ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz

Page 13 of 15 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

Go down

Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz - Page 13 Empty Re: Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz

Post by vuksadinare 24/2/2016, 15:05

provocator wrote:Hrvatska je nastala na temeljima NOB-a... A vi si možete muda pojesti od muke. Poglejtebkoje granice su branitelji branili. Koje? NDHazijske možda? hehehehe... Papagenosi...umrite!
a kak je medic rekao da smo dva put pobjedili..od koga smo se drugi put branili..od oslobodilacke?

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz - Page 13 Empty Re: Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz

Post by Ringo10 24/2/2016, 15:05

vuksadinare wrote:...ima jedna knjiga ne mogu se sjetit sad..prikazuje odnos pravoslavnih vlaha kasnije srba i hrvaza starosjedioca u bilogorskom kraju...vidljivo je da je bilo koljaze,sukoba i u 18 i 19 stoljecu..vecinu sukoba potencirali pravoslavni u zelji za pljackanjem,upravljanjem..inace knjiga je napisana..1911 godine po izvornim dokumentima zupe bilogorske i austrougarskih dokumenata
Jel to opravdanje za endehaziju.

Inače da je bilo pameti u 19 stoljeću I da nije bilo austrijskih I ugarskih marifetluka  ti Vlasi bi danas bili Hrvati pravoslavni.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Guest 24/2/2016, 15:06

preko_vode_do_slobode wrote:
Ringo10 wrote:
provocator wrote:A čujte papagenosi... Današnju Hrvatsku temeljimo na NOB-u, na državi pobjednici u onom ratu. Njene granice branili su branitelji a granice su definirane AVNOJ-em i jel su se te granice možda promijenile? Nisu! našu neovisnost tražili smo i temeljili na ZAVNOH-u. Kada to sve pobrojano pobijete javiteb se ... Papagenosi. U međuvremenu se napušite curca!
hrvatska je u WW2 poražena, jer se svi hrvatski političari kao  i njemački, kao i talijanski i japanski, ispričavaju za WW2. 
Nisam vidio da se Srbi, Rusi, Ukrainci, Ameri, Francuzi, Poljaci i ostali pobjednici ispričavaju za WW2 kao hrvati ili njemci.

Hrvatska je stvorena 91-95, i tu smo pobjednici, i Hrvati se tu ne ispričavaju nikome za Oluju ili Bljesak ili za Gotovinu. Dapače slavimo i feštamo.
Sa druge strane Srbi idu u Bosnu i ispričavaju se za zločine, očito se radi o porazu. 

Haso je u pravu, pobjedili smo jedino 91-95 i tu stvorili državu, ostalo su bili porazi.  Srbi su recimo pobjedili u WW1(iako sa tolikim gubicima da je to bila pirova pobjeda), pobjedili su u WW2, ali su izgubili 91-95 u RH, Kosov, a Bosna aj barem nerješeno
Hrvatska je stvorena u NOPu a osamostalila se u DR.

Bez AVNOJA Hrvati ne bi imali šta braniti. Ovako su znali šta imaju I šta brane. A da nisu imali SR Hrvatsku proizašlu iz AVNOJa I ZAVNOHa obranili bi kitu Marjanovu.
ludi branitelji išli se ratovati 91-95, baš su luđaci, mogli su samo mahnuti nekim izmišljenim papirom iz Avnoja Srbima, Amerima i Rusima, i to je to. Izvadiš  papir, pokažeš Miloševiću i ovaj kaže  OK je nema rata, pobjedili ste. Mahneš nekim izmišljenim papirom Amerima i Rusima i ovi odmah bombardiraju Srbe. 

Umjesto da smo mahali papirima, ove budale uzele oružje i bzvz pucali po antifašistima sa druge strane
:tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/2/2016, 15:07

...ja sam za drugo poluvrijeme..tko dobije uzima sve...a porazeni pod sljivu
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 24/2/2016, 15:07

Deca, najte se žifcirat.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stanojko 24/2/2016, 15:08

vuksadinare wrote:...ja sam za drugo poluvrijeme..tko dobije uzima sve...a porazeni pod sljivu
Ti si za "drugo poluvrijeme".... Hahahahahaahaha...pisijada

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/2/2016, 15:08

Stanojko wrote:Da nije bilo Cvetka, Truman bi vas smestio u rezervate... Bez zezanja...
Ovo je na žalost istina. AMerikanci su htjeli sa Hrvatima u AMerici kao I sa japancima kad je NDH objavila rat Americi.

Ali su iseljenici objavili lojalnost I ogardili se od NDH I izrazili spremnost da sudjeluju u USA vojsci.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/2/2016, 15:08

Ringo10 wrote:
vuksadinare wrote:...ima jedna knjiga ne mogu se sjetit sad..prikazuje odnos pravoslavnih vlaha kasnije srba i hrvaza starosjedioca u bilogorskom kraju...vidljivo je da je bilo koljaze,sukoba i u 18 i 19 stoljecu..vecinu sukoba potencirali pravoslavni u zelji za pljackanjem,upravljanjem..inace knjiga je napisana..1911 godine po izvornim dokumentima zupe bilogorske i austrougarskih dokumenata
Jel to opravdanje za endehaziju.

Inače da je bilo pameti u 19 stoljeću I da nije bilo austrijskih I ugarskih marifetluka  ti Vlasi bi danas bili Hrvati pravoslavni.
pa cuj nasi stari su znali rec...tko se ne osveti ne posveti se
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 24/2/2016, 15:09

vuksadinare wrote:...ja sam za drugo poluvrijeme..tko dobije uzima sve...a porazeni pod sljivu
Pa tortura. Propustiti ih kroz algoritam.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/2/2016, 15:09

Stanojko wrote:
tre911 wrote:
provocator wrote:Da nije bilo Titovog generala Tuđmana ne bi bilo ni Hrvatske... što jes jes
Da nije bilo tita, Tuđman ne bi ni trebao Hrvatskoj.
Tacno. rvacke ne bi ni bilo... :)
Evo još jednog antifašiste četnika koji se udružuje sa hrvatskim antifašistima partizanima. Za tebe nije čudo, ti ćeš svoje tupiti i provocirati ali da srbiji bude bolje, naša domaća govna nastupaju sa druge strane ne znajući da će srbiji biti bolje kada oni rastaču Hrvatsko nacionalno biće.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/2/2016, 15:09

tre911 wrote:
Ringo10 wrote:
provocator wrote:A čujte papagenosi... Današnju Hrvatsku temeljimo na NOB-u, na državi pobjednici u onom ratu. Njene granice branili su branitelji a granice su definirane AVNOJ-em i jel su se te granice možda promijenile? Nisu! našu neovisnost tražili smo i temeljili na ZAVNOH-u. Kada to sve pobrojano pobijete javiteb se ... Papagenosi. U međuvremenu se napušite curca!
hrvatska je u WW2 poražena, jer se svi hrvatski političari kao  i njemački, kao i talijanski i japanski, ispričavaju za WW2. 
Nisam vidio da se Srbi, Rusi, Ukrainci, Ameri, Francuzi, Poljaci i ostali pobjednici ispričavaju za WW2 kao hrvati ili njemci.

Hrvatska je stvorena 91-95, i tu smo pobjednici, i Hrvati se tu ne ispričavaju nikome za Oluju ili Bljesak ili za Gotovinu. Dapače slavimo i feštamo.
Sa druge strane Srbi idu u Bosnu i ispričavaju se za zločine, očito se radi o porazu. 

Haso je u pravu, pobjedili smo jedino 91-95 i tu stvorili državu, ostalo su bili porazi.  Srbi su recimo pobjedili u WW1(iako sa tolikim gubicima da je to bila pirova pobjeda), pobjedili su u WW2, ali su izgubili 91-95 u RH, Kosov, a Bosna aj barem nerješeno

Bez AVNOJA Hrvati ne bi imali šta braniti. Ovako su znali šta imaju I šta brane. A da nisu imali SR Hrvatsku proizašlu iz AVNOJa I ZAVNOHa obranili bi kitu Marjanovu.
Opet krive premise a iz toga krivi zaključci. Nije Hrvatska stvorena u ww2 niti su njeni temelji u AVNOJu niti u ZAVNOHu, nije Hrvatska nastala 1941, postoji ona od stoljeća sedmog. Današnjoj RH su temelji u DR, izborila je svoju samostalonost upravo protiv titove vojske. A ako smo bili onda slobodni i ako smo onda nastali kako to da smo se morali boriti protiv istih instiutucija koje su je stvorile odnosno koje su proizašle iz njih??? Sami sebi skačete u stomak.
DA nije Hrvatska državnost obnovljena u AVNOJu mogao bi ti sve te price od stoljeća sedmog sebi nabiti na čundaru.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Guest 24/2/2016, 15:10

Ringo10 wrote:
tre911 wrote:
Ringo10 wrote:
vuksadinare wrote:Ringo potezi...
Nema šta da se poteže. To sa kraja rata je zločin.  Ali postoji redoslijed događanja.

Lijepo bi bilo da nije bilo takve teške odmazde NOP-a, ali nakon 4 godine služenja Hitleru, rasnih zakona, pokolja, koncentracionih logora, etničkih progona I istrebljenja, jurišanja na Staljingrad, I svih sličnih remek djela ustaškog režima, ja ne znam šta ljudi očekuju.

Mi Hrvati kao I naše muslimansko cvijeće tadašnje smo prošli dobro obzirom na okolnosti. Jer sve do 1945 legalna I legitimna vlada je bila ona u londonu a Draža je bio njihov namjesnik u Jugi. Na konferenciji saveznika je odlučeno da se sve tvorevine nastale pod Hitlerom imaju razjebati a one države koje je on uništio da se imaju obnoviti. Pa izvoli.

Meni je jedan musliman iz hrvatske emigracije u nastupu nekakve iskrenosti u Australiji rekao - da ne bi Tite I njegovog NOPa, 1945 mi bi svi mogli samo put pod noge pa za njemačkim trupama.

Mogu Hrvati bježati od istine ali ona ih sustiže.

Žao mi je, ali opet kažem - glavni problem Hrvatske danas je neoustaštvo I povijesni revizionizam, želja da se povijest kroji I prekraja po političkim potrebama I željama, ali to je nemoguće..
Onda opet izbjegavaš ako ćeš po povjesnom redosljedu činjenice koje su dovele do pojave ustaša.Kreni onda barem od 1918 pa povuci povjesne paralele pa ćeš doći do izvora zla, ustaše su samo bile odgovor na ono ranije.
Znam ja šta je dovelo do pojave ustaša, ali to ne opravdava suradnju sa nacistima I uspostavu nacističkog režima, rasne zakone, konc logore I, Staljingrad I slično.

Nikakav velikosrpski žandarski terror I hegemonija ne mogu opravdati divljaštvo u one 4 godine.
Pa ako ćeš po povijesnom redosljedu onda može, svako malo nabaci kod osvete i dobijemo to što dobijemo na kraju ww2 a i kasnije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/2/2016, 15:11

Stanojko wrote:
pa da...kad vec toliko glancas cizme za vjecno prolece...sto da se mucis vise :cro
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/2/2016, 15:11

tre911 wrote:
Stanojko wrote:
tre911 wrote:
provocator wrote:Da nije bilo Titovog generala Tuđmana ne bi bilo ni Hrvatske... što jes jes
Evo još jednog antifašiste četnika koji se udružuje sa hrvatskim antifašistima partizanima. Za tebe nije čudo, ti ćeš svoje tupiti i provocirati ali da srbiji bude bolje, naša domaća govna nastupaju sa druge strane ne znajući da će srbiji biti bolje kada oni rastaču Hrvatsko nacionalno biće.
Savršen primjer I dokaz da je glavni problem Hrvatske neoustaštvo I povijesni revizionizam.

Sve dok Hrvati o 2. sv ratu ne zauzmu stav kao I sav ostali svijet, Hrvatska neće na zelenu granu.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Stanojko 24/2/2016, 15:13

Ringo10 wrote:
Stanojko wrote:Da nije bilo Cvetka, Truman bi vas smestio u rezervate... Bez zezanja...
Ovo je na žalost istina. AMerikanci su htjeli sa Hrvatima u AMerici kao I sa japancima kad je NDH objavila rat Americi.

Ali su iseljenici objavili lojalnost I ogardili se od NDH I izrazili spremnost da sudjeluju u USA vojsci.
Ma ne u Americi. Ovde, u rvackoj. Kad je covek saznao za vase zlocine, toliko se zgrozio da je predlozio da vas stave u rezervate...Gradili bi danas kazina i pili vatrenu vodu...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Stanojko 24/2/2016, 15:14

vuksadinare wrote:
Stanojko wrote:
pa da...kad vec toliko glancas cizme za vjecno prolece...sto da se mucis vise :cro
Ne mucim se... Vi ste nam drugi na "to do" listi... Opusteno...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/2/2016, 15:14

Ringo10 wrote:
tre911 wrote:
Stanojko wrote:
tre911 wrote:
Savršen primjer I dokaz da je glavni problem Hrvatske neoustaštvo I povijesni revizionizam.

Sve dok Hrvati o 2. sv ratu ne zauzmu stav kao I sav ostali svijet, Hrvatska neće na zelenu granu.
...bio je to bratoubilacki rat...ostecene familije i tako to..oduvijek se zakon znao...osakatis moje stablo rezi svoje da ti ja ne rezem
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 24/2/2016, 15:15

Stanojko wrote:
vuksadinare wrote:
Stanojko wrote:
a nismo trec
a nismo treci?...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/2/2016, 15:16

tre911 wrote:
Ringo10 wrote:
tre911 wrote:
Ringo10 wrote:
vuksadinare wrote:Ringo potezi...
Nema šta da se poteže. To sa kraja rata je zločin.  Ali postoji redoslijed događanja.

Lijepo bi bilo da nije bilo takve teške odmazde NOP-a, ali nakon 4 godine služenja Hitleru, rasnih zakona, pokolja, koncentracionih logora, etničkih progona I istrebljenja, jurišanja na Staljingrad, I svih sličnih remek djela ustaškog režima, ja ne znam šta ljudi očekuju.

Mi Hrvati kao I naše muslimansko cvijeće tadašnje smo prošli dobro obzirom na okolnosti. Jer sve do 1945 legalna I legitimna vlada je bila ona u londonu a Draža je bio njihov namjesnik u Jugi. Na konferenciji saveznika je odlučeno da se sve tvorevine nastale pod Hitlerom imaju razjebati a one države koje je on uništio da se imaju obnoviti. Pa izvoli.

Meni je jedan musliman iz hrvatske emigracije u nastupu nekakve iskrenosti u Australiji rekao - da ne bi Tite I njegovog NOPa, 1945 mi bi svi mogli samo put pod noge pa za njemačkim trupama.

Mogu Hrvati bježati od istine ali ona ih sustiže.

Žao mi je, ali opet kažem - glavni problem Hrvatske danas je neoustaštvo I povijesni revizionizam, želja da se povijest kroji I prekraja po političkim potrebama I željama, ali to je nemoguće..
Onda opet izbjegavaš ako ćeš po povjesnom redosljedu činjenice koje su dovele do pojave ustaša.Kreni onda barem od 1918 pa povuci povjesne paralele pa ćeš doći do izvora zla, ustaše su samo bile odgovor na ono ranije.
Znam ja šta je dovelo do pojave ustaša, ali to ne opravdava suradnju sa nacistima I uspostavu nacističkog režima, rasne zakone, konc logore I, Staljingrad I slično.

Nikakav velikosrpski žandarski terror I hegemonija ne mogu opravdati divljaštvo u one 4 godine.
Pa ako ćeš po povijesnom redosljedu onda može, svako malo nabaci kod osvete i dobijemo to što dobijemo na kraju ww2 a i kasnije.
E ne može prika moj. Onda su Irci nakon 700 godina britanskog terora po tvojoj endehazijenerskoj logici imali pravo sve protestante poklati I pobacati u jame. Ili mi u BiH sve muslimane kad je došla Austrija.

Ali da se to ne daj Bože dogodilo, ne bi bilo nimalo neočekivano. Odmazde je teško kontrolirati posebno u slučaju divovskih ratova kakav je bio 2. sv rat.

Nisu imali pravo ni partizani vršiti onakvu odmazdu to je jasno. Ali to je često realnost ratova. I Dresden I Hirosima su ratni zločini, ali svaki Amer će ti reći da ga boli kita jer da su Japanezi I Nijemci prvi krenuli u opću agresiju.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Stanojko 24/2/2016, 15:16

vuksadinare wrote:
Stanojko wrote:
vuksadinare wrote:
Stanojko wrote:
a nismo trec
a nismo treci?...
Drugi...

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Guest 24/2/2016, 15:17

Ringo10 wrote:
tre911 wrote:
Ringo10 wrote:

Opet krive premise a iz toga krivi zaključci. Nije Hrvatska stvorena u ww2 niti su njeni temelji u AVNOJu niti u ZAVNOHu, nije Hrvatska nastala 1941, postoji ona od stoljeća sedmog. Današnjoj RH su temelji u DR, izborila je svoju samostalonost upravo protiv titove vojske. A ako smo bili onda slobodni i ako smo onda nastali kako to da smo se morali boriti protiv istih instiutucija koje su je stvorile odnosno koje su proizašle iz njih??? Sami sebi skačete u stomak.
DA nije Hrvatska državnost obnovljena u AVNOJu mogao bi ti sve te price od stoljeća sedmog sebi nabiti na čundaru.
Pa kako smo onda morali ratovati protiv svoje samostalnosti ako smo dobili samostalnost 45? Čemu rat 91 ako je sve to bilo divno krasno i povoljno za nas? Kako se BiH uklapa u to ako se RS odcjepi? Jel je zaštitito AVNOJ možda? Jel srbima AVNOJ osigurao Kosovo možda?

Ti jednostavno ne želiš priznati da sila gaće kroji i da je to sve na papiru kurac od ovce. Imali bi imali maunu da se nismo digli na oružje, nikakav zavnoh ili avnoj ili bilo tko drugi ne bi nas spasio od stvaranja velike srbije na tlu RH.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 15 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

Back to top

- Similar topics