Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz
Page 12 of 15
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: Godine 1945. Hrvatska je, za ministra Hasanbegovića, doživjela poraz
Meni je jedan starac iz Handžar divizije rekao: "Jest da smo klali, al' žene i djecu nismo dirali."Ringo10 wrote:Meni je jedan musliman iz hrvatske emigracije u nastupu nekakve iskrenosti u Australiji rekao - da ne bi Tite I njegovog NOPa, 1945 mi bi svi mogli samo put pod noge pa za njemačkim trupama.
Guest- Guest
Da nije bilo Cvetka, Truman bi vas smestio u rezervate... Bez zezanja...
ludi branitelji išli se ratovati 91-95, baš su luđaci, mogli su samo mahnuti nekim izmišljenim papirom iz Avnoja Srbima, Amerima i Rusima, i to je to. Izvadiš papir, pokažeš Miloševiću i ovaj kaže OK je nema rata, pobjedili ste. Mahneš nekim izmišljenim papirom Amerima i Rusima i ovi odmah bombardiraju Srbe.Ringo10 wrote:Hrvatska je stvorena u NOPu a osamostalila se u DR.preko_vode_do_slobode wrote:hrvatska je u WW2 poražena, jer se svi hrvatski političari kao i njemački, kao i talijanski i japanski, ispričavaju za WW2.provocator wrote:A čujte papagenosi... Današnju Hrvatsku temeljimo na NOB-u, na državi pobjednici u onom ratu. Njene granice branili su branitelji a granice su definirane AVNOJ-em i jel su se te granice možda promijenile? Nisu! našu neovisnost tražili smo i temeljili na ZAVNOH-u. Kada to sve pobrojano pobijete javiteb se ... Papagenosi. U međuvremenu se napušite curca!
Nisam vidio da se Srbi, Rusi, Ukrainci, Ameri, Francuzi, Poljaci i ostali pobjednici ispričavaju za WW2 kao hrvati ili njemci.
Hrvatska je stvorena 91-95, i tu smo pobjednici, i Hrvati se tu ne ispričavaju nikome za Oluju ili Bljesak ili za Gotovinu. Dapače slavimo i feštamo.
Sa druge strane Srbi idu u Bosnu i ispričavaju se za zločine, očito se radi o porazu.
Haso je u pravu, pobjedili smo jedino 91-95 i tu stvorili državu, ostalo su bili porazi. Srbi su recimo pobjedili u WW1(iako sa tolikim gubicima da je to bila pirova pobjeda), pobjedili su u WW2, ali su izgubili 91-95 u RH, Kosov, a Bosna aj barem nerješeno
Bez AVNOJA Hrvati ne bi imali šta braniti. Ovako su znali šta imaju I šta brane. A da nisu imali SR Hrvatsku proizašlu iz AVNOJa I ZAVNOHa obranili bi kitu Marjanovu.
Umjesto da smo mahali papirima, ove budale uzele oružje i bzvz pucali po antifašistima sa druge strane
Guest- Guest
Sa svakim se ti družiš..Da nisi UDBAŠ, jbate?Transformer wrote:Meni je jedan starac iz Handžar divizije rekao: "Jest da smo klali, al' žene i djecu nismo dirali."Ringo10 wrote:Meni je jedan musliman iz hrvatske emigracije u nastupu nekakve iskrenosti u Australiji rekao - da ne bi Tite I njegovog NOPa, 1945 mi bi svi mogli samo put pod noge pa za njemačkim trupama.
Izvor svih nevolja za hrvate prvo pa srbe pa hrvate je stvaranje drzave shs,pa kraljevine juge pa ndh pa sfrjot....da je bilo svak na svoju stranu ne bi bilo ni zandara,crnorukasa,ustasa,cetnika...senjskih,sibinjskih,gospickih zrtava...jasenovca...blajburga,vukovara,srebrenice...
vuksadinare- Posts : 100114
2015-09-08
Onda opet izbjegavaš ako ćeš po povjesnom redosljedu činjenice koje su dovele do pojave ustaša.Kreni onda barem od 1918 pa povuci povjesne paralele pa ćeš doći do izvora zla, ustaše su samo bile odgovor na ono ranije.Ringo10 wrote:Nema šta da se poteže. To sa kraja rata je zločin. Ali postoji redoslijed događanja.vuksadinare wrote:Ringo potezi...
Lijepo bi bilo da nije bilo takve teške odmazde NOP-a, ali nakon 4 godine služenja Hitleru, rasnih zakona, pokolja, koncentracionih logora, etničkih progona I istrebljenja, jurišanja na Staljingrad, I svih sličnih remek djela ustaškog režima, ja ne znam šta ljudi očekuju.
Mi Hrvati kao I naše muslimansko cvijeće tadašnje smo prošli dobro obzirom na okolnosti. Jer sve do 1945 legalna I legitimna vlada je bila ona u londonu a Draža je bio njihov namjesnik u Jugi. Na konferenciji saveznika je odlučeno da se sve tvorevine nastale pod Hitlerom imaju razjebati a one države koje je on uništio da se imaju obnoviti. Pa izvoli.
Meni je jedan musliman iz hrvatske emigracije u nastupu nekakve iskrenosti u Australiji rekao - da ne bi Tite I njegovog NOPa, 1945 mi bi svi mogli samo put pod noge pa za njemačkim trupama.
Mogu Hrvati bježati od istine ali ona ih sustiže.
Žao mi je, ali opet kažem - glavni problem Hrvatske danas je neoustaštvo I povijesni revizionizam, želja da se povijest kroji I prekraja po političkim potrebama I željama, ali to je nemoguće..
Guest- Guest
Nemres spojit plus i plus...ne ide...dolazi do slusa...
2015-09-08
Da nije bilo tita, Tuđman ne bi ni trebao Hrvatskoj.provocator wrote:Da nije bilo Titovog generala Tuđmana ne bi bilo ni Hrvatske... što jes jes
Guest- Guest
Neka si mu reka.provocator wrote:A čuj budale i kretenoida! majke ti mile!preko_vode_do_slobode wrote:hrvatska je u WW2 poražena, jer se svi hrvatski političari kao i njemački, kao i talijanski i japanski, ispričavaju za WW2.provocator wrote:A čujte papagenosi... Današnju Hrvatsku temeljimo na NOB-u, na državi pobjednici u onom ratu. Njene granice branili su branitelji a granice su definirane AVNOJ-em i jel su se te granice možda promijenile? Nisu! našu neovisnost tražili smo i temeljili na ZAVNOH-u. Kada to sve pobrojano pobijete javiteb se ... Papagenosi. U međuvremenu se napušite curca!
Nisam vidio da se Srbi, Rusi, Ukrainci, Ameri, Francuzi, Poljaci i ostali pobjednici ispričavaju za WW2 kao hrvati ili njemci.
Hrvatska je stvorena 91-95, i tu smo pobjednici, i Hrvati se tu ne ispričavaju nikome za Oluju ili Bljesak ili za Gotovinu. Dapače slavimo i feštamo.
Sa druge strane Srbi idu u Bosnu i ispričavaju se za zločine, očito se radi o porazu.
Haso je u pravu, pobjedili smo jedino 91-95 i tu stvorili državu, ostalo su bili porazi. Srbi su recimo pobjedili u WW1(iako sa tolikim gubicima da je to bila pirova pobjeda), pobjedili su u WW2, ali su izgubili 91-95 u RH, Kosov, a Bosna aj barem nerješeno
Hrvatska je nastala na temeljima NOB-a... A vi si možete muda pojesti od muke. Poglejtebkoje granice su branitelji branili. Koje? NDHazijske možda? hehehehe... Papagenosi...umrite!
Što se ovoga tiče potpuno si u pravu.tre911 wrote:Tuđman ne bi ni trebao Hrvatskoj.
Guest- Guest
Tacno. rvacke ne bi ni bilo... :)tre911 wrote:Da nije bilo tita, Tuđman ne bi ni trebao Hrvatskoj.provocator wrote:Da nije bilo Titovog generala Tuđmana ne bi bilo ni Hrvatske... što jes jes
provocator wrote:Hrvatska je nastala na temeljima NOB-a... A vi si možete muda pojesti od muke. Poglejtebkoje granice su branitelji branili. Koje? NDHazijske možda? hehehehe... Papagenosi...umrite!
Pa bili smo mi i u Bosni, ali jebiga...
crvenkasti-
2014-04-17
Ali ubiše starog svata u Saraj'vu i ode sve u helać...provocator wrote:Hrvatska je nastala na temeljima NOB-a... A vi si možete muda pojesti od muke. Poglejtebkoje granice su branitelji branili. Koje? NDHazijske možda? hehehehe... Papagenosi...umrite!
...ima jedna knjiga ne mogu se sjetit sad..prikazuje odnos pravoslavnih vlaha kasnije srba i hrvaza starosjedioca u bilogorskom kraju...vidljivo je da je bilo koljaze,sukoba i u 18 i 19 stoljecu..vecinu sukoba potencirali pravoslavni u zelji za pljackanjem,upravljanjem..inace knjiga je napisana..1911 godine po izvornim dokumentima zupe bilogorske i austrougarskih dokumenata
2015-09-08
crvenkasti wrote:provocator wrote:Hrvatska je nastala na temeljima NOB-a... A vi si možete muda pojesti od muke. Poglejtebkoje granice su branitelji branili. Koje? NDHazijske možda? hehehehe... Papagenosi...umrite!
Pa bili smo mi i u Bosni, ali jebiga...
Guest- Guest
Znam ja šta je dovelo do pojave ustaša, ali to ne opravdava suradnju sa nacistima I uspostavu nacističkog režima, rasne zakone, konc logore I, Staljingrad I slično.tre911 wrote:Onda opet izbjegavaš ako ćeš po povjesnom redosljedu činjenice koje su dovele do pojave ustaša.Kreni onda barem od 1918 pa povuci povjesne paralele pa ćeš doći do izvora zla, ustaše su samo bile odgovor na ono ranije.Ringo10 wrote:Nema šta da se poteže. To sa kraja rata je zločin. Ali postoji redoslijed događanja.vuksadinare wrote:Ringo potezi...
Lijepo bi bilo da nije bilo takve teške odmazde NOP-a, ali nakon 4 godine služenja Hitleru, rasnih zakona, pokolja, koncentracionih logora, etničkih progona I istrebljenja, jurišanja na Staljingrad, I svih sličnih remek djela ustaškog režima, ja ne znam šta ljudi očekuju.
Mi Hrvati kao I naše muslimansko cvijeće tadašnje smo prošli dobro obzirom na okolnosti. Jer sve do 1945 legalna I legitimna vlada je bila ona u londonu a Draža je bio njihov namjesnik u Jugi. Na konferenciji saveznika je odlučeno da se sve tvorevine nastale pod Hitlerom imaju razjebati a one države koje je on uništio da se imaju obnoviti. Pa izvoli.
Meni je jedan musliman iz hrvatske emigracije u nastupu nekakve iskrenosti u Australiji rekao - da ne bi Tite I njegovog NOPa, 1945 mi bi svi mogli samo put pod noge pa za njemačkim trupama.
Mogu Hrvati bježati od istine ali ona ih sustiže.
Žao mi je, ali opet kažem - glavni problem Hrvatske danas je neoustaštvo I povijesni revizionizam, želja da se povijest kroji I prekraja po političkim potrebama I željama, ali to je nemoguće..
Nikakav velikosrpski žandarski terror I hegemonija ne mogu opravdati divljaštvo u one 4 godine.
Last edited by Ringo10 on Wed 24 Feb - 15:04; edited 1 time in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ne muti. Da ne ubiše starog svata u Saraj'vu i danas bi Provocator plesao kozaračko...Stanojko wrote:Tacno. rvacke ne bi ni bilo... :)tre911 wrote:Da nije bilo tita, Tuđman ne bi ni trebao Hrvatskoj.provocator wrote:Da nije bilo Titovog generala Tuđmana ne bi bilo ni Hrvatske... što jes jes
Ali granice su granice... Tko to može osporiti?
Opet krive premise a iz toga krivi zaključci. Nije Hrvatska stvorena u ww2 niti su njeni temelji u AVNOJu niti u ZAVNOHu, nije Hrvatska nastala 1941, postoji ona od stoljeća sedmog. Današnjoj RH su temelji u DR, izborila je svoju samostalonost upravo protiv titove vojske. A ako smo bili onda slobodni i ako smo onda nastali kako to da smo se morali boriti protiv istih instiutucija koje su je stvorile odnosno koje su proizašle iz njih??? Sami sebi skačete u stomak.Ringo10 wrote:Hrvatska je stvorena u NOPu a osamostalila se u DR.preko_vode_do_slobode wrote:hrvatska je u WW2 poražena, jer se svi hrvatski političari kao i njemački, kao i talijanski i japanski, ispričavaju za WW2.provocator wrote:A čujte papagenosi... Današnju Hrvatsku temeljimo na NOB-u, na državi pobjednici u onom ratu. Njene granice branili su branitelji a granice su definirane AVNOJ-em i jel su se te granice možda promijenile? Nisu! našu neovisnost tražili smo i temeljili na ZAVNOH-u. Kada to sve pobrojano pobijete javiteb se ... Papagenosi. U međuvremenu se napušite curca!
Bez AVNOJA Hrvati ne bi imali šta braniti. Ovako su znali šta imaju I šta brane. A da nisu imali SR Hrvatsku proizašlu iz AVNOJa I ZAVNOHa obranili bi kitu Marjanovu.
Guest- Guest
a kak je medic rekao da smo dva put pobjedili..od koga smo se drugi put branili..od oslobodilacke?provocator wrote:Hrvatska je nastala na temeljima NOB-a... A vi si možete muda pojesti od muke. Poglejtebkoje granice su branitelji branili. Koje? NDHazijske možda? hehehehe... Papagenosi...umrite!
2015-09-08
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Kancelarka Merkel doživjela još jedan poraz
» Stranka Angele Merkel doživjela poraz u Berlinu
» Zbor internet novinara HND-a pozdravlja odluku ministra Hasanbegovića
» Pismo Tuge Tarle o tužakanju Pascala Brucknera protiv ministra Hasanbegovića
» Efendija Sefko Omerbasic:'Cudno je da Srbi i Zidovi kidisu na ministra Hasanbegovica'
» Stranka Angele Merkel doživjela poraz u Berlinu
» Zbor internet novinara HND-a pozdravlja odluku ministra Hasanbegovića
» Pismo Tuge Tarle o tužakanju Pascala Brucknera protiv ministra Hasanbegovića
» Efendija Sefko Omerbasic:'Cudno je da Srbi i Zidovi kidisu na ministra Hasanbegovica'
Page 12 of 15