vrijeme da dođete u ispravan odnos s Bogom!
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: vrijeme da dođete u ispravan odnos s Bogom!
Razum je Intelekt, dio duše, koja je opet sastavni dio Plerome (Nadsvijeta, svijeta Ideja, kako želiš, razni su nazivi). Božanska iskra u svakom čovjeku je tek malen djelić božanske Cjeline. Srce je tek organ koji pumpa krv i dio je materijalnog, prolaznog, propadljivog.Sora wrote:Ti si nemoćan dragivon_Starhemberg wrote:Ti si smijurija sama po sebi, i ovo što pišeš iz nemoći da to prihvatiš najjasniji je dokaz u prilog tome.Sora wrote:Vjera jest temeljena na strahu.von_Starhemberg wrote:Zato ova tema i jest jedna velika smijurija. Vjera daje oslonac, nije izvor straha...ako je izvor straha, onda nije vjera...Bran_Do wrote:Jadni oni čija se vjera temelji na strahu od pakla i sličnih mitskih mjesta.
Ne znam sto inače tocno moze biti izvor vjere obzirom da je sve laž.
Sve te bajke i mitovi i. Magla od koje popovi dobro i predobro žive.
Punih trbuha ..jeah..
Dakako da lažan oslonac daje los rezultat... I dalje su u strahu.
Svi vi ... Vjernici ... Koji zatvarate oci pred činjenicama.
Mora biti ..to smijurija zaista
Ti ne prihvaćaš činjenice
To je tako a ne kako ja gledam ili ti
Svijet postoji izvan onog sto ti shvaćaš
Ali se ne objašnjava Bogom ...
Nego razumom ..i srcem ...
Guest- Guest
Ja ja mislim da vjernici imaju ozbiljne psihičke probleme
Me hsluciniraju, me se iživljavaju u svemoćne nevidljive osobe
Emm im ego naraste do divovskoj razmjera ...
Cccc
:face:
Me hsluciniraju, me se iživljavaju u svemoćne nevidljive osobe
Emm im ego naraste do divovskoj razmjera ...
Cccc
:face:
tako nekako ,posto je zemlja u vlasti Onog drugog,ne tako dobrog Andjela(kako opisah i Boga)...sve ma svoje lice i naličje..materija-antimateriju,dobro ima zlo..i tako.... ja sam Bogomdani i meni slijedi raspasoj izmedju grijesnih Hukrajinkimortal-joint wrote:sada smo na kušnji, trpljenjima, izloženi raznim situacijama čak moći i bogatstva kad se uzimaju sva naša djelovanja kako +smo postupali u pojedinim situacijama i ako smo postupcima vječno bili kontra svih Božijih pravila a nismo se pokajali i bez ijedne dobre ljudske kvalitete bivamo odbačeni u pakao za u vječnostbogomdani wrote:pa..gledajuci čovjeka kao entitet,dobra doza straha i nije tako losa stvar jer se u suprrotnom čovjek raspojasi i pravi sranja..
što se tiče straha od kazne paklom,ili dosadjivanja u raju..mozemo slobodno reci,da svi ljudi na planetu to prozivljavaju vec sad,dok su zivi...sto je paklenije nego cijeli se zivo fajtati za ebenu lovu ili imati nesretni brak,ne do bog dozivjeti smrt djeteta....sada smo u paklu,ljudovi moji..
Last edited by bogomdani on 11/6/2014, 13:44; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ponavljam to što ti ne možeš prihvatiti postojanje Boga i svega što je On stvorio ne znači da ja lupetam ili da smo svi koji to vjerujemo manje vrijednivon_Starhemberg wrote:Lupetaš, nema veze...mortal-joint wrote:kakva idejavon_Starhemberg wrote:Kakav raj i pakao, to su glupe priče za plašenje krhkih umova... Sama ideja je besmislena i smiješna.mortal-joint wrote:Strah uvijek može postojati i nije na odbacivanje. Ako smo čvrsti vjernici potpuno odani Bogu, đavla se ne moramo bojati. Ali, ne možemo reći da nam treba ili može biti svejedno hoćemo li završiti u ponoru pakla ili u svoj ljepoti koju Bog pruža. Dakle strah od toga što nam se može dogoditi je opravdan, puno puta pozitivan. Strah od toga hoće li nas Bog poštediti mnogih muka, strah da vlastitim hodom (djelima) ne zapnemo na putu u raj.von_Starhemberg wrote:Zato ova tema i jest jedna velika smijurija. Vjera daje oslonac, nije izvor straha...ako je izvor straha, onda nije vjera...Bran_Do wrote:Jadni oni čija se vjera temelji na strahu od pakla i sličnih mitskih mjesta.
tvrdiš da je pakao i raj ideja Boga
To su činjenice koje tvog bahati ili ograničeni mozak ne želi prihvatiti
Možda iz straha da ne bi iznad tebe bio netko mnogo moćniji i baš ti ide u prilog to što se Bog ne vidi i ne pokazuje kojekome
Ti umanjuješ svoju vrijednost odbacivanjem Boga
2014-04-16
Nešto novo, jesi sigurna da je to baš to?Sora wrote:Ja ja mislim da
Guest- Guest
A čuj nije sve u srcuima nešto i u ...von_Starhemberg wrote:Razum je Intelekt, dio duše, koja je opet sastavni dio Plerome (Nadsvijeta, svijeta Ideja, kako želiš, razni su nazivi). Božanska iskra u svakom čovjeku je tek malen djelić božanske Cjeline. Srce je tek organ koji pumpa krv i dio je materijalnog, prolaznog, propadljivog.Sora wrote:Ti si nemoćan dragivon_Starhemberg wrote:Ti si smijurija sama po sebi, i ovo što pišeš iz nemoći da to prihvatiš najjasniji je dokaz u prilog tome.Sora wrote:Vjera jest temeljena na strahu.von_Starhemberg wrote:Zato ova tema i jest jedna velika smijurija. Vjera daje oslonac, nije izvor straha...ako je izvor straha, onda nije vjera...Bran_Do wrote:Jadni oni čija se vjera temelji na strahu od pakla i sličnih mitskih mjesta.
Ne znam sto inače tocno moze biti izvor vjere obzirom da je sve laž.
Sve te bajke i mitovi i. Magla od koje popovi dobro i predobro žive.
Punih trbuha ..jeah..
Dakako da lažan oslonac daje los rezultat... I dalje su u strahu.
Svi vi ... Vjernici ... Koji zatvarate oci pred činjenicama.
Mora biti ..to smijurija zaista
Ti ne prihvaćaš činjenice
To je tako a ne kako ja gledam ili ti
Svijet postoji izvan onog sto ti shvaćaš
Ali se ne objašnjava Bogom ...
Nego razumom ..i srcem ...
Pi...smu...
Ne odbacujem ja Boga, nego budalaste koncepcije koje s Njim nemaju veze. Sad jasnije?mortal-joint wrote:Ponavljam to što ti ne možeš prihvatiti postojanje Boga i svega što je On stvorio ne znači da ja lupetam ili da smo svi koji to vjerujemo manje vrijednivon_Starhemberg wrote:Lupetaš, nema veze...mortal-joint wrote:kakva idejavon_Starhemberg wrote:Kakav raj i pakao, to su glupe priče za plašenje krhkih umova... Sama ideja je besmislena i smiješna.mortal-joint wrote:Strah uvijek može postojati i nije na odbacivanje. Ako smo čvrsti vjernici potpuno odani Bogu, đavla se ne moramo bojati. Ali, ne možemo reći da nam treba ili može biti svejedno hoćemo li završiti u ponoru pakla ili u svoj ljepoti koju Bog pruža. Dakle strah od toga što nam se može dogoditi je opravdan, puno puta pozitivan. Strah od toga hoće li nas Bog poštediti mnogih muka, strah da vlastitim hodom (djelima) ne zapnemo na putu u raj.von_Starhemberg wrote:Zato ova tema i jest jedna velika smijurija. Vjera daje oslonac, nije izvor straha...ako je izvor straha, onda nije vjera...Bran_Do wrote:Jadni oni čija se vjera temelji na strahu od pakla i sličnih mitskih mjesta.
Možda iz straha da ne bi iznad tebe bio netko mnogo moćniji i baš ti ide u prilog to što se Bog ne vidi i ne pokazuje kojekome
Guest- Guest
Jokvon_Starhemberg wrote:Nešto novo, jesi sigurna da je to baš to?Sora wrote:Ja ja mislim da
Ti di siguran
Tebe Bog savjetuje...Haha
Zemlja nije u vlasti đavlabogomdani wrote:tako nekako ,posto je zemlja u vlasti Onog drugog,ne tako dobrog Andjela(kako opisah i Boga)...sve ma svoje lice i naličje..materija-antimateriju,dobro ima zlo..i tako.... ja sam Bogomdani i meni slijedi raspasoj izedju grijesnih Hukrajinkimortal-joint wrote:sada smo na kušnji, trpljenjima, izloženi raznim situacijama čak moći i bogatstva kad se uzimaju sva naša djelovanja kako +smo postupali u pojedinim situacijama i ako smo postupcima vječno bili kontra svih Božijih pravila a nismo se pokajali i bez ijedne dobre ljudske kvalitete bivamo odbačeni u pakao za u vječnostbogomdani wrote:pa..gledajuci čovjeka kao entitet,dobra doza straha i nije tako losa stvar jer se u suprrotnom čovjek raspojasi i pravi sranja..
što se tiče straha od kazne paklom,ili dosadjivanja u raju..mozemo slobodno reci,da svi ljudi na planetu to prozivljavaju vec sad,dok su zivi...sto je paklenije nego cijeli se zivo fajtati za ebenu lovu ili imati nesretni brak,ne do bog dozivjeti smrt djeteta....sada smo u paklu,ljudovi moji..
Nije Bog stvorio Zemlju za đavla, ali daleko od toga da ih nema i da ne djeluju
2014-04-16
Ok.Sora wrote:Jokvon_Starhemberg wrote:Nešto novo, jesi sigurna da je to baš to?Sora wrote:Ja ja mislim da
Guest- Guest
- jel me netko tražio?mortal-joint wrote:Nije Bog stvorio Zemlju za đavla, ali daleko od toga da ih nema i da ne djeluju
valja nes i skuhati...budite dobri ne se svaditi..
Guest- Guest
nije,ali mu je dao privremeno u vlast,bas radi iskusavanja...mortal-joint wrote:Zemlja nije u vlasti đavlabogomdani wrote:tako nekako ,posto je zemlja u vlasti Onog drugog,ne tako dobrog Andjela(kako opisah i Boga)...sve ma svoje lice i naličje..materija-antimateriju,dobro ima zlo..i tako.... ja sam Bogomdani i meni slijedi raspasoj izedju grijesnih Hukrajinkimortal-joint wrote:sada smo na kušnji, trpljenjima, izloženi raznim situacijama čak moći i bogatstva kad se uzimaju sva naša djelovanja kako +smo postupali u pojedinim situacijama i ako smo postupcima vječno bili kontra svih Božijih pravila a nismo se pokajali i bez ijedne dobre ljudske kvalitete bivamo odbačeni u pakao za u vječnostbogomdani wrote:pa..gledajuci čovjeka kao entitet,dobra doza straha i nije tako losa stvar jer se u suprrotnom čovjek raspojasi i pravi sranja..
Guest- Guest
Slušajvon_Starhemberg wrote:Ne odbacujem ja Boga, nego budalaste koncepcije koje s Njim nemaju veze. Sad jasnije?mortal-joint wrote:Ponavljam to što ti ne možeš prihvatiti postojanje Boga i svega što je On stvorio ne znači da ja lupetam ili da smo svi koji to vjerujemo manje vrijednivon_Starhemberg wrote:Lupetaš, nema veze...mortal-joint wrote:kakva idejavon_Starhemberg wrote:Kakav raj i pakao, to su glupe priče za plašenje krhkih umova... Sama ideja je besmislena i smiješna.mortal-joint wrote:Strah uvijek može postojati i nije na odbacivanje. Ako smo čvrsti vjernici potpuno odani Bogu, đavla se ne moramo bojati. Ali, ne možemo reći da nam treba ili može biti svejedno hoćemo li završiti u ponoru pakla ili u svoj ljepoti koju Bog pruža. Dakle strah od toga što nam se može dogoditi je opravdan, puno puta pozitivan. Strah od toga hoće li nas Bog poštediti mnogih muka, strah da vlastitim hodom (djelima) ne zapnemo na putu u raj.von_Starhemberg wrote:Zato ova tema i jest jedna velika smijurija. Vjera daje oslonac, nije izvor straha...ako je izvor straha, onda nije vjera...Bran_Do wrote:Jadni oni čija se vjera temelji na strahu od pakla i sličnih mitskih mjesta.
Ako prihvaćaš Boga nerazumno je neprihvatiti sve ono što je On stvorio i odobrio da postoji. Da nije boga ni đavao ne bi postojao.
Đavao je anđeo koji je odbio poslušati Boga, a Bog ga je odbacio ali ostavio da postoji. Svemogući Bog ga je mogao uništiti.
2014-04-16
Evo sad se vidi na primjeruvon_Starhemberg wrote:Ok.Sora wrote:Jokvon_Starhemberg wrote:Nešto novo, jesi sigurna da je to baš to?Sora wrote:Ja ja mislim da
Kako su vjernici amoralna bića ..
Fakt, zbljuv kaj drugo
Nisi u stanju ni reci nešto smisleno nego vadis dijelove mojih recenivpc
Last edited by Sora on 11/6/2014, 13:48; edited 1 time in total
I nije.mortal-joint wrote:Nije Bog stvorio Zemlju
Guest- Guest
a Isus???bogomdani wrote:nije,ali mu je dao privremeno u vlast,bas radi iskusavanja...mortal-joint wrote:Zemlja nije u vlasti đavlabogomdani wrote:tako nekako ,posto je zemlja u vlasti Onog drugog,ne tako dobrog Andjela(kako opisah i Boga)...sve ma svoje lice i naličje..materija-antimateriju,dobro ima zlo..i tako.... ja sam Bogomdani i meni slijedi raspasoj izedju grijesnih Hukrajinkimortal-joint wrote:sada smo na kušnji, trpljenjima, izloženi raznim situacijama čak moći i bogatstva kad se uzimaju sva naša djelovanja kako +smo postupali u pojedinim situacijama i ako smo postupcima vječno bili kontra svih Božijih pravila a nismo se pokajali i bez ijedne dobre ljudske kvalitete bivamo odbačeni u pakao za u vječnostbogomdani wrote:pa..gledajuci čovjeka kao entitet,dobra doza straha i nije tako losa stvar jer se u suprrotnom čovjek raspojasi i pravi sranja..
2014-04-16
Tebi reći nešto smisleno, čemu, zašto? Nema svrhe.Sora wrote:Evo sad se vidi na primjeruvon_Starhemberg wrote:Ok.Sora wrote:Jokvon_Starhemberg wrote:Nešto novo, jesi sigurna da je to baš to?Sora wrote:Ja ja mislim da
Kako su vjernici amoralna bića ..
Fakt, zbljuv kaj drugo
Nisi u stanju ni reci nešto smisleno nego ikada dijelove mojih recenivpc
Guest- Guest
Ne krivotvori ovakve izjave da idu iz mojih ustavon_Starhemberg wrote:I nije.mortal-joint wrote:Nije Bog stvorio Zemlju
ne igraj se
2014-04-16
mortal-joint wrote:vas oboje treba tužiti za ismijavanje Isusa tj svih kršćana i kršćanstvaVegvísir wrote:kic wrote:jeli Isus ikad čitao Čehova, ovaj simbolizam mi probija oči
ne znam tko vas postavi da budete glavni
postaje ponižavajuće boraviti u takvoj skupini
tužiti za ismijavanje Isusa? A, kome? Nego, kad netko poput tebe recimo ismijava i pljuje te sotonizira nekršćansko onda je to ok? nisam vidio niti jednom da si se pobunila na takve stvari...
A koliko vidim, i Veg i Kic su se postavili korektno...prema svima jednako.
2014-04-29
Đavo mi je upravo prišapnuo da bog laže da je svemoćan i da mu ne može ništamortal-joint Da nije boga ni đavao ne bi postojao. wrote:Đavao je anđeo koji je odbio poslušati Boga, a Bog ga je odbacio ali ostavio da postoji. Svemogući Bog ga je mogao uništiti.
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» JOŠKO VLAŠIĆ ODGOVORIO TOMIĆU 'Pokušavate pojednostaviti Blankin odnos s Bogom i raskrinkati ga pred ljudima'
» antife tek sad skužile da su vatreni imali ispravan grb na dresovima, kažu da je pogrešan...
» Komšić je Bogom dan za raspad i podjelu BiH
» HRVATI KLEČE SAMO PRED BOGOM
» Nikolić u Moskvi: Kada se ima dogovor sa Bogom, onda se ne razmišlja previše o krizi :)
» antife tek sad skužile da su vatreni imali ispravan grb na dresovima, kažu da je pogrešan...
» Komšić je Bogom dan za raspad i podjelu BiH
» HRVATI KLEČE SAMO PRED BOGOM
» Nikolić u Moskvi: Kada se ima dogovor sa Bogom, onda se ne razmišlja previše o krizi :)
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 7