haso iz britanije izgubio fotelju
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
haso iz britanije izgubio fotelju
http://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/kako-je-doktor-s-cambridgea-sokirao-britaniju-holokaustu-je-nuzna-ozbiljna-akademska-povijesna-revizija-7811.....
[size=41]Dr. Nicholas Kollerstrom poznatiji kao autor superkontroverzne knjige ‘Breaking the Spell – The Holocaust: Myth & Reality’ gostovao je u popularnoj radio emisiji Richieja Allena gdje je progovorio o tematici knjige, holokaustu i to memorijalni dan.[/size]
[size=41]‘Mrze me i nacisti i akademici i židovi, a samo sam radio svoj znanstveni posao’[/size]
[size=41]Doktor s Cambridgea u ovu se domenu upustio još 2007. godine kada je prolazio kroz ogromnu medijsku i izdavačku blokadu, a akademski krugovi su ga se promptno odrekli s etiketom ‘antisemita’. Sedam godina kasnije izdaje navedenu knjigu s kojom gubi sva članstva u institucijama i počasnim organizacijama, a javno je zabilježen i kao ‘osoba koja niječe holokaust’, što je jedna od najgorih optužbi u Velikoj Britaniji. Tijekom debate o holokaustu ustvrdio je da je u Drugom svjetskom ratu umrlo milijun židova ili manje, a ne šest milijuna – koliko govore službene brojke.[/size]
[size=41]Usporedbom brojki otišao je i korak dalje te je utvrdio da plinske komore nisu služile za masovna smaknuća već za ‘dezinfekciju’, a žrtve su ubijane na posve druge načine. ‘Auschwitz je imao sate umjetnosti, dobro organizirane knjižnice, bazen za vaterpolo’izjave su zbog kojih ga je nakon javnog panela osudila čitava Britanija, a na njegovu stranu nisu stali niti neonacisti pošto kritizira i nacistički pokret te je priklonjeniji pacifističkim i zelenim strankama. Koliko je hajka bila snažna govori i činjenica da su iz naklade povučene sve ranije publikacije o legendarnim astronomima u kojima je kao stručnjak pisao predgovor.[/size]
[size=41]Holokaust je posljedica, ne unaprijed pripremljen plan[/size]
[size=41]Ključna premisa njegovih tvrdnji je dekodiranje famoznog ‘Enigma’ koda. Proučavanjem arhivske građe i transkripata o nacističkim koncentracijskim logorima, Kollerstrom je detaljno katalogizirao pedantnu njemačku statistiku ulazaka i izlazaka logoraša, pogubljenja i događanja koje su redovito slali u svoje središnjice. ‘Začudilo me je što je akademska zajednica ignorirala tu vrlo važnu statistiku – jedino objašnjenje koje sam dobio je da se podaci ne slažu s postratnom statistikom i da su zbog toga odbačeni. A svi povjesničari su mi rekli da se ni ne upuštam u povijesni revizionizam jer je ovo posebno sklisko područje’.[/size]
[size=41]Podaci koje je prikupio bili su mu u najmanju ruku iznenađujući – Nijemci ne samo da nisu masovno pogubljivali zatvorenike na dnevnoj bazi već su imali i razvijene mehanizme za smanjivanje smrtnosti u kampovima, kao u recimo primjeru tifusa kada su cijepili zarobljenike iako bi im po logici stvari taj tifus išao na ruku.‘Niti u jednoj poruci nisam pronašao niti jednu stavku šireg plana o masovnim istrebljenjima i rasnom genocidu – samo uobičajene stvari za ratne koncentracijske logore. Nakon svega ostaju samo dvije opcije – ili je kompletna britanska obavještajna struktura bila u dosluhu s nacizmom pa su podaci mijenjani ili je holokaust priča koja je znatno preuveličana, možda i desetke puta.’[/size]
[size=41]Pitanje svih pitanja je – zašto je zabranjeno neutralno znanstveno istraživanje holokausta?[/size]
[size=41]Dr. Kollerstrom je zatim naišao na znanstvene forenzičke studije iz 1988. i 1991. koje su također prešućene u ‘mainstream’ medijima. Iste su analizirale Ciklon B u plinskim komorama Auschwitza da bi se utvrdilo koliko je ljudi dnevno moglo na taj način biti smaknuto. Zaključci su bili novost iz tog razloga što studija ukazuje na mogućnost da je plin vjerojatnije upotrebljavan kao higijenski nego kao genocidni kanal – zbog vrlo ‘racionalnog’ rješenja, nije dovoljno smrtonosan da bi ubijao na kasnije utvrđenoj masovnoj razini niti je tako što uopće i bila premisa. Znanstvenici koji su odradili studiju završili su svoje karijere ili su čak osuđeni i na zatvorske kazne zbog ‘antisemitizma’.[/size]
[size=41]‘Izbačen sam nakon jedanaest godina s fakulteta, prijatelji mi na ulici okreću glavu, a imam problema i s najobičnijim životnim rutinama. A samo sam pisao o transkriptima iz Enigme koji su u službenoj akademskoj građi, te ih povezao sa znanstvenim studijama koje su iz nekog razloga odbačene. Pa pobogu, odite u Auschwitz i probajte pronaći ostatke Ciklona B koji se do danas nije raspao… Nećete naći ništa! A morali biste naći nevjerojatne količine dokaza. Uzmite matematiku – broj preživjelih židova nakon Drugog svjetskog rata, službeni broj ubijenih po logorima, zbrajajte i oduzimajte – već ćete tu vidjeti višemilijunske nesrazmjere! Nitko se čak ni takve jednostavne računice ne želi akademski prihvatiti. A ‘znanstvenici’ koji javno govore o više desetaka milijuna pogubljenih – unatoč nesrazmjeru s istim tim službenim brojkama – dobivaju promaknuća. Kao da je pomodno i podobno dodavati broj žrtava u ionako prevelikoj tragediji.’ Intervju možete poslušati u videu[/size]
[size=41]Dr. Nicholas Kollerstrom poznatiji kao autor superkontroverzne knjige ‘Breaking the Spell – The Holocaust: Myth & Reality’ gostovao je u popularnoj radio emisiji Richieja Allena gdje je progovorio o tematici knjige, holokaustu i to memorijalni dan.[/size]
[size=41]‘Mrze me i nacisti i akademici i židovi, a samo sam radio svoj znanstveni posao’[/size]
[size=41]Doktor s Cambridgea u ovu se domenu upustio još 2007. godine kada je prolazio kroz ogromnu medijsku i izdavačku blokadu, a akademski krugovi su ga se promptno odrekli s etiketom ‘antisemita’. Sedam godina kasnije izdaje navedenu knjigu s kojom gubi sva članstva u institucijama i počasnim organizacijama, a javno je zabilježen i kao ‘osoba koja niječe holokaust’, što je jedna od najgorih optužbi u Velikoj Britaniji. Tijekom debate o holokaustu ustvrdio je da je u Drugom svjetskom ratu umrlo milijun židova ili manje, a ne šest milijuna – koliko govore službene brojke.[/size]
[size=41]Usporedbom brojki otišao je i korak dalje te je utvrdio da plinske komore nisu služile za masovna smaknuća već za ‘dezinfekciju’, a žrtve su ubijane na posve druge načine. ‘Auschwitz je imao sate umjetnosti, dobro organizirane knjižnice, bazen za vaterpolo’izjave su zbog kojih ga je nakon javnog panela osudila čitava Britanija, a na njegovu stranu nisu stali niti neonacisti pošto kritizira i nacistički pokret te je priklonjeniji pacifističkim i zelenim strankama. Koliko je hajka bila snažna govori i činjenica da su iz naklade povučene sve ranije publikacije o legendarnim astronomima u kojima je kao stručnjak pisao predgovor.[/size]
[size=41]Holokaust je posljedica, ne unaprijed pripremljen plan[/size]
[size=41]Ključna premisa njegovih tvrdnji je dekodiranje famoznog ‘Enigma’ koda. Proučavanjem arhivske građe i transkripata o nacističkim koncentracijskim logorima, Kollerstrom je detaljno katalogizirao pedantnu njemačku statistiku ulazaka i izlazaka logoraša, pogubljenja i događanja koje su redovito slali u svoje središnjice. ‘Začudilo me je što je akademska zajednica ignorirala tu vrlo važnu statistiku – jedino objašnjenje koje sam dobio je da se podaci ne slažu s postratnom statistikom i da su zbog toga odbačeni. A svi povjesničari su mi rekli da se ni ne upuštam u povijesni revizionizam jer je ovo posebno sklisko područje’.[/size]
[size=41]Podaci koje je prikupio bili su mu u najmanju ruku iznenađujući – Nijemci ne samo da nisu masovno pogubljivali zatvorenike na dnevnoj bazi već su imali i razvijene mehanizme za smanjivanje smrtnosti u kampovima, kao u recimo primjeru tifusa kada su cijepili zarobljenike iako bi im po logici stvari taj tifus išao na ruku.‘Niti u jednoj poruci nisam pronašao niti jednu stavku šireg plana o masovnim istrebljenjima i rasnom genocidu – samo uobičajene stvari za ratne koncentracijske logore. Nakon svega ostaju samo dvije opcije – ili je kompletna britanska obavještajna struktura bila u dosluhu s nacizmom pa su podaci mijenjani ili je holokaust priča koja je znatno preuveličana, možda i desetke puta.’[/size]
[size=41]Pitanje svih pitanja je – zašto je zabranjeno neutralno znanstveno istraživanje holokausta?[/size]
[size=41]Dr. Kollerstrom je zatim naišao na znanstvene forenzičke studije iz 1988. i 1991. koje su također prešućene u ‘mainstream’ medijima. Iste su analizirale Ciklon B u plinskim komorama Auschwitza da bi se utvrdilo koliko je ljudi dnevno moglo na taj način biti smaknuto. Zaključci su bili novost iz tog razloga što studija ukazuje na mogućnost da je plin vjerojatnije upotrebljavan kao higijenski nego kao genocidni kanal – zbog vrlo ‘racionalnog’ rješenja, nije dovoljno smrtonosan da bi ubijao na kasnije utvrđenoj masovnoj razini niti je tako što uopće i bila premisa. Znanstvenici koji su odradili studiju završili su svoje karijere ili su čak osuđeni i na zatvorske kazne zbog ‘antisemitizma’.[/size]
[size=41]‘Izbačen sam nakon jedanaest godina s fakulteta, prijatelji mi na ulici okreću glavu, a imam problema i s najobičnijim životnim rutinama. A samo sam pisao o transkriptima iz Enigme koji su u službenoj akademskoj građi, te ih povezao sa znanstvenim studijama koje su iz nekog razloga odbačene. Pa pobogu, odite u Auschwitz i probajte pronaći ostatke Ciklona B koji se do danas nije raspao… Nećete naći ništa! A morali biste naći nevjerojatne količine dokaza. Uzmite matematiku – broj preživjelih židova nakon Drugog svjetskog rata, službeni broj ubijenih po logorima, zbrajajte i oduzimajte – već ćete tu vidjeti višemilijunske nesrazmjere! Nitko se čak ni takve jednostavne računice ne želi akademski prihvatiti. A ‘znanstvenici’ koji javno govore o više desetaka milijuna pogubljenih – unatoč nesrazmjeru s istim tim službenim brojkama – dobivaju promaknuća. Kao da je pomodno i podobno dodavati broj žrtava u ionako prevelikoj tragediji.’ Intervju možete poslušati u videu[/size]
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Re: haso iz britanije izgubio fotelju
Pa ovo nije britanski haso,prije bi se ga moglo nazvati britanskim Nazorom,Razumom,ili britanskim Vukojevićem.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Napadnut je iz istih krugova kao i haso...jastreb wrote:Pa ovo nije britanski haso,prije bi se ga moglo nazvati britanskim Nazorom,Razumom,ili britanskim Vukojevićem.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Nemam ništa protiv Hase,ali me začuđuje teška glupost hrvatskih bjesničara.mutava baštarda wrote:Napadnut je iz istih krugova kao i haso...jastreb wrote:Pa ovo nije britanski haso,prije bi se ga moglo nazvati britanskim Nazorom,Razumom,ili britanskim Vukojevićem.
Da je za ministra kulture došao čovjek koji bi veličao recimo Gavrila Principa i Mladu Bosnu ,šator bi uzavrio i eruptirao.
No kad se tu nalazi netko tko veliča islamističku Handžar diviziju i njenog dušobriznika na čija se djela pozivaju bosanski selafije,onda to nije strašno.
2014-04-22
Usporedbom brojki otišao je i korak dalje te je utvrdio da plinske komore nisu služile za masovna smaknuća već za ‘dezinfekciju’, a žrtve su ubijane na posve druge načine. ‘
pa malo je zaista čudno da u tom Auschwitzu nisu ostavili orginalne komore (ako su već postojale) nego su za potrebe muzeje kao napravili nove. Na njima navodno i piše da su napravljene poslje rata.
pa malo je zaista čudno da u tom Auschwitzu nisu ostavili orginalne komore (ako su već postojale) nego su za potrebe muzeje kao napravili nove. Na njima navodno i piše da su napravljene poslje rata.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
http://www.amazon.com/Breaking-Spell-Holocaust-Reality-Handbooks/dp/159148071X
Out of Print--Limited Availability.
Guest- Guest
pa znaš što je isto malo čudno, preživjeli iz takvih par logora smrti. ono..preživio sam tri logora smrti, da su umirali od gladi, isrpljenosti ili su ih ubili kada više nisu mogli raditi točno ali ovo je prenapuhano s tim ciklonom i brojkom. pa gdje je su zbilja ostaci toga plina, zašto su mjenjali ploče s brojem žrtava itd.Starhemberg wrote:http://www.amazon.com/Breaking-Spell-Holocaust-Reality-Handbooks/dp/159148071X
2015-08-15
Imali su oni i epozodu u willefrancu rourgeueu.jastreb wrote:Nemam ništa protiv Hase,ali me začuđuje teška glupost hrvatskih bjesničara.mutava baštarda wrote:Napadnut je iz istih krugova kao i haso...jastreb wrote:Pa ovo nije britanski haso,prije bi se ga moglo nazvati britanskim Nazorom,Razumom,ili britanskim Vukojevićem.
Da je za ministra kulture došao čovjek koji bi veličao recimo Gavrila Principa i Mladu Bosnu ,šator bi uzavrio i eruptirao.
No kad se tu nalazi netko tko veliča islamističku Handžar diviziju i njenog dušobriznika na čija se djela pozivaju bosanski selafije,onda to nije strašno.
pa daj nam konačno neki dokaz za to, njegovu rečenicu ili nešto slično.jastreb wrote:
No kad se tu nalazi netko tko veliča islamističku Handžar diviziju
2015-08-15
Ma imaš toga ohoho.kaja_333 wrote:pa daj nam konačno neki dokaz za to, njegovu rečenicu ili nešto slično.jastreb wrote:
Ukucaj "hasanbegović,hadžar divizija,dani,Ćozo"
2014-04-22
ajde, idemjastreb wrote:Ma imaš toga ohoho.kaja_333 wrote:pa daj nam konačno neki dokaz za to, njegovu rečenicu ili nešto slično.jastreb wrote:
2015-08-15
Ne znam, ne bih špekulirao ovako s brojkama, ovo sam naveo kao zanimljivo da čak knjiga nije ni dostupna...kaja_333 wrote:pa znaš što je isto malo čudno, preživjeli iz takvih par logora smrti. ono..preživio sam tri logora smrti, da su umirali od gladi, isrpljenosti ili su ih ubili kada više nisu mogli raditi točno ali ovo je prenapuhano s tim ciklonom i brojkom. pa gdje je su zbilja ostaci toga plina, zašto su mjenjali ploče s brojem žrtava itd.Starhemberg wrote:http://www.amazon.com/Breaking-Spell-Holocaust-Reality-Handbooks/dp/159148071X
Guest- Guest
evo brza sam. lažeš , jednostavno rečeno. upućeno mu je pitanje o dotičnom Đozi, po kojem je neka škola dobila ime a koji je bio i pripadnik te divizije na što je odgovorio da on je za to da škola nosi ime jer bio reformator islama, znači nije veličao handažar diviziju nego misli da taj ima nekih pozitivnih stvari ..kaja_333 wrote:ajde, idemjastreb wrote:Ma imaš toga ohoho.kaja_333 wrote:pa daj nam konačno neki dokaz za to, njegovu rečenicu ili nešto slično.jastreb wrote:
Dok su roditelji djece iz škole u Goraždu prosvjedovali zato što ona nosi naziv po Đozi, tada povjesničar na Institutu Ivo Pilar, upitan da proanalizira Đozin životni i ratni put, istaknuo je da je Husein ef. Đozo jedna od najmarkantnijih i najzanimljivijih bošnjačkih ličnosti u poslijeosmanskom razdoblju i njegova biografija sama po sebi predstavlja podlogu za razumijevanje svih izazova pred kojima su se nalazili islam i muslimani u Bosni i Hercegovini u 20. stoljeću.
'Po mome sudu, Husein Đozo je, s obzirom na nepovoljan socijalni i politički kontekst u kojem je djelovao, najistaknutiji islamski reformator i obnovitelj islamske misli u povijesti muslimanskih Bošnjaka. Naravno, nisam dovoljno kompetentan da o tome iznosim apriorističke sudove, ali slične ocjene davali su i najvažniji današnji bošnjački islamski intelektualni autoriteti poput Enesa Karića, koji je o kapitalnom značenju Đozina djela pisao i u svojoj 'Povijesti islamskog mišljenja u BiH u XX. stoljeću'. Kada se sve to ima u vidu, pitanje o tome treba li osnovna škola u Đozinu Podrinju nositi njegovo ime potpuno je izlišno. Moj odgovor je – da, treba, i to ne samo osnovna škola, i ne samo u Goraždu', izjavio je Hasanbegović u intervjuu o pripadniku SS divizije, a aferu koja je buknula u Bosni prije dvije godine nazvao je novinarskim senzacionalizmom.
2015-08-15
mjenjali su ploče sa brojem žrtava u tom logoru, prve ploče bile su sa par miljona, kasnije su promjenili na.. ne znam... 800 000 ili tako nešto. nije to špekulacija, svugdje je dostupan podatak da su te ploče par puta mjenjane i ispravljane od 45 do danas.Starhemberg wrote:Ne znam, ne bih špekulirao ovako s brojkama, ovo sam naveo kao zanimljivo da čak knjiga nije ni dostupna...kaja_333 wrote:pa znaš što je isto malo čudno, preživjeli iz takvih par logora smrti. ono..preživio sam tri logora smrti, da su umirali od gladi, isrpljenosti ili su ih ubili kada više nisu mogli raditi točno ali ovo je prenapuhano s tim ciklonom i brojkom. pa gdje je su zbilja ostaci toga plina, zašto su mjenjali ploče s brojem žrtava itd.Starhemberg wrote:http://www.amazon.com/Breaking-Spell-Holocaust-Reality-Handbooks/dp/159148071X
2015-08-15
da, ali ovaj misli da je zaslužan kao reformator islama a ne zato što je bio u diviziji.Starhemberg wrote:Đozo je bio u Handžar diviziji.
2015-08-15
treba hasu iz britanije dovest u jasenovac
tamo bilo kino kazaliste i djeciji vrtic "cigance"
tri obroka te 8h rada
NDH propala zbog velikih troskova za kulturno uzdizanje
tamo bilo kino kazaliste i djeciji vrtic "cigance"
tri obroka te 8h rada
NDH propala zbog velikih troskova za kulturno uzdizanje
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Pa to i kažem.kaja_333 wrote:da, ali ovaj misli da je zaslužan kao reformator islama a ne zato što je bio u diviziji.Starhemberg wrote:Đozo je bio u Handžar diviziji.
Bio je reformator islama u tom smislu da je bosanski islam,kakvog svi poznajemo kao umjereni i miroljubivi,htio premetnuti u nekakav selafijski i džihadistički.
Danas se selafije u BIH nadahnjuju Ćozinim djelima.
2014-04-22
Kažu, pozitivno se izrazio o osnivaču vehabističkog učenja.jastreb wrote:Pa to i kažem.kaja_333 wrote:da, ali ovaj misli da je zaslužan kao reformator islama a ne zato što je bio u diviziji.Starhemberg wrote:Đozo je bio u Handžar diviziji.
Bio je reformator islama u tom smislu da je bosanski islam,kakvog svi poznajemo kao umjereni i miroljubivi,htio premetnuti u nekakav selafijski i džihadistički.
Guest- Guest
Nisi to rekao, rekao si da veliča handzar diviziju!jastreb wrote:Pa to i kažem.kaja_333 wrote:da, ali ovaj misli da je zaslužan kao reformator islama a ne zato što je bio u diviziji.Starhemberg wrote:Đozo je bio u Handžar diviziji.
2015-08-15
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Plenki u strahu za briselsku fotelju...
» Brkić pila Plenkiju fotelju?
» Milo opet hoće fotelju
» Géza Wilders ispušio premijersku fotelju u Dačlandu
» Haso j. ne vadi
» Brkić pila Plenkiju fotelju?
» Milo opet hoće fotelju
» Géza Wilders ispušio premijersku fotelju u Dačlandu
» Haso j. ne vadi
Page 1 of 2