Kako ću joj reč da varin
Page 1 of 1
Kako ću joj reč da varin
Prvo karjera pa tek onda možda djeca.
Otkriveni fascinantni podaci o rodiljama u Hrvatskoj, srušen i mit o pobačajima, demograf: ‘Trend će se nastaviti!‘
Svaka četvrta žena koja je lani rodila u hrvatskim rodilištima bila je starija od 35 godina, a broj rodilja u toj dobi dvostruko je premašio broj žena koje rađaju u biološki optimalnoj dobi - onoj između 20. i 25. godine. Biologija, naime, nije pratila sociologiju: dok su pozitivne društvene promjene dovele do toga da se u ranim dvadesetima velik dio žena danas još školuje i o majčinstvu ni ne razmišlja, biološki je još uvijek ta dob idealna za rađanje djece.
Udio starijih rodilja iz godine u godinu snažno raste: prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rodilje starije od 35 godina još prije 10 godina činile su (i tada visokih) 16,5 posto ukupnog broja žena koje su rodile te je njihov udio bio praktički izjednačen s udjelom rodilja u dobi od 20...
Udio rodilja u ranim 20-ima pao je na 10-ak posto, a onih koje su rodile nakon 35. narastao na blizu 25%
Otkriveni fascinantni podaci o rodiljama u Hrvatskoj, srušen i mit o pobačajima, demograf: ‘Trend će se nastaviti!‘
Svaka četvrta žena koja je lani rodila u hrvatskim rodilištima bila je starija od 35 godina, a broj rodilja u toj dobi dvostruko je premašio broj žena koje rađaju u biološki optimalnoj dobi - onoj između 20. i 25. godine. Biologija, naime, nije pratila sociologiju: dok su pozitivne društvene promjene dovele do toga da se u ranim dvadesetima velik dio žena danas još školuje i o majčinstvu ni ne razmišlja, biološki je još uvijek ta dob idealna za rađanje djece.
Udio starijih rodilja iz godine u godinu snažno raste: prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rodilje starije od 35 godina još prije 10 godina činile su (i tada visokih) 16,5 posto ukupnog broja žena koje su rodile te je njihov udio bio praktički izjednačen s udjelom rodilja u dobi od 20...
Udio rodilja u ranim 20-ima pao je na 10-ak posto, a onih koje su rodile nakon 35. narastao na blizu 25%
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Kako ću joj reč da varin
Kad je prija imala od 35- 40.godina tribalo kirurški ostranit jajnike, a ona kako će imat dicu. Pita je doktor jesi pokušavala do sad imat dicu. Veli ona nisam još, a imam u planu...RayMabus wrote:Prvo karjera pa tek onda možda djeca.
[size=32]Udio starijih rodilja iz godine u godinu snažno raste: prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rodilje starije od 35 godina još prije 10 godina činile su (i tada visokih) 16,5 posto ukupnog broja žena koje su rodile te je njihov udio bio praktički izjednačen s udjelom rodilja u dobi od 20...[/size]
Ono...
A ka da ne znam.
Zato se nisan ni oženija.
Šta će mi ona doć s fakultetom i u 30-im i puna sebe i naučila kako ona oće i da bude po njenon i neku visoku ljestvicu drži i onda tko zna tko ju je sve jebava i di se to motalo itd još neku spolnu bolest od takve pokupit ...
Šta će mi ona doć s fakultetom i u 30-im i puna sebe i naučila kako ona oće i da bude po njenon i neku visoku ljestvicu drži i onda tko zna tko ju je sve jebava i di se to motalo itd još neku spolnu bolest od takve pokupit ...
2014-04-11
Zato fino slom nataliteta pa se misli kako ćeš to popravit a nećeš jer si uništio ljudski resurs pa nemaš s čime ni popraviti natalitet.
Bude malo žešća lekcija društvu kad to konačno i trajno krahira.
Bude malo žešća lekcija društvu kad to konačno i trajno krahira.
2014-04-11
Gurat će ovi sistem dok bude išlo a onda će samo jednom to krahirat i pad sistema.
Takvi je proces kad usvojiš emanicpaciju.
Takvi je proces kad usvojiš emanicpaciju.
2014-04-11
Ne smije žena u društvu ulaziti na tržište rada tamo gdje muškome uzima radno mjesto jer taj muški mora imat para za stvaranje obitelji jer ako nema onda se dešava ovaj slom nataliteta.
Čim tu šemu napravite jer kapitalisti traže jeftine robove a žene su pola društva odma ide slom.
Čim tu šemu napravite jer kapitalisti traže jeftine robove a žene su pola društva odma ide slom.
2014-04-11
Pametan si ti general kaosa...RayMabus wrote:A ka da ne znam.
Posijao ratove i sad čekaš da dođu domaće cure iz Ukrajine.
Samo biraj
» Cameron poručio kako je Britanija kršćanska zemlja i kako se time ponose
» Pogledajte kako Lazanskog ismijavaju u Srbiji ... nije kako Pizzon predstavlja
» Naslovnica Vecernjeg lista iz 1988:'Evo kako se tad zivjelo i kako su cijene rasle'
» Kako je Šešelj u Hrvatskoj aboliran i kako je ovdje započeo karijeru?
» Kako su se birali i kako biraju treneri nogometne reprezentacije Hrvatske po sistemu 'ti meni ja tebi'
» Pogledajte kako Lazanskog ismijavaju u Srbiji ... nije kako Pizzon predstavlja
» Naslovnica Vecernjeg lista iz 1988:'Evo kako se tad zivjelo i kako su cijene rasle'
» Kako je Šešelj u Hrvatskoj aboliran i kako je ovdje započeo karijeru?
» Kako su se birali i kako biraju treneri nogometne reprezentacije Hrvatske po sistemu 'ti meni ja tebi'
Page 1 of 1