ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora Empty BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora

Post by Kermit 13/3/2016, 16:54

http://lupiga.com/vijesti/razgovor-s-bekimom-sejranovicem-bosna-je-sjebana-ali-norveska-je-gora
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora Empty Re: BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora

Post by IL Risorto 13/3/2016, 17:05

Zanimljivo. :coffee
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora Empty Re: BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora

Post by gargamel0101 13/3/2016, 17:08

U Norveškoj je država preuzela socijalnu mrežu. Mi se ovdje snalazimo; ako nemaš para otići ćeš kod prijatelja, kod familije, posudit ćeš. Tamo toga nema. Tamo moraš otić' u državni ured, popunit formular, dobit socijalnu pomoć. Čim se malo ne uklapaš u te neke šeme - ti si isp'o, a kad ispadneš odmah si na ulici. Nakon dva mjeseca ulice si gotov. Niko te neće zaposlit. Bio si alkoholičar, narkoman... Nakon toga nema nazad. Nema ni onog: ja ću malo pijuckat, malo se zabavljat, a malo radit. Od ponedjeljka do petka se radi. Da te neko utorkom vidi kako piješ vino ti bi dobio otkaz kao alkoholičar. Utorkom se ne pije. Ali petkom i subotom, to je takav raspašoj da bi ti se povraćalo da to vidiš. I nisu to klinci, nego ovako, ljudi, djedovi i babe. Povraćaju, padaju po ulici, pišaju. Zamisli sad, sve kafane i klubovi zatvore se u tri sata pa na cesti u to vrijeme imaš sto hiljada pijanih ljudi. Doslovno. To su urlikanja, tučnjave... Mašina je gore savršena. Čim kreneš u život imaš tri kredita i nema neću radit po šesnaest sati, nego ću radit pet sati. Nema toga. "

Pa prije dvije-tri godine bila neka mala što je studirala sociologiju u Kanadi i na HTV-u kaže kako joj Kanada nije po ćefu jer se puno radi i kako se misli vratiti doma. Ta je emisija bila u jeku kada je jako puno Hrvata išlo za Kanadu.

Ovaj raspašoj od petka do subote stoji i za Irsku. Zapravo mi se čini da to stoji za sve te protestantske zemlje. Puno se naših ljudi zezne odlazeći gore. Misle radit će, a pod time mislim da će raditi kao na ovim prostorima, a kad ono tamo ubitačno radno vrijeme i tempo. Tko na to nije spreman ili ako je široke slavonske duše bolje mu je da ostane ovdje.
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Kermit 13/3/2016, 17:18

Lega mi je gore u Švedskoj, kaže nije problem rad i temo, nego što su Švedi emotivni krepili, nema kod njih ništa drugo osim rada i bilance, sve ti određeuju a kao velika demokracija, pušenje je zabranjeno u stanovima, automobilima i javnim parkovima, znači pušiti moreš svuda drugdje samo te svi čudno gledaju, ali zato im prodavači heroina i đankiji uopće ne smetaju, nitko se ne druži sa nikim, a vikendom se opijaju kao da im je rodno selo izgorilo, a zato preko tjedan neće niti na kavu otići, a ono ja tamo ne išao nikada...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by vuksadinare 13/3/2016, 17:19

Ja sam mogao otic gdje sam htio..ali ne zelim...jer sam radio vani..ne zbog love..jednostavno zbog mentaliteta ljudi..dobro kaze bosanac...mi se previse rugamo sebi i to oni pametuju koji bjelog svijeta nisu vidili..kakva tamo demokracija...ako si szranac vjecno si drugi zivotni razred..bolje meni ovdje za 3600 kn nego vani...realan i posten covjek ce reci nija vani sve bijelo mnogo je i crnila
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Leviathan2 13/3/2016, 17:37

vuksadinare wrote:Ja sam mogao otic gdje sam htio..ali ne zelim...jer sam radio vani..ne zbog love..jednostavno zbog mentaliteta ljudi..dobro kaze bosanac...mi se previse rugamo sebi i to oni pametuju koji bjelog svijeta nisu vidili..kakva tamo demokracija...ako si szranac vjecno si drugi zivotni razred..bolje meni ovdje za 3600 kn nego vani...realan i posten covjek ce reci nija vani sve bijelo mnogo je i crnila
bio sam i ja kod sweda, narod ukurcu i nista cudno da ce ih ovi kozojebi razvaliti ko beba zvecku, ljudima je zivot sveden na opijanje vikendom i rad preko tjedna dok kozojebi uzivaju, jebe im se, drmaju socijalu i imaju vremena napretek za smisljat pizdarije,  inace sam bio gore dva pita po 6 mjeseci i mogu reci da se nisam prevario ni u prvom ni u drugom dojmu, isti kuratz je i danska i norveska, i island
svabe malo odudaraju al austrijanci su sasma druga prica, to kod osterajhera ne prolazi, cak i ovo sto im sad uvaljuju sa kozojebima i slicno nece proci jer  oni nisu izdresirani kao svedi ,  inace kad bih mogao naci neku sigurnost u hrvatskoj  ja bih se vratio i za manju lovu sljakat al imam prejebena iskustva, posla uvijek ima al ako ne dobijes placu onda ide ono natezanje, medjutim tu pravni sistem ne pomaze cak i odmaze vise, zadnji put sam morao covjeku stavit noz pod grlo za placu, reko dosta toga sranja,

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by abraham 13/3/2016, 18:01

Svaka selidba ili iseljavanje negdje ima vise faza. Netko ih prolazi lakse netko teze. Sest mjeseci ili godinu ne znace apsolutno nista . Ok, mogu se primjetiti neke karakteristike ali sto si dulje i sto bolje upoznajes jezik i kulkturu, otvaraju se nova polja i vidici. Razlika je i razina skolovanja i sa kojom vrstom ljudi kroz posao dolazis u kontakt jer su oni lice drzave koje ti vidis. U kratkom vremenu jedino mozes izvrsiti vremensku analizu. Jeli hladno, vruce, vjetrovito i sl. Ostalo trazi vise vremena. Da i prilagodba apsolutno ne znaci slaganje sa svime oko sebe ili tako sto.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2016, 18:10

socijalizam je razjeba skandinavce
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by gargamel0101 13/3/2016, 18:20

asilovski wrote:Lega mi je gore u Švedskoj, kaže nije problem rad i temo, nego što su Švedi emotivni krepili, nema kod njih ništa drugo osim rada i bilance, sve ti određeuju a kao velika demokracija, pušenje je zabranjeno u stanovima, automobilima i javnim parkovima, znači pušiti moreš svuda drugdje samo te svi čudno gledaju, ali zato im prodavači heroina i đankiji uopće ne smetaju, nitko se ne druži sa nikim, a vikendom se opijaju kao da im je rodno selo izgorilo, a zato preko tjedan neće niti na kavu otići, a ono ja tamo ne išao nikada...
Pa kažem ako si "široke slavonske duše" bolje ti je ostati tu. Drugi je to mentalni sklop. Red, rad i disciplina sa kreativnim ludilom petkom i subotom i to je to.
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2016, 18:32

isusami da ste gladni išli bi bilo di u švedsku, njemačku ,irsku kao što je pola slavonije odselilo.. pošto niste gladni stojite di stojite.

inače nevidim po čemu je život lakši "u norveškoj" nego što slavonci dolaze na ljeto u dalmaciji.. rade +50+60sati tjedno, za 4500kuna, -radije u švedsku i njemačku
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by abraham 13/3/2016, 18:48

Ne znam tko je ovaj i zasto je izjavio sto je izjavio. nekih tu problema nema, vrati se u Bosnu i mirna Bosna. Mnoge strance pere nostalgija. Druge pere bolja mladost. Trece , Bog dragi zna. Bilo kako bilo ali dobro je ako mozes birati. Jebes Norvesku odo ja majci u Bosnu. Zasto, zato jer ja sam odrastao uz ratne filmove u boji, naroddne pjeme pune boli, ceste tucnjave u skoli, jer ja sam bio stvarno sretno dijete....

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2016, 18:53

Koji denegerici... I k tome još žešći rasisti nego Balkanci. Toliko su napredni da su asocijalni narod. BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora 1f606 

Ovo sad kao argument treba koristiti protiv svakih antihrvatskih elemenata.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2016, 18:56

U norveskoj narocito stariji ljudi,gotovo sa mrznjom i prezirom gledaju na strance,ne do Bog da si nigga ili Arap,odnosno Ziggeficker..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 13/3/2016, 19:04

Gomila gluposti i predrasuda je izvaljena od strane toga Bosanca u emisiji.

Majketimile doveli Bosanca u emisiju da pouči pučanstvo kako je u Švedskoj.

---16 sati rade jadni a u kreditima, ne smiju pušiti, samo piju vikendom, povraćaju

i tuku se, sa nikim se ne druže......protestanti.......----- i ostala sranja.

Družio se sa Njemcima koji me i danas posjećuju i obratno, imao cure Njemice itd.

-------------------------------------------------

Ni tu se ne družiš sa svakim koga sretneš na ulici. I ne smiješ pušiti na javnim mjestima,

a kurca mi, nema toga da bi mi zabranio zapaliti u svojoj kući ili popiti čašu vina svaki dan

iza ručka. I tu se radi 10 sati ( laže da rade 16 h dnevno, laže) i tako dalje. Žvaka za seljaka

su te gastarbajterske spike. Živio sam i ja 8 god. u Berlinu pa mi neće tamo neko piskaralo

mazati u oči. Po tikovima vidiš da je u banani. Hajde nazad onda ako ti ne valja.

Ja žalim neki put šta sam se vratio.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 13/3/2016, 19:08

sto se tice pusenja u stanu,ebi ga..kad sam ulazio u ovaj dvosobni,gazda je rekao da je pusenje zabranjeno..u sobama i hodniku ima onaj protupozarni alarm,koji se ukljuci ako zesce prdnes,u kuhinji-vidi cuda-nema--ebo sam mu mater svapsku u sebi i jos tada,sam bio dimio,pa sam senzore stavio na najmanje osjetljivo i pušario..kasnije sam prestao i to je bilo to..
Mislim ne moze ti zabraniti dimiti u 4 zida,koje sam placas,ali svakako ce pokusati..
De nek Turcima zabrane pušenje... jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 13/3/2016, 19:13

Fénix wrote:Koji denegerici... I k tome još žešći rasisti nego Balkanci. Toliko su napredni da su asocijalni narod. BEKIM SEJRANOVIĆ: Bosna je sjebana, ali Norveška je gora 1f606 

Ovo sad kao argument treba koristiti protiv svakih antihrvatskih elemenata.

A šta se čudiš. 

Sad oni ispadaju žešći rasisi od Balkanaca jer nekima smetaju tamnoputi islamisti a

tu još gore jer se ne podnose isti narodi, iste vjere, susjedi, sugradjani. 

hdz mrzi sdp a njihovi birači mrze one duge 

kako je lako druge etiketirati.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by gargamel0101 13/3/2016, 19:37

Dobro mu je netko na Lupigi napisao da je izgubljen kao prase u Teheranu. Ono on mora raditi i paziti na propise. Čovjeku da mozak stane.
gargamel0101
gargamel0101

2015-07-23

Back to top Go down

Post by melkior 13/3/2016, 22:21

asilovski wrote:http://lupiga.com/vijesti/razgovor-s-bekimom-sejranovicem-bosna-je-sjebana-ali-norveska-je-gora
Da moram trbuhom za kruhom iz Hrvatske, idem u Ameriku, Australiju ili Novi Zeland. Nikakva Europa, čak ni Njemačka ili Austrija.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 13/3/2016, 22:24

bogomdani wrote:sto se tice pusenja u stanu,ebi ga..kad sam ulazio u ovaj dvosobni,gazda je rekao da je pusenje zabranjeno..u sobama i hodniku ima onaj protupozarni alarm,koji se ukljuci ako zesce prdnes,u kuhinji-vidi cuda-nema--ebo sam mu mater svapsku u sebi i jos tada,sam bio dimio,pa sam senzore stavio na najmanje osjetljivo i pušario..kasnije sam prestao i to je bilo to..
Mislim ne moze ti zabraniti dimiti u 4 zida,koje sam placas,ali svakako ce pokusati..
De nek Turcima zabrane pušenje... jocolor
Realno, Balkanci previše puše, to je valjda ostavština Turaka. Nema birtije u koju zađeš na Balkanu a da poslije ne smrdiš po cigaretama, makar ne zapalio ni jednu.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 13/3/2016, 22:26

Leviathan2 wrote: medjutim tu pravni sistem ne pomaze cak i odmaze vise, zadnji put sam morao covjeku stavit noz pod grlo za placu, reko dosta toga sranja,
:|
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics