ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

houston , imamo problem

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

houston , imamo problem - Page 2 Empty Re: houston , imamo problem

Post by RayMabus 18/10/2024, 22:03

Meni ne triba takvi radnik iz uvoza kojemu ja moram iz svog đepa plačat 40% najma jer njemu poslodavac neće da da veću plaču.

MENI TO NE TRIBA U DRŽAVI.

Triba mi to da svakome radniku iz uvoza opalim dvostruko da plača mirovinsko pa ovaj prvi dio ide njemu standardno a drugi dio je harač koji uplačuje jer smo ga uopće i uvezli tj uvezeni radnik dvostruko puni mirovinski proračun s tim da je jedan za njega a drugi poklanja meni jer sam ga uopće pustio na tržište rada.

I to je to.

I taj radnik je odma skuplji od domačega jer plača dvostruki mirovinski.

Meni ne tribaju ti radnici kojima ću ja plačat iz svog đepa najam jer njima poslodavac neće da da veću plaču.

Pa nek idu ća onda.

U Bangladeš.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 22:07

Koji to um moraš uopće bit da meni uzimaš iz đepa i onda pokrivaš tom Nepalcu iz uvoza 40% najamnine jer on nema jer poslodavac u Hrvatskoj u dosluhu s državom drži plače niske ?

KAKVI UM TI MORAŠ BIT DA TI TAKO ŠTA UOPĆE PADNE NA PAMET ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 22:13

Ipak, treba priznati da je ministar Bačić dobro detektirao probleme. U Hrvatskoj je jako puno nenastanjenih stanova i njihov udio raste, a priuštivost i kupnje i najma je jako niska, jedna od najmanjih u cijeloj EU.

NORMALNO DA SU PRAZNI KAD STE SVOJOM POLITIKOM NSIKIH PLAČA A VELIKIH POREZA ISELILI 400 TISUĆA MALDIH IZ DRŽAVE I DODATNO ZBOG NISKIH PLAČA I VELIKIH POREZA NAPRAVILI SLOM DEMOGRAFIJE JER SU DJECA SKUPA.

ŠTA ĆE DRUGO BIT NEGO PRAZNI NAKON TOGA ?

JEBENA PUSTOŠ
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 22:42

Tko ne bude diza taj minimamalc u Europi može se pozdraviti s demografijom a samim time i tvornicama.

Možeš ti doseljavat Nepalce al ne možeš sve domaće isleit a onda na to mjesto dovest Bangladeš pa da ti tu ostaneš na vlasti.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/10/2024, 22:55

Sad će im totalno krahirati cijelo društvo zbog te usađene ideologije o niskim plačama i visokim porezima tako da država ( uhljebi ) i kapitalisti u sprezi s državom dobro žive.

Hrvatska ostaje bez mladih. Posljedice će biti katastrofalne
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 19/10/2024, 07:45

"Najnovija mjera u koju bi trebao biti uključen APN kroz najam privatnih nekretnina koje su van uporabe dulje od 2 godine mi ne zvuci kao dobro promišljena ideja iz vise razloga.

Za početak očekujem probleme u određivanju cijene najma, jer prema iznosu kojeg je ministar iznio, ispada da bi se stan u Zagrebu od 65m2 trebao iznajmiti za oko 580€/m2. To je, sviđalo se to nama ili ne, debelo ispod cijene koju je moguće postići na tržištu pa ne očekujem da će puno vlasnika nekretnina skočiti na ponudu", kaže Rastovac.

"Sljedeća na red dolazi informacija kako će APN morati zaposliti popriličan broj ljudi koji će se baviti tim stanovima i najmoprimcima, odnosno radit će na neki način posao agenta za nekretnine. Za plaće tih ljudi potrebno je izdvojiti poprilične svote novaca koje su možda mogle biti iskorištene drugačije, a ne dodatnim povećanjem troškova i broja ljudi zaposlenih u državnom sustavu", kaže.

"Vlada iz nekog razloga se sve vise upetljava na trzaste nekretnina i privatno vlasništvo, od poreza na nekretnine, pa dodatnih troškova samo određene djelatnosti do toga da bi upravljali stanovima ljudi, a realno cijelo ovo vrijeme ne znaju upravljati nekretninama koje su u vlasništvu države", kaže.

"Da rezimiram, očekujem da će ta mjera biti neuspjeh i da će nastajati problemi koji će navodno rješavati država. Ista ona država, odnosno pravni sustav, koji godinama ne može izbaciti podstanara iz vašeg stana ili naplatiti štetu koju je napravio. Zaključite sami kako će biti ako im date stan i nastanu problemi", kaže.

"Vrijeme je za promjene i postizanje priuštivog stanovanja, ali je dojam da se na cijeli problem gleda iz krivog kuta. Cilj bi trebao biti da se povećaju primanja, ubrzaju svi procesi, od dozvola do pravnog sustava, da država napokon proradi, a ne da je glavni problem kod svakog koraka u stvaranju nove vrijednosti", dodaje.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/agent-za-nekretnina-drzava-se-sve-vise-petlja-mjera-ce-biti-neuspjeh/2608155.aspx?index_tid=581235
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/10/2024, 11:51

"Sljedeća na red dolazi informacija kako će APN morati zaposliti popriličan broj ljudi koji će se baviti tim stanovima i najmoprimcima, odnosno radit će na neki način posao agenta za nekretnine. Za plaće tih ljudi potrebno je izdvojiti poprilične svote novaca koje su možda mogle biti iskorištene drugačije, a ne dodatnim povećanjem troškova i broja ljudi zaposlenih u državnom sustavu", kaže.

"Vlada iz nekog razloga se sve vise upetljava na trzaste nekretnina i privatno vlasništvo, od poreza na nekretnine, pa dodatnih troškova samo određene djelatnosti do toga da bi upravljali stanovima ljudi, a realno cijelo ovo vrijeme ne znaju upravljati nekretninama koje su u vlasništvu države", kaže.

"Da rezimiram, očekujem da će ta mjera biti neuspjeh i da će nastajati problemi koji će navodno rješavati država. Ista ona država, odnosno pravni sustav, koji godinama ne može izbaciti podstanara iz vašeg stana ili naplatiti štetu koju je napravio. Zaključite sami kako će biti ako im date stan i nastanu problemi", kaže.

"Vrijeme je za promjene i postizanje priuštivog stanovanja, ali je dojam da se na cijeli problem gleda iz krivog kuta. Cilj bi trebao biti da se povećaju primanja, ubrzaju svi procesi, od dozvola do pravnog sustava, da država napokon proradi, a ne da je glavni problem kod svakog koraka u stvaranju nove vrijednosti", dodaje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics