Armenija: Rusija je naš neprijatelj
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Armenija: Rusija je naš neprijatelj
Brige me za proruskog Gruzijca.
Malo bolje čitaj neke moje upise jer su puno bitniji od svega ostaloga: Sad ćemo vam svima olakšat ulaz na njemačko tržište rada. Vi ste antibalije. Zato vas đeneral vasione treba u Njemačkoj.
Malo bolje čitaj neke moje upise jer su puno bitniji od svega ostaloga: Sad ćemo vam svima olakšat ulaz na njemačko tržište rada. Vi ste antibalije. Zato vas đeneral vasione treba u Njemačkoj.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Meni je najbitnije da Komšić i GF zajednički podržavaju našmrkanog ćifutaRayMabus wrote:Brige me za proruskog Gruzijca.
Misliš na Zelenskog ? Onda nisi dobro pročitao ovu temu:
Zašto se ne treba fanatično poistovjećivati s Ukrajinom
Zašto se ne treba fanatično poistovjećivati s Ukrajinom
2014-04-11
Uostalom ovaj tvoj upis nikakve veze s vezom nema jer se ne priča uopće o Ukrajini a ja pričam kako ću dovuć ove u Njemačku jer su antibalije. Klin se klinom izbija.Hoholo Mudovski wrote:Meni je najbitnije da Komšić i GF zajednički podržavaju našmrkanog ćifutaRayMabus wrote:Brige me za proruskog Gruzijca.
Fulao si ceo fudbal dečko jer si mentalno zadrti rusofil pa ne možeš uopće sa razumijevanjem pročitati jednu jedinu najobičniju rečenicu.
2014-04-11
Piglet likes this post
RayMabus wrote:
Sad ćemo samo lupat radne dozvole ovim Armenicima za Njemačku.
Oni inače rade po Rusiji masovno a tamo ih vojska goni na ukrajinsko bojište a vam u Njemačkoj treba radne snage i veće su plate i nema te prisile i sad ćemo ih sve fino preusmjeriti u Njemačku.
Malo još koji islamistički napad tamo po Njemačkoj pa će se i ljevica u Njemačkoj zamislit pa neće mujage nego ove druge šta nisu mujage.
Jedna osoba je ubijena, a druga teško ranjena u holandskom lučkom gradu Roterdamu kada je napadač, koji je uzvikivao Alahu Akbar, napao ljude nožem, javio je jutros holandski javni servis NOS.
Očevici su rekli policiji da je osumnjičeni uzvikivao Alahu akbar.Kako navodi holandski dnevnik De Telegraf pozivajući se na svedoke, napadač je imao dva noža, a jedan prolaznik je sa dva štapa udario napadača i uspeo da mu istrgne noževe. Svedok je ispričao da je prvo mislio da je reč o tuči, ali da je, kada se približio, video da napadač drži dva noža i njima ubada prolaznike.
U NAPADU NOŽEM UBIJENA JEDNA OSOBA, DRUGA RANJENA U ROTERDAMU: Napadač uzvikivao "Alahu akbar"
2014-04-11
Vjeojatno misli da su Armenci isto muslimani, Boga pitaj. On se kao blesav nakačio na London, a Moskva godinama najveći muslimanski grad u Europi (i Putko sve više trpa) i ne može nikako uhvatiti razliku između 6 i 30%.RayMabus wrote:Uostalom ovaj tvoj upis nikakve veze s vezom nema jer se ne priča uopće o Ukrajini a ja pričam kako ću dovuć ove u Njemačku jer su antibalije. Klin se klinom izbija.Hoholo Mudovski wrote:Meni je najbitnije da Komšić i GF zajednički podržavaju našmrkanog ćifutaRayMabus wrote:Brige me za proruskog Gruzijca.
Fulao si ceo fudbal dečko jer si mentalno zadrti rusofil pa ne možeš uopće sa razumijevanjem pročitati jednu jedinu najobičniju rečenicu.
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
Uhvati se razlika... Moskva ima manje džamija nego jedno predgrađe London, a nema ni gradonačelnike i premijere pakije.Piglet wrote:Vjeojatno misli da su Armenci isto muslimani, Boga pitaj. On se kao blesav nakačio na London, a Moskva godinama najveći muslimanski grad u Europi (i Putko sve više trpa) i ne može nikako uhvatiti razliku između 6 i 30%.RayMabus wrote:Uostalom ovaj tvoj upis nikakve veze s vezom nema jer se ne priča uopće o Ukrajini a ja pričam kako ću dovuć ove u Njemačku jer su antibalije. Klin se klinom izbija.Hoholo Mudovski wrote:Meni je najbitnije da Komšić i GF zajednički podržavaju našmrkanog ćifutaRayMabus wrote:Brige me za proruskog Gruzijca.
‘Ruski NATO’ gubi uporište u bivšem dvorištu Moskve
Čini se da je savez podijeljen čak i o definiciji ko su ti “neprijatelji”. Dok Rusija vidi Zapad kao egzistencijalnu prijetnju, centralnoazijske države i Armenija jačaju veze sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropom. Osim Bjelorusije, niko nije podržao rat Moskve protiv Ukrajine. Čak ni Minsk, koji finansijski, politički, ekonomski i vojno ovisi o Moskvi, ne priznaje ruske teritorijalne pretenzije nad istočnom Ukrajinom.
Regiji se “udvaraju” i izvan Zapada, uključujući i vojno zavođenje. Tako je Kazahstan ugostio specijalne snage iz Pakistana, Katara i Turske na vježbama u septembru, održanim pod sloganom “bezgraničnog prijateljstva”. Kina širi svoj sigurnosni utjecaj u Centralnoj Aziji, kako kroz bilateralne sporazume tako i kroz vlastiti regionalni blok, Šangajsku organizaciju za saradnju. Oslanjajući se na kulturne veze sa sunarodnicima koji govore turski, Ankara je, također, povećala opskrbu oružjem.
Osjećajući izazov, male su šanse da ruski predsjednik Vladimir Putin jednostavno prihvati smanjeni utjecaj svoje države u regiji kojom je vladala decenijama. “Došlo je vrijeme za početak široke rasprave o novom sistemu kolektivne sigurnosti u Euroaziji”, rekao je još u junu.
Čini se da je savez podijeljen čak i o definiciji ko su ti “neprijatelji”. Dok Rusija vidi Zapad kao egzistencijalnu prijetnju, centralnoazijske države i Armenija jačaju veze sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropom. Osim Bjelorusije, niko nije podržao rat Moskve protiv Ukrajine. Čak ni Minsk, koji finansijski, politički, ekonomski i vojno ovisi o Moskvi, ne priznaje ruske teritorijalne pretenzije nad istočnom Ukrajinom.
Regiji se “udvaraju” i izvan Zapada, uključujući i vojno zavođenje. Tako je Kazahstan ugostio specijalne snage iz Pakistana, Katara i Turske na vježbama u septembru, održanim pod sloganom “bezgraničnog prijateljstva”. Kina širi svoj sigurnosni utjecaj u Centralnoj Aziji, kako kroz bilateralne sporazume tako i kroz vlastiti regionalni blok, Šangajsku organizaciju za saradnju. Oslanjajući se na kulturne veze sa sunarodnicima koji govore turski, Ankara je, također, povećala opskrbu oružjem.
Osjećajući izazov, male su šanse da ruski predsjednik Vladimir Putin jednostavno prihvati smanjeni utjecaj svoje države u regiji kojom je vladala decenijama. “Došlo je vrijeme za početak široke rasprave o novom sistemu kolektivne sigurnosti u Euroaziji”, rekao je još u junu.
2014-04-11
Vrijeme je da se krene:
Na ruskom službenom pravnom portalu postoji dokument pod naslovom “Ukaz ruskog predsjednika (18.9.24.): O potpisivanju Ugovora o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Ruske Federacije i Islamske Republike Iran”.
Na ruskom službenom pravnom portalu postoji dokument pod naslovom “Ukaz ruskog predsjednika (18.9.24.): O potpisivanju Ugovora o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Ruske Federacije i Islamske Republike Iran”.
2014-04-11
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
AssadNaPodmornici likes this post
e da znati što je Rosstat.
kakav Rosstat, samo index, informer, dnevno, kurir i logično. bosanskosprska wiki naravno
kakav Rosstat, samo index, informer, dnevno, kurir i logično. bosanskosprska wiki naravno
mene fasciniraju ti rusofili kako već više od godinu dana slave rusku pobjedu i rugaju se ukrajincima na gluposti što nisu odmah izvjesili bijelu zastavu pa bi prošli bolje.Ali ne vide dubinu blata kud je propao puthler i da se šahist debelo zajebo da će njegova specijalna šah mat akcija biti završena u tri poteza.I ne vide da je šahist odveo svoju carsku rusiju sa 1.svjetske lige sila u regionalnu gdje se,obzirom na osvetoljubive susjede,još mora izboriti na opstanak u njoj.Što još može?Može sad jedino početi bacati atomske ali ni to nije jednostavno jer ni onda neće pobijediti.Jedino rješenje bi bilo da se baci kroz prozor jer bi onda svi puno dobili a najviše rusi i rusija.
vili40-
2015-08-02
Ne smije ni proglasitii novi val novačenja jer će mu i svi Rusi uteči iz nje.
- Film poljskog režisera Konrada Szołajskia ‘Putinovo igralište’ bavi se ruskom sabotažom, špijunažom i dezinformisanjem u centralnoj i istočnoj Evropi.
- Rusija nije u stanju pobijediti u otvorenom vojnom sukobu s NATO-om’
- Kako Putin gleda na zemlje u okruženju, tačnije na zemlje koje su nekada imale komunistički sistem i pripadale sovjetskoj sferi utjecaja?
- U našem filmu citiramo Putinovu uvrnutu izjavu: “Problem je u tome što su se na područjima susjednim Rusiji, koja historijski čine naše zemlje, razvili neprijateljski antiruski osjećaji.” On ne koristi termin “susjedna država”, već govori o “teritorijima” na koje, po njegovom mišljenju, Rusija ima historijska prava (što je naravno uzurpacija moskovskog diktatora). Zapravo, radilo se o zemljama koje su bile pokorene i ovisne o Kremlju – i koje su konačno stekle nezavisnost nakon raspada Sovjetskog Saveza. U ovoj Putinovoj izjavi samo je završetak otprilike istinit: Ukrajinci, Poljaci i stanovnici baltičkih država doista su neprijateljski raspoloženi prema današnjoj agresivnoj Rusiji i ne žele imati ništa s njom.
2014-04-11
Zapelo oko prodaje ruskih Su-35 Iranu jer Iran podržava Armeniju ( izguravaju Rusiju sa Kavkaza jer je to staro geopolitičko polje sukoba i interesa između Irana i Rusije ).
Proučavanje iranskih zračnih snaga otkriva da one još uvijek koriste starije modele poput sovjetskih MiG-ova 29, Su-24 i američkih Northrop F-5. Iako ovi zrakoplovi više ne zadovoljavaju zahtjeve suvremenog ratovanja, posebice F-5, vjerojatno je da je Rusija diskretno unaprijedila MiG-ove 29 na neki održiviji standard.
Iranci su već slavili, ali sada je posao s moćnim ruskim avionima pred propašću: ‘Događa se strateški zaokret!‘
Proučavanje iranskih zračnih snaga otkriva da one još uvijek koriste starije modele poput sovjetskih MiG-ova 29, Su-24 i američkih Northrop F-5. Iako ovi zrakoplovi više ne zadovoljavaju zahtjeve suvremenog ratovanja, posebice F-5, vjerojatno je da je Rusija diskretno unaprijedila MiG-ove 29 na neki održiviji standard.
Iranci su već slavili, ali sada je posao s moćnim ruskim avionima pred propašću: ‘Događa se strateški zaokret!‘
2014-04-11
da,događaju se zaokreti i jasno je radi čega.Eto naš voljeni Dodik plače i strahuje da ne ubiju Trumpa pa se javlja:čuvaj se Donalde šmrc...šmrc...potreban si americi,svijetu i nama..šmrc...šmrc...što je sad ovo???Ponižava se i gura u dupe budućem mogućem američkom predsjedniku a amerikanci ga sankcionirali i prije izbombardirali uz konstantno šamaranje.Pa što je sad sa putlerom,crvena armija spora ili sve ode u krasan kukuruz?Ili jednostavno pacovi prvi napuštaju brod koji tone.RayMabus wrote:Zapelo oko prodaje ruskih Su-35 Iranu jer Iran podržava Armeniju ( izguravaju Rusiju sa Kavkaza jer je to staro geopolitičko polje sukoba i interesa između Irana i Rusije ).
vili40-
2015-08-02
Hoholo Mudovski- Posts : 7297
2023-08-31
Službenik likes this post
Zato šta je proda Armencima 4 Su-30 a nije im isporučio naoružanje za iste pa ovi u Iranu konačno povezali šta bi se i njima moglo desiti ako u njega kupe te avione.vili40 wrote:da,događaju se zaokreti i jasno je radi čega.RayMabus wrote:Zapelo oko prodaje ruskih Su-35 Iranu jer Iran podržava Armeniju ( izguravaju Rusiju sa Kavkaza jer je to staro geopolitičko polje sukoba i interesa između Irana i Rusije ).
2014-04-11
Iskreno boli me Qurac za Ukrajinu i Ukrajincevili40 wrote:mene fasciniraju ti rusofili kako već više od godinu dana slave rusku pobjedu i rugaju se ukrajincima na gluposti što nisu odmah izvjesili bijelu zastavu pa bi prošli bolje.Ali ne vide dubinu blata kud je propao puthler i da se šahist debelo zajebo da će njegova specijalna šah mat akcija biti završena u tri poteza.I ne vide da je šahist odveo svoju carsku rusiju sa 1.svjetske lige sila u regionalnu gdje se,obzirom na osvetoljubive susjede,još mora izboriti na opstanak u njoj.Što još može?Može sad jedino početi bacati atomske ali ni to nije jednostavno jer ni onda neće pobijediti.Jedino rješenje bi bilo da se baci kroz prozor jer bi onda svi puno dobili a najviše rusi i rusija.
zadnji demokratski izbori su bili davno i možda većina Ukrajinaca misli kao ja, da treba zaustaviti rat kojeg gura kabala.
Osim toga zadnji demokratski izbori na teritoriju u granicama iz 1991 bili su kada je Januković bio predsjednik.
Otišao je pučem. Možda ode i našmrkani kepec
Meni je samo bitno da kabala popuši
Viva Trump
Osvrnuo se i na kašnjenja pomoći, napomenuvši da nije riječ o političkoj volji nego o logistici. Prema njegovim riječima, SAD doslovno povlači granate od 155 mm s proizvodne trake i isporučuje ih na front što je brže moguće.RayMabus wrote:Zato šta je proda Armencima 4 Su-30 a nije im isporučio naoružanje za iste pa ovi u Iranu konačno povezali šta bi se i njima moglo desiti ako u njega kupe te avione.vili40 wrote:da,događaju se zaokreti i jasno je radi čega.RayMabus wrote:Zapelo oko prodaje ruskih Su-35 Iranu jer Iran podržava Armeniju ( izguravaju Rusiju sa Kavkaza jer je to staro geopolitičko polje sukoba i interesa između Irana i Rusije ).
Kao još jedan primjer potpore Sullivan je naveo složenu odluku da se sve rakete Patriot namijenjene partnerima i saveznicima u idućoj godini preusmjere u Ukrajinu.
“Rekao sam: uzmite sve te projektile, sve pojedinačno, i pošaljite ih u Ukrajinu... A ako pogledate cijenu ovoga, ona je značajna s obzirom na broj, opseg i intenzitet ovih zaliha od početka rata. Ponosan sam na ono što smo učinili, ali kao što je predsjednik Zelenskyy rekao s pozornice, s obzirom na to s čime se Ukrajina suočava, moramo učiniti više i učiniti to bolje, i slažem se s tim", istaknuo je Bidenov savjetnik.
https://newsukraine.rbc.ua/news/biden-s-adviser-reveals-major-aid-package-1726386859.html
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
» Norveska:Kosovo je drzava,Rusija neprijatelj a Srbija u svakom slucaju na gubitku
» Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
» Norveska:Kosovo je drzava,Rusija neprijatelj a Srbija u svakom slucaju na gubitku
» Heroji su sletjeli u Italiju i bit će nagrađeni novim statusom u "svijetu sutrašnjice" - nitko više neće moći reći da su Rusija, Kuba i Kina "neprijatelj"
» Užas: Rusija podržava Srbiju Rusija u njezinim akcijama po pitanju situacije na Kosovu
Page 2 of 3