Istina o financiranju medija
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Istina o financiranju medija
Otkako je Ministarstvo kulture 2013. počelo podupirati neprofitni medijski sektor, komercijalni mediji su na tri natječaja Grada Zagreba primili najmanje 34,6 milijuna kuna, Fond za pluralizam isplatio je 123,6 milijuna, od čega samo 2,3 milijuna kuna neprofitnim medijima, a tijela državne uprave i poduzeća u većinskom vlasništvu države u oglašavanje su tijekom 2013. i 2014. uložila barem 53,3 milijuna kuna, koliko su prijavili Vijeću za elektroničke medije. Samo lani osam je nacionalnih, komercijalnih medija iz proračuna primilo 9,9 milijuna kuna. Od toga Večernji list 3,2 milijuna, 24 sata 800 tisuća, EPH 1,3 milijuna...
Ministarstvo kulture je u prethodne tri godine dodijelilo ukupno 8,7 milijuna kuna za 28 neprofitnih medija. Samo je komercijaln zagrebačka televizija Z1 u istom razdoblju povukla 7,8 milijuna javnih kuna, što iz Fonda za pluralizam, što oglašavanjem javnih poduzeća, i najviše – čak 6,3 milijuna kuna - iz proračuna Grada Zagreba. Ipak, Z1 nitko neće smatrati prorežimskim medijem, što je epitet koji se često lijepi uz neprofitne, ili medije trećeg sektora.
...zagrebački gradonačelnik je samo u 2014. barem dva puta iskoristio svoje diskrecijsko pravo i prema članku 56. stavku 1. točki 3. Statuta Grada Zagreba isplatio iz gradskog proračuna dodatnih više od 300 tisuća kuna za dva medija. Veći dio, 240 tisuća kuna za portal narod.hr čiji je nakladnik udruga Željke Markić "U ime obitelji". Manji, u iznosu od 66 tisuća kuna za zurnaliste.com, portal koji su zajedno pokrenuli Denis Kuljiš i Romano Bolković.
Prema podacima Nacionalnog izvještaja o medijima, neprofitni mediji sudjeluju u ukupnim prihodima svih hrvatskih medija s nešto manje od jedan posto, a broj u ovom medijskom sektoru zaposlenih profesionalaca čini tek tri posto.
http://www.forum.tm/vijesti/istina-o-financiranju-medija-samo-lani-osam-komercijalnih-iz-proracuna-dobilo-99-milijuna
Ministarstvo kulture je u prethodne tri godine dodijelilo ukupno 8,7 milijuna kuna za 28 neprofitnih medija. Samo je komercijaln zagrebačka televizija Z1 u istom razdoblju povukla 7,8 milijuna javnih kuna, što iz Fonda za pluralizam, što oglašavanjem javnih poduzeća, i najviše – čak 6,3 milijuna kuna - iz proračuna Grada Zagreba. Ipak, Z1 nitko neće smatrati prorežimskim medijem, što je epitet koji se često lijepi uz neprofitne, ili medije trećeg sektora.
...zagrebački gradonačelnik je samo u 2014. barem dva puta iskoristio svoje diskrecijsko pravo i prema članku 56. stavku 1. točki 3. Statuta Grada Zagreba isplatio iz gradskog proračuna dodatnih više od 300 tisuća kuna za dva medija. Veći dio, 240 tisuća kuna za portal narod.hr čiji je nakladnik udruga Željke Markić "U ime obitelji". Manji, u iznosu od 66 tisuća kuna za zurnaliste.com, portal koji su zajedno pokrenuli Denis Kuljiš i Romano Bolković.
Prema podacima Nacionalnog izvještaja o medijima, neprofitni mediji sudjeluju u ukupnim prihodima svih hrvatskih medija s nešto manje od jedan posto, a broj u ovom medijskom sektoru zaposlenih profesionalaca čini tek tri posto.
http://www.forum.tm/vijesti/istina-o-financiranju-medija-samo-lani-osam-komercijalnih-iz-proracuna-dobilo-99-milijuna
Re: Istina o financiranju medija
O transparentnosti udruge Želkice Mrakić i udruge „U ime obitelji“ sve su rekli sami, kada su nimalo transparentno, dakle bez ikakvog natječaja od Grada Zagreba uzeli 240.000 kuna i raširenih ruku prihvatili besplatan prostor koji im je Grad ponudio.
Bog ih blagoslovio! Aleluja!
Stvar je više nego jasna... Ministru Hasanbegoviću i njegovoj "savjetnici", dupelizačici, Markić smetaju svi koji misle drugačije i njihov je cilj uvesti jednoumlje u neprofitni medijski sektor, barem za početak, dok će obračun s ostalim medijskim nepodobnicima ići nekim drugim mehanizmima.
Zeljku nastavit finansirrat a talog iz septicke odjebat
2014-04-19
Ti si kreten.provocator wrote:Stvar je više nego jasna... Ministru Hasanbegoviću i njegovoj "savjetnici", dupelizačici, Markić smetaju svi koji misle drugačije i njihov je cilj uvesti jednoumlje u neprofitni medijski sektor, barem za početak, dok će obračun s ostalim medijskim nepodobnicima ići nekim drugim mehanizmima.
"Demokrat" Radman odlazi u to budi/te sigurni.
Komunistička okupacija medija će prestati kad vam šutiraju
simbol vaše demokraučnosti (jednoumlja) Radmana.
Mediji će vam (opet) biti europski i demokratski.
PS: Jesi li čuo da dr. Hase otvara arhive?
Je li te strah?
Sve će biti jasnije kad se otvore arhivi. Je li te strah?debotoijusto wrote:brojke su bez duse
Javio se prcko ravno sa skele u ime dijspore cijele. Usput dragoj majci kaže a kad kaže on ne laže... Majko mila vid mene debila, raširio sam krila pa sad nebom slobodno letim a svako malo na tebe se sjetim. Neće nama nitko u Rvackoj po medijima srati jer Markićka i Hasanbegović ne žele da moje bauštelsko srce pati. I usput, majko draga, evo da ti velim, ja te volim srcem cijelim... Završio sam ekonomski fakultet i to s ocjenom pet pa eto da ti se pohvalim sad selim skelu cijelu na fakultet pravni bez obzira na moj mozak ravni.
Je...usro sam se... kad vide da sam surađivao s Generalštabom vojske Jugoslavije u kojoj je Tuđman obnašao čin generala... Nije mi svejedno.Ero wrote:Sve će biti jasnije kad se otvore arhivi. Je li te strah?debotoijusto wrote:brojke su bez duse
Cuj vilozofadebotoijusto wrote:brojke su bez duse
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
a tek cuj ovog pedercicaprovocator wrote:Javio se prcko ravno sa skele u ime dijspore cijele. Usput dragoj majci kaže a kad kaže on ne laže... Majko mila vid mene debila, raširio sam krila pa sad nebom slobodno letim a svako malo na tebe se sjetim. Neće nama nitko u Rvackoj po medijima srati jer Markićka i Hasanbegović ne žele da moje bauštelsko srce pati. I usput, majko draga, evo da ti velim, ja te volim srcem cijelim... Završio sam ekonomski fakultet i to s ocjenom pet pa eto da ti se pohvalim sad selim skelu cijelu na fakultet pravni bez obzira na moj mozak ravni.
2014-04-19
Kak netransparentno? "prema članku 56. stavku 1. točki 3. Statuta Grada Zagreba "provocator wrote:O transparentnosti udruge Želkice Mrakić i udruge „U ime obitelji“ sve su rekli sami, kada su nimalo transparentno, dakle bez ikakvog natječaja od Grada Zagreba uzeli 240.000 kuna i raširenih ruku prihvatili besplatan prostor koji im je Grad ponudio.
Sve po zakonu.
danni1-
2014-04-16
kao raza drhtuljaEro wrote:Sve će biti jasnije kad se otvore arhivi. Je li te strah?debotoijusto wrote:brojke su bez duse
drhtuljam
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pored debota koji je na sisi sad znamo da je i provocator na sisi. Eto sad znamo zašto natalitet pada u RH. Mala djeca ne mogu doći do sise od odraslih klipana koji su se nakačili i ne daju djeci da sisaju.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Sto, je Hasan gradonacelinik ili minstar??? Grad Zagreb treba ukinuti finaciranje ne tog vec svih portala. Hase je svoje odradio. Treba totalno ukinuti sufinanciranje bilo kakovih medija. Tko moze prezivjet ce a tko ne, ne. Jebi ga.
2014-04-14
Ovaj forum nije sufinanciran i radi, bolje neg onaj sta je bio pri glasilu koje je (mislim, ne znam) bilo na sisi. Daklem???
2014-04-14
Ne prikloni li se ovaj forum nekom vecem i jacem mediju, prijeti mu njeminovna propast. I to je jedan od zakona trzista ili postojanja. Mozes ugurati unutra milijarde ali ce svejedno propasti jer ce interes i broj clanova stalno opadati. Nist cudno ili nenormalno.
2014-04-14
prckov wrote:Zeljku nastavit finansirrat a talog iz septicke odjebat
darth_vader-
2014-04-17
Dobar je strah, tko ga ima, ali isto ne pretjeruj u tome...debotoijusto wrote:kao raza drhtuljaEro wrote:Sve će biti jasnije kad se otvore arhivi. Je li te strah?debotoijusto wrote:brojke su bez duse
drhtuljam
Nije strašno ako si pljeskao Vulinu, ili sličnim spodobama...
To možeš i dalje činiti, ali ne iz ekrana HRT...
Ma ne mozes to vise odvojit, zaletovali se trudbenici na sisojku. Usta su im ko u onih balavica sto pucaju selfije, ko da stalno oce rec ustase a kazu jedino "uuuuuuuuuuuuuuu"gargamel0101 wrote:Pored debota koji je na sisi sad znamo da je i provocator na sisi. Eto sad znamo zašto natalitet pada u RH. Mala djeca ne mogu doći do sise od odraslih klipana koji su se nakačili i ne daju djeci da sisaju.
2014-04-19
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Biden: Zaustavite RT, cenzurirajte fejs i twiter sve su to fejk njuz istina je ono što vam mi kažemo da je istina
» Istina o Markalama
» Tko su vlasnici medija u RH?
» 99% medija za Hillary
» 'Istina' o Kennedyju
» Istina o Markalama
» Tko su vlasnici medija u RH?
» 99% medija za Hillary
» 'Istina' o Kennedyju
Page 1 of 3