Loši stereotipi o Srbiji se produbljuju, umesto da se menjaju
Page 2 of 6
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Loši stereotipi o Srbiji se produbljuju, umesto da se menjaju
je, udarali su po bizantu 500 godina ženinom p.Winter is coming wrote:Najveca greska Srba bila je udar na Bizant
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja_333 wrote:je, udarali su po bizantu 500 godina ženinom p.Winter is coming wrote:Najveca greska Srba bila je udar na Bizant
Guest- Guest
Pa nije točno da ih nitko ne voli, evo Hrvati su naprosto opsjednuti srbima...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
--Američki portal pobrojao najbrutalnije diktatore povijesti,među njima i Pavelić te jedan Srbin (bosanac)--kaja_333 wrote:možda zato jer su izvršili vojnu agresiju na sve susjedne države?Piglet wrote: Zašto smo i dalje tretirani kao „loši momci“ jugoslovenskog raspada?
ne, srbija nije izvrsila agresiju, da jeste, kao sto
je bio slucaj sa irakom, prosla bi kao irak. ta prica
o agresiji mozde da prodje samo na lokalnom nivou, iz klasicne mrzenje prema srbima.
da baba jula nija bila supruga s.m. ne bismo mi tako medijski nayebali. a da nije bila njegova supruga s.m.ne bi uspeo da postane pred.srbije.
prema tome, da je s.m. krenuo ka nato paktu
krajem osamdesetih nayebali bi svi oni koji bi
se odupreli reorganizaciji sfrj i novom ustavnom
ustrujstvu. kako je ideologija bila jaca od pragmatizma takve efekte cemo dugo osecati kao
posledicu.
Guest- Guest
Pižone, možeš ti kukati do mile volje, ali činjenica je da su iz Srbije išli dragovoljci napadati Hrvatsku i Bosher, da su u Srbiji mobilizirani vojnici za JNA koji su ratovali u Hrvatskoj, da su zarobljenici odvođeni u konclogore u Srbiju, da je Krajinu i Srbsku financirala Srbija, da su i Krajina i Srbska proglasile odcjepljenje od republikah na čijem su teritoriju uz vojnu i financijsku potporu Srbije osnovane...
Većina problema objašnjena je u samom tekstu, tako da se tu nema što nadodati. Ona priča o odnosu prema Albaniji, podsjetila me na naš priezirni odnos prema Česima i Poljacima.
Piglet wrote:
Svi mi koji odemo u inostranstvo se zdušno trudimo da tu sliku popravimo i objasnimo ljudima kako se Srbi ne svode samo na ratne zločince i konzumente ćevapa i rakije.
Kome smetaju ćevapi i rakija? Zašto bi nekome objašnjavao da nisi onakav kakvim te smatra ako sam ne misliš da si takav? Ovde se radi o kompleksima i inferiornosti samog autora članka.
Ćevapi i rakija postali su popularni na širem prostoru, a u tekstu su, pretpostavljam, simbol pijanstva i turbofolka.dzango wrote:Piglet wrote:
Svi mi koji odemo u inostranstvo se zdušno trudimo da tu sliku popravimo i objasnimo ljudima kako se Srbi ne svode samo na ratne zločince i konzumente ćevapa i rakije.
Kome smetaju ćevapi i rakija? Zašto bi nekome objašnjavao da nisi onakav kakvim te smatra ako sam ne misliš da si takav? Ovde se radi o kompleksima i inferiornosti samog autora članka.
teško je priznat krivnju, ali najviše pomaže onom tko je kriv, na kraju..potrebna je katarza i prihvaćanje za nastavak normalnog života.Regoč wrote:Pižone, možeš ti kukati do mile volje, ali činjenica je da su iz Srbije išli dragovoljci napadati Hrvatsku i Bosher, da su u Srbiji mobilizirani vojnici za JNA koji su ratovali u Hrvatskoj, da su zarobljenici odvođeni u konclogore u Srbiju, da je Krajinu i Srbsku financirala Srbija, da su i Krajina i Srbska proglasile odcjepljenje od republikah na čijem su teritoriju uz vojnu i financijsku potporu Srbije osnovane...
2014-04-12
Ja volim ćevape i rakiju a ne volim turbo folk. Meni se čini da autoru članka viri praziluk iz dupeta i da je to osnovni problem.Regoč wrote:Ćevapi i rakija postali su popularni na širem prostoru, a u tekstu su, pretpostavljam, simbol pijanstva i turbofolka.dzango wrote:Piglet wrote:
Katarza je najlepša u dvoje. Ili troje.maggie13 wrote:teško je priznat krivnju, ali najviše pomaže onom tko je kriv, na kraju..potrebna je katarza i prihvaćanje za nastavak normalnog života.Regoč wrote:Pižone, možeš ti kukati do mile volje, ali činjenica je da su iz Srbije išli dragovoljci napadati Hrvatsku i Bosher, da su u Srbiji mobilizirani vojnici za JNA koji su ratovali u Hrvatskoj, da su zarobljenici odvođeni u konclogore u Srbiju, da je Krajinu i Srbsku financirala Srbija, da su i Krajina i Srbska proglasile odcjepljenje od republikah na čijem su teritoriju uz vojnu i financijsku potporu Srbije osnovane...
Dobro,možete ti i pizzon zajedno doći do zaključka, ali ja bih vam ipak savjetovala ponaosob.dzango wrote:Katarza je najlepša u dvoje. Ili troje.maggie13 wrote:teško je priznat krivnju, ali najviše pomaže onom tko je kriv, na kraju..potrebna je katarza i prihvaćanje za nastavak normalnog života.Regoč wrote:Pižone, možeš ti kukati do mile volje, ali činjenica je da su iz Srbije išli dragovoljci napadati Hrvatsku i Bosher, da su u Srbiji mobilizirani vojnici za JNA koji su ratovali u Hrvatskoj, da su zarobljenici odvođeni u konclogore u Srbiju, da je Krajinu i Srbsku financirala Srbija, da su i Krajina i Srbska proglasile odcjepljenje od republikah na čijem su teritoriju uz vojnu i financijsku potporu Srbije osnovane...
Nego,što se tiče stereotipa, oni zaista postoje..i to o svim nacijama, pa i o vama..u biti, stereotipe 'hrane' sami pripadnici naroda, nisu bez razloga u glavama drugih kao takvi.
2014-04-12
Pižon je beznadežan. Bolje sa tobom da dođem do te katarze.maggie13 wrote:Dobro,možete ti i pizzon zajedno doći do zaključka, ali ja bih vam ipak savjetovala ponaosob.dzango wrote:Katarza je najlepša u dvoje. Ili troje.maggie13 wrote:teško je priznat krivnju, ali najviše pomaže onom tko je kriv, na kraju..potrebna je katarza i prihvaćanje za nastavak normalnog života.Regoč wrote:Pižone, možeš ti kukati do mile volje, ali činjenica je da su iz Srbije išli dragovoljci napadati Hrvatsku i Bosher, da su u Srbiji mobilizirani vojnici za JNA koji su ratovali u Hrvatskoj, da su zarobljenici odvođeni u konclogore u Srbiju, da je Krajinu i Srbsku financirala Srbija, da su i Krajina i Srbska proglasile odcjepljenje od republikah na čijem su teritoriju uz vojnu i financijsku potporu Srbije osnovane...
Nego,što se tiče stereotipa, oni zaista postoje..i to o svim nacijama, pa i o vama..u biti, stereotipe 'hrane' sami pripadnici naroda, nisu bez razloga u glavama drugih kao takvi.
Stereotipi su glupost i na njih ne treba obraćati pažnju. Oni su stvar malograđanštine.
Naravno, vrijedi za sve narode svijeta, stereotipi postoje i postojat će uvijek, samo se njihov sadržaj mijenja kroz vrijeme.marcellus wrote:to sve važi ne samo za srbe, važi i za nas
Za nas ipak vrijede znatno drugačiji stereotipi od Srba - prve asocijacije su redovito turizam, Dubrovnik, Jadransko more, nogomet, vino a zatim slijede one političke poput ustaša, bivše Juge, bježanje od Balkana, sukob sa Srbima, katolicizam.
Piglet- Posts : 1522
2016-02-24
Žena živi u inozemstvu, istražuje i drži predavanja na ovu temu, ali ti koji se nikad nisi maknuo ispod srpske šljive znaš bolje?dzango wrote:Piglet wrote:
Ti si jedan od onih koje je također spomenula u tekstu, mitomanija, siromaštvo, medijska izolacija 90ih i politička demagogija su vam potpuno poremetili precepciju stvarnost:
Srbija je zemlja u kojoj se niko ne oseća odgovornim za ono što radi. Izvor problema je uvek na drugom mestu. I to je normalno: kako možete očekivati od čoveka kome je mesečna plata 150 evra da se oseća odgovornim kada vidi da političari, koji treba da daju primer, žive bahato i ne osećaju se odgovornim?
2016-02-24
Meni ne treba katarza u tom smislu.dzango wrote:Pižon je beznadežan. Bolje sa tobom da dođem do te katarze.maggie13 wrote:Dobro,možete ti i pizzon zajedno doći do zaključka, ali ja bih vam ipak savjetovala ponaosob.dzango wrote:Katarza je najlepša u dvoje. Ili troje.maggie13 wrote:teško je priznat krivnju, ali najviše pomaže onom tko je kriv, na kraju..potrebna je katarza i prihvaćanje za nastavak normalnog života.Regoč wrote:Pižone, možeš ti kukati do mile volje, ali činjenica je da su iz Srbije išli dragovoljci napadati Hrvatsku i Bosher, da su u Srbiji mobilizirani vojnici za JNA koji su ratovali u Hrvatskoj, da su zarobljenici odvođeni u konclogore u Srbiju, da je Krajinu i Srbsku financirala Srbija, da su i Krajina i Srbska proglasile odcjepljenje od republikah na čijem su teritoriju uz vojnu i financijsku potporu Srbije osnovane...
Stereotipi su glupost i na njih ne treba obraćati pažnju. Oni su stvar malograđanštine.
Ubaci samo u google Serbs, pa Croats,pa ćeš vidjet slike različite.
Gle, svako generaliziranje je u načelu loše, no,kao što rekoh, u ovom slučaju pripadnici naroda'hrane' stereotipe..znači, katarza,pa ćemo vas drukčije doživaljavat...barem generalno..
2014-04-12
Hebe me se za Srbiju i šta će i kako će oni. Na kraju krajewa ono šta mi tu možemo ? NIšta.
NIje nitrko debil pa će se pravit da nisu izabrali četnike na vlasti pa će glumit dobre odnose sa takvima.
NIje nitrko debil pa će se pravit da nisu izabrali četnike na vlasti pa će glumit dobre odnose sa takvima.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Uh, ne voliš turbofolk. Komu onda da uvalimo Rozgu? Sevke smo se valjda konačno riešili, još ostaju Rozga i Šuputica. Nekako smo računali na tebe i Pižona. Ćevapi i rakija su mi dobri odvojeno, ćevapi uz pivo ili bielo vino, rakija prije ručka, uz juhu, kikiriki, lješnjake i bademe. Poriluk volim dinstan, sa sitno sjeckanom slaninom, solju i biberom pa sve objedinjeno mućenim jajima.dzango wrote:Ja volim ćevape i rakiju a ne volim turbo folk. Meni se čini da autoru članka viri praziluk iz dupeta i da je to osnovni problem.Regoč wrote:Ćevapi i rakija postali su popularni na širem prostoru, a u tekstu su, pretpostavljam, simbol pijanstva i turbofolka.dzango wrote:Piglet wrote:
Stereotipi su načini na koji pristupamo nepoznatom. Ljudski mozak jednostavno voli definirati pojmove pa tako stvara stereotipe i predrasude o onom što mu je tek površno poznato.
Da, predsjednik im četnički vojvoda, Vučić dobiva preko 50% glasova i jedini je u Europi koji ima natpolovičnu većinu, ali kad ga išamaraju iz NATO ili EU, onda ga se odriču i psuju, kao da je neki drugi narod glasao za njega i izabrao ga aklamacijom.RayMabus wrote:
Slično vrijedi za devedeste, nakon što su ih u ratovima porazili čak i Albanci, odjednom je Slobo kriv, obmanuo narod koji je za njega glasao na desetak izbora zaredom i išao u ratove u njegovo ime.
Ono što nije sterotip nego povijesno iskustvo je da su Srbi politički nepismeni narod.
2016-02-24
Jelena se sama snašla, nego moramo se riješit one Šuputice po svaku cijenu...Regoč wrote:Uh, ne voliš turbofolk. Komu onda da uvalimo Rozgu? Sevke smo se valjda konačno riešili, još ostaju Rozga i Šuputica. Nekako smo računali na tebe i Pižona. Ćevapi i rakija su mi dobri odvojeno, ćevapi uz pivo ili bielo vino, rakija prije ručka, uz juhu, kikiriki, lješnjake i bademe. Poriluk volim dinstan, sa sitno sjeckanom slaninom, solju i biberom pa sve objedinjeno mućenim jajima.dzango wrote:Ja volim ćevape i rakiju a ne volim turbo folk. Meni se čini da autoru članka viri praziluk iz dupeta i da je to osnovni problem.Regoč wrote:Ćevapi i rakija postali su popularni na širem prostoru, a u tekstu su, pretpostavljam, simbol pijanstva i turbofolka.dzango wrote:Piglet wrote:
2014-04-12
Page 2 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Hrvati umesto o ekonomiji o bivšem neprijatelju Srbiji
» Ukrcale se za Nis umesto Nice
» Francuska i Indija produbljuju strateško partnerstvo
» Čepurin: Guraju Balkan u NATO, menjaju im genetski kôd
» Cvjeta ljubav: EU i Saudijska Vehabija produbljuju gospodarske i kulturne veze
» Ukrcale se za Nis umesto Nice
» Francuska i Indija produbljuju strateško partnerstvo
» Čepurin: Guraju Balkan u NATO, menjaju im genetski kôd
» Cvjeta ljubav: EU i Saudijska Vehabija produbljuju gospodarske i kulturne veze
Page 2 of 6