Disciplina je temelj svega a anarhija filozofija nicega
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Disciplina je temelj svega a anarhija filozofija nicega
Hrvatska nikad nije bila pod Turcima, tko smo to mi? tko ste to vi?bogomdani wrote:ma jasno je to svima,no navike su u pitanju,a vi ste bili 500 godina pod Turcima,pa se opirete radu i disciplini..Cak su i Turci naucili raditi i biti disciplinirani,a vi jos ne..vuksadinare wrote:njemci i japanci su prvi shvatili da je u disciplini uspjeh....bez stege nema reda i poredka....a kad stvoris disciplinu onda i postenje samo po sebi dolazi..i nagrada naravno..dok su komunisti obozavali anarhiju...samo udri pa sta bude...zaboravljajuci da batina ima dva kraja pa su tako i zavrsili...ovi prostori bioloski ne mogu biti disciplinirani ako si sam svoj gazda...da je disciplina prisutna i ucvrscena to bi se vidjelo prvo na banalnim primjerima poput cistih stolnjaka u restoranima..cistih wc-a...ulica....od sitnica se pocinje...a onda se disciplinom sve nadogradjuje i ide prema uspjehu..ali ne preko noci
svabi i japanezi su u poratnim godinama nakon ww2 zivjeli gotovo kao crkveni misevi,puno radili,da nes izgrade,a malo od toga imali..bili su izruseni do temelja,i trebalo je sve to iznova izgraditi i pokrenuti.,.
zato su takvi workaholičari i fanatici..u jebeni cent se gleda..nema milosti prema neradnicima,radnik vrijedni se slavi ,cijeni i postiva...
iz toga svega je iznikao i obicaj da se potomstvo cim prije navikne na radne obaveze i privredjivanje.l..
Strasno zvuci Balkancima,ali to je bit postojanja i egzistencije..
vremeno,m,kad se covjek navikne na to,prestane to i primjecivati i uzima zdravo za gotovo..
nikako ne bih svabe sazaljevao i rekao da je tuzna sudbina,jer si mogu priustiti sto hoce...
zato su takvi workaholičari i fanatici..u jebeni cent se gleda..nema milosti prema neradnicima,radnik vrijedni se slavi ,cijeni i postiva...
iz toga svega je iznikao i obicaj da se potomstvo cim prije navikne na radne obaveze i privredjivanje.l..
vremeno,m,kad se covjek navikne na to,prestane to i primjecivati i uzima zdravo za gotovo..
nikako ne bih svabe sazaljevao i rekao da je tuzna sudbina,jer si mogu priustiti sto hoce...
Guest- Guest
...prvo da bi uveo red i poredak..zvuci banalno..moras poc od vlastite higijene...ne moze covjek smrdjeti..u redu ako ej bolestan to se vidi..ali usminkati se i smrdjet to ne..pa danas imas hrpu jeftinih sapuna i dezica po par kuna...nema opravdanja da se toliko ne moze izdvojiti za higijenske potrebe a za pivu imas ispred ducana ili u birtiji...bas sam tako nekidan izribao na profionjen nacin susjeda..smrdi ko smuk...kaze nema love a dnevno skupi flase za skore 100 kuna...ali jbg kad dobije lovu direktno na pivu ispred ducana iliponekad u birtiju a kuka kak nema love za sapun od tri kune ili dezic od 6,7 kuna u lidlu,kauflandu
vuksadinare- Posts : 100335
2015-09-08
Ma nikako.osim sto su zgazili sve da dojdu na kapiju Beča...500 godina je puno,razumijem zaboravnost u tom smislu...davno je pocelo...kic wrote:Hrvatska nikad nije bila pod Turcima, tko smo to mi? tko ste to vi?bogomdani wrote:ma jasno je to svima,no navike su u pitanju,a vi ste bili 500 godina pod Turcima,pa se opirete radu i disciplini..Cak su i Turci naucili raditi i biti disciplinirani,a vi jos ne..vuksadinare wrote:njemci i japanci su prvi shvatili da je u disciplini uspjeh....bez stege nema reda i poredka....a kad stvoris disciplinu onda i postenje samo po sebi dolazi..i nagrada naravno..dok su komunisti obozavali anarhiju...samo udri pa sta bude...zaboravljajuci da batina ima dva kraja pa su tako i zavrsili...ovi prostori bioloski ne mogu biti disciplinirani ako si sam svoj gazda...da je disciplina prisutna i ucvrscena to bi se vidjelo prvo na banalnim primjerima poput cistih stolnjaka u restoranima..cistih wc-a...ulica....od sitnica se pocinje...a onda se disciplinom sve nadogradjuje i ide prema uspjehu..ali ne preko noci
Guest- Guest
Nemoj tako, i jezik se može dobro uporabiti. Uostalom, znaš i sam zašto dečki vole pušenje. Da konačno uživamo u tišini.bogomdani wrote:To bih tebi dao da se isklepeće ,a onda je ja preuzeo,kad joj se jezik umori..Regoč wrote:Izrazito filozofična.bogomdani wrote:dobra Pipica...Regoč wrote:
pa i juga je bila razrusena poslije drugog svjetskog rata..ali marsal je radije poslao vojsku da rmbaci na gradjevini nego ljude da se nauce radu a ne sjedit na livadi i geldat kako ti ovi grade kuce,ceste..ima jedna zgoda iz drugog svjetskog rata iz mog kraja...saveznici srusilibombardiranjem kuce..a njemacki vojnici se dali u rasciscavanje rusevina i koliko toliko stvaranju uvjeta za zivot ljudima..a domaci ljudi im se iza leđa smijali i prstom po sljepocnici kako su suc muc i rade za nista...i koemntirali kako ce im ionako dzava na kraju rata izgradit kuce i dobit ce reparacije josbogomdani wrote:svabi i japanezi su u poratnim godinama nakon ww2 zivjeli gotovo kao crkveni misevi,puno radili,da nes izgrade,a malo od toga imali..bili su izruseni do temelja,i trebalo je sve to iznova izgraditi i pokrenuti.,.
vuksadinare- Posts : 100335
2015-09-08
Ne, više Kaje, mada je politički korektna. Uz Ninu zastupa "desnicu" nasuprot "antifašistima".kic wrote:morat ću pogledati koju emisiju kad toliko preporučaš već, osjećam "duh" neve u njojRegoč wrote:Izrazito filozofična.bogomdani wrote:dobra Pipica...Regoč wrote:
odmah mi je još prpošnijaRegoč wrote:Ne, više Kaje, mada je politički korektna. Uz Ninu zastupa "desnicu" nasuprot "antifašistima".kic wrote:morat ću pogledati koju emisiju kad toliko preporučaš već, osjećam "duh" neve u njojRegoč wrote:Izrazito filozofična.bogomdani wrote:dobra Pipica...Regoč wrote:
Ej-men..!!! a cura je Slatkica i ima Pušljive usne..bilo bi zadovoljstvo..Regoč wrote:Nemoj tako, i jezik se može dobro uporabiti. Uostalom, znaš i sam zašto dečki vole pušenje. Da konačno uživamo u tišini.bogomdani wrote:To bih tebi dao da se isklepeće ,a onda je ja preuzeo,kad joj se jezik umori..Regoč wrote:Izrazito filozofična.bogomdani wrote:dobra Pipica...Regoč wrote:
Guest- Guest
Kada vam dode megi svi bute se razbjezali.
2014-12-30
Dobar dio hrvatskoga prostora bio je pod Turcima. Iznimka su pogranična područja prema Sloveniji i priobalje.
Pa jasno..sto vrijedi negirati kad cinjenice stoje..?? malo je trebalo i da beč padne..ajoj,ali bi bio raspasoj na Bečkom dvoru,medj onim plemkinjama,gorjelo bi im izmedju guzlova...
Guest- Guest
nitko ne negira činjenice, to je nemoguće, Hrvatska nikad nije osvojena niti je bila vazalska država Otomana, ja istinabog vidim pozitivne karakteristike u germansko-japanskom mentalitetu, ali samo do određene mjere, ne znam čemu tolika gorljivost za imitiranjem nečeg gubitničkog, trebamo imitirati Estoniju, Južnu Koreju, narode slične sjebane povijesti, ali otvorenih vrata za budućnost.
vuksadinare wrote:njemci i japanci su prvi shvatili da je u disciplini uspjeh....bez stege nema reda i poredka....a kad stvoris disciplinu onda i postenje samo po sebi dolazi..i nagrada naravno..dok su komunisti obozavali anarhiju...samo udri pa sta bude...zaboravljajuci da batina ima dva kraja pa su tako i zavrsili...ovi prostori bioloski ne mogu biti disciplinirani ako si sam svoj gazda...da je disciplina prisutna i ucvrscena to bi se vidjelo prvo na banalnim primjerima poput cistih stolnjaka u restoranima..cistih wc-a...ulica....od sitnica se pocinje...a onda se disciplinom sve nadogradjuje i ide prema uspjehu..ali ne preko noci
ovo mi bi dobar uvod u neki manifest...za još stitinjak milijuna mrtvih.
uspjeh nije univerzalna kategorija, prestani projicirati. čisti stoljnjaci se postižu glasovanjem novčanikom, a ne direktivom.
kad prestaneš razmišljati u množini, doći ćeš do odgovora.
2014-04-16
reci otvoreno, neoliberalni kapitalizam.kic wrote:nitko ne negira činjenice, to je nemoguće, Hrvatska nikad nije osvojena niti je bila vazalska država Otomana, ja istinabog vidim pozitivne karakteristike u germansko-japanskom mentalitetu, ali samo do određene mjere, ne znam čemu tolika gorljivost za imitiranjem nečeg gubitničkog, trebamo imitirati Estoniju, Južnu Koreju, narode slične sjebane povijesti, ali otvorenih vrata za budućnost.
2014-04-16
misaoni eksperiment za koji se malo tko odluči..aben wrote:kad prestaneš razmišljati u množini, doći ćeš do odgovora.
uopće nisam znao što je uzrok, ali kad sam pročitao da Estonija ima otvorene autoputeve (kao Njemačka istinabog), otvorene nacionalne parkove za vlastite državljane, e-glasovanje, odmah sam se zaljubio, dobro imaju taj problem s Rusima ali to nisu sami generirali..aben wrote:reci otvoreno, neoliberalni kapitalizam.kic wrote:nitko ne negira činjenice, to je nemoguće, Hrvatska nikad nije osvojena niti je bila vazalska država Otomana, ja istinabog vidim pozitivne karakteristike u germansko-japanskom mentalitetu, ali samo do određene mjere, ne znam čemu tolika gorljivost za imitiranjem nečeg gubitničkog, trebamo imitirati Estoniju, Južnu Koreju, narode slične sjebane povijesti, ali otvorenih vrata za budućnost.
Ciela nije, ali najveći dio je bio. Ovo je predturska Hrvatskakic wrote:Hrvatska nikad nije osvojena niti je bila vazalska država Otomana.
a ovo prostor pod Turcima
de bogati ostavi me materijala koji te uče u 6. razredu osnovne :))Regoč wrote:Ciela nije, ali najveći dio je bio. Ovo je predturska Hrvatskakic wrote:Hrvatska nikad nije osvojena niti je bila vazalska država Otomana.
a ovo prostor pod Turcima
i tih mapa, tako je moj profa govorio, gdje je Hrvatska ikad bila na Drini? Gdje? i pokazivao mape koje su se crtale prije 30 godina.. a hrvatska sela na Drini zaboravljena.
Jebo te, Kic, nemoj me razočarati. Ovi zemljovidi nisu crtani proizvoljno, zasnivaju se na poviesnim činjenicama. Što bi Leopold oslobađao 1683. da Slavonija nije bila pod Tucima? A Hrvatska je bila na Drini samo u doba ustaške vlasti. Prije toga je imala Bosnu kao vazalnu državu pa je imala utjecaj do tamo, ali taj prostor nije bio dio mainlanda.
ako ćemo se držati povijesnih činjenica, A.Hitler nikad nije dao naredbu za holokaust, nikad se nije pronašao dokument koji naređuje takvo nešto, i to su priznali i sami njemački novinari jako jako nerado-Regoč wrote:Jebo te, Kic, nemoj me razočarati. Ovi zemljovidi nisu crtani proizvoljno, zasnivaju se na poviesnim činjenicama. Što bi Leopold oslobađao 1683. da Slavonija nije bila pod Tucima? A Hrvatska je bila na Drini samo u doba ustaške vlasti. Prije toga je imala Bosnu kao vazalnu državu pa je imala utjecaj do tamo, ali taj prostor nije bio dio mainlanda.
gdje je Slavonija, gdje je Drina? ja govorim o hrvatskim selima na Drini koje nitko ne može više ni zamisliti jer to je odmah ustašluk kad to velim, a ti pričaš o mainlandu, naravno da se nećemo složiti niti me briga hoćemo li..
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» USA kolektivna Anarhija
» Djoletova filozofija
» Filozofija kmeta
» Orban pravi paralelnu vladu pred izbore kako se Soroševcl ne bi dočepali ničega
» kršćanska filozofija u kratkoj slici....
» Djoletova filozofija
» Filozofija kmeta
» Orban pravi paralelnu vladu pred izbore kako se Soroševcl ne bi dočepali ničega
» kršćanska filozofija u kratkoj slici....
Page 2 of 3