Ministar financija najavio smanjenje mase plaća i otkaze u javnoj upravi
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Ministar financija najavio smanjenje mase plaća i otkaze u javnoj upravi
kako ko,znam puno ljudi iz javnog sektora kojima skidam kapu,ali postoji problem i to svi znamoAntijunak wrote:Ma svakako vi svi u privatnom sektoru radite kao crnci, a mi u javnom sektoru ništa.vili40 wrote:prvo,najbitnije i najhitnije uskladiti javni sektor,javna poduzeća i lokalnu upravu sa privatnim sektorom
a drugo,postepeno smanjivati broj zaposlenih jer je prevelik
I treće,natjerati sve to nekako da počnu raditi i biti efikasniji,susretljiviji i ljubazniji jer će njihova plaća ovisiti o uspjesima onih kojima bi trebali služiti
vili40- Posts : 11074
2015-08-02
Pa onda ne treba generalizirati.vili40 wrote:kako ko,znam puno ljudi iz javnog sektora kojima skidam kapu,ali postoji problem i to svi znamoAntijunak wrote:Ma svakako vi svi u privatnom sektoru radite kao crnci, a mi u javnom sektoru ništa.vili40 wrote:prvo,najbitnije i najhitnije uskladiti javni sektor,javna poduzeća i lokalnu upravu sa privatnim sektorom
I treće,natjerati sve to nekako da počnu raditi i biti efikasniji,susretljiviji i ljubazniji jer će njihova plaća ovisiti o uspjesima onih kojima bi trebali služiti
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
ne generaliziram,baš suprotno.Ima jedan veliki broj ljudi koji su tamo ugurani samo zato da imaju posao i koji su tamo došli baš kao partijski uhljebi.E baš ti dižu prosjek i plaćeni su kao da rade za NASU a zapravo rade manju štetu kad su na bolovanju ili na produženom vikendu od utorka do ponedjeljka.Takve treba oplesti pa će ostalima biti bolje i zarađivati će više.Sad se već neko vrijeme priča o drugačijem sustavu nagrađivanja ali pitanje je kako će to završiti.Antijunak wrote:Pa onda ne treba generalizirati.vili40 wrote:kako ko,znam puno ljudi iz javnog sektora kojima skidam kapu,ali postoji problem i to svi znamoAntijunak wrote:Ma svakako vi svi u privatnom sektoru radite kao crnci, a mi u javnom sektoru ništa.vili40 wrote:prvo,najbitnije i najhitnije uskladiti javni sektor,javna poduzeća i lokalnu upravu sa privatnim sektorom
vili40-
2015-08-02
Nista ne dirati. To je najbolje. Kakove crne promjene?? Ovakov sustav nam je jos najveci sin nasih naroda i narodnosti, dupli narodni heroj i manga , ostavio. Poslije su dvije frakcije to doradjivale, sminkale i gurale. E necete djubradi mucka. Nema nista od ukidanja i promjena.
2014-04-14
gluposti, pa ne može rasti privatni sektor kada javni toliko traži para da država mora otimati od privatnika da nahrani sve te parazite, osim toga kod nas nitko neće nikoga zaposliti kada ti za jednog radnika treba svije neto plaće da bi isplatio brutodeda na aparatima wrote:Hrvatskoj ne trebaju otkazi, nego deficit od nekih 8%. Onda bi profit privatnog sektora bio dovoljno velik da krene sa zapošljavanjem novih radnika. Nakon što bi krenula potrošnja privatnog sektora država može onda polako smanjivati deficit.
Kermit-
2014-04-17
ne možeš platiti poreze dok ti država ne da novac, država je monopolist što se tiče valuteasilovski wrote:gluposti, pa ne može rasti privatni sektor kada javni toliko traži para da država mora otimati od privatnika da nahrani sve te parazite, osim toga kod nas nitko neće nikoga zaposliti kada ti za jednog radnika treba svije neto plaće da bi isplatio brutodeda na aparatima wrote:Hrvatskoj ne trebaju otkazi, nego deficit od nekih 8%. Onda bi profit privatnog sektora bio dovoljno velik da krene sa zapošljavanjem novih radnika. Nakon što bi krenula potrošnja privatnog sektora država može onda polako smanjivati deficit.
ako javni sektor ima suficti, to znači da građani imaju deficit,
ako država vodi deficit, to znači da građani i privatne tvrtke ostvaruju zaradu
tako da tko god zagovara štednju i rezanje, zapravo zagovara osiromašivanje građana i bankrot,
Guest- Guest
Ne shvaćaš me, jednostavno naša ekonomija ne može podnijet toliki teret i pritisak porezne i javnog sektora, bokte država ti uzima 1/2 zarade pa to je neizdrživo, a to radi jer su zapsolili stotine tisuća idota koji sjede po uredima i ništa ne radededa na aparatima wrote:ne možeš platiti poreze dok ti država ne da novac, država je monopolist što se tiče valuteasilovski wrote:gluposti, pa ne može rasti privatni sektor kada javni toliko traži para da država mora otimati od privatnika da nahrani sve te parazite, osim toga kod nas nitko neće nikoga zaposliti kada ti za jednog radnika treba svije neto plaće da bi isplatio brutodeda na aparatima wrote:Hrvatskoj ne trebaju otkazi, nego deficit od nekih 8%. Onda bi profit privatnog sektora bio dovoljno velik da krene sa zapošljavanjem novih radnika. Nakon što bi krenula potrošnja privatnog sektora država može onda polako smanjivati deficit.
ako javni sektor ima suficti, to znači da građani imaju deficit,
ako država vodi deficit, to znači da građani i privatne tvrtke ostvaruju zaradu
tako da tko god zagovara štednju i rezanje, zapravo zagovara osiromašivanje građana i bankrot,
Kermit-
2014-04-17
ako država troši taj novac koji prikuplja porezima, ako ga vraća natrag u ekonomiju, onda porezi nisu problemasilovski wrote:
Ne shvaćaš me, jednostavno naša ekonomija ne može podnijet toliki teret i pritisak porezne i javnog sektora, bokte država ti uzima 1/2 zarade pa to je neizdrživo, a to radi jer su zapsolili stotine tisuća idota koji sjede po uredima i ništa ne rade
ako država izvlači novac iz ekonomije, smanjuje BDP onda time osiromašuje građane
deficitom država povećava BDP te zaradu i štednju građana, dug države je profit privatnog sektora,
2015 država je imala deficit 20 milijardi kuna, 13-14 milijardi su građani stavili na štednju a oko 7 milijardi je otišlo na povećanje BDPa koji je rastao nekih 1,6%. (7/400*100=1,75% - iznosi su zaokruženi, da staviš stvarne vrijednost BDPa te deficita umanjenog za štednju dobio bi 1,6)
Guest- Guest
kako nisu problem? oni meni uzmu 1/2 od svega to daju uhljebima u Zagreb, moj grad ne dobije ništa, meni uzmu skoro sve jedini tko profitira je Bandić i more uhljeba, broj uhljeba eksponencijalno raste a broj osoba koji uplaćuju poreze se smanjuje, pa ako to nije problem ja stvarno ne znam šta je problemdeda na aparatima wrote:ako država troši taj novac koji prikuplja porezima, ako ga vraća natrag u ekonomiju, onda porezi nisu problemasilovski wrote:
Ne shvaćaš me, jednostavno naša ekonomija ne može podnijet toliki teret i pritisak porezne i javnog sektora, bokte država ti uzima 1/2 zarade pa to je neizdrživo, a to radi jer su zapsolili stotine tisuća idota koji sjede po uredima i ništa ne rade
ako država izvlači novac iz ekonomije, smanjuje BDP onda time osiromašuje građane
deficitom država povećava BDP te zaradu i štednju građana, dug države je profit privatnog sektora,
2015 država je imala deficit 20 milijardi kuna, 13-14 milijardi su građani stavili na štednju a oko 7 milijardi je otišlo na povećanje BDPa koji je rastao nekih 1,6%. (7/400*100=1,75%)
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:broj osoba koji uplaćuju poreze se smanjuje, pa ako to nije problem ja stvarno ne znam šta je problem
smanjuje se zbog štednje, a ne zbog poreza, država i da smanji poreze, ako građani povećaju štenju opet će pasti zaposlenost i zarada
profit je posljedica potrošnje, ako svi građani istovremeno štede onda se ekonomija smanjuje
http://www.investopedia.com/terms/p/paradox-of-thrift.asp?layout=infini&v=4B&adtest=4B
štednja svake godine sve više i više raste, 2015. su građani uštedjeli 40% više nego 2014.,
jer financijski nepismen puk misli da se štednjom štiti od recesije i loših vremena, no istina je da su svi naši ekonomski problemi zapravo uzrokovani privatnom štednjom koja iznosi velikih 120% BDPa, a i neuki novinari šire dezinformacije
ti ako želiš zaraditi, netko drugi svoj novac mora potrošiti, vrijedi i obratno, ako ti trošiš, netko drugi zarađuje, pa slično kad država troši, onda građani i privatne tvrtke zarađuju
istina, država bi mogla smanjiti poreze, to bi imalo isti efekt kao i povećanje deficita, no ako bi građani povećali štednju onda bi sve bilo uzalud
po meni, treba ukinuti gotovinu te štednju učiniti neisplativom, potaknuti građane da troše i investiraju, uz naravno smanjene poreza na rad
Guest- Guest
super,deda na aparatima wrote:
po meni, treba ukinuti gotovinu te štednju učiniti neisplativom, potaknuti građane da troše i investiraju, uz naravno smanjene poreza na rad
mogli bi recimo da ti država konfiscira sve ča nisi potroši na kraju miseca.
isusa ti krista:(
2014-04-16
morun još jednom,
kriste kralju
kriste kralju
2014-04-16
potaknuti potrosnju OK , stednju u zemlji koja ne vjeruje svojoj valuti tesko aktivirat , tu mora radit legalna batina dakle kamatna i porezna
ukinuti gotovinu suludo u ovom trenutku , usudio bi se reci da 25% novca u krvotoku iz sive zone , to treba lagano smanjivati
ukinuti gotovinu suludo u ovom trenutku , usudio bi se reci da 25% novca u krvotoku iz sive zone , to treba lagano smanjivati
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» BANDIĆ NAJAVIO SMANJENJE PLAĆA ZA ZAPOSLENE U GRADU
» MMF diktira Hrvatskoj smanjenje plaća
» Etihad, suvlasnik Air Srbije, najavio otkaze
» Novi ministar zdravstva najavio reformu: hrvati na aparatima :)
» Ministar financija najavio: Uskoro se zadužujemo za milijardu eura
» MMF diktira Hrvatskoj smanjenje plaća
» Etihad, suvlasnik Air Srbije, najavio otkaze
» Novi ministar zdravstva najavio reformu: hrvati na aparatima :)
» Ministar financija najavio: Uskoro se zadužujemo za milijardu eura
Page 4 of 4