Drugi val napada u Libanu, sada eksplodiraju voki-tokiji
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Drugi val napada u Libanu, sada eksplodiraju voki-tokiji
A kako ti stojiš sa tipkovnicom? Tipkaš i dalje mirno?T. wrote:vlasnici električnih vozila, spavate li mirno ?
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Ovo ti je već bolje razmišljanje.Hoholo Mudovski wrote:Najveći teroristički napad nakon rušenja wtc.
Počinitelj najvjerojatnije isti
Uvijek se mora prdpostaviti barem tri varijante, a onda metodom eliminacije dođeš do prave.
Postaviš si pitanje: -Ko od ovoga ima najviše koristi?
Kod nas se najprije pomisli na novac, a na Bliskom istoku to nije uvijek tako.
Ima nešto i u djevicama.
14 ubijenih i više od 450 ranjenih prema ažuriranom bilansu žrtava eksplozija u Libanonu u srijedu — libanonsko ministarstvo zdravstva.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
ISIL je mosadova filijala na bliskom istoku.Eroo wrote:Jesi li siguran da se radilo o Židovima? Vidiš, ja iz nekih razloga ipak nisam.Hoholo Mudovski wrote:Ovo samo Židovi mogu priuštiti napraviti...dijagram wrote:Ovo je cak i dobro ako osvijesti ponekog od ogromne mase nesvjesnih.
Prvo spoznaja da se ovakve stvari mogu dogadjati.
Drugo da ocito ima ljudi koji ih bez problema realiziraju bez obzira na moguce posljedice.
Trece, danas sutra svi mozemo postati meta ovakve ili slicne vrste diverzije.
Naravno da ovo jest teroristicki akt, danas usmjeren prema meni nimalo dragim mujagama,
ali sutra moze biti i protiv mene ili bilo koga treceg.
Pošto su svete krave
Zbog njih je i nesretna klimatske mučenica Gretha Thumberg ostala bez karijere
Hezbollah i ISIL-ovci...a šta ako se radi samo o nastavku njihovog obračuna
u Siriji? Zašto si, dovraga, tako siguran da im je ISIL oprostio grijehe?
Varijanti je još mnogo. Neću ih spominjati jer bi bilo puko nagađanje.
Fulao ci ceo fudbal kao i inačeEroo wrote:Ovo ti je već bolje razmišljanje.Hoholo Mudovski wrote:Najveći teroristički napad nakon rušenja wtc.
Uvijek se mora prdpostaviti barem tri varijante, a onda metodom eliminacije dođeš do prave.
Ima nešto i u djevicama.
Jednako kao što su pećinski ljudi ovladali upravljanjem boingom tako su i lemili eksploziv u pejđereEroo wrote:Ovo ti je već bolje razmišljanje.Hoholo Mudovski wrote:Najveći teroristički napad nakon rušenja wtc.
Ima nešto i u djevicama.
Loool sve inženjeri i doktori.
dijagram wrote:Ovo je cak i dobro ako osvijesti ponekog od ogromne mase nesvjesnih.
Drugo da ocito ima ljudi koji ih bez problema realiziraju bez obzira na moguce posljedice.
Naravno da ovo jest teroristicki akt, danas usmjeren prema meni nimalo dragim mujagama,
stoji ali ti luđaci iz Hezbollaha, irana, houti mi nisu jasni .
Ok jasno mi je da ekipa iz Gaze je bjesna na Izraelce. Ali imaju podršku cijelog islamskog svijeta, i najgore od svega jednog dijela zapada(evo možemovci izjavili da treba priznati palestinu).
ali zašto ovi pacijenti iz Hezbollaha , Houti, Iran pokreće rat vs Izraela?
Izrael poštuje Libanonske granice, OK imali su rat prije 40-50godina, od tada Izrael se povukao, i jedino im daje po pičku kada ovi napadnu njih. A non stop.
Iran je od Izraela udaljen jbt 3000 km, a Houti gađaju Izrael raketama i dronovima(Iranskim) - tamo se umire od gladi, imaju građanski rat sa svojim drugim jemencima koji su malo drugačije vjere, sunitima, a te sunite podržavaju druge sunitske države, arabija, egipat, pakistan itd, a ovi napadaju Izrael koji je udaljen , gledao sam na mapi 2000km
i sada hezbollah je jako popularan tamo, svi mrze Izrael , iako Izrael doslovno ih je pustio i pustio bih na miru ako oni njega ne diraju. Kako Izrael ne napada Jordan ili Egipat ili Saudijsku Arabiju?(sa svima njima ima granicu).
i onda ovi klinci od 20 godina ulaze u hezbollah, iran financira, znaš imaš odličnu plaću, najbolji od njih odu u neki lokalni rat, dobra vojna obuka, faca si u selu, biraš žensku za brak, napunjen si religijom ako umreš ideš u raj, a bogami odoše sada muda, kukovi, oči, ... pa onda walki taliji..
jbt većina vojske im je osakaćena. pucaju i mobiteli i računala diljem države, vjerojatno će najebati i civili, ali isusami će se usrati nakon ovoga svi. njima nije problem poginuti 50% u jihadu vs Izraela ako pri tome ubiju nešto od protivnika vojnika, ili čak pogode igralište sa djecom, to su tamo heroji..
ali ovako da im veliki postotak vojske ostane osakaćen bez da znaju što se dogodilo, bolesno, mogu misliti koji je ovo udar na moral, koliko će im pasti ugled
ako Izrael ima odlična saznanja da im je osakatio jedan veliki dio vojske, najbolje bi im bilo da pokrenu kopnenu invaziju. ovi će se svakako oporaviti, trebat će im godine i godine a onda opet sve iz početka. najbolje kopnena invazija, uzeti njihov teritorij, potamaniti ih što više , i infrastrukture dok sada osakaćeni.
tako bih na mjestu Izraela, ali vjerujem da ovi znaju kakvo je stanje i šta im se isplati
tako bih na mjestu Izraela, ali vjerujem da ovi znaju kakvo je stanje i šta im se isplati
Ako im je uopće i ostalo šta Merkava.
Datum upisa: 7.11.2023
Sad fino izrokat taj oklop koji teži nekoliko desetaka tona i on postaje nepokretan i ta masa zakrči ulice i prolaz drugim oklopnim vozilima i tako vaše oružje radi za đenerala galaksije.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t56357-cionisti-uslu-u-gazu
Datum upisa: 7.11.2023
Sad fino izrokat taj oklop koji teži nekoliko desetaka tona i on postaje nepokretan i ta masa zakrči ulice i prolaz drugim oklopnim vozilima i tako vaše oružje radi za đenerala galaksije.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t56357-cionisti-uslu-u-gazu
2014-04-11
345. dana kopnene invazije izraelske vojske na pojas Gaze, borci otpora i dalje se bore protiv izraelskih snaga i gađaju buldožere, transportere i tenkove IDF-a.
Tenkovska formacija Merkava Mark 4 teško je oštećena u borbama Hamasovim protutenkovskim i RPG pogocima, mnogi su motori tenka potpuno onesposobljeni, zupčanici su polomljeni i proklizavaju, IDF nema rezervnih dijelova za onesposobljene tenkove.
Tenkovska formacija Merkava Mark 4 teško je oštećena u borbama Hamasovim protutenkovskim i RPG pogocima, mnogi su motori tenka potpuno onesposobljeni, zupčanici su polomljeni i proklizavaju, IDF nema rezervnih dijelova za onesposobljene tenkove.
2014-04-11
šta ti je, Izrael ima na tisuće tenkova i oklopnih vozila..
par desetaka oštećenih/uništenih, već se u tvornicama popravilo/proizvelo novih.
Ameri im izglasali 18milijardi $ nove pomoći, tako da nema straha
par desetaka oštećenih/uništenih, već se u tvornicama popravilo/proizvelo novih.
Ameri im izglasali 18milijardi $ nove pomoći, tako da nema straha
Stiže pojačanje.
Jemenski pokret je sada najavio spremnost za slanje tisuća boraca kako bi podržali libanonski Hezbollah u slučaju potrebe. Nasr El-Din Amer, potpredsjednik Ansarullahove uprave za medije, izjavio je da će podržati Hezbollah na isti način kao što podržavaju palestinske snage u borbi protiv izraelskog režima.
Hutisti najavili slanje tisuća boraca na Izrael kako bi podržali svoju braću iz Hezbollaha
Cionistički režim ne smije preči granicu. Zato se svi sad skupite doli ko muve na govno pa ćemo vas fino bombardirati iz zraka avio bombama.
Jemenski pokret je sada najavio spremnost za slanje tisuća boraca kako bi podržali libanonski Hezbollah u slučaju potrebe. Nasr El-Din Amer, potpredsjednik Ansarullahove uprave za medije, izjavio je da će podržati Hezbollah na isti način kao što podržavaju palestinske snage u borbi protiv izraelskog režima.
Hutisti najavili slanje tisuća boraca na Izrael kako bi podržali svoju braću iz Hezbollaha
Cionistički režim ne smije preči granicu. Zato se svi sad skupite doli ko muve na govno pa ćemo vas fino bombardirati iz zraka avio bombama.
2014-04-11
Đeneral vasione je u Libanonu kršćanska falanga.
Već sam vam napisao ujutro prije nego šta su ih ovi počeli sakatitit šta želim: želim da ih potamanite jer po istom ključu iako su oni šijiti al pomažu Hamasu a koji su sunit i muslimansko brastvo kao i Armija BiH, tako bi napravili i u Bosni tj pomogli Armiji BiH iako su ovi suniti ( te su također muslimansko brastvo kao i Hamas ) u Bosni.
Ajmo tamnite Hezbolahiće.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t58563-cifutici-popusici-krecu-na-juzni-libanon
Već sam vam napisao ujutro prije nego šta su ih ovi počeli sakatitit šta želim: želim da ih potamanite jer po istom ključu iako su oni šijiti al pomažu Hamasu a koji su sunit i muslimansko brastvo kao i Armija BiH, tako bi napravili i u Bosni tj pomogli Armiji BiH iako su ovi suniti ( te su također muslimansko brastvo kao i Hamas ) u Bosni.
2014-04-11
Ako je meni cilj a cilj mi je jer osjećam i vidim po ovome da bi oni ( Hezbolah ) podržali Armiju BiH iako su ovi suniti i muslimansko brastvo jer vidim da podržavaju isti takvi Hamas onda će đeneral vasione pokrenit masakr njihovih jedinica.
Taj masakar nije moguć ako Izraelci pređu granicu i pobijede nego je moguć jedino ako budu zaustavljeni pa jer ih ovi rokaju iz Libanona ovi ( Izraelci ) onda moraju njih izmasakrirat avio bombama.
Shvačaš poantu i šta ja izvodim dole upravo ? Masakr Hezbolaha.
Izraelski mediji javljaju o "ozbiljnom" sigurnosnom incidentu na sjeveru Izraela, u kojem je ranjeno 15 vojnika izraelskih snaga. Iranska Press TV je također objavila na vijestima da je jedan izraelski vojnik poginuo, a 15 ih je ranjeno nakon što je Hezbolah ispalio protutenkovske projektile na položaje izraelskih snaga u regiji Al Marj.
Hezbolah uzvraća: Lansirali rakete na sjever Izraela, više vojnika ranjeno, izvlače ih helikopteri
Taj masakar nije moguć ako Izraelci pređu granicu i pobijede nego je moguć jedino ako budu zaustavljeni pa jer ih ovi rokaju iz Libanona ovi ( Izraelci ) onda moraju njih izmasakrirat avio bombama.
Shvačaš poantu i šta ja izvodim dole upravo ? Masakr Hezbolaha.
Izraelski mediji javljaju o "ozbiljnom" sigurnosnom incidentu na sjeveru Izraela, u kojem je ranjeno 15 vojnika izraelskih snaga. Iranska Press TV je također objavila na vijestima da je jedan izraelski vojnik poginuo, a 15 ih je ranjeno nakon što je Hezbolah ispalio protutenkovske projektile na položaje izraelskih snaga u regiji Al Marj.
Hezbolah uzvraća: Lansirali rakete na sjever Izraela, više vojnika ranjeno, izvlače ih helikopteri
2014-04-11
Groblja su puna nenadomjestivih ljudiAssadNaPodmornici wrote:ako Izrael ima odlična saznanja da im je osakatio jedan veliki dio vojske, najbolje bi im bilo da pokrenu kopnenu invaziju. ovi će se svakako oporaviti, trebat će im godine i godine a onda opet sve iz početka. najbolje kopnena invazija, uzeti njihov teritorij, potamaniti ih što više , i infrastrukture dok sada osakaćeni.
De Gaulle
Krenu li udariti kopnenom ofenzivom čeka ih dodatno pojačanje tamo sila osovina otpora i gomila protuoklopnog oružja i tenkovskih mina.
Dodatno jedinice pokreta otpora Gaze vrše proboj prema egipatsko palestinskoj granici koju sad drže Jerveji s ciljem osvajanje iste i dodatnog opterećenja cionističkih kopnenih trupa koje vrše napad na južni Libanon s ciljem da prodru unutra i osvoje taj prostor koji drži Iran ( preko Hezbolaha ).
Dodatno jedinice pokreta otpora Gaze vrše proboj prema egipatsko palestinskoj granici koju sad drže Jerveji s ciljem osvajanje iste i dodatnog opterećenja cionističkih kopnenih trupa koje vrše napad na južni Libanon s ciljem da prodru unutra i osvoje taj prostor koji drži Iran ( preko Hezbolaha ).
2014-04-11
Ako ne mogu na teritoriju veličine Brača već jednu godinu uspostaviti kontrolu protiv 4 županijske lige kako misle protiv prvoligaša iz LibanonaRayMabus wrote:Krenu li udariti kopnenom ofenzivom čeka ih dodatno pojačanje tamo sila osovina otpora i gomila protuoklopnog oružja i tenkovskih mina.
Ne možeš tamo di se ja naserem ( piše ti to na uvodu one teme od 7.11.2023, Cionisti ušli u Gazu ).Hoholo Mudovski wrote:Ako ne mogu na teritoriju veličine Brača već jednu godinu uspostaviti kontrolu protiv 4 županijske lige kako misle protiv prvoligaša iz LibanonaRayMabus wrote:Krenu li udariti kopnenom ofenzivom čeka ih dodatno pojačanje tamo sila osovina otpora i gomila protuoklopnog oružja i tenkovskih mina.
Popušit će ako krenu jer meni to ne odgovara jer onda je Izrael pobijedio i gotovo a ja želim da ih pobiju avio bombama a za to mi treba drugi scenarij ( da ih zaustave ako kopneno krenu pa im ostaje samo rokanje raketama i avio bommbama ).
Piše ti to ovdje, crno na bijelo:
by RayMabus Tue 17 Sep - 10:37
Znači, u Libanon postoji službena libanonska vojska koja je multikulti i slabija je vojno od Hezbolaha.
Sad recimo da svaka tvoja bomba u prosjeku ubije jednog borca Hezbolaha u Libanonu a ti dnevno svaki dan baciš sto avio bombi na njihove vojne štabove, vojna skladišta i drugo te mjesta za lansiranje raketa u južnom Libanonu i općenito u LIbanonu i to je dnevno 100 Hezbolahića manje a mjesečno tri tisuće.
Izvoli radit za generala galaksije.
2014-04-11
Nije cudno da vi djeca 21 stoljeca ne razumijete sto se dogadja i izraelu i kakvo je ustvari stanje, zasto ovo, zasto ono.AssadNaPodmornici wrote:dijagram wrote:Ovo je cak i dobro ako osvijesti ponekog od ogromne mase nesvjesnih.
stoji ali ti luđaci iz Hezbollaha, irana, houti mi nisu jasni .
Ok jasno mi je da ekipa iz Gaze je bjesna na Izraelce. Ali imaju podršku cijelog islamskog svijeta, i najgore od svega jednog dijela zapada(evo možemovci izjavili da treba priznati palestinu).
ali zašto ovi pacijenti iz Hezbollaha , Houti, Iran pokreće rat vs Izraela?
Izrael poštuje Libanonske granice, OK imali su rat prije 40-50godina, od tada Izrael se povukao, i jedino im daje po pičku kada ovi napadnu njih. A non stop.
Iran je od Izraela udaljen jbt 3000 km, a Houti gađaju Izrael raketama i dronovima(Iranskim) - tamo se umire od gladi, imaju građanski rat sa svojim drugim jemencima koji su malo drugačije vjere, sunitima, a te sunite podržavaju druge sunitske države, arabija, egipat, pakistan itd, a ovi napadaju Izrael koji je udaljen , gledao sam na mapi 2000km
i sada hezbollah je jako popularan tamo, svi mrze Izrael , iako Izrael doslovno ih je pustio i pustio bih na miru ako oni njega ne diraju. Kako Izrael ne napada Jordan ili Egipat ili Saudijsku Arabiju?(sa svima njima ima granicu).
i onda ovi klinci od 20 godina ulaze u hezbollah, iran financira, znaš imaš odličnu plaću, najbolji od njih odu u neki lokalni rat, dobra vojna obuka, faca si u selu, biraš žensku za brak, napunjen si religijom ako umreš ideš u raj, a bogami odoše sada muda, kukovi, oči, ... pa onda walki taliji..
jbt većina vojske im je osakaćena. pucaju i mobiteli i računala diljem države, vjerojatno će najebati i civili, ali isusami će se usrati nakon ovoga svi. njima nije problem poginuti 50% u jihadu vs Izraela ako pri tome ubiju nešto od protivnika vojnika, ili čak pogode igralište sa djecom, to su tamo heroji..
ali ovako da im veliki postotak vojske ostane osakaćen bez da znaju što se dogodilo, bolesno, mogu misliti koji je ovo udar na moral, koliko će im pasti ugled
Mi koji smo zivjeli i u 20 stoljecu o tome znamo ponesto vise i bolje.
Nadalje, klasicna pogreska je brzo ucenje preko googla i stvaranje slike o svemu temeljem nekih procitanih clanaka, wikipedie ili cega god.
O bliskoistocnom problemu kako ga mi definiramo mogu se knjige i knjige pisati.
Krenem li o genezi svega to bi potrajalo, pa cu odmah na sadasnje stanje.
Ako danas krvavo ratuju rusi i ukrajinci, do jucer ista drzava, ista vjera, zasto je problem shvatiti da islamcki narodi kao iranci, njihova produzena sijitska ruka
hezbolah ne moze smisliti izrael.
Izrael ukratko ne moze smisliti nijedna islamska drzava, a to sto su pojedine postigle pragmaticne dogovore s njima ne znaci da su u nekoj ljubavi.
"Ljubav" je dakako obostrana, i kako bi arapi ukljucivo i nearape irance, i druge izrael bacili u more i to im je krajnji cilj slicno bi i izrael s njima.
Problem je sto izrael ima par milijuna stanovnika, a okruzen je stotinama milijuna muslimana.
No i kao takav uz pomoc najvise zapada, USA, u pojedinim trenutcima kroz povijest Francuska itd, uspijeva dominirati na tlu nekadasnjeg podrucja palestine
koja ukljucuje i samu priznatu drzavu izrael i nepriznatu drzavu nedefiniranih granica palestinu.
Unatoc osobnom sukobljavanju sunita i sijita, glede izraela sijiti su uglavnom solidarni s palestincima za razliku od nekih sunitskih drzava.
Egipat, Jordan, a pogotovo S. Arabija i druge imaju danas jasno uredjene odnose s izraelom.
Rezultat je to njihove slampavosti, nesposobnosti, poraza u ratovima s izraelom i najvise pritisaka zapadnih sila da se naprave kompromisi.
Potkupljivi kakvi jesu vlastodrsci navedenih drzava napravili su sporazume s izraelom, na svoju stetu dakako, odnosno i stetu slamskog svijeta, i time
najvise na stetu palestinaca. Oni nisu dobro dosli u Egipat, Jordan, nisu ni u Libanonu, a i sami zasluzuju takav status. U Libanonu su ratovali i s sijitima kao gosti u njihovoj kuci.
Svi su ih se gledali rijesiti .
No konkretno hezbolah ima genezu rata s izraelom , oni su se sukobili 70-80- tih godina kada izrael upada u Libanon da potjera PLO dalje od svojih granica.
Revni i pazljivi kakvi jesu osim palestinaca stukli su pola Bejruta ukljucivo i masu domicilnog stanovnistva pa i sijita koji tamo zive.
Ako vec to nije razlog za neprijateljstvo ne znam sto bi trebalo biti:)
Iran se tu solidarizira s bracom sijitima, kao i ovi jemenski Huti.
Takodjer Iran je meta Izraela i djeluje preventivno preko hezbolaha kao nekog sredstva odvracanja jer znaju da bi ih izrael rado "bacio u more" kao i oni njih.
Ako ne u more onda barem u kameno doba:)
Radi se o zakletim neprijateljima i nema cudjenja zasto se isti ne podnose, prijete ili cak i ratuju.
No da se vratim na sam teroristicki akt izraela. Ovo je nesto novo , do sad nevidjeno.
Otvorit ce oci mnogima, uputiti mnoge na mogucnosti koje nudi tehnologija i koja se relativno lako moze zloporabiti protiv odredjenih skupina, odredjenih drzava,
naroda, i sama po sebi je i zlocinacka i rasisticka da ne kazem genocidna.
Koji um si to moze zamisliti i odraditi, pa onaj krajnje neljudski, zlocinacki, monstruozni.
U tome je ovdje problem.
Iako su dobro znali da neselektivno postavljanje i aktiviranje eksploziva na ovaj nacin i u ovolikom opsegu mora izazvati i brojne zrtve medju ljudima koji nisu borci hezbolaha, koji nisu cak ni sijiti, koji su djeca i slicno, svejedno su to napravili.
Drugo, u ovakvom cinu iscitavam strah izraelske vlade, strah od moguceg neuspjeha, i pribjegli su necemu ovakvom kako bi se bolje osigurali
u eventualnom sukobu.
Hezbolah je izgubio par tisuca potencijalnih boraca. Puno vise stici ce ih sutra iz jemena krene li Izrael u Libanon.
Oni naravno ne mogu baciti izrael u more,pobijediti ga, ali mogu im uciniti zivot nepodnosljivim.
Karma izraela je da guseci palestince sve vise i sami zive u stalnom strahu da im se slicno ne dogodi okruzenima islamskim narodima.
Nema tu srece i ne moze biti sretnog zavrsetka.
I da ne bude zabune, sacuvaj me boze islama i islamista, daleka im kuca, njima i smecu od raznih globalista i svih koji ih trpaju po cijelom svijetu.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
Bili su u bosni i suniti i sijiti, pomagao ih iran, hezbolah kao i sunitske drzvaew, sto sredstvima a stiglo je i nesto bojovnika, sve uz poklic alah je velik:)RayMabus wrote:Đeneral vasione je u Libanonu kršćanska falanga.
Doslo klati krscane u europu.
Onda se i domicilni tzv.muslimani uglas s ovima natjecali u alahoekberovanju.
Prije 31 godinu sam ratovao s tom bagrom, a iz dicnog zagreba napredna ekipa optuzivala nas je da smo agresori na jadne dobre bezopasne muslimane:)
Takav stvav, malo stisan imaju i danas manje vise.
Matere im se najebem ma gdje bili.
dijagram-
2015-08-09
Židi i Arapi imaju zajedničku povijest staru preko 2500 godina.
Ustvari, započela je još u vrijeme kad je Abraham otjerao Hagaru
i vanbračnog sina Izmaila u pustinju, s nešto vode i kruha.
Pošto je Hagara bila Egipćanka, to je i Izmail bio Egipćanin.
Tako se to i danas tumači po židovskim pravilima.
Njihovimeđusobni odnosi su zapleteni i nama na ovim prostorima
nerazumljivi. Biti pravedan sudac u ovoj situaciji je praktično nemoguće.
Što god kažeš 99% je mogućnosti da si pogriješio.
Palestincima započinje nesretna povijest 1967., a sve prije toga je bio
mir Božji. A je li to baš tako? Židi misle da ne...
Jučer(ili prekjučer?) je bilo glasovanje u Generalnoj skupštini UN-a, na kojoj su
donijeli novu Rezoluciju, u kojoj se odprilike kaže:
Israel se mora un roku 12 mjeseci povući s nezakonito okupiranih područja.
Koja glupa Rezolucija. Zna li netko na koja se točno područja mislilo?
Za Palestince su to sva područja "od rijeke Jordan do mora", ili barem teritorij
prije 1967. Na tim kartama Židi ne postoje! Vide ih kako plivaju na sve strane
svijeta, baš kao nekoć.
Židi vide taj prostor onako kako su ga nastanjivali nakon povratka iz Egipta,
koji je to i plus cijeli Jordan i dijelovi Sirije.
Ne pada mi na pamet da budem sudac u njihovim međusobnim razmiricama.
Imate domaći slučaj iz zadnjega rata u Hrvatskoj.
Srbima je rat počeo 4.kolovoza 1995., a Hrvatima sa srpskim rušenjem
i ubijanjem u Vukovaru 1991. Svaka rasprava na tu temu je obesmislena.
Da skratim: Uvijek postoji nešto prije, što je prethodilo nekom događaju
u povijesti. Da, da...čak i prije pojave nacizma u Njemačkoj. Ne priča se
o tome, jer, Bože moj, nije baš zgodno za čuti...
Ustvari, započela je još u vrijeme kad je Abraham otjerao Hagaru
i vanbračnog sina Izmaila u pustinju, s nešto vode i kruha.
Pošto je Hagara bila Egipćanka, to je i Izmail bio Egipćanin.
Tako se to i danas tumači po židovskim pravilima.
Njihovimeđusobni odnosi su zapleteni i nama na ovim prostorima
nerazumljivi. Biti pravedan sudac u ovoj situaciji je praktično nemoguće.
Što god kažeš 99% je mogućnosti da si pogriješio.
Palestincima započinje nesretna povijest 1967., a sve prije toga je bio
mir Božji. A je li to baš tako? Židi misle da ne...
Jučer(ili prekjučer?) je bilo glasovanje u Generalnoj skupštini UN-a, na kojoj su
donijeli novu Rezoluciju, u kojoj se odprilike kaže:
Israel se mora un roku 12 mjeseci povući s nezakonito okupiranih područja.
Koja glupa Rezolucija. Zna li netko na koja se točno područja mislilo?
Za Palestince su to sva područja "od rijeke Jordan do mora", ili barem teritorij
prije 1967. Na tim kartama Židi ne postoje! Vide ih kako plivaju na sve strane
svijeta, baš kao nekoć.
Židi vide taj prostor onako kako su ga nastanjivali nakon povratka iz Egipta,
koji je to i plus cijeli Jordan i dijelovi Sirije.
Ne pada mi na pamet da budem sudac u njihovim međusobnim razmiricama.
Imate domaći slučaj iz zadnjega rata u Hrvatskoj.
Srbima je rat počeo 4.kolovoza 1995., a Hrvatima sa srpskim rušenjem
i ubijanjem u Vukovaru 1991. Svaka rasprava na tu temu je obesmislena.
Da skratim: Uvijek postoji nešto prije, što je prethodilo nekom događaju
u povijesti. Da, da...čak i prije pojave nacizma u Njemačkoj. Ne priča se
o tome, jer, Bože moj, nije baš zgodno za čuti...
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Braniteljska kasta sada napada Boru Drljaču
» Ivica Djikic pisao je o 'Svetoj rijeci Drini' a sada napada ministra Hasanbegovica
» Žutarnji: Putin i Rusiaj stoje iza ISIL-a, napada 9/11, Hezbollaha, rušenje svojeg zrakoplova, a možda i napada u Parizu
» Hezbollah upozorava na ‘velike gubitke’ ako Izrael proširi sukob u Libanu
» Oporba napada..
» Ivica Djikic pisao je o 'Svetoj rijeci Drini' a sada napada ministra Hasanbegovica
» Žutarnji: Putin i Rusiaj stoje iza ISIL-a, napada 9/11, Hezbollaha, rušenje svojeg zrakoplova, a možda i napada u Parizu
» Hezbollah upozorava na ‘velike gubitke’ ako Izrael proširi sukob u Libanu
» Oporba napada..
Page 2 of 4