ovaj raspašoj od petka do subote stoji i za Irsku. Zapravo mi se čini da to stoji za sve te protestantske zemlje. Puno se naših ljudi zezne odlazeći gore. Misle radit će, a pod time mislim da će raditi kao na ovim prostorima, a kad ono tamo ubitačno radno vrijeme i tempo. Tko na to nije spreman ili ako je široke slavonske duše bolje mu je da ostane ovdje.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Lega mi je gore u Švedskoj, kaže nije problem rad i temo, nego što su Švedi emotivni krepili, nema kod njih ništa drugo osim rada i bilance, sve ti određeuju a kao velika demokracija, pušenje je zabranjeno u stanovima, automobilima i javnim parkovima, znači pušiti moreš svuda drugdje samo te svi čudno gledaju, ali zato im prodavači heroina i đankiji uopće ne smetaju, nitko se ne druži sa nikim, a vikendom se opijaju kao da im je rodno selo izgorilo, a zato preko tjedan neće niti na kavu otići, a ono ja tamo ne išao nikada...
Kermit-
2014-04-17
Ja sam mogao otic gdje sam htio..ali ne zelim...jer sam radio vani..ne zbog love..jednostavno zbog mentaliteta ljudi..dobro kaze bosanac...mi se previse rugamo sebi i to oni pametuju koji bjelog svijeta nisu vidili..kakva tamo demokracija...ako si szranac vjecno si drugi zivotni razred..bolje meni ovdje za 3600 kn nego vani...realan i posten covjek ce reci nija vani sve bijelo mnogo je i crnila
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
bio sam i ja kod sweda, narod ukurcu i nista cudno da ce ih ovi kozojebi razvaliti ko beba zvecku, ljudima je zivot sveden na opijanje vikendom i rad preko tjedna dok kozojebi uzivaju, jebe im se, drmaju socijalu i imaju vremena napretek za smisljat pizdarije, inace sam bio gore dva pita po 6 mjeseci i mogu reci da se nisam prevario ni u prvom ni u drugom dojmu, isti kuratz je i danska i norveska, i islandvuksadinare wrote:Ja sam mogao otic gdje sam htio..ali ne zelim...jer sam radio vani..ne zbog love..jednostavno zbog mentaliteta ljudi..dobro kaze bosanac...mi se previse rugamo sebi i to oni pametuju koji bjelog svijeta nisu vidili..kakva tamo demokracija...ako si szranac vjecno si drugi zivotni razred..bolje meni ovdje za 3600 kn nego vani...realan i posten covjek ce reci nija vani sve bijelo mnogo je i crnila
svabe malo odudaraju al austrijanci su sasma druga prica, to kod osterajhera ne prolazi, cak i ovo sto im sad uvaljuju sa kozojebima i slicno nece proci jer oni nisu izdresirani kao svedi , inace kad bih mogao naci neku sigurnost u hrvatskoj ja bih se vratio i za manju lovu sljakat al imam prejebena iskustva, posla uvijek ima al ako ne dobijes placu onda ide ono natezanje, medjutim tu pravni sistem ne pomaze cak i odmaze vise, zadnji put sam morao covjeku stavit noz pod grlo za placu, reko dosta toga sranja,
Svaka selidba ili iseljavanje negdje ima vise faza. Netko ih prolazi lakse netko teze. Sest mjeseci ili godinu ne znace apsolutno nista . Ok, mogu se primjetiti neke karakteristike ali sto si dulje i sto bolje upoznajes jezik i kulkturu, otvaraju se nova polja i vidici. Razlika je i razina skolovanja i sa kojom vrstom ljudi kroz posao dolazis u kontakt jer su oni lice drzave koje ti vidis. U kratkom vremenu jedino mozes izvrsiti vremensku analizu. Jeli hladno, vruce, vjetrovito i sl. Ostalo trazi vise vremena. Da i prilagodba apsolutno ne znaci slaganje sa svime oko sebe ili tako sto.
2014-04-14
socijalizam je razjeba skandinavce
Guest- Guest
Pa kažem ako si "široke slavonske duše" bolje ti je ostati tu. Drugi je to mentalni sklop. Red, rad i disciplina sa kreativnim ludilom petkom i subotom i to je to.asilovski wrote:Lega mi je gore u Švedskoj, kaže nije problem rad i temo, nego što su Švedi emotivni krepili, nema kod njih ništa drugo osim rada i bilance, sve ti određeuju a kao velika demokracija, pušenje je zabranjeno u stanovima, automobilima i javnim parkovima, znači pušiti moreš svuda drugdje samo te svi čudno gledaju, ali zato im prodavači heroina i đankiji uopće ne smetaju, nitko se ne druži sa nikim, a vikendom se opijaju kao da im je rodno selo izgorilo, a zato preko tjedan neće niti na kavu otići, a ono ja tamo ne išao nikada...
2015-07-23
isusami da ste gladni išli bi bilo di u švedsku, njemačku ,irsku kao što je pola slavonije odselilo.. pošto niste gladni stojite di stojite.
inače nevidim po čemu je život lakši "u norveškoj" nego što slavonci dolaze na ljeto u dalmaciji.. rade +50+60sati tjedno, za 4500kuna, -radije u švedsku i njemačku
inače nevidim po čemu je život lakši "u norveškoj" nego što slavonci dolaze na ljeto u dalmaciji.. rade +50+60sati tjedno, za 4500kuna, -radije u švedsku i njemačku
Guest- Guest
Ne znam tko je ovaj i zasto je izjavio sto je izjavio. nekih tu problema nema, vrati se u Bosnu i mirna Bosna. Mnoge strance pere nostalgija. Druge pere bolja mladost. Trece , Bog dragi zna. Bilo kako bilo ali dobro je ako mozes birati. Jebes Norvesku odo ja majci u Bosnu. Zasto, zato jer ja sam odrastao uz ratne filmove u boji, naroddne pjeme pune boli, ceste tucnjave u skoli, jer ja sam bio stvarno sretno dijete....
2014-04-14
Koji denegerici... I k tome još žešći rasisti nego Balkanci. Toliko su napredni da su asocijalni narod.
Ovo sad kao argument treba koristiti protiv svakih antihrvatskih elemenata.
Guest- Guest
U norveskoj narocito stariji ljudi,gotovo sa mrznjom i prezirom gledaju na strance,ne do Bog da si nigga ili Arap,odnosno Ziggeficker..
Guest- Guest
Gomila gluposti i predrasuda je izvaljena od strane toga Bosanca u emisiji.
Majketimile doveli Bosanca u emisiju da pouči pučanstvo kako je u Švedskoj.
---16 sati rade jadni a u kreditima, ne smiju pušiti, samo piju vikendom, povraćaju
i tuku se, sa nikim se ne druže......protestanti.......----- i ostala sranja.
Družio se sa Njemcima koji me i danas posjećuju i obratno, imao cure Njemice itd.
-------------------------------------------------
Ni tu se ne družiš sa svakim koga sretneš na ulici. I ne smiješ pušiti na javnim mjestima,
a kurca mi, nema toga da bi mi zabranio zapaliti u svojoj kući ili popiti čašu vina svaki dan
iza ručka. I tu se radi 10 sati ( laže da rade 16 h dnevno, laže) i tako dalje. Žvaka za seljaka
su te gastarbajterske spike. Živio sam i ja 8 god. u Berlinu pa mi neće tamo neko piskaralo
mazati u oči. Po tikovima vidiš da je u banani. Hajde nazad onda ako ti ne valja.
Ja žalim neki put šta sam se vratio.
Majketimile doveli Bosanca u emisiju da pouči pučanstvo kako je u Švedskoj.
---16 sati rade jadni a u kreditima, ne smiju pušiti, samo piju vikendom, povraćaju
i tuku se, sa nikim se ne druže......protestanti.......----- i ostala sranja.
Družio se sa Njemcima koji me i danas posjećuju i obratno, imao cure Njemice itd.
-------------------------------------------------
Ni tu se ne družiš sa svakim koga sretneš na ulici. I ne smiješ pušiti na javnim mjestima,
a kurca mi, nema toga da bi mi zabranio zapaliti u svojoj kući ili popiti čašu vina svaki dan
iza ručka. I tu se radi 10 sati ( laže da rade 16 h dnevno, laže) i tako dalje. Žvaka za seljaka
su te gastarbajterske spike. Živio sam i ja 8 god. u Berlinu pa mi neće tamo neko piskaralo
mazati u oči. Po tikovima vidiš da je u banani. Hajde nazad onda ako ti ne valja.
Ja žalim neki put šta sam se vratio.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
sto se tice pusenja u stanu,ebi ga..kad sam ulazio u ovaj dvosobni,gazda je rekao da je pusenje zabranjeno..u sobama i hodniku ima onaj protupozarni alarm,koji se ukljuci ako zesce prdnes,u kuhinji-vidi cuda-nema--ebo sam mu mater svapsku u sebi i jos tada,sam bio dimio,pa sam senzore stavio na najmanje osjetljivo i pušario..kasnije sam prestao i to je bilo to..
Mislim ne moze ti zabraniti dimiti u 4 zida,koje sam placas,ali svakako ce pokusati..
De nek Turcima zabrane pušenje...
Mislim ne moze ti zabraniti dimiti u 4 zida,koje sam placas,ali svakako ce pokusati..
Guest- Guest
Fénix wrote:Koji denegerici... I k tome još žešći rasisti nego Balkanci. Toliko su napredni da su asocijalni narod.
A šta se čudiš.
Sad oni ispadaju žešći rasisi od Balkanaca jer nekima smetaju tamnoputi islamisti a
tu još gore jer se ne podnose isti narodi, iste vjere, susjedi, sugradjani.
hdz mrzi sdp a njihovi birači mrze one duge
kako je lako druge etiketirati.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Dobro mu je netko na Lupigi napisao da je izgubljen kao prase u Teheranu. Ono on mora raditi i paziti na propise. Čovjeku da mozak stane.
2015-07-23
Da moram trbuhom za kruhom iz Hrvatske, idem u Ameriku, Australiju ili Novi Zeland. Nikakva Europa, čak ni Njemačka ili Austrija.asilovski wrote:http://lupiga.com/vijesti/razgovor-s-bekimom-sejranovicem-bosna-je-sjebana-ali-norveska-je-gora
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Realno, Balkanci previše puše, to je valjda ostavština Turaka. Nema birtije u koju zađeš na Balkanu a da poslije ne smrdiš po cigaretama, makar ne zapalio ni jednu.bogomdani wrote:sto se tice pusenja u stanu,ebi ga..kad sam ulazio u ovaj dvosobni,gazda je rekao da je pusenje zabranjeno..u sobama i hodniku ima onaj protupozarni alarm,koji se ukljuci ako zesce prdnes,u kuhinji-vidi cuda-nema--ebo sam mu mater svapsku u sebi i jos tada,sam bio dimio,pa sam senzore stavio na najmanje osjetljivo i pušario..kasnije sam prestao i to je bilo to..
2015-08-09
Leviathan2 wrote: medjutim tu pravni sistem ne pomaze cak i odmaze vise, zadnji put sam morao covjeku stavit noz pod grlo za placu, reko dosta toga sranja,
2015-08-09
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Dodik: Države Republika Srpska, Herceg-Bosna i Bosna bi bile uspješnije
» Norveška je ipak Norveška
» Dodik: Zato će se sve ovo završiti tako što će Republika Srpska biti država, Herceg-Bosna druga i neka Bosna, gdje će biti Bošnjaci - rekao je Dodik.
» Progresivna Norveška ide dalje....
» Irska i Norveška će priznati palestinsku državu
» Norveška je ipak Norveška
» Dodik: Zato će se sve ovo završiti tako što će Republika Srpska biti država, Herceg-Bosna druga i neka Bosna, gdje će biti Bošnjaci - rekao je Dodik.
» Progresivna Norveška ide dalje....
» Irska i Norveška će priznati palestinsku državu
Page 1 of 4