ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle  - Page 3 Empty Re: Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle

Post by debotoijusto 12/3/2016, 16:24

Brigate Rosse wrote:
Ero wrote:
Yehudi wrote:

I kod nas poštari voze el. bicikle.

0,25 kW, brzina do 25 km/h u odnosu na 1,50 kW, brzina cca70 km/h.

Električni bicikli snage do 0,25kW kojima je elektromotor ugrađen kao pomoć vozaču prema postojećem zakonu spadaju u kategoriju bicikala. Drugim riječima, za prometovanje ovih bicikala nije potrebna registracija ni vozačka dozvola jer se Direktivom Europskog parlamenta, te Pravilnikom o homologaciji motornih vozila postupak homologacije ne odnosi na bicikle koji se upravljaju pedalama i koji su opremljeni jednim pomoćnim električnim motorom maksimalne kontinuirane snage 0,25kW, čija se izlazna vrijednost stalno smanjuje i konačno isključuje kada vozilo postigne brzinu od 25 km/h, ili ranije, ako biciklist prestane gaziti pedale.

Kako takvo vozilo ne podliježe postupku tehničkog pregleda, sukladno članku Zakona o sigurnosti prometa na cestama ne podliježe ni postupku registracije vozila.

Kada je riječ o električnim biciklima koji se isključivo pokreću elektromotorom, kakvi su na našim prometnicama vrlo rijetki i uglavnom su u obliku skutera ili romobila, vozači koji njima upravljaju moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.

ovakav posjedujem i odlican za grad , istina kod vecih uspona treba pedalirat kao pomoc ali onako dalmatinski , lagano :)
to mi najbolja kupovina u zadnje vrijeme

debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle  - Page 3 Empty Re: Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle

Post by Ero 12/3/2016, 16:25

Brigate Rosse wrote:
Ero wrote:
deda na aparatima wrote:
bogomdani wrote:Lik ima hrpu patenata i dobija tantijeme..auti i motoradi su samo nusproizvod..pametno decko radi-cestitke..
Weberu,pojedi si džigeru... jocolor
Svi patenti su javni, evo daj nam navedi koja je to njegova hrpa patenata od kojih zarađuje
toliko ste se uživjeli u tog lika da svaki dan izmišljate neke nove laži lol!
Od čega misliš da isplaćuje plate za 150 zaposlenih?
Zašto bi si natovario na glavu još novih 150, koje namjerava ove godine uposliti?
Zaključak bi ti mogao biti barem "Ima tu nešto, ali JA ne znam što". Barem to.  :)

ima tu nesto i zna se sto evo ti jedan primjer:

Ivan Rimac opet na sudu: zamaglili 333 mil. kuna tvrtke Slavonija DI

Odvjetništvo u Bjelovaru tereti Rimca da je uz pomoć partnera slavonskobrodsku tvrtku dva puta prodao

Ma je, sin Mate krade patente i tehnologiju, pa ih onda preprodaje najvećim proizvođačima automobila u svijetu. Lopina, kažemti.. :D

2014-04-23

Back to top Go down

Post by debotoijusto 12/3/2016, 16:29

Ero wrote:
deda na aparatima wrote:
bogomdani wrote:Lik ima hrpu patenata i dobija tantijeme..auti i motoradi su samo nusproizvod..pametno decko radi-cestitke..
Svi patenti su javni, evo daj nam navedi koja je to njegova hrpa patenata od kojih zarađuje
Zašto bi si natovario na glavu još novih 150, koje namjerava ove godine uposliti?
Zaključak bi ti mogao biti barem "Ima tu nešto, ali JA ne znam što". Barem to.  :)

@ero ruzo , nema patente ( bar neke bitne koji zaradjuju ) to sam izjavio zbog sporosti administracije/brzine razvoja
zaposljava od poneke prodaje , drzavnih poticaja , raznih ulagaca u pojedine projekte...
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 16:30

bogomdani wrote:
deda na aparatima wrote:
Eto pitaj ga sam,no lik je napravio neke brutalne pomake u autoindustriji,koje nisu prije njega imali niti bMW niti nitko drugi..

Sto mene pitas,sve je vezano za skladistenje el.energije,a i motori su revolucionarnog koncepta,kao i softwareska rjesenja za sve to...kad malo proucis,sve to sto je u autu treba itekako dobra ideja  i rjesenja da se natjera da radi kako treba..
Nemoj biti ljubomoran na neciju sposobnost i pamet.. :clown

Pa ja pitam tebe jer ti tvrdiš da zarađuje od hrpe patenata. Što je laž, koju je lako za provjeriti.

Kako se financira, pa prodao je preko 50% udjela u tvrtci nekim kinezima, valjda od tih novaca, no on nikakva auta nije prodao nikakvim Arapima, niti itko kupuje njegovu patentiranu tehnologiju jer on tehnologije nema.

Izmišljate 100 na sat, sve je nešto misteriozno i magično.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero 12/3/2016, 16:37

Ovima nema smisla išta objašnjavati. :offt

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 16:41

debotoijusto wrote:
Brigate Rosse wrote:
Ero wrote:
Yehudi wrote:

I kod nas poštari voze el. bicikle.

0,25 kW, brzina do 25 km/h u odnosu na 1,50 kW, brzina cca70 km/h.

Električni bicikli snage do 0,25kW kojima je elektromotor ugrađen kao pomoć vozaču prema postojećem zakonu spadaju u kategoriju bicikala. Drugim riječima, za prometovanje ovih bicikala nije potrebna registracija ni vozačka dozvola jer se Direktivom Europskog parlamenta, te Pravilnikom o homologaciji motornih vozila postupak homologacije ne odnosi na bicikle koji se upravljaju pedalama i koji su opremljeni jednim pomoćnim električnim motorom maksimalne kontinuirane snage 0,25kW, čija se izlazna vrijednost stalno smanjuje i konačno isključuje kada vozilo postigne brzinu od 25 km/h, ili ranije, ako biciklist prestane gaziti pedale.

Kako takvo vozilo ne podliježe postupku tehničkog pregleda, sukladno članku Zakona o sigurnosti prometa na cestama ne podliježe ni postupku registracije vozila.

Kada je riječ o električnim biciklima koji se isključivo pokreću elektromotorom, kakvi su na našim prometnicama vrlo rijetki i uglavnom su u obliku skutera ili romobila, vozači koji njima upravljaju moraju imati važeću vozačku dozvolu AM kategorije, a vozila kojima upravljaju moraju biti registrirana i osigurana.

ovakav posjedujem i odlican za grad , istina kod vecih uspona treba pedalirat kao pomoc ali onako dalmatinski , lagano :)
to mi najbolja kupovina u zadnje vrijeme

odlicna investicija.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 16:45

deda na aparatima wrote:
bogomdani wrote:
deda na aparatima wrote:
Eto pitaj ga sam,no lik je napravio neke brutalne pomake u autoindustriji,koje nisu prije njega imali niti bMW niti nitko drugi..

Sto mene pitas,sve je vezano za skladistenje el.energije,a i motori su revolucionarnog koncepta,kao i softwareska rjesenja za sve to...kad malo proucis,sve to sto je u autu treba itekako dobra ideja  i rjesenja da se natjera da radi kako treba..

Pa ja pitam tebe jer ti tvrdiš da zarađuje od hrpe patenata. Što je laž, koju je lako za provjeriti.

Kako se financira, pa prodao je preko 50% udjela u tvrtci nekim kinezima, valjda od tih novaca, no on nikakva auta nije prodao nikakvim Arapima, niti itko kupuje njegovu patentiranu tehnologiju jer on tehnologije nema.

ne zaradjuje od hrpe patenata jer ih kao prvo nema. nema hrpu nego dva patenta i nije ih nikome prodao ni licencirao prema tome na patentima ne zaradjuje ni cent ustvari patenti mu stvaraju trosak jer cuvanje patenta kosta novaca.

SYSTEM AND PROCESS FOR MANTAINING OF WORKING TEMEPERATURE OF BATTERY CELLS FOR STARTER ACCUMULATORS IN VEHICLES
European Patent Application EP2798692 Kind Code: A1

Inventors:
Rimac, Mate (Industrijska cesta 13, HR-10431 Sveta Nedjelja, HR)
Application Number:
EP20110813888
Publication Date:
11/05/2014
Filing Date:
12/02/2011

Assignee:
Rimac, Automobil D. O. O. (Industrijska cesta 13, 10431 Sveta Nedjelja, HR)
International Classes:
H01M10/0525; B60L11/18; H01M10/48; (IPC1-7): H01M10/50

Attorney, Agent or Firm:
Sucic, Tatjana (Callidea Ltd. Ogrizoviceva 9, 10000 Zagreb, HR)

----------------

Title:
A VEHICLE REAR-VIEW MIRROR SHIFTING SYSTEM IMPLEMENTED WITH AIM TO ELIMINATE THE DEAD ANGLE
European Patent Application EP2129549 Kind Code: A1
Inventors:
Rimac, Mate (Konscica 125a, 10430 Samobor, HR)
Application Number:
EP20080737278
Publication Date:
12/09/2009
Filing Date:
03/04/2008

Assignee:
Rimac, Mate (Konscica 125a, 10430 Samobor, HR)
International Classes:
B60R1/02
European Classes:
B60R1/02F

Other References:
See references of WO 2008107728A1
Attorney, Agent or Firm:
Sucic, Tatjana (Vivalang d.o.o. Pustoselina 7A, HR-10000 Zagreb, HR)

---------------------

Title:
System And Process For Maintaining Of Working Temperature Of Battery Cells For Starter Accumulators In Vehicles
United States Patent Application 20140329114 Kind Code: A1
Abstract:
A battery management system to maintain cell temperature in automobile starter batteries, containing lithium-ion; lithium-iron-phosphate battery cells mutually connected in series and parallel. Cell temperature management and measurement, and voltage measurement of each individual battery cell and for cell heating management units have a temperature sensor mounted directly on one of the cells. A predefined upper temperature value t2 and a lower temperature value t1 are used to determine whether to activate or deactivate heating of the battery cells. The working temperature of the battery cells is maintained by a heater in the form of foil pasted over the cells, or, in case of flat cells, by a heater in the form of flat foil placed in between the cells or by a shared heater of any form inside the casing.

Inventors:
Rimac, Mate (Sveti Martin pod Okicem, HR)
Application Number:
14/362340
Publication Date:
11/06/2014
Filing Date:
12/02/2011

Assignee:
RIMAC MATE
Primary Class:
429/50
Other Classes:
429/62
International Classes:
H01M10/625; H01M10/48; H01M10/615; H01M10/63; H01M10/6571
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 16:48

deda na aparatima wrote:
bogomdani wrote:
deda na aparatima wrote:

Ne tebi,nego balkanskim likovima opcenito bilo sto objasnjavati je vrlo jalov i besmislen posao..Da ne idem u materiju,jer je opet neces razumiti,da skratim..
Otvori ti firmu,cujem da si prilicno uman,pa prodaj Kinezima ili ovima i onima,koji znaju sa novcem i u biznis ulaze prvo se savjetujuci sa odvjetnicima za to podrucje,pa tek onda investiraju,prodati Mooda Pod Boobrege..i od toga opet redovno isplacuj placu najmanje inzenjerima...
Lik nije kriv i ne mora se opravdavati ili dokazivati nevinost..Prvo mu ti DOKAZI da je to sto tvrdis.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 16:55

bogomdani wrote:
Ne tebi,nego balkanskim likovima opcenito bilo sto objasnjavati je vrlo jalov i besmislen posao..Da ne idem u materiju,jer je opet neces razumiti,da skratim...
Eto ja ne pušim te priče o Rimcu, kao što nisam pušio ni tvoje o tvom velikom Židovstvu, mossadu ili čemu već, a to da se vas dva slažete, očito imate neke zajedničke crte.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 17:21

deda na aparatima wrote:
bogomdani wrote:
Ne tebi,nego balkanskim likovima opcenito bilo sto objasnjavati je vrlo jalov i besmislen posao..Da ne idem u materiju,jer je opet neces razumiti,da skratim...
Eto ja ne pušim te priče o Rimcu, kao što nisam pušio ni tvoje o tvom velikom Židovstvu, mossadu ili čemu već, a to da se vas dva slažete,  očito imate neke zajedničke crte.
Tako je-..dizemo tlak u nebesa Looserima...a imamo i love... dodatno dizanje tlaka.. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 12/3/2016, 17:28

debotoijusto wrote:
Ero wrote:
deda na aparatima wrote:

@ero ruzo , nema patente ( bar neke bitne koji zaradjuju ) to sam izjavio zbog sporosti administracije/brzine razvoja
zaposljava od poneke prodaje , drzavnih poticaja , raznih ulagaca u pojedine projekte...

Od državnih poticaja ne zarađuje ništa, prvo jer ih za to što on radi nema, drugo oni ti samo mogu pokriti mali dio troškova. Od ulagača ne zarađuješ, nego ulagači očekuju zaradu.

A patente prodaje, odnosno preciznije tehnologiju, novi koenigsegg kao ključni dio ima rimčev sklop, recimo. Auto od dva milijuna dolara (prije poreza).

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus 12/3/2016, 17:30

usput, rimac radi dosta i za velike proizvođače, naravno ne pravi im akumulatore nego razvija za njih određene tehnološke sklopove, a auto mu služi kao izlog tehnologije.

150 zaposlenih, neka svaki ima bruto samo 10 000 mjesečno, a ima više, godišnje 180 000 000 kuna za plaće, isplati ako si džek.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 17:35

E pa o tome je rijec..stoka sitna zuba ljubomorno navalila okrivljivati covjeka za ovo i ono..Malo je reci da zele da mu krepa Krava ....e sto ti je shebani DNA No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 12/3/2016, 17:39

marcellus wrote:
debotoijusto wrote:
Ero wrote:
deda na aparatima wrote:

Od državnih poticaja ne zarađuje ništa, prvo jer ih za to što on radi nema, drugo oni ti samo mogu pokriti mali dio troškova. Od ulagača ne zarađuješ, nego ulagači očekuju zaradu.

A patente prodaje, odnosno preciznije tehnologiju, novi koenigsegg kao ključni dio ima rimčev sklop, recimo. Auto od dva milijuna dolara (prije poreza).

Maksimalni iznos potpore, koju je poduzetnik mogao dobiti za svoj projekt, iznosio je 2 milijuna kuna. Potpore po Operativnom programu ostavrile su 92 tvrtke.
Među poznatijim tvrtkama koje su dobile poticaje su Cedevita, (2 milijuna kuna), Pliva (2 milijuna kuna), te Rimac Automobili (1,8 milijuna kuna).

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vrdoljak-dijeli-poticaje-cedeviti-i-plivi-po-dva-milijuna-kuna-rimcu-18-milijuna/843177.aspx

Mi smo do sad dobili 100.000 eura poticaja od Ministarstva gospodarstva i BICRO-a (Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske) i dobili smo jedan kredit od HBOR-a koji nam je prebrodio razdoblje dok nismo dobili investiciju, i garanciju od HAMAG-a.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veliki-intervju-s-matom-rimcem-nasi-su-decki-kao-superman--spase-svijet-a-ne-smiju-reci-za-to/786439.aspx

od ulagaca je dobio sto , mirisni boric za auto ?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 17:41

debot,ne budi zavidan..ono krucijalno u poslovnim ugovorima je u sustini poslovna tajna..nikad neces saznati sto je dobio..koje uvjete ima,i sve vezano za financije..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 12/3/2016, 17:45

bogomdani wrote:debot,ne budi zavidan..ono krucijalno u poslovnim ugovorima je u sustini poslovna tajna..nikad neces saznati sto je dobio..koje uvjete ima,i sve vezano za financije..
krivo si shvatio , meni je rimac dobra prica i treba vise takvih samo iznosim vec izrecene stvari vise puta , dakle drzava dala potpore i ulagaci ulozili novac , nesto se proda i razvoj donese nekakvu korist za sve u konacnici
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by abraham 12/3/2016, 18:06

Rimac sam po sebi nije nesto jako zanimljivo. Zanimljiv je odnos prema njemu i njgovom radu. Covjek se trudi da uradi nesto. Problem je da se na njega starta iz prve. Onako antifasisticki, znamo mi. Ako je ista potrebito DNRH to je poduzetnicki duh i nove inicijative. Ukoliko od novih inicijativa, ideja i sl samo 10% prodje, zemlja je na konju. Sto se dogadja?? Ne samo Rimac vec bilo tko, tko pokusa uraditi nesta, dici se iznad sivila i prosjecnosti, bude brutalno srezan. Drzavi treba vise politicara i ministara, jebes kreativce sa voljom. Zemlja mediokriteta i ispodprosjecnih. Kila mozga daleko ispod dvije marke. Bosansake.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by abraham 12/3/2016, 18:06

Boljsevicko-mediteranski mentalni sklop.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Riplex 12/3/2016, 19:12

abraham wrote:
Riplex wrote:
abraham wrote:Bicikl je dobro skup. Bilo kako bilo eto, kome ovaj ercegovac moze prodati svoje proizvode. poluåpismenim kmicama po africkim zabitima. To mu je sigurno ercegovacki adz sredio. Novine pisu samo o njemu. Sto ce biti kada zaposli jos 150 ljudi??? Pocet ce se pojavljivati i na javnoj tv. Tjeraj djubre natrag u ercegovinu. Ocemo Puhovske, Goldsaitne, Mime i sl a ne ovog neandretalca. Tststststststss Kila mozga...

Salu na stranu, cestitke, sve i da nije istina.

Kolega ispravak ne točnog navoda, momak nije ero
Mea culpa kolega. Ispricavam se. U biti isto govno, erceg-bosanac, dotepenac i sl. Potpuno nebitno za klasicni rvatski jalnuski simptom. Nije nas i slus.
Bilo kako bilo od cijelog posla navjerojatnije nece biti nista. Nije to samo prodati bicikl. Moras imati servis  i rezervne dijelove i obucen personal na mjestu i sl. Zna to Rimac puno bolje od mene i ostalih jalnusakih izmeta koji ce sutra slaviti propalu inicijativu i propast "ercegovackog" tajkuna. Covjek pokusava i po meni izgleda zna sto radi. Mozda samo jedna epizoda za popunu Cv-a?? Mozda pokusni period u teskim vremenskim i terenskim uvjetima?? Tko zna?? Bitno ga je na prvu popljuvati omalovaziti. Zasto??? Jer nije nas, valjda. Dobro je svijetu u DNRH, jos uvijek, jako dobro.
Ma to je samo tehnikalija. Naši smo :)
Momka sam upozno prije par godina, nemam ništa loše reć. A ovi što mole boga da padne, e sitne duše me ne zanimaju. Ta najbolje da ću plakati kad me takvi napadaju. To mi je pohvala

2015-07-27

Back to top Go down

Post by Riplex 12/3/2016, 19:16

2 milje poticaja minus porez i harači koje uplati u državnu blagajnu samo kroz plaće? Hehe

2015-07-27

Back to top Go down

Post by Guest 12/3/2016, 19:18

Interesantno..i Rimac je rodijen u Livnu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Back to top

- Similar topics