Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Gari Kasparov je u pravu. Podsjeća me na Aleksandra Solženjicina koji je tvrdio isto. Imperijalizam, nekoć carski, a potom staljinistički najveća je nesreća koja je zadesila prije svega, ruski narod.RayMabus wrote:Julija Navalnaja, koja je nedavno najavila svoje ambicije da bude predsjednica Rusije, dala je intervju za medij Die Zeit i progovorila o ratu u Ukrajini.
Na pitanje misli li da je opskrba Ukrajine oružjem pravo rješenje, Navalnaya je rekla: "Teško je reći. Bombe pogađaju i Ruse."
Julija Navalnaja je izjavila da je ovaj rat Putinov rat. Kad su je podsjetili da rusko vojno osoblje svaki dan ubija Ukrajince, odgovorila je: "Naravno, ljudi su u borbi. Ali to je njegov rat."
Zapravo, deseci milijuna Rusa uključeni su u rat - ne samo oni na prvim linijama, već i oni koji osiguravaju, promiču i podržavaju rat. Oni koji rade u vojnim tvornicama, u zatvorima gdje se muče ukrajinski ratni zarobljenici, na propagandnim kanalima, učitelji koji oblače djecu u vojne uniforme i daju im igračke puške. Tih Rusa ima na milijune.
Nema sumnje da Julija Navalnaya to zna i razumije. Putin može nestati, ali ovi milijuni Rusa formirani u ideologiji rata, imperijalnih ambicija i u paradigmi suprotstavljanja Zapadu, neće. Imajući političke ambicije, kako doći do visokog rejtinga, biti izabran od tih ljudi i voditi ih? Nitko ne može postati vođa ovih ludaka dok ih izravno naziva ubojicama i teroristima odgovornima za smrt miroljubivih susjeda.
Dakle, svaki ruski političar s političkim ambicijama suočava se s ovom dilemom:
Ili nazvati stvari svojim imenom i postati neprijatelj zaraćenih i proratnih Rusa, kao što to čini npr. Gari Kasparov: on stalno govori da će samo pobjeda Ukrajine učiniti Rusiju slobodnom;
Ili ići putem, recimo, Julije Navalnaye, koja kaže da s oružjem za Ukrajinu "nije sve tako jasno" i za sve okrivljuje Putina, skidajući tako krivnju s ruskog naroda.
Ruska oporba vrlo je aktivna na Zapadu, organizira događanja i sudjeluje u javnim aktivnostima. Mnogi ljudi vjeruju da ako je ruski protivnik protiv Putina, onda oni podržavaju Ukrajinu. To nije uvijek slučaj.
Jedina nada Rusije za radikalnu promjenu je njezin poraz u ratu i pobjeda Ukrajine. To je slom ruske imperijalne svijesti. Prava ruska opozicija je na strani i u obrani Ukrajine.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Inače, Bohojavlenka je pala.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ruska ekonomija pred totalnom propašću:
Stubborn Putin leads Russia toward total burnout
crvenkasti-
2014-04-17
Iduća 2 tjedna su ključna:crvenkasti wrote:Ruska ekonomija pred totalnom propašću:
"[size=35]Unatoč prognozi Međunarodnog monetarnog fonda o rastu od 3,6% za rusko gospodarstvo ove godine, očekuje se da će ono znatno usporiti sljedeće godine." [/size]
️35 brigada oružanih snaga ukrajine:
Žao mi je što sam obećao da ću osloboditi Krim i druge okupirane teritorije. Pokazalo se da je to nemoguć zadatak. Napisao sam to jer sam vjerovao u to, osjećao sam da možemo. Ali surova stvarnost je pokazala da počinjemo gubiti rat. Ono u što sam sigurno siguran je da Rusi neće moći prijeći Dnjepar, nikada.
Štakor Zalužni je očito imao informaciju da ćemo početi gubiti, pa je pobjegao u London, prepuštajući svu odgovornost na Syrskyjeva pleća. Syrsky je genije, ali jako je teško od govana napraviti slatkiš.
Oružane snage Ukrajine regrutiraju beskućnike i ovisnike o drogama, invalide i stare iz očaja. Pogodni su samo za živu metu. U rovovima ovi vojnici rade tri stvari: igraju online kasina, drogiraju se ili drkaju. Njihov životni vijek je od tri dana do mjesec dana.
Operacija u regiji Kursk bila je zadnja nada, tamo su poslani najbolji od najboljih, a sada Rusi metodično sravnjuju naše momke sa zemljom.
Žao mi je zbog izdaje, ali jednostavno ne mogu šutjeti. Želim vam svima mir!
Mnogi naši borci zauvijek su ostali na tlu Donjecke oblasti. Njihova tijela se nikada neće vratiti kući, pojest će ih psi ili gladni orci.
Orci se kreću vrlo brzo i ima ih puno. Jednostavno ne možemo održati svoje pozicije, zajebavaju nas sa svih strana. 35. brigada može prestati postojati.
To je genocid, samo nas istrebljuju, kakav je plan?
..........
Slava Geroem
Žao mi je što sam obećao da ću osloboditi Krim i druge okupirane teritorije. Pokazalo se da je to nemoguć zadatak. Napisao sam to jer sam vjerovao u to, osjećao sam da možemo. Ali surova stvarnost je pokazala da počinjemo gubiti rat. Ono u što sam sigurno siguran je da Rusi neće moći prijeći Dnjepar, nikada.
Štakor Zalužni je očito imao informaciju da ćemo početi gubiti, pa je pobjegao u London, prepuštajući svu odgovornost na Syrskyjeva pleća. Syrsky je genije, ali jako je teško od govana napraviti slatkiš.
Oružane snage Ukrajine regrutiraju beskućnike i ovisnike o drogama, invalide i stare iz očaja. Pogodni su samo za živu metu. U rovovima ovi vojnici rade tri stvari: igraju online kasina, drogiraju se ili drkaju. Njihov životni vijek je od tri dana do mjesec dana.
Operacija u regiji Kursk bila je zadnja nada, tamo su poslani najbolji od najboljih, a sada Rusi metodično sravnjuju naše momke sa zemljom.
Žao mi je zbog izdaje, ali jednostavno ne mogu šutjeti. Želim vam svima mir!
Mnogi naši borci zauvijek su ostali na tlu Donjecke oblasti. Njihova tijela se nikada neće vratiti kući, pojest će ih psi ili gladni orci.
Orci se kreću vrlo brzo i ima ih puno. Jednostavno ne možemo održati svoje pozicije, zajebavaju nas sa svih strana. 35. brigada može prestati postojati.
To je genocid, samo nas istrebljuju, kakav je plan?
..........
Slava Geroem
Ažuriranje oko Kurakhivka-Kurakhove. Ruske trupe su zauzele Hyrnik - nakon ranijih preuranjenih informacija - i sada su geolocirane u industrijskom području zapadno od Kurahivke. Malo je vjerojatno da su ukrajinske trupe još uvijek u Kurakhivki, Zoryaneu i području istočno od Zoryanea. Vjerojatno su se povukli na zapad kako bi tamo zauzeli nove obrambene položaje.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ažurirana karta koja prikazuje rusko napredovanje u Selydovu i sjeverozapadno od Vuhledara.
2014-04-11
Rusi su nedavno pokrenuli veliku ofenzivu u istočnom i južnom Donjecku, na fronti širokoj 70 kilometara. Napad je probio ukrajinsku obranu u samo nekoliko dana u mnogim područjima, a pred nama bi moglo biti opasnih događaja.
2014-04-11
2014-04-14
Oj u luzi červona kalina...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
U frontalnim ratovima većina vojnika gine zbog topništva.
Rusi u tome imaju prednost 8:1.
Ero, jesi li izračunao?
Ero, jesi li izračunao?
crvenkasti-
2014-04-17
Sprava ero, mator je on.
Ev ja ću odgovoriti za njega:
Ev ja ću odgovoriti za njega:
Sutra će mi ero i tre lajkati taj komentar.
crvenkasti wrote:U frontalnim ratovima većina vojnika gine zbog topništva.
Ero, jesi li izračunao?
2016-07-22
2016-07-22
2016-07-22
Hoholo Mudovski wrote:
"[size=35]Unatoč prognozi Međunarodnog monetarnog fonda o rastu od 3,6% za rusko gospodarstvo ove godine, očekuje se da će ono znatno usporiti sljedeće godine." [/size]
U proizvodnji oružja i municije, a sve ostalo je u "kursku".
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 49 of 50