Iz vlaka na - splavove
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Iz vlaka na - splavove
Iz vlaka na - splavove
ZABAVU, provod i žurku do zore! To očekujemo od ovog putovanja. Da se najedemo, uživamo, upoznamo Beograd - vidno uzbuđen govori nam po izlasku iz voza Zagrepčanin Bruno Knežević, jedan od 800 hrvatskih studenata koji su juče došli u trodnevnu posetu srpskoj prestonici.
Mnogo mladog sveta koji igra uz zvuke trube i iz sveg glasa peva "evo zore, evo zore, bogu da se pomolim..." začudilo je sve koji su se juče oko 14 časova našli u blizini Glavne železničke stanice u Beogradu.
Hrvatske akademce na dolaznom koloseku dočekali su trubači, pa je žurka, koja je počela u vozu još od pet sati ujutru kad su krenuli iz Zagreba, mogla nesmetano da se nastavi.
- Ovo je ludiloooo - govore Iva i Ema uglas, studentkinje ekonomije. - U vlaku smo cugali, zabavljali se, dečki su svirali gitare. Sada smo ovde i očekujemo mnogo. Svi kažu da je na beogradskim splavovima najbolji provod na Balkanu i to smo došle da proverimo!
Osim kofera i torbi, vukli su i flaše sa vinom, viskijem, pivom. Tu su i posude sa ledom za hlađenje pića. I dok su neki evrima "kitili" trubače i uživali u muzici "na uvce", drugi su u opštoj euforiji plesali i pravili "selfije".
- Došao sam da vidim vaš grad - navodi Ivan, koji studira filozofiju. - Za mene rat ne znači ništa, nisam osetio to teško vreme, i ovde dolazim uveren u srpsku gostoprimljivost. Želim dobru zabavu, ali voleo bih da ovakav vlak i vas odavde dovede u Zagreb, da i mi vas ovako dočekamo.
Čim su malo predahnuli od puta u hotelu "Slavija", studenti su prošetali gradom, a sinoć su otišli na željno iščekivane splavove. Danas će obići grad, ručati u Skadarliji, a uveče je opet u planu žurka na reci.
POTROŠILA SVE
Drugi put sam ovde - priča Vanja Njegomir. - Bila sam pre dve godine i morala sam opet da dođem. Bila sam oduševljena gradom, ljudima, njihovom neposrednošću i ljubaznoću. O klubovima i splavovima da i ne pričam. Sve sam pare potrošila i opet ću. Nadam se da ću se i ovaj put tako dobro provesti.
NOVA GODINA
Ovo je šesta godina zaredom kako studenti iz Zagreba, Rijeke i Zadra dolaze u glavni grad Srbije kako bi se upoznali sa čarima noćnog života, istorijom i kulturom. Ipak, ove godine je bilo najviše prijavljenih za ovu trodnevnu avanturu. Inače, Hrvati su bili i najbrojniji posetioci prestonice i tokom novogodišnjih praznika.
ZABAVU, provod i žurku do zore! To očekujemo od ovog putovanja. Da se najedemo, uživamo, upoznamo Beograd - vidno uzbuđen govori nam po izlasku iz voza Zagrepčanin Bruno Knežević, jedan od 800 hrvatskih studenata koji su juče došli u trodnevnu posetu srpskoj prestonici.
Mnogo mladog sveta koji igra uz zvuke trube i iz sveg glasa peva "evo zore, evo zore, bogu da se pomolim..." začudilo je sve koji su se juče oko 14 časova našli u blizini Glavne železničke stanice u Beogradu.
Hrvatske akademce na dolaznom koloseku dočekali su trubači, pa je žurka, koja je počela u vozu još od pet sati ujutru kad su krenuli iz Zagreba, mogla nesmetano da se nastavi.
- Ovo je ludiloooo - govore Iva i Ema uglas, studentkinje ekonomije. - U vlaku smo cugali, zabavljali se, dečki su svirali gitare. Sada smo ovde i očekujemo mnogo. Svi kažu da je na beogradskim splavovima najbolji provod na Balkanu i to smo došle da proverimo!
Osim kofera i torbi, vukli su i flaše sa vinom, viskijem, pivom. Tu su i posude sa ledom za hlađenje pića. I dok su neki evrima "kitili" trubače i uživali u muzici "na uvce", drugi su u opštoj euforiji plesali i pravili "selfije".
- Došao sam da vidim vaš grad - navodi Ivan, koji studira filozofiju. - Za mene rat ne znači ništa, nisam osetio to teško vreme, i ovde dolazim uveren u srpsku gostoprimljivost. Želim dobru zabavu, ali voleo bih da ovakav vlak i vas odavde dovede u Zagreb, da i mi vas ovako dočekamo.
Čim su malo predahnuli od puta u hotelu "Slavija", studenti su prošetali gradom, a sinoć su otišli na željno iščekivane splavove. Danas će obići grad, ručati u Skadarliji, a uveče je opet u planu žurka na reci.
POTROŠILA SVE
Drugi put sam ovde - priča Vanja Njegomir. - Bila sam pre dve godine i morala sam opet da dođem. Bila sam oduševljena gradom, ljudima, njihovom neposrednošću i ljubaznoću. O klubovima i splavovima da i ne pričam. Sve sam pare potrošila i opet ću. Nadam se da ću se i ovaj put tako dobro provesti.
NOVA GODINA
Ovo je šesta godina zaredom kako studenti iz Zagreba, Rijeke i Zadra dolaze u glavni grad Srbije kako bi se upoznali sa čarima noćnog života, istorijom i kulturom. Ipak, ove godine je bilo najviše prijavljenih za ovu trodnevnu avanturu. Inače, Hrvati su bili i najbrojniji posetioci prestonice i tokom novogodišnjih praznika.
Last edited by dzango on 5/3/2016, 11:11; edited 1 time in total
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Iz vlaka na - splavove
Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
To su jugonostalgičari i latentni četnici.
crvenkasti-
2014-04-17
strahota, umjesto viener šnicl jest će podvarak i punjenu vešalicu u plućnoj maramici uffffepikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
Kermit-
2014-04-17
Kada se budu vraćali očekujem Bujaneca i Klemma da ih dobro dočeka na zagrebačkom kolodvoru
Kermit-
2014-04-17
Para vrti gdje burgija neće. Za 500 € u Beču možeš provesti jedan skroman vikend, u Beogradu te voze mjesec dana u rikši kao mecenu, samo da udjeliš koji euro.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
Piglet- Posts : 1500
2016-02-24
Hasa hiperventilira.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
U Beogradu nema rikši. Nismo mi Zagrebi Sarajevo.Piglet wrote:Para vrti gdje burgija neće. Za 500 € u Beču možeš provesti jedan skroman vikend, u Beogradu te voze mjesec dana u rikši kao mecenu, samo da udjeliš koji euro.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
Jesi ti jedan od ovih što moraju svirati cigansku trubu za koji euro pri dočeku hrvatskih turista, uzjebali ste se kao da vam dolaze predsjednici i milijarderi, a ne studentska klinčadija?dzango wrote:U Beogradu nema rikši. Nismo mi Zagrebi Sarajevo.Piglet wrote:Para vrti gdje burgija neće. Za 500 € u Beču možeš provesti jedan skroman vikend, u Beogradu te voze mjesec dana u rikši kao mecenu, samo da udjeliš koji euro.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
2016-02-24
Nisam. Nemam sluha i ne mogu da ubodem 2 tona. Poenta posta je da nažalost ovi idu, kao što piše u naslovu - pravac na splavove. To je valjda ta evropska kultura. Isto kao i tvoj post gde stavljaš znak pitanja na kraju rečenice koja nije upitna. Ni ti nisi ni za šta bolje sem splavova.Piglet wrote:Jesi ti jedan od ovih što moraju svirati cigansku trubu za koji euro pri dočeku hrvatskih turista, uzjebali ste se kao da vam dolaze predsjednici i milijarderi, a ne studentska klinčadija?dzango wrote:U Beogradu nema rikši. Nismo mi Zagrebi Sarajevo.Piglet wrote:Para vrti gdje burgija neće. Za 500 € u Beču možeš provesti jedan skroman vikend, u Beogradu te voze mjesec dana u rikši kao mecenu, samo da udjeliš koji euro.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
veber-
2014-12-30
veber wrote:Kud na splavove? Kao da nema dosta cajku po zegeju.
Ovdje su samo imitacije, tamo su izvorne.
crvenkasti-
2014-04-17
pa u biti splavovi su večinom smećeveber wrote:Kud na splavove? Kao da nema dosta cajku po zegeju.
Kermit-
2014-04-17
Bolje pizzon predstavlja Srbiju nego neuki čoban poput tebe. Ide upitnik na kraju jer radi se o parataksi, nizanju samostalnih rečenica bez odnosa zavisnosti pa prva (glavna) rečenica određuje niz. Ali gdje bi ti to znao kad srpski jezik nije niti standardiziran niti ima jasna pravila nego svatko piše kako mu se sprdne, što je samo još jedan odraz kulturne nepismenosti u Srba.dzango wrote:Nisam. Nemam sluha i ne mogu da ubodem 2 tona. Poenta posta je da nažalost ovi idu, kao što piše u naslovu - pravac na splavove. To je valjda ta evropska kultura. Isto kao i tvoj post gde stavljaš znak pitanja na kraju rečenice koja nije upitna. Ni ti nisi ni za šta bolje sem splavova.Piglet wrote:Jesi ti jedan od ovih što moraju svirati cigansku trubu za koji euro pri dočeku hrvatskih turista, uzjebali ste se kao da vam dolaze predsjednici i milijarderi, a ne studentska klinčadija?dzango wrote:U Beogradu nema rikši. Nismo mi Zagrebi Sarajevo.Piglet wrote:Para vrti gdje burgija neće. Za 500 € u Beču možeš provesti jedan skroman vikend, u Beogradu te voze mjesec dana u rikši kao mecenu, samo da udjeliš koji euro.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
Da, ubo si poantu o europskoj kulturi, ali si preglup da ju shvatiš - u Zagrebu nema ovakvih sirotinjskih, divljih i kriminalnih zabava poput srpskih splavova pa ova manjina kojoj se to sviđa mora odlaziti u svjetsku meku ciganije - Beograd. Samo ti sviraj i dalje trubu, nisi za filharmoniju, ali za dočeke turista na kolodvorima si čisto dobar.
Gdje je pizzon da vam malo spasi obraz nakon tebe?
2016-02-24
Turbo šabanija.asilovski wrote:pa u biti splavovi su večinom smećeveber wrote:Kud na splavove? Kao da nema dosta cajku po zegeju.
umjesto u Medjugorje rvacki studenti u Beograd...
Bozanic na aparatima...
Bozanic na aparatima...
Guest- Guest
Jeste, ali u kurcu. Nije parataksa uopše. Koja vrsta paratakse ako već palamudiš o parataksama? Stvar je u tome da si nepismen. Marš na splavove.Piglet wrote:Bolje pizzon predstavlja Srbiju nego neuki čoban poput tebe. Ide upitnik na kraju jer radi se o parataksi, nizanju samostalnih rečenica bez odnosa zavisnosti pa prva (glavna) rečenica određuje niz. Ali gdje bi ti to znao kad srpski jezik nije niti standardiziran niti ima jasna pravila nego svatko piše kako mu se sprdne, što je samo još jedan odraz kulturne nepismenosti u Srba.dzango wrote:Nisam. Nemam sluha i ne mogu da ubodem 2 tona. Poenta posta je da nažalost ovi idu, kao što piše u naslovu - pravac na splavove. To je valjda ta evropska kultura. Isto kao i tvoj post gde stavljaš znak pitanja na kraju rečenice koja nije upitna. Ni ti nisi ni za šta bolje sem splavova.Piglet wrote:Jesi ti jedan od ovih što moraju svirati cigansku trubu za koji euro pri dočeku hrvatskih turista, uzjebali ste se kao da vam dolaze predsjednici i milijarderi, a ne studentska klinčadija?dzango wrote:U Beogradu nema rikši. Nismo mi Zagrebi Sarajevo.Piglet wrote:Para vrti gdje burgija neće. Za 500 € u Beču možeš provesti jedan skroman vikend, u Beogradu te voze mjesec dana u rikši kao mecenu, samo da udjeliš koji euro.epikur37 wrote:Užas.....umjesto u Beč oni u Beograd pa jebem te živote.
Da, ubo si poantu o europskoj kulturi, ali si preglup da ju shvatiš - u Zagrebu nema ovakvih sirotinjskih, divljih i kriminalnih zabava poput srpskih splavova pa ova manjina kojoj se to sviđa mora odlaziti u svjetsku meku ciganije - Beograd. Samo ti sviraj i dalje trubu, nisi za filharmoniju, ali za dočeke turista na kolodvorima si čisto dobar.
Gdje je pizzon da vam malo spasi obraz nakon tebe?
Evo Veber kaže da šabanije ima i u Zagrebu i da nema potrebe da dolaze u Beograd. Izgleda da ti Zagreb nije baš poznat. BVolje nam piši o tvom selu i kakva su zapažanja o njemu dok piješ pivo ispred biblioteke.
nije mi problematican odlazak mladih na zabavu u BG , iako degutantno ni "splav" kao oblik zabave , svatko ima svoj film...
sama pomisao da 800 mladih studenata vidi ovo kao oblik zabave a sutra bi trebali preuzeti poluge drzave ne ulijeva nadu u buducnost HR
sama pomisao da 800 mladih studenata vidi ovo kao oblik zabave a sutra bi trebali preuzeti poluge drzave ne ulijeva nadu u buducnost HR
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ni ovi što sada drže poluge vam nisu bolji. Doduše, nisu ni naši.debotoijusto wrote:nije mi problematican odlazak mladih na zabavu u BG , iako degutantno ni "splav" kao oblik zabave , svatko ima svoj film...
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Nakon 40 godina ekipa "Vlaka u snijegu" ponovo na okupu
» Težak sudar putničkog i teretnog vlaka kod Novske: Ima poginulih i ozlijeđenih
» Ministar vanjskih poslova Ostojić o povratku "vlaka bez voznog reda"
» SLOVENIJA: Sutra više neće biti vlaka s izbjeglicama iz Hrvatske
» Premijer opleo po predsjednici: Na Dan neovisnosti trebala je biti u Hrvatskoj, a Ina i MOL važniji su od vlaka
» Težak sudar putničkog i teretnog vlaka kod Novske: Ima poginulih i ozlijeđenih
» Ministar vanjskih poslova Ostojić o povratku "vlaka bez voznog reda"
» SLOVENIJA: Sutra više neće biti vlaka s izbjeglicama iz Hrvatske
» Premijer opleo po predsjednici: Na Dan neovisnosti trebala je biti u Hrvatskoj, a Ina i MOL važniji su od vlaka
Page 1 of 4