Rat u Ukrajini - moderirana tema
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Rat u Ukrajini - moderirana tema
crvenkasti wrote:Ak sam dobro razumio, potez je dobar i logičan, ali budući nije zaustavio rusko napredovanje, nego ga je suprotno ciljevima, ubrzao, nije dovoljan.
Misliš prema Moskvi?
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Noćni nastavak uništavanja ostatka naftnih spremnika.
Šandor Winnetou dislikes this post
2016-07-22
Da, nije zaustavio i nece zaustaviti rusko napredovanje, nedovoljan je, i za ocekivati je nove pokusaje ukrajinaca. No nije pogrersan niti stetan, dapace.
Dugorocno ovako gube teritorij, nesto ce sigurno pokusati, a sto ce to biti najvise ovisi cime raspolazu.
I nisam rekao da je njihov napad ubrzao napredovanje rusa.
Napad je izveden jer su rusi poceli brze zauzimati teritorij.
Napad je pored ostalog bio pokusaj usporavanja, ali rusi nisu odgovorili na to na ocekivan nacin.
No rusi ce profitirati u donbasu ali izgubiti dio svog ozemlja.
Prije dvije godine rekao sam da slijedi mrcvarenje bez konacnog pobjednika i da je najbolje da odmah prestanu uzalud ginuti i razarati.
No eto, tko mene slusa:)
Dugorocno ovako gube teritorij, nesto ce sigurno pokusati, a sto ce to biti najvise ovisi cime raspolazu.
Napad je pored ostalog bio pokusaj usporavanja, ali rusi nisu odgovorili na to na ocekivan nacin.
Prije dvije godine rekao sam da slijedi mrcvarenje bez konacnog pobjednika i da je najbolje da odmah prestanu uzalud ginuti i razarati.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Da, nije zaustavio i nece zaustaviti rusko napredovanje, nedovoljan je, i za ocekivati je nove pokusaje ukrajinaca. No nije pogrersan niti stetan, dapace.
I ja se čudim zašto te ne slušaju.
Što je najgore, imamo službeno potvrđeno da ovaj forum prate u galaktičkoj federaciji.
crvenkasti-
2014-04-17
I vise od toga, iako ga nema, negdje gore je i ezekiel, promatra, s onim svojima, tko god bili:)crvenkasti wrote:dijagram wrote:Da, nije zaustavio i nece zaustaviti rusko napredovanje, nedovoljan je, i za ocekivati je nove pokusaje ukrajinaca. No nije pogrersan niti stetan, dapace.
I ja se čudim zašto te ne slušaju.
Što je najgore, imamo službeno potvrđeno da ovaj forum prate u galaktičkoj federaciji.
Ali dobro, to nije tema pa nek yoda brise.
dijagram-
2015-08-09
https://www.index.hr/vijesti/clanak/islamisti-nozevima-napali-cuvare-u-ruskom-zatvoru-najmanje-jednog-ubili-drze-taoce/2592868.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0
gleda sam na X , ali evo. dogodilo se u Staljingrad oblasti. Multikulturalizam u Rusiji
zamisli šta bi tek bilo kada bi Putin proglasio opću mobilizaciju i krenuo po njihovim regijama mobilizirati topovsko meso za Ukrajinu..
jedan od ciljeva UA upada u Kursk i jest bilo natjereati Rusiju da još više "eskalira rat", UA(kao i ja) smatraju da Rusi ne mogu proglasiti opću mobilizaciju iz više faktora.
A sa ovim postojećim resursima ide im sporo i nikako plus rizik je od poraza
gleda sam na X , ali evo. dogodilo se u Staljingrad oblasti. Multikulturalizam u Rusiji
zamisli šta bi tek bilo kada bi Putin proglasio opću mobilizaciju i krenuo po njihovim regijama mobilizirati topovsko meso za Ukrajinu..
jedan od ciljeva UA upada u Kursk i jest bilo natjereati Rusiju da još više "eskalira rat", UA(kao i ja) smatraju da Rusi ne mogu proglasiti opću mobilizaciju iz više faktora.
A sa ovim postojećim resursima ide im sporo i nikako plus rizik je od poraza
Eroo likes this post
Putinova opća mobilizacija bi značila potpuni krah ruskog gospodarstva.
To kao prvo. Kao drugo gdje mobilizirati "ratnike"? Više od onoga šta
već imaju na frontu očigledno nemaju.
Školvan vojnik i oficir bez ratnog iskustva je samo meso za iskusnu
ukrajinsku vojsku. To najbolje vidimo u Kurskoj oblasti...
Meni se postavlja pitanje, zapravo čudime da Putin ne uvodi vojsku
iz unutrašnjosti, umjesto što uvodi (kao zamjenu pogunulim i ranjenim)
potpuno neuke regrute.
Možda nistevidjeli pa evo, pa pogledajte samo jedan dio ruskih problema.
To kao prvo. Kao drugo gdje mobilizirati "ratnike"? Više od onoga šta
već imaju na frontu očigledno nemaju.
Školvan vojnik i oficir bez ratnog iskustva je samo meso za iskusnu
ukrajinsku vojsku. To najbolje vidimo u Kurskoj oblasti...
Meni se postavlja pitanje, zapravo čudime da Putin ne uvodi vojsku
iz unutrašnjosti, umjesto što uvodi (kao zamjenu pogunulim i ranjenim)
potpuno neuke regrute.
Možda nistevidjeli pa evo, pa pogledajte samo jedan dio ruskih problema.
Šandor Winnetou likes this post
https://x.com/NOELreports/status/1826952987635224678?s=19
Ovo je popis štete koju neki tvrde na račun slika.
Sa druge strane Ruski fighter bomber tvrdi da su svi avioni u letnom stanju utekli, a da su najebali ovi u ovim jadnim malim hangarima ali da oni nisu bili i onako u letnom stanju... Naravno i fighter bomber tvrdi da je ostatak baze više manje izgorio, bombe, elementi za navođenje bombi, gorivo itd.
Sada što je istina o šteti pitaj Boga, osobno mislim da fighter bomber umanjuje štetu ali ne mogu dokazati.
Inače pojavile su se već prvi češki mamci, lažne napuhane F16ke.. Po meni je uopće glupo da Ukrajinci objavljuju takve slike ali eto, svaka budala i na fronti danas ima mobitel i slikava.
Ovo je popis štete koju neki tvrde na račun slika.
Sa druge strane Ruski fighter bomber tvrdi da su svi avioni u letnom stanju utekli, a da su najebali ovi u ovim jadnim malim hangarima ali da oni nisu bili i onako u letnom stanju... Naravno i fighter bomber tvrdi da je ostatak baze više manje izgorio, bombe, elementi za navođenje bombi, gorivo itd.
Sada što je istina o šteti pitaj Boga, osobno mislim da fighter bomber umanjuje štetu ali ne mogu dokazati.
Inače pojavile su se već prvi češki mamci, lažne napuhane F16ke.. Po meni je uopće glupo da Ukrajinci objavljuju takve slike ali eto, svaka budala i na fronti danas ima mobitel i slikava.
Piglet wrote:Već tri tjedna nije bilo udara po ukrajinskim elektranama, a vidimo da su Rusi u međuvremenu gađali HIMARSe i Patriote. To po stoti put dokazuje da Rusi nemaju nikakvih zaliha dalekometnih raketa i sve novo što proizvedu, odmah potroše. Situacija se toliko poboljšala za Ukrajince da više neme prekida u isporuci električne energije što je bila praksa od proljeća (tzv. rolling blackouts).
Evo potvrda ovog:
Ukrenergo: Ukrajina od nedjelje nastavlja izvoziti struju
Hina
16:17, 23. kolovoza 2024.
UKRAJINA bi mogla imat višak električne energije zahvaljujući blagom i sunčanom vremenu te planira nastaviti izvoziti struju od 25. kolovoza, priopćio je danas nacionalni operator energetske mreže Ukrenergo. "Izvoz će se odvijati samo u razdobljima suficita, tijekom aktivnog rada solarnih elektrana. Tijekom razdoblja maksimalne potrošnje, kada nema dovoljno kapaciteta u energetskom sustavu, Ukrajina neće izvoziti električnu energiju", stoji u objavi Ukrenergoa."Jučer su vrućine u Ukrajini počele jenjavati"
Ukrajina planira izvoziti struju u Moldaviju, Rumunjsku i Mađarsku, priopćio je operator. Kako je ranije izvijestila ukrajinska novinska agencija, Ukrajina ne izvozi električnu energiju od 12. svibnja.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrenergo-ukrajina-od-nedjelje-nastavlja-izvoziti-struju/2592883.aspx
Još je proteklih tjedana znalo biti povremenih blackouta kad su bile velike vrućine, ali situacija se skroz stabilizirala nakon ukrajinskog upada u Kursk. Rusi na zalihama nemaju baš ništa, a ukrajinski energetski operater bi trebao vratiti u pogon 60% uništenih kapaciteta do listopada. Sad više nema zastoja u američkoj pomoći koju su Rusi iskoristili ovog proljeća kad je Ukrajincima očajnički falilo PZO.
Usput, Rusi ni nakon 6 dana nisu ugasili onaj požar u skladištu dizela u Rostovu. Ukrajinci su ga u međuvremenu opet napali dronovima, sad gore kerozinski tankovi.
Piglet- Posts : 1497
2016-02-24
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Kako je moguće da izvoze struju? odakle je proizvode ako su termoelektrane skršene balističkim raketama, svaka jebena ruska raketa ima pola tone TNTa, sa par grama TNTa razneseš šaku od čovjeka...
odakle Ukrajincima višak struje? bolesno.
OK jasno mi je da su iz Europe slali pogone, i da se popravljalo, ali trebaju opskrbiti 35milijuna stanovnika i vojnu industriju i vojsku.. nije mi jasno.
sve jedno očekujem na zimu masovni Ruski udar, i dalje imajte svi u glavi da Rusi vjerojatno proizvode više balističkih i krstarećih raketa mjesečno nego cijeli NATO pakt zajedno (trenutno), ... samo se nadam da će biti dovoljno PZO raketa i sustava.. iako budimo realni niti zapadni PZO sustavi nisu pre-efikasni.. nešto obore, dosta toga prođe, ali razvijaju se sustavi. Njemci izbacuju nova rješenja, Ameri upgradeaju svoje sustave, Britanci sastavljaju FrankeštajnSAMove..
OK jasno mi je da su iz Europe slali pogone, i da se popravljalo, ali trebaju opskrbiti 35milijuna stanovnika i vojnu industriju i vojsku.. nije mi jasno.
sve jedno očekujem na zimu masovni Ruski udar, i dalje imajte svi u glavi da Rusi vjerojatno proizvode više balističkih i krstarećih raketa mjesečno nego cijeli NATO pakt zajedno (trenutno), ... samo se nadam da će biti dovoljno PZO raketa i sustava.. iako budimo realni niti zapadni PZO sustavi nisu pre-efikasni.. nešto obore, dosta toga prođe, ali razvijaju se sustavi. Njemci izbacuju nova rješenja, Ameri upgradeaju svoje sustave, Britanci sastavljaju FrankeštajnSAMove..
Cijeli izvještaj je ovdje, ali ukratko - čak za 25% je pala potrošnja nakon prolaska toplinskog vala, vratili su u pogon 2 nuklearna reaktora, decentralizirali su energetski sustav kako ne bi ovisio o jednoj središnjoj elektrani i kako bi se što manje isplatilo Rusima gađati manja postrojenja, firme su masivno instalirale solarne panele i generatore.AssadNaPodmornici wrote:Kako je moguće da izvoze struju? odakle je proizvode ako su termoelektrane skršene balističkim raketama, svaka jebena ruska raketa ima pola tone TNTa, sa par grama TNTa razneseš šaku od čovjeka...
https://reliefweb.int/report/ukraine/ukraine-key-message-update-july-2024-good-harvests-west-improving-food-supplies-despite-southeast-shortfalls
2016-02-24
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
2016-07-22
PS:
Evo još na istu temu.
Evo još na istu temu.
Mišljenje Nijemaca o ukrajinskom ratu:
crvenkasti-
2014-04-17
kada se sjetim početka sukoba, pa napisah gnječu da će se rat vodit dronovima, a srbalj istarski se zapjenio pa pisao debilane.Šandor Winnetou wrote:Izgleda da su ameri skinuli ograničenja za udare po ruZiji.
drago mi je kaj ukri skinu svaki moj .STL file za 3D print.
naravno skinu ga i rusi.
samo postoji greška u Gcode, a ukri imaju taj dio koda, zato rusima ne funkcioniraju naši dronovi.
vjerovatno čeprkaju po programu, ali s obzirom da se radi o 3D bude im potrajalo.
2014-12-30
Nije više poanta Ukrajinci uništili skladište, navodno je napadnut Ukrajinskim krstarećim raketama Neptun.
Kada zapad zabranjuje svoje rakete, mogu Ukrajinci svoje.
Znam da su Ukrajinci prije rata razvijali i balističke rakete Grom1/2 tehnološki iznad sovjetske TOČKE, ispod Ruskog Iskandera. Ne bi bilo loše da i Zapad uleti u razvoj ovih raketa i bilo bi super da nose kazetnu municiju, onda bi još efikasnije mogli poklapati Ruske avione po pistama u Rusiji
RayMabus, Piglet and Šandor Winnetou like this post
Inače više Ruskih blogera +Strelkov iz zatvora paničare da je kod Kurska bila diverzija i da pravi UA udar slijedi prema Krimu.
Iskreno sumnjam, plus Ruski blogeri su često paničari teški.
Najjači su mi Srbi koji su uvjereni da su Rusi hladni, proračunati, racionalni, moje iskustvo je da su paničari žestoki.
Najjači su mi Srbi koji su uvjereni da su Rusi hladni, proračunati, racionalni, moje iskustvo je da su paničari žestoki.
AssadNaPodmornici wrote:Inače više Ruskih blogera +Strelkov iz zatvora paničare da je kod Kurska bila diverzija i da pravi UA udar slijedi prema Krimu.
Pa valjda je bitno jesu li im oni koji su u političkom i vojnom rukovodstvu hladni, proračunati i racionalni, a ne kakvi su im blogeri.
Ali djetetu i budali je lakše sve imati u ladicama: "svi su Rusi ovakvi, svi Srbi onakvi, svi Hrvati onakvi itd"
Kad zna što je netko po nacionalnosti, odmah sve zna o njemu. Ne mora se trudit da ga upozna i shvati.
crvenkasti-
2014-04-17
Budući da je ero stavio vijest o krahu ruskog pokušaja okretanja istoku u prodaji plina, sve ono što smo pisali o raspadu Gazproma, problemima s turbinama i manjku vanjskog tržišta stoji. Budući da se ray ražestio na te vijesti, evo punog konteksta:RayMabus wrote:Propade Rusija.
Radio London javlja samo šta nije i nemaju tvornice za pumpe da poćeraju plin, naftu il bilo šta kroz iste.
Još malo pa propade Rusija:
Prihodi od nafte i plina u Rusiji porasli za 61,6 posto međugodišnje
Prihodi ruskog budžeta od nafte i plina za prvih sedam mjeseci ove godine su porasli za 61,6 međugodišnje, na gotovo 72,85 milijardi eura, objavilo je rusko ministarstvo finansija.
Tass je namjerno ovako sročio statistiku jer ukupni ruski prihodi od izvoza fosilnih goriva su otprilike isti ili manji nego prošle godine, a u odnosu na predratno razdoblje su niži su za 40% i 200% niži nego za vrijeme vrhunca cijena početkom rata.
In July, Russia’s monthly fossil fuel export revenues dropped by 3% to EUR 656 mn per day, their lowest levels in 2024.
Prihodi ruskog budžeta su rasli jer su nabili izvoznicima novi porez (na isti ili manji volumen prodaje):
The only reason why we see these revenues growing (still below expectations) is due to significantly higher taxes imposed on oil and gas producers, which cannibalizes their productive assets and impedes their ability to reinvest in future production, mortgaging the future to pay for Putin’s war today.
Russia has implemented a mineral extraction tax on its oil and gas giants and increased the corporate tax rate for Novatek, its only LNG producer, from 20% to 34%, while increasing the overall corporate tax rate by 25% across the board.
Tako su Rusi manipulirali statistikom i u početku rata kad su im znatno pali prihodi od izvoza pa nisu više mjerili izvoz u valuti nego u volumenu budući da je jedino volumen rastao jer su davali ogroman popust na prodaju svoje nafte i plina. Za glupane na twitteru više nego dovoljno.
TL;DR - iako gornja vijest na prvu ruku izgleda pozitivno, zapravo je katastrofalna za rusku industriju jer im opterećuje ključni sektor velikim porezima koji im onemogućuju izgradnju infastrukture za okretanje istoku.
Čitav izvještaj ovdje - https://energyandcleanair.org/july-2024-monthly-analysis-of-russian-fossil-fuel-exports-and-sanctions/
2016-02-24
Ne, ja sam se samo ražestio na tu priču o plinskim turbinama i rekao da je to laž da oni nemaju turbine za pokretanje plina do Kine i da je ta problematika velikih i jakih turbina vezana samo kad imaš podvodni plinovod pa ti treba na ulazu jaka turbina jer ne možeš ispod vode svako malo ugrađivat pumpe nego se to radi na obali pa zato tu treba velika i jaka turbina da to poćera.Piglet wrote:Budući da je ero stavio vijest o krahu ruskog pokušaja okretanja istoku u prodaji plina, sve ono što smo pisali o raspadu Gazproma, problemima s turbinama i manjku vanjskog tržišta stoji. Budući da se ray ražestio na te vijesti, evo punog konteksta:RayMabus wrote:Propade Rusija.
Radio London javlja samo šta nije i nemaju tvornice za pumpe da poćeraju plin, naftu il bilo šta kroz iste.
Još malo pa propade Rusija:
Prihodi od nafte i plina u Rusiji porasli za 61,6 posto međugodišnje
Prihodi ruskog budžeta od nafte i plina za prvih sedam mjeseci ove godine su porasli za 61,6 međugodišnje, na gotovo 72,85 milijardi eura, objavilo je rusko ministarstvo finansija.
Tass je namjerno ovako sročio statistiku jer ukupni ruski prihodi od izvoza fosilnih goriva su otprilike isti ili manji nego prošle godine, a u odnosu na početak rata su niži su za 40%.
Prihodi ruskog budžeta su rasli jer su nabili izvoznicima novi porez:
Tako su Rusi manipulirali statistikom i u početku rata kad su im znatno pali prihodi od izvoza pa nisu više mjerili izvoz u valuti nego u volumenu budući da je jedino voumen rastao jer su davali ogroman popust na prodaju svoje nafte i plina. Za glupane na twitteru više nego dobro.
TL;DR - iako gornja vijest na prvu ruku izgleda pozitivno, zapravo je katastrofalna za rusku industriju jer im opterećuje ključni sektor velikim porezima koji im onemogućuju izgradnju infastrukture za okretanje istoku.
Reagirao sam na taj dio jer da nisam nastavila bi se plasirati laž da Rusija nema plinske turbine da poćera plin kopnenim putem ( da, nemaju velike i jake turbine al kad je plinovod na kopnu a posebno ravnici onda samo svako malo stavljaš te turbine srednje jakosti tj ne trebaju te velike turbine za podvodne plinovode koje Rusija uvozi iz Kanade il odakle već za ovih par podvodnih plinovoda koje ima u Crnom i Baltičkom moru ).
---
Ta vijest šta Mongolija neće da financira taj plinovod je nebitna. Vjerovatno Kina zaključila da joj ne treba posrednik kad mogu ako se odluče radit taj plinovod spojit izravno ili mogu preko Kazastana gdje je Kina ionako već u vlasničkoj strukturi tih plinovoda po Kazastanu.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Piglet likes this post
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukrajini - moderirana tema
» Rat u Ukrajini dovest će do ekonomske katastrofe u Ukrajini i Rusiji
» Tema za Jugonostalgicare
» U Ukrajini sve uzarenije
» Rat u Ukrajini dovest će do ekonomske katastrofe u Ukrajini i Rusiji