Počeo sastanak pape i patrijarha
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Počeo sastanak pape i patrijarha
Starhemberg wrote:Nije valjda.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Pomutnja i skepsa među američkim protestantima :)
http://www.dw.com/bs/sastanak-crkvenih-poglavara-na-kubi-i-ameri%C4%8Dko-nepovjerenje/a-19044509?maca=bos-TB_bs_avaz_sve-4962-html-cb
http://www.dw.com/bs/sastanak-crkvenih-poglavara-na-kubi-i-ameri%C4%8Dko-nepovjerenje/a-19044509?maca=bos-TB_bs_avaz_sve-4962-html-cb
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Luk, ajm jo fatr, go vit mi.gargamel0101 wrote:Starhemberg wrote:Nije valjda.
Nooooo. Pljus tras bum.
2014-12-30
i prigodna naslovnica vecernjaka za sutra..
2015-08-06
Koji to rat može zaustaviti?
2014-04-15
pizzon wrote:tesko je harmonizovati
sublimirano i disperzivno
:D što su tebi stavili u sendvič
2015-08-06
Epi, ti si pismen covek
mozes da ukapiras
KC ima jedinstvene stavove
objedinjenu politiku
kod nas je to drugacije
mozes da ukapiras
KC ima jedinstvene stavove
objedinjenu politiku
kod nas je to drugacije
Guest- Guest
abraham wrote:Nabijem i njih na ku....
Koliko vidim, sektaši se odmah uzjebali.
Pa ako ste čitali Djela apostolska onda ste naišli i na scenu žestoke svađe između Pavla i Barnabe,koji se nisu mogli složiti oko nekih pitanja,pa su se razišli i krenuli svak na svoju stranu.
No ostali su sa Kristom i Krist sa njima.
Možda je to preslika današnjeg stanja među dvije crkve.
Niti je Pavao rekao da je Barnaba antikrist i šizmatik,niti je Barnaba rekao da je Pavao heretik i otpadnik.
No mnogi su crkveni velikodojanstvenici i RKC i PC bacali jedan na drugog anateme,prokletstva,izopćavali se i činili slične bedastoće.
Dakle nisu postupali kršćanski,niti apostolski.
Mislim da je došlo vrijeme da se tim "dječjim bolestima sektašenja" (kako se izrazio Lenjin) konačno stane na kraj.
Jer i Pavao je rekao da smo jedno tijelo sa mnogo udova,jedno drugome prijeko potrebni.
No ostali su sa Kristom i Krist sa njima.
Možda je to preslika današnjeg stanja među dvije crkve.
Niti je Pavao rekao da je Barnaba antikrist i šizmatik,niti je Barnaba rekao da je Pavao heretik i otpadnik.
No mnogi su crkveni velikodojanstvenici i RKC i PC bacali jedan na drugog anateme,prokletstva,izopćavali se i činili slične bedastoće.
Dakle nisu postupali kršćanski,niti apostolski.
Mislim da je došlo vrijeme da se tim "dječjim bolestima sektašenja" (kako se izrazio Lenjin) konačno stane na kraj.
Jer i Pavao je rekao da smo jedno tijelo sa mnogo udova,jedno drugome prijeko potrebni.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I?...ja mislio oni ce sad ono stvarno iznjet planove i zelje o ekumeni,ujedinjavanju...kad ono floskule koje sipaju politicari na medjudrzavoj razini...mir,mir..zalim,zalim.. ne rata,ne rata...progone se krscani na bliskom istoku i africi...zaboravivsi rec negdje krscani progone ili su nedavno progonili surovije nego isilovci..ni rijeci da neoliberali zatiru krscanstvo...ljevicari isto..ma mrs...komunjara jedan i drugi...jebo vas onaj ko vas postavio poglavito ovog papana franju...
vuksadinare- Posts : 100337
2015-09-08
...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
2015-09-08
[size=36]Kiril: Ovo je božja volja; Franja: Mi smo braćavuksadinare wrote:I?...ja mislio oni ce sad ono stvarno iznjet planove i zelje o ekumeni,ujedinjavanju...kad ono floskule koje sipaju politicari na medjudrzavoj razini...mir,mir..zalim,zalim.. ne rata,ne rata...progone se krscani na bliskom istoku i africi...zaboravivsi rec negdje krscani progone ili su nedavno progonili surovije nego isilovci..ni rijeci da neoliberali zatiru krscanstvo...ljevicari isto..ma mrs...komunjara jedan i drugi...jebo vas onaj ko vas postavio poglavito ovog papana franju...
Havana -- Papa Franja i ruski patrijarh Kiril pozvali su međunarodnu zajednicu da zaštiti hrišćane od napada na Bliskom istoku na istorijskom sastanku u Havani.
IZVOR: B92, RTS, TANJUG PETAK, 12.02.2016. | 19:57 -> 23:15
[/size]
screenshot
"U mnogim zemljama Bliskog istoka i Severne Afrike čitave porodice, sela i gradovi naše braće i sestara hrišćana bivaju potpuno istrebljeni i uništeni", naveli su dvojica poglavara u zajedničkoj deklaraciji nakon susreta u Havani, prenosi Rojters.
"Njihove crkve su varvarski opustošene i opljačkane, spomenici uništeni, relikvije izložene svetogrđu", navodi se u deklaraciji.
Dvojica poglavara govorili su o napadima na hrišćane u svetlu nasilja koje vrši Islamska država, navodi Rojters.
"Želim da naglasim da se sve dogodilo po Božijoj volji", rekao je patrijarh Kiril.
To je prvi sastanak između poglavara Rimokatoličke i najveće pravoslavne crkve još od Velikog raskola 1054. godine, koji je oblikovao modernu Evropu i Bliski istok.
"Mi smo braća", bile su prve reči koje je papa izgovorio na sastanku.
|
Sastanak na neutralnom terenu planiran je već decenijama, a poslednje prepreke uklonjene su zahvaljujući kombinaciji papine odlučnosti da bi sastanak trebalo da se održi i stava ruske pravoslavne crkve da su događaji na Bliskom istoku povećali potrebu za ujedinjenošću hrišćana.
Papa Franja i patrijarh Kiril su se zagrlili i poljubili tri puta. To je prvi susret jednog pape i nekog ruskog patrijarha.
Predviđeno je i da poglavari dve crkve posle dvočasovnog razgovora na aerodromu u Havani potpišu zajedničku deklaraciju.
Vatikan smatra ovaj susret važnim prvim korakom u svojim ekumenskim naporima, ali mnogi pravoslavni posmatrači smatraju da je Kirilova spremnost da sedne i razgovara sa papom više pokušaj da pokaže značaj Rusije i ruskog Pravoslavlja u trenutku kada Zapad izoluje Mosku, ocenjuje agencija AP.
Očekuje se da će zajedničko saopštenje dva poglavara posle razgovora da se odnosi na najvažniju temu od zajedničkog interesa za današnje katoličku i pravoslavnu crkve, a to je sudbina Hrišćana u Iraku i Siriji koje ubijaju ili proteruju iz njihovih domova pripadnici Islamske države. Vatikan se nada da će ovaj sastanak doprineti poboljšanju odnosa sa drugim pravoslavnim crkvama i podstaći napredak u dijalogu o teološkim razlikama koje su podelile istočnu i zapadnu crkvu.
Papa Franja i ruski patrijarh Kiril razmenili su poklone koji imaju duboko simboličko značenje.
Papa je patrijarhu Kirilu doneo relikvijar u kojem su mošti Svetog Chirila Aleksandrijskog koji je živeo u 5. veku i koga poštuju i katolička i pravoslavna crkva, prenosi AP.
Patrijarh Kiril je papi Franji poklonio malu repliku ikone Bogorodice Kazanske.
Kazanska ikona Majke Božije smatra se jednom od čudotvornih pravoslavnih ikona i veoma je poštovana u Rusiji. Smatra se zaštitnicom ne samo Rusije već čovečanstva, mira i pravde.
2014-04-22
Ti onda prijeđi na islam.vuksadinare wrote:...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
Ionako dosta potežeš na tu stranu.
2014-04-22
Ja sam steko dojam da ovaj zgubidan sranjo zeli postat pid mus pravoslavac...vidi franje radi manje vise sranje
2015-09-08
ne ja sam katolik i amen...katolicka vjera je ona iskonska krscanska crkva..a ne sekte poput pravoslavlja i protestantizma...jastreb wrote:Ti onda prijeđi na islam.vuksadinare wrote:...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
2015-09-08
Katolički sektaš koji ne priznaje Papu.vuksadinare wrote:ne ja sam katolik i amen...katolicka vjera je ona iskonska krscanska crkva..a ne sekte poput pravoslavlja i protestantizma...jastreb wrote:Ti onda prijeđi na islam.vuksadinare wrote:...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
Da sad dođu opet Turci, odmah bi se našle nove poturice.jastreb wrote:Ti onda prijeđi na islam.vuksadinare wrote:...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
priznam.. ali ne ovog falsifikata i podmetnutog...dzango wrote:Katolički sektaš koji ne priznaje Papu.vuksadinare wrote:ne ja sam katolik i amen...katolicka vjera je ona iskonska krscanska crkva..a ne sekte poput pravoslavlja i protestantizma...jastreb wrote:Ti onda prijeđi na islam.vuksadinare wrote:...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
2015-09-08
Zbog takvog setašenja je u jednom momentu došlo do toga da su u isto vreme postojala čak triojica papa.vuksadinare wrote:priznam.. ali ne ovog falsifikata i podmetnutog...dzango wrote:Katolički sektaš koji ne priznaje Papu.vuksadinare wrote:ne ja sam katolik i amen...katolicka vjera je ona iskonska krscanska crkva..a ne sekte poput pravoslavlja i protestantizma...jastreb wrote:Ti onda prijeđi na islam.vuksadinare wrote:...da zaboravih rec da i krscani krscane negdje proganjaju ili su do nedavno proganjali gore nego mudjehedini...ma jad se sastao na kubi..pravo mjesto za komunjare
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Tajni sastanak u vatikanu-Amfilohije i Irenej Bački kod pape Franje
» Sastanak je počeo
» Počeo sastanak Dodika i Putina
» Sastanak u Davosu je propao prije nego što je počeo
» Počeo sastanak šefova država "V4+HR" u mađarskom Balatonfüredu
» Sastanak je počeo
» Počeo sastanak Dodika i Putina
» Sastanak u Davosu je propao prije nego što je počeo
» Počeo sastanak šefova država "V4+HR" u mađarskom Balatonfüredu