Tramp obrusio Papi
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Tramp obrusio Papi
Papa Franjo kritizirao je danas izjavu američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je obećao da će izgraditi zid duž južne granice SAD-a i prisiliti Meksiko da za to plati.
Papa je kazao da Trump ''nije kršćaninin'' ako poziva na deportaciju neprijavljenih imigranata i obećava izgradnju zida između SAD-a i Meksika, javlja CNN.
- Osoba koja misli samo o gradnji zidova, a ne gradnji mostova nije kršćanin. To nije u evanđelju - rekao je papa Franjo novinarima.
Trump je na svojoj internetskoj stranici ljutito odgovorio na komentare koje je papa Franjo izgovorio tijekom konferencije za medije na svom letu iz Meksika u Vatikan, prenosi NBC News.
- Ako i kada Vatikan bude napadnut od strane ISIL-a, mogu vam obećati da će papa samo željeti i moliti da je Donald Trump predsjednik jer se to onda ne bi dogodilo- napisao je Trump i dodao da je sramotno da vjerski vođa osporava vjeru osobe.
http://www.vecernji.hr/svijet/papa-prozvao-trumpa-zbog-izjave-o-gradnji-zida-trump-mu-neprilicno-odgovorio-1061407
Papa je kazao da Trump ''nije kršćaninin'' ako poziva na deportaciju neprijavljenih imigranata i obećava izgradnju zida između SAD-a i Meksika, javlja CNN.
- Osoba koja misli samo o gradnji zidova, a ne gradnji mostova nije kršćanin. To nije u evanđelju - rekao je papa Franjo novinarima.
Trump je na svojoj internetskoj stranici ljutito odgovorio na komentare koje je papa Franjo izgovorio tijekom konferencije za medije na svom letu iz Meksika u Vatikan, prenosi NBC News.
- Ako i kada Vatikan bude napadnut od strane ISIL-a, mogu vam obećati da će papa samo željeti i moliti da je Donald Trump predsjednik jer se to onda ne bi dogodilo- napisao je Trump i dodao da je sramotno da vjerski vođa osporava vjeru osobe.
http://www.vecernji.hr/svijet/papa-prozvao-trumpa-zbog-izjave-o-gradnji-zida-trump-mu-neprilicno-odgovorio-1061407
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Tramp obrusio Papi
Šteta sto ovaj Papa nije ostao sa svojim Indijancima prišli tjedan gdje mu je i mjesto.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Dakle po Papi treba napravit most između Sicilije i Tunisa a tko je protiv toga nije krščanin.
Eto ja sam za taj most.
Samo trpaj.
Eto ja sam za taj most.
Samo trpaj.
2014-04-11
da mozda ovi Khozoepi Poupi ne salju Mladjahne Djevice onako kao neki dar i motivaciju..Svast se radi medj tim vatikanskim zidinama..
Guest- Guest
RayMabus wrote:Papa Franjo kritizirao je danas izjavu američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je obećao da će izgraditi zid duž južne granice SAD-a i prisiliti Meksiko da za to plati.
nije mu ništa neprilično odgovorio nego mu je rekao što ga ide
RayMabus wrote:Dakle po Papi treba napravit most između Sicilije i Tunisa a tko je protiv toga nije krščanin.
Eto ja sam za taj most.
Samo trpaj.
A bas bi bilo lijepo vidjet jednu veliku dzamiju kraj crkve svetog petra. Hoce li dozvoliti ili ne?
omni-
2014-04-12
I to sa Bang and olufsen tehnologijom zvuka na munari.omni wrote:A bas bi bilo lijepo vidjet jednu veliku dzamiju kraj crkve svetog petra. Hoce li dozvoliti ili ne?
omni wrote:A bas bi bilo lijepo vidjet jednu veliku dzamiju kraj crkve svetog petra. Hoce li dozvoliti ili ne?
Mosque of Rome
From Wikipedia, the free encyclopedia
Outside view taken in 2006. | |
Parioli, Rome | |
41°56′5.17″N 12°29′42.8″E | |
Sunni Islam | |
Italy | |
Chief Imam & Khateeb: Muhammad Hassan Abdulghaffar Chairman: Abdullah Ridwan | |
Paolo Portoghesi, Vittorio Gigliotti, Sami Mousawi and Nino Tozzo | |
Mosque | |
Islamic architecture | |
1994 | |
€40 million | |
12,000+ | |
1 | |
1 | |
43m |
In addition to being a meeting place for religious activities, it provides cultural and social services variously connecting Muslims together. It also holds teachings, wedding ceremonies, funeral services, exegesis, exhibitions, conventions, and other essential events.
Contents
- 1 Construction
- 2 Architecture
- 3 Organisation
- 4 Gallery
- 5 See also
- 6 Notes
- 7 References
- 8 External links
Construction
The main hall
The mosque was jointly founded by the exiled Prince Muhammad Hasan of Afghanistan and his wife, Princess Razia[3] and was financed by Faisal of Saudi Arabia, head of the Saudi royal family, as well as Custodian of the Two Holy Mosques. The project was designed and directed by Paolo Portoghesi, Vittorio Gigliotti and Sami Mousawi.
Its planning took more than ten years: the Roman City Council donated the land in 1974, but the first stone was laid only in 1984 (1405 AH), in the presence of then President of the Italian Republic Sandro Pertini, with its inauguration on 21 June 1995.
The land for the project was donated by the City Council of Rome in 1974 but it was to be ten years before the first stone was laid. There was some opposition to the building of a mosque but much of this dissipated when Pope John Paul II gave his blessing for the project. One issue that had to be agreed was the height of the minaret and its effect on the Rome skyline. In the end the issue was resolved by shortening slightly the height of the minaret to be below that of the dome of St Peter’s by approximately one meter.
Architecture
The structure is intended to be integrated into the surrounding green area, with a mix of modern structural design and omnipresent curves. Lights and shades are blended in order to create a meditative climate, and the choice of materials, like travertino and cotto, evoke traditional Roman architectural styles. The interior decor is mainly made of glazed tiles with light colors, with the recurrent Qur'anic theme "God is Light".The interiors are decorated with simple yet beautiful mosaics creating more optical effects and the floor is covered by an extremely soft Persian carpet with geometrical patterns as well. The main prayer area can accommodate up to 2,500 worshipers. Above this are galleries that are reserved for female worshipers. The main prayer hall it topped by a large central dome over 20 metres in diameter, which is surrounded by 16 smaller domes. The complex also includes an educational area with classroom and a library, a conference centre with a large auditorium, and an area where exhibitions are held.
The outcome is a fascinating architecture made of repetitious designs and amazing geometric patterns, where an important role is played by the light aimed to create a meditative atmosphere and various tricks of light as well.
The mosque contains several ubiquitous palm-shaped columns, which represent the connection between Allah and the single devotee.
Organisation
The current Imam of the mosque is the Egyptian Muhammad Hassan Abdulghaffar; Abd Allah Ridwan is in charge of the Cultural Centre, to which the management of the complex is entrusted. Former Imams include:- 1983–1993: Muhammad Nur al-Din Isma'il
- 1993–2006: Mahmud Hammad Shwayta
Gallery
The architectural design
The minaret
A view from the road
A view from the railway station
2014-04-11
Već ima mega đamija u Rimu.
Već su im pustili mega đamiju tamo.
Već su im pustili mega đamiju tamo.
2014-04-11
Kršćanstvo ne da je od niškoristi nego ono i stimulira ovu situaciju trpanja.
Pa onda : Samo trpaj.
Da Bog da vam u usta shrali.
Pa onda : Samo trpaj.
Da Bog da vam u usta shrali.
2014-04-11
Stvar je vrlo jednostavna : odbacite kršćanstvo.
To je slaba i kriva religija protivna opstanku.
Religija slabića.
Ja sam scinetolog,.
Uopće nemam kočnicu bili pucao na ilegalne imigrante koji idu ilegalno preći granicu.
Jedino odluku jel to baš treba tj jel potrebno ili ne.
Ako drukčije ne može ja ću ih prošarat šarcem totalno čiste savjesti.
MOja religija je OPSTANAK.
To je slaba i kriva religija protivna opstanku.
Religija slabića.
Ja sam scinetolog,.
Uopće nemam kočnicu bili pucao na ilegalne imigrante koji idu ilegalno preći granicu.
Jedino odluku jel to baš treba tj jel potrebno ili ne.
Ako drukčije ne može ja ću ih prošarat šarcem totalno čiste savjesti.
MOja religija je OPSTANAK.
2014-04-11
Valjda je naslov trebao biti "Trump jebe ne vadi" ili tako nešto
Imaš zdrav razum s jedne strane a s druge ludilo ....ako ti nešto kaže da nešto nije u redu i ti nastavljaš ko slijepac tvrditi da je to ok .....pa ono kratko i jasno rečeno : ludilo i duhovnost nisu niti mogu biti u istoj košari.
Mislim da je sve sa time rečeno.
Mislim da je sve sa time rečeno.
2014-04-11
Papa franjo je idealist no nasao se na krivom kontinentu u krivo vrijeme...njegove propovjedi mozda jos mogu pusit neka zabacena plemena u amazoni i porjecju konga
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Idealisti su gomila kretena ispranog mozga i sa ružičastim naoćalama nabivenim na nos od kojih ne vide realnost.
2014-04-11
Idealist je netko tko živi u oblacima. Stvarnost je npr prvi kat a oni bi odma na deseti a realist zna di je pa će se popet prvo na drugi pa treći i doći do tog najgornjeg kata.
Zato idealisti nikad ne završe u Raju.
Zato idealisti nikad ne završe u Raju.
2014-04-11
Donald Trump je nažalost, bio blag.RayMabus wrote:Papa Franjo kritizirao je danas izjavu američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa koji je obećao da će izgraditi zid duž južne granice SAD-a i prisiliti Meksiko da za to plati.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Još malo o papi, hdz-u i Stepincu
» Sve jača oporba Papi Franji
» Croatia airlens papi lova
» Vuchić za Hr. RTL - o, hrvatskoj, vakcinama, papi itd.
» Papi bliža Srbija nego Hrvatska
» Sve jača oporba Papi Franji
» Croatia airlens papi lova
» Vuchić za Hr. RTL - o, hrvatskoj, vakcinama, papi itd.
» Papi bliža Srbija nego Hrvatska
Page 1 of 3