U Rusiji je danas moguć scenarij iz 1917
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
U Rusiji je danas moguć scenarij iz 1917
‘U Rusiji je danas moguć scenarij iz 1917.. A izgubi li rat u Ukrajini, golemi dio zemlje mogla bi anektirati - Kina‘
Više od dvije i pol godine prošlo je otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu. Osim što Kremlj i njegov lider Vladimir Putin sasvim sigurno nisu očekivali da će se "specijalna vojna operacija" pretvoriti u dugotrajni rat iscrpljivanja, vjerojatno ih je zatekla i oštra reakcija Zapada koji je Rusiju izložio nizu ekonomskih i političkih sankcija.
Usprkos tome, rusko gospodarstvo nije propalo nego raste, nezaposlenost je nikad manja, plaće nikad veće, ali manjak radnika, inflacija i nabujala vojna potrošnja ozbiljno prijete ekonomskoj stabilnosti na srednji i dulji rok. Što se politike tiče, Putin i njegova vrhuška čine se naoko nedodirljivi, podrška naroda je na papiru velika, ali cijeli sustav u sebi zapravo ima ugrađene nedostatke koji bi brzo mogli zemlju okrenuti naglavačke.
Više od dvije i pol godine prošlo je otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu. Osim što Kremlj i njegov lider Vladimir Putin sasvim sigurno nisu očekivali da će se "specijalna vojna operacija" pretvoriti u dugotrajni rat iscrpljivanja, vjerojatno ih je zatekla i oštra reakcija Zapada koji je Rusiju izložio nizu ekonomskih i političkih sankcija.
Usprkos tome, rusko gospodarstvo nije propalo nego raste, nezaposlenost je nikad manja, plaće nikad veće, ali manjak radnika, inflacija i nabujala vojna potrošnja ozbiljno prijete ekonomskoj stabilnosti na srednji i dulji rok. Što se politike tiče, Putin i njegova vrhuška čine se naoko nedodirljivi, podrška naroda je na papiru velika, ali cijeli sustav u sebi zapravo ima ugrađene nedostatke koji bi brzo mogli zemlju okrenuti naglavačke.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: U Rusiji je danas moguć scenarij iz 1917
A ako nije danas bit će kroz par godina.
Prosto ko pasulj.
Prosto ko pasulj.
2014-04-11
Jednostavno je pobijediti ruske barbare: samo im izrokaš sve rafinerije u evropskom dijelu Rusije nakon čega tamo imaš nestašicu goriva koja utječe na pokret trupa na bojišnici u Ukrajini i u Kursku te dodatno jača inflaciju ( poskupljenje roba i usluga ) u Rusiji.
Prosto ko pasulj.
Prosto ko pasulj.
2014-04-11
o tome na forumu pišem od kada je krenuo rat
Zapad bi opet pomagao Rusiji, kao i u vrijeme pata Berlinskog zida.
Scenario nekontroliranog prijenosa vlasti u Rusiji je za Zapad neprihvaljiv.
Scenario nekontroliranog prijenosa vlasti u Rusiji je za Zapad neprihvaljiv.
Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
Odakle crpiš taj nauk da su hrvati mutirani srbimentalitet wrote:Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
I da su promijenili vjeru za šaku zobi.
Ja bi sam sebi bio smiješan kada bi govorio da su srbi mutirani hrvati.
A što se tiče vjere. Što ste ono bili prije kršćanstva i pošto ste stariji od ameba, prije dolaska Slavena?
Bili su najprije katolici. Da su imali sreće danas bi bili Hrvati, a ovako...jebiga.Hoholo Mudovski wrote:Odakle crpiš taj nauk da su hrvati mutirani srbimentalitet wrote:Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
A što se tiče vjere. Što ste ono bili prije kršćanstva i pošto ste stariji od ameba, prije dolaska Slavena?
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1377127/Stefan-Nemanjic-Prvovencani-istorija.html
Pa dok to ne naprave nema govora o zaustavljanju njegove ofenzive na istoku Ukrajine.AssadNaPodmornici wrote:
o tome na forumu pišem od kada je krenuo rat
2014-04-11
Rusiji nedostaje nekoliko milijuna radnika, pogotovo izvan ratne industrije, uglavnom u građevinarstvu i poljoprivredi, pa bi tu rupu mogli donekle zakrpati radnici koje bi Putinu poslao Kim Jong-un. Proljetos je i prorežimski portal gazeta.ru objavio da Rusiju uskoro "očekuje masovni priljev sjevernokorejskih radnika". Prema navodima tog portala, time bi se smanjio deficit radne snage, ali i nadomjestili gastarbajteri iz Srednje Azije kojih je trenutačno najviše u Rusiji, a Moskva želi ograničiti njihov dolazak. Naime, teroristički džihadistički napad na koncert u Podmoskovlju izvršili su zavrbovani tadžički "gastarbajteri", pa je Rusija deportirala određeni broj "sumnjivih" srednjoazijskih radnika. Podsjetimo da je nedavno Tadžikistan, koji u Rusiji ima najviše svojih radnika i više od trećinu svog proračuna puni njihovim doznakama, savjetovao svojim državljanima da izbjegavaju odlazak na rad u Rusiju. No, u slučaju sjevernokorejskih radnika postoji mali problem, a to su sankcije UN-a koje su uvedene Sjevernoj Koreji i koje je podržala i Rusija. Stoga će ti radnici dolaziti u Rusiju kao "studenti", a prema ruskim zakonima, "studenti imaju pravo na rad uz studij". Osim toga, ti su radnici puno jeftiniji, nisu skloni sindikalnom i drugom socijalnom udruživanju, a njihovo bi plaćanje išlo preko Pjongjanga. Ruske tvrtke platile bi sjevernokorejskoj državi, a ona bi onda tim "studentima" isplaćivala plaće.
Putin dao ultimatum do kada rat mora završiti, Šojgu odmah krenuo na turneju: Spremaju se masovne migracije prema Rusiji...
Putin dao ultimatum do kada rat mora završiti, Šojgu odmah krenuo na turneju: Spremaju se masovne migracije prema Rusiji...
2014-04-11
Broj stanovnika: 26,07 milijuna (2022.) Svjetska banka
Državno uređenje: Diktatura, Juche, Totalitarizam, Jednostranački sustav, Socijalistička država, Komunistička država
Vrhovni vođa: Kim Jong-un
Državno uređenje: Diktatura, Juche, Totalitarizam, Jednostranački sustav, Socijalistička država, Komunistička država
Vrhovni vođa: Kim Jong-un
2014-04-11
Hoholo Mudovski wrote:Odakle crpiš taj nauk da su hrvati mutirani srbimentalitet wrote:Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
Ne trebaš uopće biti mutiran.
Samo se opustiš i počneš vikati ja sam Hrvat, ja sam Hrvat.
I ne treba dugo, par mjeseci.
crvenkasti-
2014-04-17
RayMabus wrote:Jednostavno je pobijediti ruske barbare: samo im izrokaš sve rafinerije u evropskom dijelu Rusije nakon čega tamo imaš nestašicu goriva koja utječe na pokret trupa na bojišnici u Ukrajini i u Kursku te dodatno jača inflaciju ( poskupljenje roba i usluga ) u Rusiji.
Prosto ko pasulj.
Kada opalis, bomba je petarda.
Prvo, Zapad i dalje zivi od Ruske nafte i gasa.
Drugo, govori se o agresiji, dok si u Rusiji.
Ko je osudio sada agresiju i ubijanje civila po Rusiji sa Zapadnim oruzjem?
Oni da mogu, gadjali bi i Kremlj.
Navlaci ih kompletno, pre nego sto ima dovoljno materijala da udje u Berlin i Istoriju.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
RayMabus wrote:Rusiji nedostaje nekoliko milijuna radnika, pogotovo izvan ratne industrije, uglavnom u građevinarstvu i poljoprivredi, pa bi tu rupu mogli donekle zakrpati radnici koje bi Putinu poslao Kim Jong-un. Proljetos je i prorežimski portal gazeta.ru objavio da Rusiju uskoro "očekuje masovni priljev sjevernokorejskih radnika". Prema navodima tog portala, time bi se smanjio deficit radne snage, ali i nadomjestili gastarbajteri iz Srednje Azije kojih je trenutačno najviše u Rusiji, a Moskva želi ograničiti njihov dolazak. Naime, teroristički džihadistički napad na koncert u Podmoskovlju izvršili su zavrbovani tadžički "gastarbajteri", pa je Rusija deportirala određeni broj "sumnjivih" srednjoazijskih radnika. Podsjetimo da je nedavno Tadžikistan, koji u Rusiji ima najviše svojih radnika i više od trećinu svog proračuna puni njihovim doznakama, savjetovao svojim državljanima da izbjegavaju odlazak na rad u Rusiju. No, u slučaju sjevernokorejskih radnika postoji mali problem, a to su sankcije UN-a koje su uvedene Sjevernoj Koreji i koje je podržala i Rusija. Stoga će ti radnici dolaziti u Rusiju kao "studenti", a prema ruskim zakonima, "studenti imaju pravo na rad uz studij". Osim toga, ti su radnici puno jeftiniji, nisu skloni sindikalnom i drugom socijalnom udruživanju, a njihovo bi plaćanje išlo preko Pjongjanga. Ruske tvrtke platile bi sjevernokorejskoj državi, a ona bi onda tim "studentima" isplaćivala plaće.
Kinezi istovare u Srbiju 3000 usred nicega i rade.
Red, rad, disciplina.
Everything is possible.
2014-08-25
Eroo wrote:Bili su najprije katolici. Da su imali sreće danas bi bili Hrvati, a ovako...jebiga.Hoholo Mudovski wrote:Odakle crpiš taj nauk da su hrvati mutirani srbimentalitet wrote:Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1377127/Stefan-Nemanjic-Prvovencani-istorija.html
Svaka roba nađe kupca
mentalitet wrote:Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
Zato sto su mozda lenji.
Zeljom se ostvare i urade ono sto na delu nisu i nemaju vise zelje za necime.
Dela govore, tesko kod ljudi, uglavnom prazne price i bave se ostalima.
2014-08-25
RayMabus wrote:Jednostavno je pobijediti ruske barbare: samo im izrokaš sve rafinerije u evropskom dijelu Rusije nakon čega tamo imaš nestašicu goriva koja utječe na pokret trupa na bojišnici u Ukrajini i u Kursku te dodatno jača inflaciju ( poskupljenje roba i usluga ) u Rusiji.
Prosto ko pasulj.
Culi te Rusi.
Izgleda prate forum.
2014-08-25
Alo je underrated.
Toliko Geopolitike a da ga niko ne benda 3%
2014-08-25
mentalitet wrote:Zasto medju hrvatima ima najvise glupih ljudi koji misle da ce svojim zeljama i pozdravima nesto postici?Zato sto su to mutirani srbi,eto zasto.Zajebali se pa promijenili vjeru za saku zobi koju su dobili njihovi pradjedovi od Vatikana.Kamenjarska sirotinjam,pa su veci hrvati od hrvata i katolici od Pape.Najbjedniji ljudi Balkana.Elem,ja bi volio da roknu Putina pa da dodje neko da sravni Berlin,London,Pariz,Zagreb sa semljom jer ta ljudska smeca ne zasluzuju da udisu zrak ove kugle zemaljske.
Nisam verovao, dok pre neki dan nisam video troje iz Hrvatske.
On isti ono klasicni lik iz Srbije, taman, faca sto kazu nasi iz cele bivse
Jugoslavije, kada te vidimo, znamo odmah da si nas.
One dve, svetle, iste ko one po Srbiji kobile.
Visoke, krupne.
Boja govora, cak da ne cujes reci, po boji govora u daljini shvatis i da ih ne
vidis.
Lazu na visini.
Sve te visoke lazu, nema nijedne iznad 185 cm a vidis da grizu 190 cm i
vise.
Moja bivsa kao 183 a vidis da laze.
Neka plavusa u Kalemegdanskoj Terasi na ulazu ona, kao 185 a i ona
190 grize.
Zenske vise nego muskarci.
Treba to i izjebati, visoke i krupne, muskarac ko onaj insekt, gde su zenke
krupnije.
Mislim da su zene iz bivse Jugoslavije, najkrupnije u Evropi, najvise.
To da mi ponude da opalim, zahvalio bih se.
Ko ce to zadovoljiti i imas osecaj inferniornosti.
Osecas se ko popisan.
2014-08-25
Ovo je također blizu 1917. a nije daleko ni od filma Brazil 1985.
Zastupnik u Europskom parlamentu zagovara u EU parlamentu protiv produljenja rata u Ukrajini.
Odmah mu isključe mikrofon i drže lekcije kako u Rusiji "nema demokracije i slobode govora"...
Zastupnik u Europskom parlamentu zagovara u EU parlamentu protiv produljenja rata u Ukrajini.
Odmah mu isključe mikrofon i drže lekcije kako u Rusiji "nema demokracije i slobode govora"...
Similar topics
» Sef instituta 'Robert Koch' kaze da je u Njemackoj moguc talijanski scenarij!Pojacava se pritisak na Angelu Merkel
» U Rusiji se danas prvi put službeno slavi Dan pobjede nad Japanom
» Kolinda danas u Rusiji.Odnosi sa Rusijom najviše ovise o Plenkoviću a Steir je po povratku iz Moskve podnio ostavku.
» Najpopularniji penzic danas u Hrvatskoj objasnjava zasto ke danas vitalan i zdrav
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
» U Rusiji se danas prvi put službeno slavi Dan pobjede nad Japanom
» Kolinda danas u Rusiji.Odnosi sa Rusijom najviše ovise o Plenkoviću a Steir je po povratku iz Moskve podnio ostavku.
» Najpopularniji penzic danas u Hrvatskoj objasnjava zasto ke danas vitalan i zdrav
» Petrov:Ljudi danas glasaju za HDZ jer je Tuđman stvorio državu,ali HDZ danas nije kao Tuđmanov
Page 1 of 2