Bugar kupio tenkić i krenio u lov na migrante...
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Bugar kupio tenkić i krenio u lov na migrante...
....[size=59] Samoprozvani lovac na migrante Dinko Valev organizovao je čitave bande osvetnika koje patroliraju i bukvalno love ilegalne migrante po Bugarskoj, a to naziva sportom. Dinko Valev (29) je nabavio i dva oklopna vozila da bi mogao da patrolira kroz nedostupnu okolinu grada Jambola u blizini granice s Turskom. Valev kaže da su reakcije građana izuzetno pozitivne, pa pokušava da regrutuje još ljudi kako bi proširio svoju "osvetničku" operaciju. I ne samo to: on traži i da ga bugarska vlada sponzoriše i plati mu za svakog uhvaćenog migranta. Valev svakog ilegalnog migranta naziva džihadistom, ali poriče da svoje zatvorenike teroriše. "Opisao bih to kao jedan oblik sporta. A za sportistu ne možete da kažete da je nasilan", filozofira Valev i dodao da mu se javljaju ljudi s brdskim biciklima i psima kako bi mu pomogli da lovi ilegalne migrante. Neki, kao i on sam, idu u lov i na konjima. Kada migrante ulovi, Valev ih, tvrdi, preda policiji. Međutim, Helsinški odbor za ljudska prava, smatra Valeva kriminalcem a njegove akcije nezakonitim, pa zahtijeva od policije da prekine saradnju s njim. "Njegove žrtve su muškarci, žene i djeca koji bježe iz Sirije. Valev je priznao da umije da povrijedi te ljude. Jednom ih je natjerao da legnu potrbuške na zemlju i pola sata im prijetio smrću. Drugom prilikom hvalio se kako je lovio muškarca satima dok ga konačno nije uhvatio. Neprestano vrijeđa izbjeglice i jasno je da hoće da proširi svoj 'biznis' da bi nalovio više migranata. Još više zabrinjava to što želi da ga vlada finasira. On ne samo da širi strah od migranata u bugarskom društvu, već za to traži i podršku", kažu u Helsinškom odboru. To je izazvalo još veću podršku Valevu, a 2.000 ljudi je potpisalo peticiju. "Nemamo državu koja se brine za Bugare. Vrijeme je da se Bugari ujedine. Ponosan sam na ono što Dinko radi", kaže jedan njegov obožavalac. Drugi dodaje da je Valev heroj. "Treba nam više ljudi kao što je Dinko. Članove Helsinškog odbora treba strpati u zatvor, a ne Dinka, izdajice!" I njegov profil na Fejsbuku zatrpan je komentarima podrške. Valev je za bugarsku državnu televiziju objasnio da je počeo da patrolira poslije traumatičnog iskustva - migranti su ga napali kad je bio sam. Htjeli su da mu ukradu motor i vikali su "Alah". "Ništa ja ne organizujem, samo zovem ljude da mi se pridruže", rekao je i dodao da svakog ilegalnog migranta preda policiji. Policija ga ne dira; iako je ministrka unutrašnjih poslova Rumjana Bačvarova pozvala mjštane da prijave svaku ilegalnu aktivnost, Dinka niko neće da prijavi.[/size]
[size=59]link
[/size]
[size=59]link
[/size]
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Re: Bugar kupio tenkić i krenio u lov na migrante...
mutava baštarda wrote:[size=64]; iako je ministrka unutrašnjih poslova Rumjana Bačvarova pozvala mjštane da prijave svaku ilegalnu aktivnost, Dinka niko neće da prijavi.[/size]
[size=64]link
[/size]
2015-09-14
Tipičan primjer kaosa u kakvom se nalaze ljudi...Hoćete li se probuditi na vrijeme?
red wolf-
2016-02-10
Hoćete li vi doći sebi o puče ...probudite se dok nije prekasno oooooooo vi
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Gotovo je...Biti će sve brzo...Yehudi wrote:Hoćete li vi doći sebi o puče ...probudite se dok nije prekasno oooooooo vi
red wolf-
2016-02-10
@Yehudi, mogu te nešto pitati?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:@Yehudi, mogu te nešto pitati?
Na pp.....može, zašto ne.
2014-04-20
Ne, pitati ću te ovdje...Zašto vjeruješ u ljude?Yehudi wrote:red wolf wrote:@Yehudi, mogu te nešto pitati?
Na pp.....može, zašto ne.
red wolf-
2016-02-10
A u koga ću.
Smatram da mogu ostvariti sklad sa prirodom.
Kad tad
Kad tad
2014-04-20
Ti vjeruješ u što?...Yehudi wrote:A u koga ću.
Kad tad
Nakon što se često međusobno poubijaju reda radi...Nakon što su poubijali mnoštvo vrsta na Zemlji...Nakon što su Zemlju doveli na rub opstanka, ti što?...Vjeruješ u ljude?
red wolf-
2016-02-10
Ovaj bugar se probudio na vrijeme.red wolf wrote:Tipičan primjer kaosa u kakvom se nalaze ljudi...Hoćete li se probuditi na vrijeme?
Ne. Nije se probudio.mutava baštarda wrote:Ovaj bugar se probudio na vrijeme.red wolf wrote:Tipičan primjer kaosa u kakvom se nalaze ljudi...Hoćete li se probuditi na vrijeme?
red wolf-
2016-02-10
Iz moje perspektive izgleda prilično razbuđeno... s Marsa ne znam, neću komentirat...red wolf wrote:Ne. Nije se probudio.mutava baštarda wrote:Ovaj bugar se probudio na vrijeme.red wolf wrote:Tipičan primjer kaosa u kakvom se nalaze ljudi...Hoćete li se probuditi na vrijeme?
2015-09-14
red wolf wrote:Ti vjeruješ u što?...Yehudi wrote:A u koga ću.
Kad tad
Nakon što se često međusobno poubijaju reda radi...Nakon što su poubijali mnoštvo vrsta na Zemlji...Nakon što su Zemlju doveli na rub opstanka, ti što?...Vjeruješ u ljude?
Neka se pobiju dok ne ostane samo 300 ili samo 20 ljudi.
Ne briga me to, bolje i ne zaslužuju.
Ako se ne pobiju sami, priroda će se pobrinuti za to.
Kao sa štakorima isto.
Onda će se i priroda rekuperati.
2014-04-20
Nije li to tužno?Yehudi wrote:red wolf wrote:Ti vjeruješ u što?...Yehudi wrote:A u koga ću.
Kad tad
Neka se pobiju dok ne ostane samo 300 ili samo 20 ljudi.
Ne briga me to, bolje i ne zaslužuju.
Ako se ne pobiju sami, priroda će se pobrinuti za to.
Kao sa štakorima isto.
Onda će se i priroda rekuperati.
red wolf-
2016-02-10
Tačno! Nije se probudio. Ljudi su zaokupljeni drugorazrednim,čak trećerazrednim problemima, a nitko ne vidi zlosilja koja čovjek čini nad prirodom,nad vodama,nad biljnim i životinjskim svijetom,nad rudačama...
Treba samo proniknuti u umove američkih indijanaca i njihovih mudrih poglavica,koji su prije 200 godina upozoravali bijelu zvijer na posljedice koje bi mogle nastati.
Treba samo proniknuti u umove američkih indijanaca i njihovih mudrih poglavica,koji su prije 200 godina upozoravali bijelu zvijer na posljedice koje bi mogle nastati.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa misli što god hoćeš...mutava baštarda wrote:Iz moje perspektive izgleda prilično razbuđeno... s Marsa ne znam, neću komentirat...red wolf wrote:Ne. Nije se probudio.mutava baštarda wrote:Ovaj bugar se probudio na vrijeme.red wolf wrote:Tipičan primjer kaosa u kakvom se nalaze ljudi...Hoćete li se probuditi na vrijeme?
red wolf-
2016-02-10
hehehehehehehehehejastreb wrote:Tačno! Nije se probudio. Ljudi su zaokupljeni drugorazrednim,čak trećerazrednim problemima, a nitko ne vidi zlosilja koja čovjek čini nad prirodom,nad vodama,nad biljnim i životinjskim svijetom,nad rudačama...
red wolf-
2016-02-10
Što je tu toliko smiješno?red wolf wrote:hehehehehehehehehejastreb wrote:Tačno! Nije se probudio. Ljudi su zaokupljeni drugorazrednim,čak trećerazrednim problemima, a nitko ne vidi zlosilja koja čovjek čini nad prirodom,nad vodama,nad biljnim i životinjskim svijetom,nad rudačama...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nije ti smiješno čovječe?jastreb wrote:Što je tu toliko smiješno?red wolf wrote:hehehehehehehehehejastreb wrote:Tačno! Nije se probudio. Ljudi su zaokupljeni drugorazrednim,čak trećerazrednim problemima, a nitko ne vidi zlosilja koja čovjek čini nad prirodom,nad vodama,nad biljnim i životinjskim svijetom,nad rudačama...
red wolf-
2016-02-10
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kupio helikopter radi "lova" na migrante
» SAD: krenio državni udar protiv Trumpa!?!
» Sokol Marić kupio Ustavni sud RH-a
» sam sebi svoj kupio :)
» Šok i nevjerica: četnik kupio naš KRAŠ
» SAD: krenio državni udar protiv Trumpa!?!
» Sokol Marić kupio Ustavni sud RH-a
» sam sebi svoj kupio :)
» Šok i nevjerica: četnik kupio naš KRAŠ
Page 1 of 2