USA izbori
Page 7 of 12
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: USA izbori
kada gledaš ankete vidi Rassmusen poll za Pensilvaniju i Tarefaglar group.
Gledam po kladionici Trump je u svim kladionicama i dalje favorit, u blagoj prednosti
Gledam po kladionici Trump je u svim kladionicama i dalje favorit, u blagoj prednosti
AssadNaPodmornici- Posts : 22192
2018-06-14
https://www.realclearpolling.com/latest-polls/election
gledam ovaj atlans intel je baš dao dosta pozitivne brojke za trumpa..
treba vidjeti kakvi su bili 2020 i 2016
evo googla sam
https://atlasintel.org/media/atlasintel-was-the-most-accurate-pollster-of-the-2020-presidential-election
hvale se da su bili najprecizniji u 2020godini.. vidim traflagar je na trećem mjestu i rasmusen pol na 5 mjestu.
ja sam traflagar i rasmusen inače pratio jer su baš bili precizni a ovi još precizniji.
.......
da se baš moram kladiti uplatio bi na trumpa ali to ništa ne znači.. demokrati nisu se nešto trgnuli za glasanje poštom ove godine kao 2020 (ok tada je dobar dio glasova nije išao poštom nego u vrećama od strane aktivista ali neću više o tome) ..dakle oni bi trebali izaći u velikom broju više nego prošlih godina danas ..
gledam ovaj atlans intel je baš dao dosta pozitivne brojke za trumpa..
treba vidjeti kakvi su bili 2020 i 2016
evo googla sam
https://atlasintel.org/media/atlasintel-was-the-most-accurate-pollster-of-the-2020-presidential-election
hvale se da su bili najprecizniji u 2020godini.. vidim traflagar je na trećem mjestu i rasmusen pol na 5 mjestu.
ja sam traflagar i rasmusen inače pratio jer su baš bili precizni a ovi još precizniji.
.......
da se baš moram kladiti uplatio bi na trumpa ali to ništa ne znači.. demokrati nisu se nešto trgnuli za glasanje poštom ove godine kao 2020 (ok tada je dobar dio glasova nije išao poštom nego u vrećama od strane aktivista ali neću više o tome) ..dakle oni bi trebali izaći u velikom broju više nego prošlih godina danas ..
PREMA izlaznoj anketi Edison Research, trenutni rezultati pokazuju sljedeće.
Ipak, upozorava Reuters, rezultati izlaznih anketa mogu se značajno promijeniti tijekom večeri.
-------
sa indexa
Trump i Harris
- 44% birača diljem SAD-a izjavilo je da ima pozitivno mišljenje o Trumpu, u usporedbi s 46% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 54% gleda na njega nepovoljno, u usporedbi s 52% u 2020.
- 48% birača diljem SAD-a ima pozitivno mišljenje o Harris, dok je 52% imalo isto mišljenje o Bidenu prema izlaznoj anketi Edison Researcha iz 2020. godine. 50% gleda na Harris nepovoljno, dok je 46% imalo negativno mišljenje o Bidenu u 2020.
Teme
- 73% birača diljem SAD-a smatra da je demokracija u zemlji ugrožena, dok 25% smatra da je sigurna.
- 31% birača navelo je gospodarstvo kao najvažniji faktor u odlučivanju za koga će glasati. 11% je navelo imigraciju, 14% pobačaj, 35% stanje demokracije, a 4% vanjsku politiku.
- 45% birača smatra da je financijska situacija njihovih obitelji lošija nego prije četiri godine, u usporedbi s 20% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 24% smatra da im je bolje nego prije četiri godine, u usporedbi s 41% u 2020. godini. 30% kaže da im je financijska situacija nepromijenjena.
- 51% birača diljem SAD-a vjeruje Trumpu više u vođenju ekonomije, dok 47% vjeruje Harris.
Demografija
- 57% birača diljem SAD-a nema fakultetsku diplomu, u usporedbi s 59% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 43% ima diplomu, u usporedbi s 41% u 2020.
- 53% birača su žene, u usporedbi s 52% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 47% su muškarci, u usporedbi s 48% u 2020.
- 71% birača su bijelci, u usporedbi s 67% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 11% su crnci, u usporedbi s 13% u 2020. 12% su Hispanoamerikanci, u usporedbi s 13% u 2020.
- 34% birača su bijelci, muškarci, u usporedbi s 35% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 37% su bijelkinje, u usporedbi s 32% u 2020.
- 4% birača su crnci, muškarci, što je isto kao i u 2020. godini. 7% su crnkinje, u usporedbi s 8% u 2020.
- 6% birača su Hispanoamerikanci, muškarci, u usporedbi s 5% u 2020. godini. 6% su Hispanoamerikanke, u usporedbi s 8% u 2020.
Ipak, upozorava Reuters, rezultati izlaznih anketa mogu se značajno promijeniti tijekom večeri.
-------
sa indexa
Trump -2 kao pozitivna osoba u odnosu na trumpa u 2020
haris -4 kao pozitivna osoba u odnosu na bidena u 2020
------
dakle trump je imao manji pad
-------
53% birača su žene, u usporedbi s 52% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 47% su muškarci, u usporedbi s 48% u 2020.
ovo odgovara kamali, rast od 1% žena
ovo odgovara trumpu, više je bijelaca
dakle bijelinje su izašle u nešto većem broju, one su podjeljene 50/50 , moguće da je ovaj rast bio za ove kamaline bijelkinje? ako je tako , onda je trump najeba.
dobra vijest je što je broj crnkinja manji za -1% one su najjača izborna baza demokrata.
crnci ostaju na 4%, tu čak i trump profitira jer je pojačao popularnost kod njih
hispanci su skočili sa 5 na 6% , ovo je masovni profit za trumpa --ova demografska skupina je otišla brutalno desno
hispanke su pale sa 8% na 6% i ovo je masovni profit za trumpa, jer ova demografska skupina je više lijevo a nisu baš izašli na izbore.
za kamalu je ovdje najbolja brojka rast žena za 1%, ali jel to dovoljno?
opet ima i rast bijelkinja za čak 3%, i to joj ide u korist.
--------
ostali demografski parametri ne idu, pad crnkinja, pad hispanki, isti broj crnaca, i rast muških hispanaca..
pa sada zbrajaj..
-----
ovdje više manje isto podjela..
ovi kojima je glavni fokus imigracija ti su za trumpa. ovi za abortus za kamalu. ekonomija je malo više za trumpa. 35% stanje demokracije, sa naglaskom da i republikanci smatraju da je demokracija ugrožena ali ne znam podjelu.
haris -4 kao pozitivna osoba u odnosu na bidena u 2020
------
dakle trump je imao manji pad
-------
53% birača su žene, u usporedbi s 52% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 47% su muškarci, u usporedbi s 48% u 2020.
ovo odgovara kamali, rast od 1% žena
- 71% birača su bijelci, u usporedbi s 67% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 11% su crnci, u usporedbi s 13% u 2020. 12% su Hispanoamerikanci, u usporedbi s 13% u 2020.
ovo odgovara trumpu, više je bijelaca
- 34% birača su bijelci, muškarci, u usporedbi s 35% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 37% su bijelkinje, u usporedbi s 32% u 2020.
dakle bijelinje su izašle u nešto većem broju, one su podjeljene 50/50 , moguće da je ovaj rast bio za ove kamaline bijelkinje? ako je tako , onda je trump najeba.
dobra vijest je što je broj crnkinja manji za -1% one su najjača izborna baza demokrata.
crnci ostaju na 4%, tu čak i trump profitira jer je pojačao popularnost kod njih
hispanci su skočili sa 5 na 6% , ovo je masovni profit za trumpa --ova demografska skupina je otišla brutalno desno
hispanke su pale sa 8% na 6% i ovo je masovni profit za trumpa, jer ova demografska skupina je više lijevo a nisu baš izašli na izbore.
za kamalu je ovdje najbolja brojka rast žena za 1%, ali jel to dovoljno?
opet ima i rast bijelkinja za čak 3%, i to joj ide u korist.
--------
ostali demografski parametri ne idu, pad crnkinja, pad hispanki, isti broj crnaca, i rast muških hispanaca..
pa sada zbrajaj..
-----
Teme
- 73% birača diljem SAD-a smatra da je demokracija u zemlji ugrožena, dok 25% smatra da je sigurna.
- 31% birača navelo je gospodarstvo kao najvažniji faktor u odlučivanju za koga će glasati. 11% je navelo imigraciju, 14% pobačaj, 35% stanje demokracije, a 4% vanjsku politiku.
- 45% birača smatra da je financijska situacija njihovih obitelji lošija nego prije četiri godine, u usporedbi s 20% u izlaznoj anketi iz 2020. godine. 24% smatra da im je bolje nego prije četiri godine, u usporedbi s 41% u 2020. godini. 30% kaže da im je financijska situacija nepromijenjena.
- 51% birača diljem SAD-a vjeruje Trumpu više u vođenju ekonomije, dok 47% vjeruje Harris.
ovdje više manje isto podjela..
ovi kojima je glavni fokus imigracija ti su za trumpa. ovi za abortus za kamalu. ekonomija je malo više za trumpa. 35% stanje demokracije, sa naglaskom da i republikanci smatraju da je demokracija ugrožena ali ne znam podjelu.
ako tko prebaci kamalu u pobjedu biti će bijelkinje.
sa druge strane ove brojke kod hispanaca, znači da su trumpu osigrali arizonu, možda čak i nevadu, ne znam georgia i north karolina kakva je demografija.. idem googlati
georgija evo googlam ima gledajući u relativnim omjerima rast hispanaca sa 15% na +17%, što svakako ide u prilog trumpu ako gledaš ove izlazne ankete. pad bijelaca i crnaca, što ide u prilog trumpu.
dakle piši mu georgiju +
...
opet.. trump treba i koju državu rust belta da dobije izbore ako me dobro služi matematika.
sa druge strane ove brojke kod hispanaca, znači da su trumpu osigrali arizonu, možda čak i nevadu, ne znam georgia i north karolina kakva je demografija.. idem googlati
georgija evo googlam ima gledajući u relativnim omjerima rast hispanaca sa 15% na +17%, što svakako ide u prilog trumpu ako gledaš ove izlazne ankete. pad bijelaca i crnaca, što ide u prilog trumpu.
dakle piši mu georgiju +
...
opet.. trump treba i koju državu rust belta da dobije izbore ako me dobro služi matematika.
Desnica u Evropi za Trumpa glasa.vuksadinare wrote:Izgubi li trump putin ne gubi puno ali gubi desnica u Europi naročito u eu.. ipak porazom trumpa pravi pobjednik bit ce kina.. kojoj je trump vec jednom zagorcavao zivot dva puta bilo bi previse..
Trump nije glup. Zna da se ratuje da NATO uđe u Ukrajinu.AssadNaPodmornici wrote:ne znam o kojoj prevari pričaš i kod jednog i drugog.Hoholo Mudovski wrote:Možda prevari birače kao i Zelenski koji je došao na vlast na platformi mira.AssadNaPodmornici wrote:biti će hrpa vas razočarani kada/ako se trump dočepa vlasti
to što čitaš srpske/ruske medije pa imaš totalnu krivu percepciju u glavi .
trump ako se misli na ukrajinu i rusiju je 3x puta rekao svoje mišljenje. 2x puta se sastao sa zelenskim.
ukratko da ponovim što je trump otprilike 3x puta rekao, a to je zamrzavaje sukoba na liniji konflikta, Rusiji se ne priznaje osvojeni teritorij ali ne se poseže za vojnim rješnjem. UA ne ulazi u NATO ali dobija kontinuiranu usa pomoć.
sa ovom situacijom obje strane su nezadovoljne ali i nešto dobijaju.
strana koja odjebe "trumpov prijedlog" , će najebati. ako UA najebe - gube američku pomoć i onda će popušiti rat.
ako Rusi odjebu, onda Trump je rekao da će čak i povećati pomoć Ukrajini.
po meni samo debil sa jedne i druge strane može odjebati ovo. Rusi i dalje odbijaju pregovore jer zahtjevaju kako tko - od kapitulacije do predaje 4 oblasti koje nisu osvojili jer još nisu došli do najvećih gradova te usput demilitarizacije Ukrajine tako da ih valjda mogu napasti zar par godina..
Ukrajinci zahtjevaju Rusko povlačenje na grnaice iz 91 plaćanje ratne odštete.
niti jedno niti drugo nije realno. ako Zelenski i Ukrajinci budu dovoljno debilni pa odjebu Trumpa, onda ću i ja reći da su debili. Kao nije pravedno jer će Rusi zadržati osvojeno makar i nepriznato.. pa šta. i onako ne možeš vratit. mediji će kmečati "kriv Trump", nije kriv Trump nego Zelenski i Ukrajinci.
ako Ukrajinci prihvate ovo a Rusi odjebu , onda će biti kmečanje "kabala upravlja Trumpom". Nije do toga, nego je Ruska elita , kabala, i vojno industrijski lobi toliko ušli u rat da se ne žele vratiti na normalno ..
Riješi taj osnovni problem, a onda metar tamo, metar vamo, nebitno.
Mislim ni da mu neće mnogo smetati ograničiti vojsku koja veliča likove poput onog koji je doživio ovacije u Kanadskom parlamentu...
I Evropi i Rusiji odgovara imati neutralna zemlju između.
Trump bi to mogao riješiti lako ako izabere dobar tim koji mu neće raditi iza leđa kao prethodni.
Dok je Trump bio na vlasti nismo zbog mogućeg ww3 morali spremati zalihe vode i hrane kod kuće kako se danas poziva.
To je što se tiče evropske politike.
A di je ostalo, Kina, Koreja, Iran... Bit će tu posla popraviti sve što su luđaci polomili...
Hoholo Mudovski wrote:Desnica u Evropi za Trumpa glasa.vuksadinare wrote:Izgubi li trump putin ne gubi puno ali gubi desnica u Europi naročito u eu.. ipak porazom trumpa pravi pobjednik bit ce kina.. kojoj je trump vec jednom zagorcavao zivot dva puta bilo bi previse..
2023-08-31
06:00 Fox News prognozira da će republikanci preuzeti kontrolu nad Senatom. Stranka će imati najmanje 51 mjesto, dovoljno za apsolutnu većinu. Prijelomno mjesto je Nebraska, gdje Fox News predviđa da će sadašnja republikanska senatorica Deb Fischer pobijediti nezavisnog protukandidata Dana Osborna. Još nije jasno tko će biti sljedeći čelnik većin u Senatu. Republikanski čelnik Mitch McConnell, koji je čelnik Senata s najdužim stažem u povijesti, najavio je ranije ove godine da će odstupiti.
...
Ode nam Mitch koji se zna restartat uslijed nastupa u živo, veliki prijatelj režima u Ukrajini.
...
Ode nam Mitch koji se zna restartat uslijed nastupa u živo, veliki prijatelj režima u Ukrajini.
2023-08-31
Hoholo Mudovski- Posts : 7089
2023-08-31
ajde sad proslavi to i idi spavat,već ti je vrijeme da se opustiš malo.Hoholo Mudovski wrote:Mislim da ovaj put ne mogu ukrasti koliko Trump ima podršku...
vili40-
2015-08-02
Mora sam se dignit rano jutros nešto obaviti, a sad od uzbuđenja ne mogu spavat...vili40 wrote:ajde sad proslavi to i idi spavat,već ti je vrijeme da se opustiš malo.Hoholo Mudovski wrote:Mislim da ovaj put ne mogu ukrasti koliko Trump ima podršku...
Tamo iza ručka kad popijem čašicu.
Pa ča je ovo ljudi?
Demokrati ne znadu više niti krast glasove kako triba?
Još ni sve gotovo, još se more čagod ukrast, pa neće valjda oni moj 1% privagnut?
Ča ako privagne i oni drugi 0,01%?
Ajme meni, kadi su oni oštrostrilci, ča činidu?
Čohadu jajca?
Ala ljudi triba pucat, demonkracija u opasnosti.
A ča će bit s nacističkom Ukrajinom?
A nami prid Ilokom vojnici DNRK?
Ča ćemo sad?
Niki vrag mi ni dal mira jerbo je oni Fuko s Dinare počel navijati za Kamalu. A on je poznat da uvik nosom gre u prkno.
Ma ljudi, ni svršeno dok ni svršeno.
Demokrati ne znadu više niti krast glasove kako triba?
Još ni sve gotovo, još se more čagod ukrast, pa neće valjda oni moj 1% privagnut?
Ča ako privagne i oni drugi 0,01%?
Ajme meni, kadi su oni oštrostrilci, ča činidu?
Čohadu jajca?
Ala ljudi triba pucat, demonkracija u opasnosti.
A ča će bit s nacističkom Ukrajinom?
A nami prid Ilokom vojnici DNRK?
Ča ćemo sad?
Niki vrag mi ni dal mira jerbo je oni Fuko s Dinare počel navijati za Kamalu. A on je poznat da uvik nosom gre u prkno.
Ma ljudi, ni svršeno dok ni svršeno.
Odlično.
Uplatio na Trumpa 20 eura profit 10.(dobijam nazad 30).
Evo baš me zanima po državama.
Uplatio na Trumpa 20 eura profit 10.(dobijam nazad 30).
Evo baš me zanima po državama.
Pratim USA politiku reka sam nema krađe, republikanci su izmijenili hrpu zakona izbacio se ballot harvesting zbog čega je Trump izgubio 2020 , uložili su stotine milijuna eura u promatrače, Trump je zaprijetio da će hapsiti milijardere koji budu cenzurirali njega.. .
Sad kad lezbofeministice krenu masovno kričat i svoje rutave minđe kazat srid američkih avenija, a transrodne žene s kurcima mahat ... Amerikanci ćedu popizdit!
Stormy je poslidnja nada!
BLM prilazi u revolucionarni mod.
Portland diže barikade.
Vengooooo, kadi je sad ta kurbetina Stormy?
Kadi su siverni Korejci? Jesu jur prišli granicu?
Rvacka krugovaldalekovidnica?
Rvacka Demokracka Zajebnica?
Ča će Kenwood Kenon sada?
Čigovi je Krim od ovoga jutra?
Uršuli se vagina osušila?
Ajme koliko pitanja, a odgovora malo drugarice i drugovi!
Stormy je poslidnja nada!
BLM prilazi u revolucionarni mod.
Portland diže barikade.
Vengooooo, kadi je sad ta kurbetina Stormy?
Kadi su siverni Korejci? Jesu jur prišli granicu?
Rvacka krugovaldalekovidnica?
Rvacka Demokracka Zajebnica?
Ča će Kenwood Kenon sada?
Čigovi je Krim od ovoga jutra?
Uršuli se vagina osušila?
Ajme koliko pitanja, a odgovora malo drugarice i drugovi!
U Svedskim medijima dan, tjedan zalosti. Ljudi ce biti malo zbunjeni jer su svi mediji na drzavnoj sisi predvidali da ce Trump dobiti cca 16% glasova. Nadam se da ce biti ukinutio do iducih izbora.
2014-04-14
Page 7 of 12 • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» USA izbori
» IZBORI U HDZ-u
» Izbori
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» USA izbori
» IZBORI U HDZ-u
» Izbori
Page 7 of 12